498
Bárki bármilyen dolgokt tud és akar írni, közzétenni, ami előrébb viheti a mai helyzet kialakulásával kapcsolatban felállított elméletet, ne habozzon. Így fogjuk mi továbbvinni az evolúciót !
  • másikisvan
    Ez most egy olyan dolog amit legfőképp bevándorolt más hitet képviselő erősen fajtajelleget mutató polgártársaink szoktak csinálni:

Csúsztatás.
  • exy1
    "Hehe. Nincs benned humor, sem önkritika."

Hehe. Nagyon humoros. Miért nem a humor rovatban ténykedsz? Ez itt egy tudományos topik. Huss innen, ha nem tudsz ennek megfelelően viselkedni!

• egetrengető
    Én csak egy ellentmondásra hívtam fel a figyelmeet...

Abban igazad van, nem olvastam végig a topicot, nem tudom mire vonatkozott eme állítás, csak Ki állít és azt miként cáfolja zavart.
  • egetrengető
    Tarts tükröt egy ember elé, s ez lesz a hála...
    Hehe. Nincs benned humor, sem önkritika.

"Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember."

Valahol már olvastam ezt... Hol is?
  • exy1
    "ne tűnjön fel a rátermettlenségük"

Márpedig onnan csak a halállal lehet kikerülni, rátermetlenséggel nem. Akár csak a Pápák, ezek is folyamatosan kihalnak.
  • másikisvan
    Azért van ez egetrengető, mert nem tudtok értelmesen vitázni.

Mi azon az érthetetlen hogy a MTA olyan dolgokat mondott amelyek erősen megkérdőjelezhetőek és a magyarokat megszégyenítőek ?

Nem jobb lenne e ha az olyanok befognák inkább a pofájukat ?
    Melegben vannak, kapják a vaskos összegeket, jobb lenne meghúznák magukat szép csendben hogy ne tűnjön fel a rátermettlenségük.
  • exy1
    A vélt ismeretek, sőt a már megcáfoltak is megőrzendők, kezelendők. Pont azért, hogy legyen alap a fejlődésre. Ha érted mire gondolok.

De szerintem nem érted. Látom, hogy minden fórumba bedobsz valami kérdést és már mész is. Nagyon úgy tűnik, hogy a válaszok nem nagyon érdekelnek. Ha mégisem így lenne, látnám a saját válaszaidat is. De azok rendre hiányoznak. Ez pedig így nagyon egyoldalú. Engem nem szórakoztat. Ergo, befejezem veled a didkurzust, amíg nem váltóztatsz a magatartásodon.
  • egetrengető
    Node...
    Mihez kezdünk a quantum fizikával?
  • egetrengető
    "Pontosan! Lejáratnak mindenkit! Ezért kell minden fórumon elhatárolódni tőlük! Ha okosat nem tudnak mondani, legalább befogták volna a szájukat! Csöpögősorrú vén szenilis marhák gyülekezete! El kellene őket zavarni a francba!"

"Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember."

Sorry exy1 de ezt nem hagyhattam ki...
  • egetrengető
    Ok. Tehát a szerzett és nem vélt ismereteket. Follyon hát ebben a mederben beszélgetésünk tovább.
  • exy1
    Én ugyanazt ami az értelmezőszótárban áll e fogalomról. Van azonban egy saját megfogalmazásom is ami lényegesen rövidebb:

A tudomány számomra az ami válogatás nélkül igyekszik megszerezni mindazt a tudást ami az emberek, az emberiség számára egyáltalán elérhető, megtudható. Ezt a tudáshalmazt azután rendszerezi, gondozza, tanítja.
  • egetrengető
    Barátom, csodálom színészi képességeid... Olvastam hozzászólásaid más topicokban és döbbenet mennyire ellen tudsz mondani saját magadnak.
    Mert valóban színház az egész világ:)
  • másikisvan
    A világról szerzett ismereteket talán ?
  • exy1
    "Azt nem szeretem ha megpróbálnak lenyomni, csak azért hogy bizonygassák felsőbbrendűségüket a többiek és önmaguk számára..."

