266
  • Zoliz
    Hogy hová süllyedtünk? Nembaj úgyis sokan vagyunk a földön 20 éve még csak 4 mostmár 6 milliárdan vagyunk. Valahová mennünk kell. Hát pusztuljunk!
  • kocsisgabor9999
    "beszippantja a Földet" XDDD LOOOL!!!! Ekkora baromságot még életemben nem hallottam. xD
  • qtab986
    Szerintem is kár érte.A Superconducting Super Collider-ben 40 TeV-os ütközések lettek volna.A Large Hadron Collider-ben csak 14 TeV-os ütközések lesznek.Azt hiszem az adatok a protonokra vonatkoznak.
  • Epikurosz
    (A wiki úgy jön ide, hogy ott találtam a hivatkozást)
  • Epikurosz
    Szeretem a Wikit. Ha valaki pocskondiázni meri, lelövöm!

Íme egy érdekes anekdota:

1993-ban Nagy-Britannia tudományos ügyekért felelős minisztere, William Waldegrave, arra kérte a fizikusokat, hogy ne sokat fecsegjenek, hanem egy oldalon válaszoljanak a következő kérdésre: "Mi a Higgs boson, és miért kell nekünk megtalálni vagy felfedezni?"

Íme (David Miller Department of Physics and Astronomy, University College, London, UK) 1 oldalas válasza.
  • Epikurosz
    Különben hülyeség volt azt ebek harmincadjára hagyni. A megvalósítási időt szét kellett volna húzni 10-15 évre, és befejezni.
  • Epikurosz
    Amúgy beindult. Egy ürge nyilatkozott a déli híradóban.
    Még élünk, de lehet, hogy idő kell, amíg összejön egy fekete lyuk.
  • qtab986
    Nem a Relativistic Heavy Ion Collider amire gondoltam de megvan.A Superconducting Super Collider amire gondoltam.87.1 km lett volna a kerülete ha megépül.Az LHC kerülete csak 27 km.
  • zeus89
    Bizony ma lesz 8 kor de már 8 óra van ... és még mindég ugyan az megy a weblapon ... mikor kapcsolnak élő képre?
  • bigfoot
    ma lesz:)
  • Rotcsa
    Ezek szerint a Föld akkora a fekete lyukban mint egy libatoll egy jó nagy zsákban? :) Vagy jó sok libatoll...

Már lusta vagyok visszaolvasni,de talán itt volt az, h mini fekete lyuk jöhet létre... Mégis mekkora az a mini? :D Teljesen mindegy, mert a felszabaduló energiák miatt átpréselődhetünk egy pl 1mm átmérőjű lyukon is?
  • Epikurosz
    ha veszel egy naaagy zsákot, és tömöd bele a libatollat, meglepően sok bele fog férni.
  • psydaze
    há azér, mer a feketelyuk elnyeli, oszt valahun máshun meg kis**rja.
    mellesleg szerintem meg az emberiség történelmének sorsában (amit nem én írtam meg) úgy áll, hogy még nem akkor cseszik ki magával valami ostoba kísérlettel, amikor még én is élek.
  • Rotcsa
    Valaki azt magyarázza már meg a parasztnak(nekem:D), h miként lehet az, h egy fekete lyukba csak megy meg megy befele minden, és sose telik meg?

Ilyen józan ésszel lehet?
  • Epikurosz
    csak be ne ragadj!
  • krajcsovszkig
    Na akkor még pont lesz időm végigtolni a Clear Skyt, mielőtt a fekete lyuk beszippantja a világegyetemet... :D
    Jóvan na, csak hülyültem... :P
  • dez
    Én, amikor te titted, hogy ellened irányul? LOL.
  • Epikurosz
    OFF
    Nem mondtam, hogy utállak, te paranoia.
  • dez
    (Segítek: ha megnézi a korodat is, láthatja, hogy nem ma kezdted a "szexuális tapasztalatgyűjtést", mint esetleg ő, ha egyátalán.
    De úgy látom, nálad az utálat magasabb prioritáson üzemel, mint a gondolkodás. Stílszerűen: túl sok agyszövetbomlasztó szöveget olvastál mostanában.)
  • dez
    Most meg mi a bajod? Bomlik az agyszöveted?
  • Epikurosz
    Túl sok agyszövetes hozzászólást írtál.
  • dez
    Gondolom úgy 20-25 éve...
  • NigRhymes
    Neme:fiú : ) Mióta vagy te ennyire tisztába, a lyuk tágulásával?:))
  • Epikurosz
    Mondjuk ilyen kisgömböccel nem szívesen találkoznék egy sötét sikátorban.
  • Epikurosz
    Na, ez egyre cifrább, ahogy beleolvasok.
    A wikis cikkben külön fejezet foglalkozik a közönség félelmeivel, de az RHIC-ben állítólag már létre is hoztak fekete lyukat, a létrehozó pedig .... na nem fogjátok kitalálni.... egy román fizikus volt. Már a fekete lyukakat is lopják a románok!
  • Epikurosz
    RHIC
  • Epikurosz
    Azért nem minden lyuk p..a.
    A hasonlat nem müxik.
    Különben is, amelyiket sokat...khm.. az ruganyosabb, mert fejlődnek az izmok.
    sehogy sincs igazad.
  • Epikurosz
    Nem kell link, tele van vele a sajtó.
    Aszem RHC a rövidítése, a svájci EU-s meg LHC.
  • rigidus
    > Én is kíváncsi vagyok az eredményekre nem tudom, hogy a hideg fúziót elő tudja-e segíteni valamelyik új részecske de remélem lesz valami jelentős felfedezés

