498
Bárki bármilyen dolgokt tud és akar írni, közzétenni, ami előrébb viheti a mai helyzet kialakulásával kapcsolatban felállított elméletet, ne habozzon. Így fogjuk mi továbbvinni az evolúciót !
-
másikisvan #455 Ez most egy olyan dolog amit legfőképp bevándorolt más hitet képviselő erősen fajtajelleget mutató polgártársaink szoktak csinálni:
Csúsztatás. -
exy1 #454 "Hehe. Nincs benned humor, sem önkritika."
Hehe. Nagyon humoros. Miért nem a humor rovatban ténykedsz? Ez itt egy tudományos topik. Huss innen, ha nem tudsz ennek megfelelően viselkedni!
-
egetrengető #453 Én csak egy ellentmondásra hívtam fel a figyelmeet...
Abban igazad van, nem olvastam végig a topicot, nem tudom mire vonatkozott eme állítás, csak Ki állít és azt miként cáfolja zavart. -
egetrengető #452 Tarts tükröt egy ember elé, s ez lesz a hála...
Hehe. Nincs benned humor, sem önkritika.
"Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember."
Valahol már olvastam ezt... Hol is? -
exy1 #451 "ne tűnjön fel a rátermettlenségük"
Márpedig onnan csak a halállal lehet kikerülni, rátermetlenséggel nem. Akár csak a Pápák, ezek is folyamatosan kihalnak. -
másikisvan #450 Azért van ez egetrengető, mert nem tudtok értelmesen vitázni.
Mi azon az érthetetlen hogy a MTA olyan dolgokat mondott amelyek erősen megkérdőjelezhetőek és a magyarokat megszégyenítőek ?
Nem jobb lenne e ha az olyanok befognák inkább a pofájukat ?
Melegben vannak, kapják a vaskos összegeket, jobb lenne meghúznák magukat szép csendben hogy ne tűnjön fel a rátermettlenségük. -
exy1 #449 A vélt ismeretek, sőt a már megcáfoltak is megőrzendők, kezelendők. Pont azért, hogy legyen alap a fejlődésre. Ha érted mire gondolok.
De szerintem nem érted. Látom, hogy minden fórumba bedobsz valami kérdést és már mész is. Nagyon úgy tűnik, hogy a válaszok nem nagyon érdekelnek. Ha mégisem így lenne, látnám a saját válaszaidat is. De azok rendre hiányoznak. Ez pedig így nagyon egyoldalú. Engem nem szórakoztat. Ergo, befejezem veled a didkurzust, amíg nem váltóztatsz a magatartásodon. -
egetrengető #448 Node...
Mihez kezdünk a quantum fizikával? -
egetrengető #447 "Pontosan! Lejáratnak mindenkit! Ezért kell minden fórumon elhatárolódni tőlük! Ha okosat nem tudnak mondani, legalább befogták volna a szájukat! Csöpögősorrú vén szenilis marhák gyülekezete! El kellene őket zavarni a francba!"
"Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember."
Sorry exy1 de ezt nem hagyhattam ki... -
egetrengető #446 Ok. Tehát a szerzett és nem vélt ismereteket. Follyon hát ebben a mederben beszélgetésünk tovább. -
exy1 #445 Én ugyanazt ami az értelmezőszótárban áll e fogalomról. Van azonban egy saját megfogalmazásom is ami lényegesen rövidebb:
A tudomány számomra az ami válogatás nélkül igyekszik megszerezni mindazt a tudást ami az emberek, az emberiség számára egyáltalán elérhető, megtudható. Ezt a tudáshalmazt azután rendszerezi, gondozza, tanítja. -
egetrengető #444 Barátom, csodálom színészi képességeid... Olvastam hozzászólásaid más topicokban és döbbenet mennyire ellen tudsz mondani saját magadnak.
Mert valóban színház az egész világ:) -
másikisvan #443 A világról szerzett ismereteket talán ? -
exy1 #442 "Azt nem szeretem ha megpróbálnak lenyomni, csak azért hogy bizonygassák felsőbbrendűségüket a többiek és önmaguk számára..."
Az én tapasztalatom az, hogy akik így viselkednek Másokat akarnak 'lenyomni' azok nem rendelkeznek elmélyült tudással. Sőt, még nem láttam közülük intelligens-művelt elmét. Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember. -
egetrengető #441 Akkor egy alap kérdés - mielőt (bár már késő) vitatkoznánk saját épülésünk érdekében bármiről.
