498
Bárki bármilyen dolgokt tud és akar írni, közzétenni, ami előrébb viheti a mai helyzet kialakulásával kapcsolatban felállított elméletet, ne habozzon. Így fogjuk mi továbbvinni az evolúciót !
-
uwu #498 Még egy fontos dolog, hogy szerintem az alsó, és felső házba úgy lehetne bekerülni, hogy minden régióból 2 képviselőt választanának, egyik menne az alsó, a másik a felső házba. Így vegyes lenne az összetétel, minden terület képviselné magát a törvényalkotásban, és annak érvényesítésében is, ráadásul a két leg támogatottabb ember valószínűleg jobban lefedi az érdekeltek tömegét, az érdekérvényesítés teljesebb lehetne.
Nem úgy lenne mint most. Egy területről becsúszik valaki a döntéshozásba, a másik fele az embereknek, akiket így nem képvisel senki, az olyan mintha nem számítana bele az ország népességébe, mert nem érvényesíthet az érdekeit. -
exy1 #497 Szerintem nem lenne szabad ezekkel szóba állni. Nehéz megállni, de én többet nem írok ezeknek a gennyes alakoknak az biztos! Neked is ugyanezt javaslom. -
uwu #496 Úgy képzelem el, hogy 2 házas parlament lenne, a király lenne a hadsereg főparancsnoka, és vétójoga lehetne.
Ez azért lenen jó, mert ha több szintű a döntéshozatal, jobban rá van kényszerítve az irányítótestület az együttműködésre (nem úgy mint most)
A király adná meg a biztonságot, az esetlegesen megvétózott törvényeket újra kéne alkotni. Persze a két háznak és a királynak a jogait tartalmazná az alkotmány.
Olyan alkotmányt kéne csinálni ami legfelsőbb törvényhozást úgy szabályozza, hogy ne kelljen hozzányúlni, csak annyi lenne benne ami együttműködésre kényszeríti a felvázolt rendszert.
Mivel több szinten szabályozott a rendszer kevésbé lehetne külföldi tőkével beavatkozni a döntéshozásba. A tőke jelenléte, csak adottságként szerepelne, az ország irányítói számára, nem pedig legfőbb befolyásoló tényezőként.
A király személye is előnyös lehetne a hagyományainkat tekintetbe véve.
A "királyválasztás" okozhatna némi gondot. Szerintem Rákóczi Ferenc, aki Franciaországban él jelenleg, és a mi nagy szabadságharcosunk leszármazottja, valamint rendelkezik Árpád-házi felmenőkkel anyai ágon alkalmas lenne királynak. Igaz, hogy Habsburg Ottó is lehetne törvényes király, de mivel az erős külföldi befolyástól akarunk megszabadulni, talán mégse kéne. Kicsit több Rákóczi út, és tér van kishazánkban, mint Habsburg, a kultúránk megmutatná a helyes utat.
Mivel a hatalmi viszonyok erősen változnak az idők során, előbb-utóbb előtérbe kerülhetnek a mi érdekeink is. Hiszek benne, hogy a fejlődést nem lehet megállítani, és valami hasonló fog kialakulni.
Most leírok pár utópisztikus dolgot, ami nyilván ennél sokkal összetetteb és nem valósulhat meg ilyen formában, de talán látszik belőle mi mindenről maradunk le így ahogy most áll az ország:
Ki tudnánk használni az adottságainkat. A királyság valószínűleg erősítené a nacionalizmust, ami a szomszédainkkal való viszonnyra, és a kisebbségekre nézve károsnak tünhet.
De ha tényleg a saját érdekeink fognak előtérbe kerülni, ez a probléma is megoldódik.
Miért ne használhatnánk ki, hogy hazánkban élnek magyar zsidók, és magyar cigányok.
Ha kisebbségek is éreznék, hogy összefogva valami nagyot alkothatubk, biztosan másképp állnának hozzá a dogohoz, nem kéne harcolniuk a jogaikért, mert az állam ki tudná használni az ő adottságaikat is.
A zsidók aránylag műveltek, a művelt emberek képességeit igazán nem nehéz kihasználni, csak tevékenységi területet kell nekik biztosítani, ahol ezt kamatoztathatják.
