131
-
xxxpaulxxx #49 Irie Maffia? hát... nekem annyira nem tetszik.... illetve de mert vannnak tényleg nagyon jó számaik de tényleg... de nem tudom azt mondani hogy ha meghallgatok egy albummot tőlük az végig tetszet volna... sőt:)
Dehát ízlések és pofonok:) -
zdlr #48 maffia magassan túlszárnyalta már az összes magyar zenekart, sajnálom, hogy nem ismered őket..
tavaly másodikak lettek a rototo sunsplash tehetségkutatóján, olaszo.-ban, európa legnagyobb reggae fesztiválján, idén már mint meghvott fellépők mentek ki játszani. szóval ők már bizonyítottan világszínvonalon vannak. ráadásul nem kis nevek szerepelnek az irie maffia albumon. -
xxxpaulxxx #47 hát... Inner Circle (a Jacob Milleres dolog... az új annyira nem), Aswad, Buju Banton, Peter Tosh, Max Romeo, Barrington Lewy... most egyelőre ennyi jutott eszembe, de rengeteg kiváló előadó van még:) Az biztos, hogy nálam a Top3 énekes (és hozzá zenekar) az Bob>Lb27>Jacob Miller -
zdlr #46 pár klasszikus:
Toots & the Maytals - Monkey Man
Toots & the Maytals - 54 - 46 was my number
Jacob Miller - We a Rockers
Jimmy Cliff - Harder They Come
manapság meg az ilyenek vannak divatban a kis karibi szigeten -
xxxpaulxxx #45 ennyi... van ilyen topic csak rohadtul nem ez a lényege:D -
Fbn Lx #44 én lyricsont, vavamuffint hallgatok még külföldiek közül.
adhattok 1-2 linket, ha meg akartok osztani színvonalas reggae-t, csak hogy többet megismerjek :p -
#43 Tim Armstrong
na ő jól nyomja, saját stílusában,
amúgy meg hallgassátok:
Tizenhét - Life reggae -
#42 amúgy szeretem, csak kevesen tudják érdekessé tenni -
#41 Sok waxozás és horgolás:C
:D -
zdlr #40 a reggaehez fel kell nőni, ez van ;)
van itt olyan is aki lb27-copycon-bobmarleyn kívűl mást is ismer? esetleg többet lát a reggaeben mint a dreadlock és ganja? -
#39 Nyilván mert nem mindenki rajong a reggi zenéért :) (én kifejezetten utálom) -
zdlr #38 a riddim fasza, de Krsa, Columbo, Ring-Ding és Dalma verziók jobbak.
CopyConé a legtrágyább (nem is értem miért az lett felkapva), meg a Connections version sem jön be. -
zdlr #37 "Rasta Fari Makonen"
az Ras Tafari Makonnen, siettem tegnap :) -
zdlr #36 Selassie meg nem volt rasta vezető, Marcus Garvey egy jóslata miatt lett ő a rasták messiása. Garvey mondta, hogy afrikában egyszer egy feketét fognak megkoronázni, és ő lesz majd a messiás, aki eljön jamaikára és kiemeli őket babilonból. ennyi.
Selassie nem vezette a rastákat, csupán nem vette el az emberek hitét. egyszer járt jamaikán, akkor rengeteg ember ment ki a reptérre, hogy lássa isten fiát.. köztük rita marley (bob marley felesége is).
Rasta Fari Makonen néven születtet, az ő nevéből ered a kultúra neve is. -
zdlr #35 voltam már egy halom lb koncerten, de nem tartozik a kedvenceim közé..
de mi az a szöveg, hogy nem figyel rájuk a média? szinte csak rájuk figyel sok-sok éve reggae zenekarok közül, pedig szerencsére már van egy halom jóval tehetségesebb bandánk:
Irie Maffia - Hands in the Air
Riddim Colony - Conquering Lion pon Answer riddim (live)
Mc Columbo (irie maffia, brains, gimmeshot)
Budapest Riddim Band with MilliChab & SpoilaBwoy
BP Riddim
copycon meg dancehallban utazik, de akinek ő jelenti a csúcsot az szégyelheti magát.. -
#34 Jamaicában elfogy a fű.
Pár nap múlva felébrednek a rasták, egyikük körülnéz,
elkezd hallgatózni, majd felkiált.
- Mi ez a szar zene?
sry ... -
#33 sosem hallottam róluk, de ez nem rossz :P -
#32 copycon ladánybene szeretve van :) jó zenét játszanak :) tisztelet ^^ -
Fbn Lx #31 nem hallottam még jobb magyar bandát, azaz most így hirtelen nem jut eszembe egy sem.
egyébként bírom bennük, hogy komolyan veszik a dolgot. koncert elején első dolog, hogy finoman elküldik a picsába az esetleges visítozni vágyó kiscsajokat :D -
#30 VP -ben voltunk koncertek a VEN kereteben (Veszpremi Egyetemi Napok) - amugy nagyon jo volt, csak keves szam volt az uj albumrol. amugy az uj albumrol szerintem mindegyiket szeretem. -
#29 jah jóak:D
fél éve reggae zenekart akartunk csak kongást sem tudtunk szerezni :d
(dobost meg lehetetlen találni) -
#28 szeressük
-
#27 jó az izlésed :)
Ladánybene 27-et régen csak úgy meghallgattam... nem nagyon volt olyan,hogy szándékosan elinditottam volna a gépen...
Azonban az EFOTT-on voltam Ladánybene 27 koncerten... azóta gyakrabban hallgatom őket...
és CopyCon is szépen rámragadt egy ismerősöm által... úgy látszik felnőttem ehhez a hangulatú zenéhez :) -
#26 köhh...
wareztopic nem topic:) -
#25 az egy fos -
#24 akkor nem szereted a reggae-t, vanilyen -
#23 van már ilyen topik -
#22 ez a reggea lényege:D
"um-csiká-um-um" ez megy végig:D -
#21 de az énekes viszont nagyon jól énekel -
#20 azért, mert ennél unalmasabb zenekar nem létezik. á. voltam amúgy egy csomó koncerten és néha élveztem is, de akkor is 5 perc után megunható h végig uaz a szám megy -
#19 omfg.
ők beletartoznak abba a szekcióba akiket puszta kézzel szeretnék megölni. -
#18 ebben azért már van valami :D
de LB 27 nagyon igényes zenét játszik ám (Y)
(kowalsky meg a vega ami még ilyen "különdíjas" nálam, de az megint más)
-
#17 bármi más > ladánybene > magyar zene -
xxxpaulxxx #16 A copy con az inkább a raggamofinban tevékenykedik... a dubhoz köze nincs:)
Ezzel a Ladánybene>magyar zene dologgal meg teljes mértékben egyetértek!:) -
#15 ladánybene > magyar zene -
Vegas #14 mert neked az a fav AS:D
-
#13 magyar zene < bármi más -
Daza500 #12 Nemtom, de az súlyos hiba. -
#11 Miért mindig a Blog27 jut az eszembe a nevükről? -
#10 A CC inkább dub, mint reggae, ha jól tudom.