Mit tekintünk tudománynak?
Nem nevetni... -
másikisvan #440 Úgy hogy "Á nem jár már ilyen későn a vonat..." pl. Ez egy utolsó mondat is lehet akár. :) -
exy1 #439 Utolsó mondat? Hogy érted ezt? -
exy1 #438 Ezt fejtsd ki bővebben. Hátha értelmes... -
másikisvan #437 Viccnek jó volt. :D
Nincs nekem személyes problémám azokkal akik a tudományt elfogadják, sőt. Nagyon jó emberek lehetnek attól függetlenül. Azt nem szeretem ha megpróbálnak lenyomni, csak azért hogy bizonygassák felsőbbrendűségüket a többiek és önmaguk számára... -
egetrengető #436 "Már nem azok az idők járnak. Különben valóban nem merném."
Az egyik legjobb utolsó mondat, amit valaha hallottam... -
egetrengető #435 A paranoia nem tartozik - legalábbis az én értelemezésemben - az értelemhez. -
exy1 #434 "mert ha igazad van Neked annyi"
Már nem azok az idők járnak. Különben valóban nem merném. Minden változik...
"ha az összeesküvéselméletek, köztük Tied bizonyossá válnak"
Az összeesküvés-elméletek negálását, kinevettetését ügyes ügynöki munkával érték el. "kétféle ember van barátom" mondja a Csúf a híres westernfilmben. És igaza van. Itt is csak kétféle ember van. Aki nevet és aki nem nevet az ilyesmin. Mit gondolsz, melyikük az értelmes? -
egetrengető #433 Manapság szörnyülködve veszem észre az emberek mennyire nem veszik észre az iróniát mondataimban. Elvesztettük a humorérzékünk...
Node...
"Tiszteletben tartom azt ha valaki rengeteg tanulással elsajátította mind azt az óriási ismeretanyagot amit a hivatalos tudomány lefektetett, de én még sem ezt tartom a helyes összehasonlítási alapnak, hanem hogy kinek a világképe áll közelebb a világ valóságos képéhez."
Irigyellek barátom. Te tudsz valamit amit én nem: ismered világunk valóságos képét. Alázat, ó hová tűntél...?
"Nem. Aszerint, hogy a mádia mit pléntál a fejünkbe a tudomány állásáról. Kétféle tudomány létezik. Egy polgári és egy nagyhatalni-titkos. Ez utóbbi az amit valóban tudománynak nevezhetünk. A mádia erről semmit sem tud, nem szabad tudnia róla. Ergo, nemm is közvetíti. Nekünk csak a félrevezető maszlag marad. Sötét középkor II-es kiadás."
Téged nem irigyellek, mert ha igazad van Neked annyi, ha az összeesküvéselméletek, köztük Tied bizonyossá válnak.
-
exy1 #432 Ezaz! Bizony itt a megfejtés. Egyek vagyunk, de nem minden látható olyan tisztán ahogy az a szemnek-értelemnek elsőre megragadható lenne. Vannak elzárt zónák, ahová nem tekinthetünk. A többit láthatnánk, ha nem gátolnának minket emberi rossz szokásaink.