A cigágyok különálló kultúrájukat is fel lehetne használni a túrizmus területén. Építenének maguknak nagy cigány házat ahova összejárhatnának zenélni, és borsos árat szednének a külföldi túristáktól.
A szomszédaikkal is javulhatna a viszony, nekik is az lenne az érdekük, hogy gazdasági egységként működjön a térség. Az EU is valami hasonló, de lássuk be, hogy nem olyan országok vagyunk mint akiknak ott az érdekei érvényesülnek. A közös érdek által összetertott szervezet kellene. És be kéne látni, hogy a közös múlt nem szétválaszt, hanem összetart. Nem tudom mit szólnának a jelenlegi helyzethez a kassai vitézek akik Eger várát védték annó. -
másikisvan #495 Utoljára kivételt teszek mert szeretném neked elmondani:
Egyáltalán nem bírom az öntelt értetlenségedet. Kéri valaki hogy ide gyere ? Kéri valaki hogy neveljél meg minket ?
Mint egy rohadt büdös politikus... megszereznéd magadnak az "olvtársak és a modik" szavazatát.
Nyomorotokban nem tudjátok mit csináljatok. Aki eltérő véleményen van azt mint a falkában a farkasok letámadjátok és lenyomjátok. Állatok... ez alátámasztja az evolúció elméleteteket. Ti vagytok rá az "élő" bizonyíték.
Hiába, fáj az igazság... ne lehet mit tenni. Nyugodtan hordjatok csak le mindenféle jött-ment tanulatlan idióta kis köcsögnek, nem bánom... azzal is engem igazoltok. -
exy1 #494 A moderátorok feladata az lenne, hogy biztosítsák a nyugodt beszélgetést. Vagy nem csinálnak semmit, vagy éppen ennek ellenében hatnak. A picsába velük is! -
exy1 #493 "Miért, most ebben a hozzászólásodban a flémen kívül mi van?"
Miért folytatod ember? Mert neked ez az életed. A picsába veled is! -
#492 Miért, most ebben a hozzászólásodban a flémen kívül mi van?
95%-ban ezt csináltad, csinálod. Ha még csak észre sem veszed magad, na akkor az igazán gáz.
Mi viszont észrevesszük, meg a moderátorok is.
Mit gondolsz, miután megpróbáltál bemószerolni engem a modiknál, miért mégis téged rúgtak seggbe?
Mindegy, nem vagyok az anyád, neki kellett volna megtanítania viselkedni, nem nekem, az olvtársaknak és a modiknak a feladata ez... -
exy1 #491 "Mindössze aról van szó, hogy a még az élő fába is belekötöttél, úgy, hogy egyetlen értelmes szót sem fűztál a témához."
Hazudsz! Méghozzá szándékosan!
Olyan új dolgokat hoztam be, amiről itt eddig senki sem beszélt nyiltan. És nem kötöttem bele senkibe. Ellenkezőleg a kötekedőket küldtem el a picsába önvédelemből. Mint most téged is. Mert jó lenne már ha abbahgynád a hazudozást, a kötekedést!
Picsába veled és az összes többi ész és értelem nélküli kötekedő szemétládával! -
másikisvan #490 Jajj ne érts félre... én csak a magam számára próbálom eldönteni mi igaz és mi nem... de egyébként sem lehet mindig ilyen éles határvonallal elválasztani a kettőt.
A hasonló gondolkodásúak vonzzák egymást... mint a vonzás törvénye. Még a virtuális világban is működik. -
másikisvan #489 Nekem nincs közöm a törléshez... épp azért nyitottam ezt a topikot mert az eredeti evolúció topikban pont ezt csinálták. Ugyanezt.
Tehát: mosom kezeimet. -
lordbalu #488 Engem érdekel -
uwu #487 Sok rendszert találtak már ki ami elméletben tökéletesen működik.
A valóságban ezeket sohasem sikerült megvalósítani, ezek inkáb ideológiák.
Ha egy országnak meg szeretnéd találni az ideális államformát, jobb ha a már működő rendszereket tanulmányozod. Ésa az ellentétek, illetve azonosságok alapján próbálsz valami hasznosat összerakni.