Az én tapasztalatom az, hogy akik így viselkednek Másokat akarnak 'lenyomni' azok nem rendelkeznek elmélyült tudással. Sőt, még nem láttam közülük intelligens-művelt elmét. Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember.
  • egetrengető
    Akkor egy alap kérdés - mielőt (bár már késő) vitatkoznánk saját épülésünk érdekében bármiről.
    Mit tekintünk tudománynak?
    Nem nevetni...
  • másikisvan
    Úgy hogy "Á nem jár már ilyen későn a vonat..." pl. Ez egy utolsó mondat is lehet akár. :)
  • exy1
    Utolsó mondat? Hogy érted ezt?
  • exy1
    Ezt fejtsd ki bővebben. Hátha értelmes...
  • másikisvan
    Viccnek jó volt. :D

Nincs nekem személyes problémám azokkal akik a tudományt elfogadják, sőt. Nagyon jó emberek lehetnek attól függetlenül. Azt nem szeretem ha megpróbálnak lenyomni, csak azért hogy bizonygassák felsőbbrendűségüket a többiek és önmaguk számára...
  • egetrengető
    "Már nem azok az idők járnak. Különben valóban nem merném."
    Az egyik legjobb utolsó mondat, amit valaha hallottam...
  • egetrengető
    A paranoia nem tartozik - legalábbis az én értelemezésemben - az értelemhez.
  • exy1
    "mert ha igazad van Neked annyi"

Már nem azok az idők járnak. Különben valóban nem merném. Minden változik...

"ha az összeesküvéselméletek, köztük Tied bizonyossá válnak"

Az összeesküvés-elméletek negálását, kinevettetését ügyes ügynöki munkával érték el. "kétféle ember van barátom" mondja a Csúf a híres westernfilmben. És igaza van. Itt is csak kétféle ember van. Aki nevet és aki nem nevet az ilyesmin. Mit gondolsz, melyikük az értelmes?
  • egetrengető
    Manapság szörnyülködve veszem észre az emberek mennyire nem veszik észre az iróniát mondataimban. Elvesztettük a humorérzékünk...
    Node...
    "Tiszteletben tartom azt ha valaki rengeteg tanulással elsajátította mind azt az óriási ismeretanyagot amit a hivatalos tudomány lefektetett, de én még sem ezt tartom a helyes összehasonlítási alapnak, hanem hogy kinek a világképe áll közelebb a világ valóságos képéhez."
    Irigyellek barátom. Te tudsz valamit amit én nem: ismered világunk valóságos képét. Alázat, ó hová tűntél...?
    "Nem. Aszerint, hogy a mádia mit pléntál a fejünkbe a tudomány állásáról. Kétféle tudomány létezik. Egy polgári és egy nagyhatalni-titkos. Ez utóbbi az amit valóban tudománynak nevezhetünk. A mádia erről semmit sem tud, nem szabad tudnia róla. Ergo, nemm is közvetíti. Nekünk csak a félrevezető maszlag marad. Sötét középkor II-es kiadás."
    Téged nem irigyellek, mert ha igazad van Neked annyi, ha az összeesküvéselméletek, köztük Tied bizonyossá válnak.
  • exy1
    Ezaz! Bizony itt a megfejtés. Egyek vagyunk, de nem minden látható olyan tisztán ahogy az a szemnek-értelemnek elsőre megragadható lenne. Vannak elzárt zónák, ahová nem tekinthetünk. A többit láthatnánk, ha nem gátolnának minket emberi rossz szokásaink.

"Bizonygasd saját korlátaid, s bizony, szert teszel rájuk." /Richard Bach/
  • másikisvan
    Talán amiatt hiányzik a spirál felső része hogy utalhassanak arra hogy attól hogy néhány dolog közötti összefüggés szemel nem látható, attól még értelemszerű vizsgálattal összeegyeztethető. Vagy ilyesmi. Tényleg csak nagyon talán.
  • másikisvan
    Vagy mint ha átölelne valamit. Pl. azt az egyenest.
  • másikisvan
    Az a spirál az óramutató járásával ellentétes irányban növekszik. Nem tudom hogy mit ügyködik, de látszik hogy nagy odafigyeléssel, gondossággal teszi.
  • exy1
    Senki? Azt hittem ez titok titeket is izgat valamennyire. :-(
  • exy1
    Mit sugall nekünk a nzcai majom? Állati testtartás, vékony, állati test. Viszont hozzá meglepően kerek emberforma fej, emberszerűen kicsike fülekkel. Bal 'kezén' üt ujj. A jobbon már csak négy. Az emberszerű sarkakkal formázott lábakon pedig már csak három-három. A Farok spirálban végződik és egy vonal vágja szét. A vonal fölötti rész hiányzik. És persze van ott még más is, de azt nem szeretném értelmezni. Mit üzen, ha genetikai üzenetnek akarnánk(!) felfogni? Íme a kép:

• exy1
    Megértenék ha akarnák. Sajnos nem megérteni akarják. Azért jönnek ide, hogy harcolgassanak, kekeckedjenek. Undorító! Nincs nekem ehhez sajnos elég türelmem. Képtelen vagyok megérteni miért kpogtatnak a tudomány ajtaján, ha nem akarnak belépni.
  • másikisvan
    Értem. Ha így folytatjuk talán a többiek is megértik :)
  • exy1
    "A jellemző az hogy a véleményeink igazságtartalmát az alapján próbáljuk meghatározni (annak eldöntése érdekében hogy melyik oldal állítása a helyes) hogy mennyit tartalmaz a hivatalos tudomány által elfogadott tanokból."

Nem. Aszerint, hogy a mádia mit pléntál a fejünkbe a tudomány állásáról. Kétféle tudomány létezik. Egy polgári és egy nagyhatalni-titkos. Ez utóbbi az amit valóban tudománynak nevezhetünk. A mádia erről semmit sem tud, nem szabad tudnia róla. Ergo, nemm is közvetíti. Nekünk csak a félrevezető maszlag marad. Sötét középkor II-es kiadás.
  • másikisvan
    Na még egyszer neki rugaszkodok.

A jellemző az hogy a véleményeink igazságtartalmát az alapján próbáljuk meghatározni (annak eldöntése érdekében hogy melyik oldal állítása a helyes) hogy mennyit tartalmaz a hivatalos tudomány által elfogadott tanokból.

Így annyit mérhetünk hogy eléggé elsajátítottuk e a hivatalos tudományt, és ebben is vannak különbek. Tiszteletben tartom azt ha valaki rengeteg tanulással elsajátította mind azt az óriási ismeretanyagot amit a hivatalos tudomány lefektetett, de én még sem ezt tartom a helyes összehasonlítási alapnak,

hanem hogy kinek a világképe áll közelebb a világ valóságos képéhez.
    Jobb a világ kép mutatását vizsgálni (kutatását) mint a világ tudósainak képmutatását.
  • másikisvan
    Ha a különbségeket magunk véleményének a valósághoz mérésével (tehát véleményünk tényleges valóságtartalmának meghatározásával) állapítjuk meg, akkor bizony egyikünk különb mint a másik, ez így logikus.

Ez viszont sajnos nem igazán jellemző, inkább az hogy a véleményeinket a hivatalos tudomány által hangoztatott tanok tartalmának mennyiségével hasonlítjuk össze. Ez egy fölösleges torzító tényező, kivéve ha a tudományt mindentudónak állítjuk be.

Hisz a tudomány célja épp az hogy a valóságot mozgató működtető fenntartó okokat és összefüggéseket feltárja.
  • egetrengető
    Ha ez a véleményünk és eme véleménynek hangot adunk (még ha igazunk is lenne), különbek vagyunk ezáltal? És ez annyira jellemző lett ránk nem?
  • exy1
    Pontosan! Lejáratnak mindenkit! Ezért kell minden fórumon elhatárolódni tőlük! Ha okosat nem tudnak mondani, legalább befogták volna a szájukat! Csöpögősorrú vén szenilis marhák gyülekezete! El kellene őket zavarni a francba!
  • másikisvan
    Nagyszerű.:)

Szándékosan égeti a magyarokat az MTA teljesen hülyének néz mindőnket és azt akarja hogy azok is legyünk és a külföldiek is annak tartsanak minket.

Mert hogy a réges-rég óta keresztény Magyarország tudományos életét vezető emberek tagadják az isteni teremtést ? Akkor vajon a többi "tudatlanról" mit gondolhatnak ?

Merénylet Magyarország ellen.
  • exy1
    érdekes
  • exy1
    Érdekes látni mások hogyan vélekednek a közpénzen fenntartott akadémiánk viselkedéséről.

Kekeckedők kíméljenek!
  • exy1
    Mi a véleményetek erről?

Kekeckedők kíméljenek!