"Bizonygasd saját korlátaid, s bizony, szert teszel rájuk." /Richard Bach/ -
másikisvan #431 Talán amiatt hiányzik a spirál felső része hogy utalhassanak arra hogy attól hogy néhány dolog közötti összefüggés szemel nem látható, attól még értelemszerű vizsgálattal összeegyeztethető. Vagy ilyesmi. Tényleg csak nagyon talán. -
másikisvan #430 Vagy mint ha átölelne valamit. Pl. azt az egyenest. -
másikisvan #429 Az a spirál az óramutató járásával ellentétes irányban növekszik. Nem tudom hogy mit ügyködik, de látszik hogy nagy odafigyeléssel, gondossággal teszi. -
exy1 #428 Senki? Azt hittem ez titok titeket is izgat valamennyire. :-( -
exy1 #427 Mit sugall nekünk a nzcai majom? Állati testtartás, vékony, állati test. Viszont hozzá meglepően kerek emberforma fej, emberszerűen kicsike fülekkel. Bal 'kezén' üt ujj. A jobbon már csak négy. Az emberszerű sarkakkal formázott lábakon pedig már csak három-három. A Farok spirálban végződik és egy vonal vágja szét. A vonal fölötti rész hiányzik. És persze van ott még más is, de azt nem szeretném értelmezni. Mit üzen, ha genetikai üzenetnek akarnánk(!) felfogni? Íme a kép:
-
exy1 #426 Megértenék ha akarnák. Sajnos nem megérteni akarják. Azért jönnek ide, hogy harcolgassanak, kekeckedjenek. Undorító! Nincs nekem ehhez sajnos elég türelmem. Képtelen vagyok megérteni miért kpogtatnak a tudomány ajtaján, ha nem akarnak belépni. -
másikisvan #425 Értem. Ha így folytatjuk talán a többiek is megértik :) -
exy1 #424 "A jellemző az hogy a véleményeink igazságtartalmát az alapján próbáljuk meghatározni (annak eldöntése érdekében hogy melyik oldal állítása a helyes) hogy mennyit tartalmaz a hivatalos tudomány által elfogadott tanokból."
Nem. Aszerint, hogy a mádia mit pléntál a fejünkbe a tudomány állásáról. Kétféle tudomány létezik. Egy polgári és egy nagyhatalni-titkos. Ez utóbbi az amit valóban tudománynak nevezhetünk. A mádia erről semmit sem tud, nem szabad tudnia róla. Ergo, nemm is közvetíti. Nekünk csak a félrevezető maszlag marad. Sötét középkor II-es kiadás. -
másikisvan #423 Na még egyszer neki rugaszkodok.
A jellemző az hogy a véleményeink igazságtartalmát az alapján próbáljuk meghatározni (annak eldöntése érdekében hogy melyik oldal állítása a helyes) hogy mennyit tartalmaz a hivatalos tudomány által elfogadott tanokból.
Így annyit mérhetünk hogy eléggé elsajátítottuk e a hivatalos tudományt, és ebben is vannak különbek. Tiszteletben tartom azt ha valaki rengeteg tanulással elsajátította mind azt az óriási ismeretanyagot amit a hivatalos tudomány lefektetett, de én még sem ezt tartom a helyes összehasonlítási alapnak,
hanem hogy kinek a világképe áll közelebb a világ valóságos képéhez.
Jobb a világ kép mutatását vizsgálni (kutatását) mint a világ tudósainak képmutatását. -
másikisvan #422 Ha a különbségeket magunk véleményének a valósághoz mérésével (tehát véleményünk tényleges valóságtartalmának meghatározásával) állapítjuk meg, akkor bizony egyikünk különb mint a másik, ez így logikus.
Ez viszont sajnos nem igazán jellemző, inkább az hogy a véleményeinket a hivatalos tudomány által hangoztatott tanok tartalmának mennyiségével hasonlítjuk össze. Ez egy fölösleges torzító tényező, kivéve ha a tudományt mindentudónak állítjuk be.
Hisz a tudomány célja épp az hogy a valóságot mozgató működtető fenntartó okokat és összefüggéseket feltárja. -
egetrengető #421 Ha ez a véleményünk és eme véleménynek hangot adunk (még ha igazunk is lenne), különbek vagyunk ezáltal? És ez annyira jellemző lett ránk nem? -
exy1 #420 Pontosan! Lejáratnak mindenkit! Ezért kell minden fórumon elhatárolódni tőlük! Ha okosat nem tudnak mondani, legalább befogták volna a szájukat! Csöpögősorrú vén szenilis marhák gyülekezete! El kellene őket zavarni a francba! -
másikisvan #419 Nagyszerű.:)
Szándékosan égeti a magyarokat az MTA teljesen hülyének néz mindőnket és azt akarja hogy azok is legyünk és a külföldiek is annak tartsanak minket.
Mert hogy a réges-rég óta keresztény Magyarország tudományos életét vezető emberek tagadják az isteni teremtést ? Akkor vajon a többi "tudatlanról" mit gondolhatnak ?
Merénylet Magyarország ellen. -
exy1 #418 érdekes -
exy1 #417 Érdekes látni mások hogyan vélekednek a közpénzen fenntartott akadémiánk viselkedéséről.
Kekeckedők kíméljenek! -
exy1 #416 Mi a véleményetek erről?
Kekeckedők kíméljenek!