Magyarországot szemlélve végülis egész jó a demokrácia csak nem nekünk, hanem azoknak akik a pénzükkel szerezve befolyást húznak hasznot belőlünk.
A külföldi tőke gyarmatává váltunk, ezért nincs fejlődés.
Véleményem szerint csak akkor léphetünk előre, ha képesek leszünk a saját érdekeinket érvényesíteni, legalább a saját országunkban.
Ehehz egy több szinten ellenőrzött döntéshozó rendszer kell, és sokkal kisebb és egyszerűbb bürokrácia.
Szerintem az alkotmányos monarchia jó lenne nekünk államformának, ha valakit érdekel kifejtem, hogy miért, de nem lesz rövid.
Abban is biztos vagyok, hogy ha létezik evolúció az államirányításban is, eljutunk odáig. -
lordbalu #486 Azért az interneten nagyon sok valótlanság van, nem hiszem, hogy igazi hírforrásként kezelni kéne.(de ilyen nincs, mert az ember önkéntelenül is beleírja a saját véleményét a cikbe.) Hasonlíts össze csak a kuruc-index-origó ugyanarról szóló híreit.
Elég lenne ha a szervereket lekapcsolnák és nem lenne nett és kész. Jó találmány szólásszabadságot ad de nem szabad mindenre egyből azt mondani a hatalom volt a bűnös ha leállt a szerver.
És most konkrétan ki vagy te, hogy eldöntheted mi igaz vagy hamis. Egyszerűen olyan halandó vagy mint bárki más véleményt formálsz, de nem úgy hogy hallasz egy hírt és utána eldöntött mi igaz, hanem fordítva eldöntöd mi igaz és ahhoz rendeled a híreket. Ez így nem jó :(
Sajnos az ember olyan, hogy mindig az önképéhez próbálja igazítani a látottakat hallottakat.
Nem kell szégyellni mindenkinél ez van nálam is, hasonlóan működik mit az a teória hogy nincs önzetlenség csak önzőség. Minden ember önzésből cselekszik.
De ha már itt tartunk ezért nem tud megvalósulni a legjobb államforma ami eddig kitaláltak A valódi szocializmus. Mert talán egyenként meg is értenénk a lényegét nagy tömegben már teljesen másképp viselkedünk.
-
uwu #485 Szerintem nem bosszú.
Mindössze aról van szó, hogy a még az élő fába is belekötöttél, úgy, hogy egyetlen értelmes szót sem fűztál a témához.
Mikor leírtem a véleményemet, azt sem tudtad, melyik része kérdéses, azt mondtad rá, hogy tankönyvi szöveg. (bár azerintem is tanítani kéne)
Ezzel a témával kapcsolatban is van véleményem. Az evolúció az állami berendezkedésen, a hatalom felhasználásán is megfigyelhető. Egyre több emberrel kell bánni, akiknek ráadásul nőnek az igényei.
Szerintem teljesen természetes jelenség, hogy a demokrácia nálunk megvalósult formájában, gondoskodnak arról, hogy a következő generáció ne legyen túl okos. Ez nem a saját érdekünk természetesen, és ez a demokrácia sem neköünk való államforma. A létezésünk értelme már nagyon régen külföldi érdekek szolgálata.
Amerikában sem véletlenül zajlik hasonló folyamat, csak ott más célbóol.
Még az evolúciót is tgadják, úgy, hogy a szemük előtt zajlik. -
#484 Azert az telleg durva, h a #471-et kitorlik (es biztos nem karomkodott v hm zsidozott) de a #473-as valaszt ra meghagyjak.
Ez -ség. -
#483 A szemetek! Megoltek Kenny-t! -
másikisvan #482 Ja értelek... ó te drága...
Ami az érdeküket szolgálja, még jó hogy nem tartják vissza. A tévén és rádión keresztül folyamatosan moshatják az agyad, lásd a mai magyar valóságot. Az internettel pedig lekötnek, adnak neked játékot mint az ovisnak, hogy foglalja el magát, és a bőség zavarában eltévedsz...
Az internet amint látod kicsit veszélyesebb, kicsúszott a kezükből. Mert aki nem téved el, aki észnél van, sok érdekes dolog nyomára akadhat. -
lordbalu #481 Egy szóval se mondtam hogy Einsteintől származgatható.