Mit akarsz a hidegfuzion elosegiteni?
  • jamborl
    szerintem a fizika korlatos tudomany persze ha a vilagegyetemet nem tekintjuk vegtelennek.

inkabb szerintem a nagyobb problema az emberi elme befogadokepessege, mert lehet hogy az elemnk eler egy bizonyos megertest a fizika, matematika szintjen de lesz egy korlat majd amin tul mar nem tundjuk "felfogni" az esemenyeket.

ezaltal tlaan mi leszunk a tudomanyunk korlatjai es nem az hogy nem letezik egysegesebb torveny.
  • Instixx
    Egyébként.. az lenne a leg hatékonyabb ha ezeket a "felesleges adatokat" amik nem a beállított körülményből szárbaznak, hozzáférhetővé tennék a neten és nem egyszerűen kidobnák.. sőtt engedtesség meg merészségem fokozván: az egész adatbázist nyilvánossá kéne tenni.. had rágódjon rajta a sok hálófüggő sufnitudós.. kitudja, talán az új Einstein köztünk jár (fehér köpenyben egy eldugott suliszertár mélyén) és megnyitja az új egyetemes fizika kapuit ámen. v batman aki még nem látta usgyi
  • Instixx
    Na robbanunk vagy nem robbanunk, ki szurkol a robbanunknak? Én Én! Atommaghasadás.. hmm.. mégapróbb részecskéket szétbombázni.. hmm, kis meteór becsapódik földbe nagy sebességgel, nagy bumm hmm.. fénysebességgel(!) szétbombázni protonokat kiscsibéket hmm.. na lesz nagy bumm?
  • qtab986
    Van valami link róla?
  • Nonix
    Nekem erről az LHC-ról a pí cimű film jut eszembe.
  • NigRhymes
    Dehogy záródik!Peking az élő példa nem nézted az olimpiát?Olyan szennyezett a levegő, hogy megvan szabva melyik rendszámu kocsi egy héten hányszor közlekedhet...Figyelj ha egy pinát folyamatosan basznak az csak tágulni fog,ez a helyzet az ózonlyukkal is.Szóval a francba a kutatókkal.!!!
  • qdot
    Én a világ közepét szeretném megtalálni.

Nagyon sok kérdésre választ adna.
  • Scamp
    Én személy szerint várom a kísérleteket. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Sokan piszkálják a tudósokat nem csak itt sg-n hanem úgy egyébként. De abba ezek közül senki nem gondol bele hogy reggelente beleül a kis autójába beindítja a robbanómotort, elgurul a gumiabroncsokon a boltba és ott megveszi az elektromos kemencében sült kenyeret, vesz egy nyomdagépen nyomtatott újságot, otthon leül a számítógép elé, interneten levelzik, mobilon hívja a barátnőjét vagy a sok kilóméterre lévő szüleit.

Lehet hogy sok dolgot elcsesztek már a tudósok (akár az ózon lyuk is legyen az) de nagyon sok mindent köszönhetünk nekik amiket legtöbben csak akkor értékelnénk ha nem lennének.

Szóval csak előre és lássuk az eredményeket.
  • Locotus
    Na akkor ezentúl menjél lóval munkába és kapcsold le a lámpádat és gyújts meg egy gyertyát. Pont az ózonlyuk a legjobb példa hogy a tudósoknak vagy a kormányoknak van-e nagyobb felelőssége mivel úgy tudom, hogy 2050 környékére bezáródik mert betiltották a CFC-k gyártását.
  • drfaust
    A te olvasatodba aki nem tudós az paraszt a szó elvont értelmébe. Ezek után te melyik csoportba tartózol talán tudós vagy? A gondolkodásod elég retaldált.
  • drfaust
    Nem tudom miért gondolod, hogy 2 milliárd év múlva lesz még ember, adigra kiöregszik a génálományunk és szépen kipusztulunk! És ettöl semilyen LHC kisérlet nem fog megmenteni bennüket.