55
  • piamania
    Hello!

Nem ide tartozik,de lenne egy kérdésem.
    A telefon IMEI száma az egyenlő a telefon sorozatszámával?köszi
  • Mardel
    "Hiába zárjuk le Apple iPhone telefonunkat, bárki képes lehet néhány "gomb" "megnyomásával" érzékeny információkat kinyerni a telefonból, és képes lehet bizonyos körülmények közt a telefon egyes szolgáltatásainak használatára. A sebezhetőséget a MacRoumors fórum "greenmymac" nicknevű tagja fedezte fel. Hogy használható ki a sebezhetőség?

iPhone telefonunkat lezárhatjuk az illetéktelen használat elől a 'Settings -> General -> Passcode Lock' útvonalon megadott 4 jegyű számkóddal. Ha a megfelelő idő eltelik (illetve megnyomjuk a ki-bekapcsoló gombot a készülék tetején), a telefon lezárja magát és utána csak a megadott kód ellenében lehet újra használatba venni. Elméletileg, mert ez a lezárás bizonyos fokig megkerülhető.

A telefon lezárt állapotban is lehetővé teszi a vészhívások lebonyolítását. A 'Enter Passcode' oldalon megtalálható a bal alsó sarokban egy 'Emergency Call' gomb. A gomb megérintésével előcsúszik az 'Emergency Call' oldal a megfelelő tárcsázó billentyűzettel. Ezen az oldalon a rosszindulatú támadónak elegendő kétszer egymás után lenyomni a 'Home' billentyűt ahhoz, hogy hozzáférjen a 'Favorites' oldalhoz, ahol a kedvenc kapcsolatainkat találhatja. A kapcsolatok adataihoz hozzáférhet a támadó probléma nélkül. Ha van olyan kapcsolatunk, amelynél meg van adva e-mail cím, honlap url, akkor a támadó elindíthatja a Safari böngészőt, vagy hozzáférhet a levelezési alkalmazáshoz, az SMS küldő szoftverhez. Elovashatja az SMS-eket, leveleket, webes kedvenceket, anélkül, hogy ismerné a feloldó kódot.

A probléma a legfrissebb, 2.0.2-es firmware-t (is) érinti.

Mivel a hozzáférés gyakorlatilag másodpercek kérdése, ne hagyjuk érzékeny információkat tartalmazó telefonunkat őrizet nélkül."

A részletek [url=http://www.infoworld.com/article/08/08/27/Locked_iPhones_can_be_unlocked_without_a_password_1.html]itt olvashatók.

"Az Apple a jövő hónapra ígér megoldást a problémára.

"Az a kisebb iPhone biztonsági probléma, amely ezen a héten került napvilágra, javításra kerül majd egy szeptemberben kiadott szoftverfrissítés során," - mondta Jennifer Bowcock, az Apple képviselője a Macworld-nek egy e-mail interjú során.

Bowcock ideiglenes megoldást javasolt a javítás megérkeztéig : állítsuk a 'Settings' -> 'General' -> 'Home Button' értékét 'Home'-ra (pipáljuk ki), így a 'Home' gomb kétszeri megnyomása a felhasználót egyenesen a Home képernyőre viszi, amely - ha a jelszavas védelem be van állítva - az unlock képernyő."
  • Tetsuo
    Hm erdekes.. ezekrol meg nem hallottam. A kornyezetemben hasznalok meg vannak vele elegedve. A GPS eleg jol mukodik, a wi-fi sem nagyon szakad meg, bar lehet otthon ez maskent van.. Engem a kis meret, az ergonomikus erintokepernyo es a VGA felbontas fogott meg, tobbnyire olvasasra hasznalnam..
  • PyRex
    :((
  • Tetsuo
    Miert uti a tobbi gyarto kijelzoit?? A felbontasa eleg gyengus..
  • Tetsuo
    Mar van hozza nagyobb akksi, nem kerdes melyiket valasszam! :)
    HTC is the best!
  • FoodLFG
    El van rontva a táblázat (sg színvonal), azt akarja mondani.
  • PyRex
    ?
  • gergobaby
    2x Ikon 400? :O
  • Dany007
    Azért még annyit hozzátennék, hogy amiről nincs fogalmad, arról inkább ne beszélj :)
    Nekem sima iPhoneom van már tavaly október óta.
    MMS sima szoftverfrissítéssel megoldható. Kis pár kb-os programot kell letölteni, ingyen olyan egyszerűen, hogy egy hozzá nem értő is megtudja csinálni.
    Aki nem hisz : http://cache.gizmodo.com/assets/resources/2007/12/mmsiphone.png

Video rögzítés szintén ugyan ilyen módszerrel.
    Sőt a legújabb szoftverrel sokkal durvább dolgokat is lehet művelni. Sajna nekem még a régi van, de egy volt kolegámnak már az újabb, ő mutatta a videó felvételt.
    CopyPast - szerintem is jogos, hogy hiánycikk...
    GPS-ről nemtok nyilatkozni mert sajna nem 3G-sem van, bár én nem is nagyon használnám ki ezt a funkciót.