Nem azt mondom nincs. Hanem azt mondom mindenben azt látni az már pszichózis.
Ha igazad lenne, akkor már nem élnél.
-
másikisvan #480 A tévé internet és rádió nem az Einstein elméletéből származtatható... fölösleges csúsztatás.
Volt helyette tudomány: akkor amikor berobbant Einstein, 1905-ben, abban az évben kapott Lénárd Fülöp Nobel-díjat.
Hiába nevettek az összeesküvés-elméleteken... sajnos nem csak elméletek és mindannyian isszuk a levét. Aki valamit titkol természetesen nem akarja hogy az napvilágot lásson. Természetesen eltüntet minden nyomot maga után... És természetesen nevetségessé teszi azokat az embereket akik merészelik állítani hogy eltitkoltak valamit.
Ennyire egyszerű dolgot sem vagytok képesek megérteni ? -
exy1 #479 "nem lenne internet, rádió, TV, csak a kiválasztottaknak"
Vigyázz mit kívánsz! Az ilyesmi nem játék! -
exy1 #478 Ez szerintem nem cenzúra. Ez bosszú. Megint kecskére bízták a káposztát. Valakinek beszóltam... -
lordbalu #477 Mi olyan vicces?
Einsteinek melyik elméletére gondolsz?
Tényleg összesküvés topig lesz. Akkor viszont nem lett volna egyszerűbb még a kezdetek kezdetén elnyomni a tudást. Ha néhány száz ével korábban sokkal jobban el lehetet volna nyomni az egészet és nem lenne internet, rádió, TV, csak a kiválasztottaknak
-
lordbalu #476 Baz már itt is cenzúra. Pedig ha jól emlékszem direkt azért nyitottuk ezt a fórumot hogy ilyen ne legyen. Na mind egy sajnálatos. Mintha Kínában lennénk :) -
másikisvan #475 "De ha komolyabban foglalkoznál tudományos dolgokkal, akkor belátnád, nem azért titkolják, hogy mi ne tudjuk hanem megpróbálják minden szemszögből megvizsgálni és csak akkor hozzák nyilvánosságra, Persze azért lehet nem igaz de akkor bejelentik."
Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha
Először is: a kormánynak ( a valódi hatalomnak ) nem érdeke hogy nagyon jól informált legyél, hogy nagyon ismerd a világ működését, mert az kissé veszélyes lenne magára nézve.
Másrészt: az Einstein is úgy járt el, hogy előbb megpróbálta minden szempontból megvizsgálni az elméletét és azután hozták nyilvánosságra ???
Hahahahahaha -
exy1 #474 Válaszoltam de kitörölték. Még egyszer nem írom le. -
lordbalu #473 Most nem az a lényeg én mit gondolok/tudok róla egész egyszerűen, azért mert úgyis azt mondod bizonyítsam és ha bizonyítom akkor azt mondod az nem bizonyíték. + mostanában előjöttél azzal is, hogy összeesküvés folyik a kormány eltitkolja a tudományos tényeket stb stb.
De ha komolyabban foglalkoznál tudományos dolgokkal, akkor belátnád, nem azért titkolják, hogy mi ne tudjuk hanem megpróbálják minden szemszögből megvizsgálni és csak akkor hozzák nyilvánosságra, Persze azért lehet nem igaz de akkor bejelentik. Ha az lenne amit te akarsz akkor mindennap kapnánk olyat hogy a föld banán alakú, másnap teljesen az ellenkezőjét. Kell egy alap tudás mindenkinek és ezt tanítják, nem feltétlenül igaz nem feltétlenül jó de ha nem tanítanák akkor az a tudományág győzne amelyikre a legtöbb ember szavaz és az már nem tudomány.
Sorolhatnék pl is Darwini fajelmélet teljesen rossz (nem összetéveszteni az evo-val) de akkor miért tanítják az evot, azért mert eddig minden passzolt bele. Sorolhatnád itt az ellenpéldákat is mi nem illeszkedik be ismerem őket. A legtöbb csak légből kapott. Olyan mint az UFO észlelések, azért mert még nem tudjuk megmagyarázni nem kell légből kapott állításokat elfogadni.