Egy kicsit utánna kell nézni, rákötni a gépre, és szinte bármilyen progit le lehet szedni hozzá. Kezdve a hangrogzítőtől a Játékokon át MSN kliens, desktop témák, animált háttérkép, billentyűzet, tudományos számológép, PDF reader, ebay figyelő, chat kliens, stbstbstb...
  • acdc
    Mennyit bir a htc-d 1 napot? Az iphone 3g-m is,de ha kikapcsolom a 3g-t es nem beszelek sokat akkor elvileg 2 napot is bar meg nem tudom,mert filmet nezek rajta,meg mp3 hallgatok es netezek mx 1 nap.Amugy elegedett vagy a htc diamonddal? Azert a htc komolyabb gyarto mint az apple ezek csak a disegnhez ertenek meg a szoftverhez (a macbok promon sincs memoriakartya olvalso es csak 2 usb port van szoval hardverileg ostoba gagyi ceg) Valszeg samsung i900 asra fogom lecserelni az iphone 3g-t.A hangereje sem nagy szam egy 10-20000 telo kenterbe vagja.Mondjuk nekem filmre meg netre kelett de nincs flash tamogatas bar az adobe dolgozik rajta.A neten videokat csak quick timet visz, es azt is csak a mobil msn oldalon vagy mar nem tudom valahol ahol voltam azokat faszan vitte es kb ennyi.A gyari 2.0 szoftverrel fagyott nalam napi 2-szer (szal mar szoftverbe sem nagy szam az apple) de 2.0.1 megszunt teljesen es 2.0.2 meg jobb de ha tobb ful nyitva van van meg ritkan,hogy kilep a safari.Nalam nicsenek hajszal repedesek egyenlore 3 hetes a telo.Vegul is nekem filmekre,zenere,neha netre kelett arra tokeletes.gps felejtos egyenlore,telefonnak o talalobb lett volna inkabb ipda mint iphone bar a mai pda van rendes bluetooth is.Magyarorszagon magyar fizetesbol nem kelett volna.
  • PyRex
    GPS MÉG nincs benne, mármint rendes szoftver. Nem a Google Maps-szel van a baj, hanem azzal, hogy ugye a Google térképeit a telefon nem tárolja, hanem azt mindig a netről tölti le. (Kicsit sokat zabálna, ha az egész google maps világtérkép benne lenne lol :)

Namost emiatt értelmetlen is lenne használni, mert hiába van GPS, ha a térkép maga netről jön hozzá :) Szóval meg kell várni, amíg a nagyok elkészítik a szoftvereiket - akkor viszont lesz rajta majd, amit csak akarsz.

MMS szerintem lejárt gagyi dolog, videorögzítés nekem spec. hiányzik, copypaste is jogos!

A kijelzője viszont szerintem minden egyéb készülékét üti, de nagyon!
  • passatgt
    ott az sdk, az összes problémádat megoldják 3rd szoftverekkel, épp úgy, mint más telefonokon:)
  • puntocsento
    Mi az ami nincs az Iphone 3G -ben?

Nincs MMS küldési lehetőség - Amit azért valljuk be, már minden alap telefonban van. Jó mondjuk ez nem akkora veszteség, hisz azért jó ha az emberek 10-20% használja az MMS-t. Szóval ez számomra nem akkora hiányosság.

Nincs video rögzítési lehetőség - Ez se érint annyira, mert a telefonoknak kamerát se adnék. Aki akar fényképezni vagy kamerázni az vegyen fényképezőgépet meg kamerát. Szóval ez se akkora hátrány.

Nincs hanghívási lehetőség - Na mondjuk ez azért már lehetne szerintem. Főleg egy olyan telefon esetén ahol a képernyő a billentyűzet.

Nincs Copy Paste - Azaz nem lehet kivágni illetve beilleszteni szöveget. Na mondjuk ez már tényleg egy olyan alapfunkció amit azért illik benne lennie egy ilyen készülékbe.

NEM használható a GPS az Iphone 3G -ben - Azaz nem lehet benne valós idejű útvonaltervezést végrehajtani. Hanem csak meglehet adni, hogy épp hol vagyunk és a Google Maps megmutatja, hogy hol a cél. De közben semmi navigáció, hogy fordulj jobra, vagy épp mennyi van hátra a célig. Ha ilyet szeretne a felhasználó újra kell terveztetnie a Google Mapsal. Ezen azért meglepődtem rendesen. Ha ilyen korlátokat állítanak fel, akkor minek a készülékbe a GPS, ha nem használható általános célokra?!