Másrészt ha bejelentenék 1 nap múlva belénk csapódna egy kisbolygó, akkor szerinted mi lenne. Aztán mégse.
Az ember igen furcsa álltat, egyenként talán megértené a dolgok összességét, de nagy tömegben katasztrófa elég csak egy olyan ember a tömegbe aki elkiáltja magát boszorkány és mindjárt máglyán végzem pedig semmi bizonyíték nincs rá hogy az vagyok. (tömegmanipuláció)
Talán egy picivel több Cyberpunk könyvet olvasol a kelleténél
Ellenben írtál egy könyvet, a mai napig nem adtat meg a címét innentől kezdve a removét oda
Ha megírtat vállald is vagy netán szégyelled, hogy olyan kritikával illetnénk ami nem illik bele a világképedbe, romba döntve mindazt amit egész eddigi életedben hittél. Ilyen már volt
A történelem során Elfordultunk a papoktól és a tudományba hittünk/hiszunk .
Nem azt mondom nem szabad kétkedni Sőt szabad kétkedni mindenben, csak ne essünk már át a ló túloldalára.
-
#470 Ja, mint a többi, ahol megfordult, valahogy mind ilyenné vált... -
lordbalu #469 Semmit csak kérdezted ki nem kekecmekec és én nem vagyok az. Egyébként ez a fórum már nem az evo és ”mi van ha nem” – röl szól hanem az összeesküvés elméletekről. -
lordbalu #467 Én. -
exy1 #466 Hahóóó! Van itt valaki aki nem kekecmekec? 427. -
egetrengető #465 Kérlek érts meg...:)
-
egetrengető #464 "Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember"
Hehe, nem lehet csalódni benned... -
exy1 #463 Hagyd, nem kell az ilyeneknek válaszolni.
Én nem értem hogy találnak ide folyton ezek a kekeckedők. Elmegy az egyik, jön helyette egy másik. De mikor jön már ide mondjuk ezerötszáz értelemes ember? Nehogymár ezek a köcsögök legyenek többségben. Hát hová jut így a világ? :-((( -
egetrengető #462 Az pedig, hogy exy1 barátunkat froclizom, csak saját ellentmodásai miatt van. Nehezen tűröm a kétpólusú embereket...
Az én hibám sorry! :) -
egetrengető #461 Azt hiszem vki származását firtatni nem tréfa. Rajtam viccelődhetsz, szidhatsz, röhöghetsz ha akarsz, de családomat, hitemet, származásomat ne gúnyold hisz még csak nem is ismered.
A tréfát ismere, használom, sőt túlzásba is viszem, de a játékszabályokat nem rúgom fel.
Nem rágom torkod.
"Ez most egy olyan dolog amit legfőképp bevándorolt más hitet képviselő erősen fajtajelleget mutató polgártársaink szoktak csinálni:
Csúsztatás."
De asszem ez senki felé nem fair.
-
másikisvan #460 Ekkor még azt hittem megérted a tréfát, humorérzék-szegénységünket épp az imént kérted számon.
Ne rágjuk egymás torkát. -
egetrengető #459 Barátom tőled csak szemellenződ levételét kérem. Ne keress ellent minden sarkon. Azzal, hogy burkoltan célozgatsz mások esetleges származására csak magad alatt vágod a fát. Esetleg nem talál célt és visszaüt. -
egetrengető #458 Tudományos?
Ok skacok már itt sem vagyok.
De tűnjon fel exy1, hogy egy ideje csak saját magadat cáfolod, s vitatkozol önmagaddal.
"Az intelligenciához és a műveltséghez ugyanis hozzátartozik a másság elfogadás, a beszélgetőpartner véleményének, mondanivalójának tiszteletben tartása. Gondolom nem kell magyarázni, hogy az aki mindenhol ezek ellenében viselkedik az miért nevezhető primitív bunkónak, mintsem művelt elmefőnek? Bizony, ez ilyen egyszerű. A stílus maga az ember" -
egetrengető #457 Nem nagy az orrom...:)
-
exy1 #456 Ez még nem ok a csúsztatásra! Ismét mondom, ez egy tudományos topik akarna lenni. Olyanokkal mint te ez nem fog menni. Tünés innen kekeckedő!