ja és csak 480x320-as a kijelzője. nekem HTC diamond-om van, de szerintem jobbak az adatai. annyi a hátránya,hogy hamar lemerűl, de ha minden nap töltöm akkor jó. meg hamarosan lessz nagyobb aksi.
  • Mardel
    Most tehetek róla, hogy egy Unix portálon írtak róla előszőr a hazai oldalak közül, hogy hajszálrepedésekre panaszkodnak egyes iPhone 3G tulajok?
  • TheRaven
    lol neidegesítsé má:D de azt akkor se tudom elképzelni h ugyanabba a körzetbe tegye vissza a számot, főleg h bőven lehet még kiadni új számokat...
  • concrete
    iRiver, és iAudio az iMac után jelent meg pár évvel ... még el is méláztam a megjelenésük kapcsán, hogy nem lesz e ebből per;
    iMac 1998 - http://en.wikipedia.org/wiki/IMac
    iRiver 2000 - http://en.wikipedia.org/wiki/IRiver
    iAudio 2001 - http://en.wikipedia.org/wiki/IAudio
    (az utóbbi kettőnek a magyarországi bemutatkozása ráadásul pár évvel késöbb is volt ...)

barátod a gugli ....
  • concrete
    fáj hogy nem linux van rajta, gondolom ...
  • concrete
    kb 6 hónap,vagy 1 év után a T kiosztja újra a számot ... így megy ez ...
    a gyakorlatban ...
  • PyRex
    pl. onnan, hogy cellainfók alapján "tájékozódik"...
  • TheRaven
    Mardel te se vagy vmi nagy ész... már h a picsába adnák ki ugyanazt a számot vki másnak?? gondolkodjál már:D
  • darkhill
    Tudtommal az első generációba neked kelett nyomogatnod h ott vagy e már annál a kereszteződésnél, hogy mutassa a köv irányt :S
    Tinman: Diamond mást nem mondok
  • Inquisitor
    Ööö, az iMac és Tsa. még a kanyarban sem volt, amikor egy csomó cég használta az "i" betüs előtagot. Pl. iRiver, iAudio, és sokan mások.
  • InfectedMann
    Sitty sutty elfogják kapkodni az első készletet. Online már nem is lehet rendelni csak előregisztrálni.
    Ha meg elfogynak akkor novemberig biztos készlethiány lesz.
  • Sanyix
    Ezt egyébként minden telefon megcsinálja, úgy hívják cellaüzenet, és annak a cellának az üzenetét írja, amit éppen használ a telefon :D csak pannongéesem kell hozzá, mer a többinél nincs ilyen.
  • neevous
    Igen, van.
  • FlyingV
    remélem a te családod pusztítják majd ki elsőnek és végig fogod nézni.
  • JL666
    Te mennyire sokat akaró vagy öcsém?! Ezt amerikába fejlesztették. Ők honnan tudnák szerinted, hogy hol van Mariabesnyő?! Ez is nagy teljesítmény!
  • Zozo76
    Ebbe az uj iPhone-ba van GPS vevo? Nem olyanra gondolok mint az elso generaciosra hogy az adotornyokbol kalkulalt aktiv kapcsolat mellett, hanem rendes muholdas vevo! Az elso nagy fasza volt, az ocsem most adta el. Itt Mariabesnyon az jelezte hogy Godollo kozpontjaban vagyunk. Nem tevedett sokat csak ugy 2-3 kilometert!
  • Sanyix
    Szifon 3g :DDDD kúl.

Ejha.
  • Mardel
    Nekem, meg a sok ,,i"-ből van elegem. Semmi fantáziája nincs az Applenek, minden vagy iMac, iPhone, iPod.

Erről mindig a Harcosok klubja jut eszembe:

,,Ha kiterjed az űrkotatás mindent nagyvállalatokról fognak elnevezni, IBM műcsillag, Microsoft galaxis, Starbox bolygó."
  • Inquisitor
    Mit szólsz az SE X1-hez? Igaz Diamond klón, de jobb kijelzővel van ...
  • Inquisitor
    "A techpioneerok úgy is megveszik"
    Ööö, vanank ám picit sokkal újabb cuccok, meg ugye ez megjelenésekor tudott a multitouchon kívűl semmi olyat, amit mások évekkel korábban már megcsináltak.
    Szóval egy igazi technogeek már nem ilyet vesz. ;)
  • PyRex
    "szifon" - mennyire rohadtul idegesít, hogy így nevezik a készüléket...
  • PyRex
    ugye nem kívánod, hogy sorljam fel a napi / heti időbeosztásomat...? ;)
  • Mardel
    "Polisor László" egy akkora balfasz! Ha lemondod a vezetékes telefonod, akkor a számodat megkapja valaki más. De ezt neki értelmetlen lenne elmagyarázni.
  • JL666
    Nekem mindegy ki van az M61 Vulcan mögött, csak pull the trigger.
  • G_ArchAngel #18
    azt mondjuk nem ertem, hogy folyamatos SG-n logas mellett hogyan tudsz 20e+ szamlat osszehozni:-)
  • Mardel
    Szifon 3G
  • Sanyix
    te arrakistor alregje vagy, vagy megtérültél, és hatalmábakerített a félrefésülthajú kockabajszos bácsi? :D