A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom milyen jogosítványod van hogy minõsítgess, de érteni nem értesz hozzá, az tuti. Poén hogy eladásokban is veri az ME2-t a B , nemhogy játékmenetben. Jobban becélozták a felszínes játékosokat (téged) mint a B, ez látszik az értékeléseken is (amit az eladások meg annyira nem támasztanak alá, brü-hü).

dronkZero
Persze, nyilván a 2007-es, A-kategóriás brutál költségvetésû Bioware Mass Effect koppintja a 2009-es B-kat Borderlands-et, nem?

Örülünk, hogy neked tetszik, legyél el vele, de tudd, hogy az objektíve egy igen gyenge eresztés, minden szempontból. RPGnek primitív, shooternek meg gagyi a harcrendszer. Két szék között a földre tipikus esete.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Knoxx az neked lapos ? <#wilting>

Énmeg MMO szûz vagyok asse tom miaz, és a Borderlands rohadtul bejön, imádnivaló a kötetlensége, az RPG elemek, hogy semmilyen dolgot nem akartak a játékmenet rovására berakni vagy épp kivenni. Meglátszik hogy gamerek csinálták gamereknek , nem valami activision féle agyonhypeolt fejõgép szellemiségû cucc.

ME2 játékmechanikáját is arról mintázták , de nemgyengén. Akinek ez nem esik le, inkább ne minõsítgessen Borderlandst , mert fogalma sincs mirõl beszél, meg gondolom az ME2-t is normalon / veten ha végignyomta, nehogymá nehézség adódjék, gondolkodni kelljen hogyan tovább (jókis casualos hozzáállás befigyel<#kacsint>, "egy lövéssel terítem le, hú de jó vagyok, egy kombóm van az egész játékban , mindent üt"<#nevetes1> ) .

Tény, hogy Borderlandsben ezt nem lehet megcsinálni , ezért talán inkább még RPG-bb is mint a ME2.

wedge31
Borderlands egy nagyon király coop fps nem értem hogy kerül egy ilyen rpg vitába.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Shep
Nem tudom felfogni, direkt csak neked akartam beszólni. Azt sem tudom mirõl beszéltek. RPG, meg ME2, meg akció ezek számomra csupán semmit nem mondó betûhalmazok.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Uhh, kicsit sok az elírás a kommentemben, de épp sietek.
Sry, hogy beleszólok a vitába, de a Borderlands szerintem az utóbbi évek legüdítõbb színfoltja az FPS-eknek. Tény, hogy a szintlépéses és fegyverszerzés dolog miatt kicsit MMO szagú, és a rajzfilmes beütés (a fejekbõl kipattanó sebzésértékekkel együtt) is butácskának tûnhet, de ettõl függetlenül megvan a maga stílusa. Hosszú idõre le tudott kötni, és ez a mai játékok között igen nagy erény. Sajnos a vége fele kissé ellaposodott, de ez nem volt le semmit az értékébõl.
Jakuza001
Teged mennyi esszel aldottak meg ? Latsz olyat valahova leirva, hogy a ME2 egy verbeli RPG jatek ?
Talan ha feltudnad fogni, mi az, amikor leirjak, hogy akcio jatekok RPG elemekkel.
Mint ahogy az ME2 is az.

Shep
Hát igen a ME2 az aztán vérbeli RPG játék ...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

wedge31
Ez szerintem nem igaz.

A falloutért meg nagyon kár tiszta shooter az egész.
Egy pár óra játék után feladtam hogy az elsö két rész hangulatára vagy játékmenetére bukanok.
Utána már egyszer végigjásztható volt mint shooter-rpg de szigoruan csak egyszer.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Encore
Ha HC RPG-s vagy, akkor egyáltalán hogy került a gépedre a Risen? Meg a gothic széria? Ezek kezdetektõl fogva akció RPG-k voltak, annak viszont kiválók. Sajnálatos hogy a harcrendszerrõl így vélekedsz, holott ha már a Rablótanyánál abbahagytad, akkor sokat nem láthattál belõle, mert állatok ellen könnyû harcolni az erdõben. De te tudod.

Azt meg véképp nem értem, hogy Mass Effect 2 miért hasonlítod a Risenhez? Közük nincs egymáshoz, a Risen akció RPG, a ME2 pedig akciójáték (tény, hogy nem közönséges akciójáték).

A Fallout 3 pedig modokkal tudja hozni azt a szintet, hogy méltó utód lehessen, de most jön a Fallout new vegas, még több tartalommal és még több RPG elemmel.
Svenhassel
Mikor értik már meg az emberek, hogy már nincs igény (legalábbis akkora mint régen) a szigorú értelembe vett rpg-kre. Örülj, hogy folytatták a Fallout sorozatot és nem ment a süllyesztõbe.

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Jakuza001
Kiprobaltam es gagyi a harcrendszere is meg az egesz, mondjuk ehhez hozzatartozik az, hogy en hardcore RPG jatekos vagyok es az akcio-RPGk-t nem is neveznem RPGknek, mert mar elsilanyultak azok is.
Most ezek akciojatekok RPG elemekkel.

Persze lehetnek ezek is jok azoknak akik szeretik, de erdekes modon szamomra a Mass Effect 2 ezerszer jobb volt a Risennel, es mig az elsot vegigjatszottam, addig a Risen olyan torlesre kerult a rablotanyanal, mint annak a rendje.

A Fallout 3 is csak egy eros kozepes jatek az elozo kettohoz kepest, ugyanez lett a baja, lebutitottak egy akcio jatekka RPG elemekkel.
A VATS-rol meg inkabb nem irok semmit.

Encore
Borderlands és hellgate Londonnal egyetértek. Gagyi mmo felling.
A Risen az egyik legjobb akció RPG játék, amihez szerencsém volt, az eddig létezõ legjobb közelharci rendszerrel, ami kiküszöböli, hogy ne csak abból álljon egy harc, hogy bal klikk, bal klikk, bal klikk, potion, ugrás bal klikk, stb... Tegyél vele egy próbát.
A Fallout 3-al sincs bajom, igaz nem ér fel a 2. részhez, de bõven jó az. Lehet úgy is játszani, hogy nem akciózol. Ha ellenség jön akkor bekapcsol a VATS rendszer, azaz "körökre osztottá" válik, ha valaki igazi old school feelinget akar, akkor használja a VATS-ot.
Jakuza001
Nincs De-javud peldaul a HellGate Londonnal kapcsolatban ? 😄
Jott a nagy hype super render movie trailerek stb.
Aztan a jatek olyan volt mint egy rossz MMO. <Mondjuk a jatek is>. 😄D

Az egesz GUI kinezete, ami annyira jellemzo a mostani jatekokra, de legfokeppen a sok gagyi akcio-RPGkre al'a Risen es a tobbi.

Egy csomo jatek kb negyedannyi eladassal rendelkezne, ha nem a regi nagy nevbol elne.
Lasd Fallout 3.

Encore
A Borderlands-sal én is így voltam, nagyon mmo feelinget árasztott.
dronkZero
Repeszes gránát volt már 2000-ben a legelsõ Unreal Tournamentben (a szilánkvetõ). Néhány mod, mint pl a nagyon korrekt Infiltration áttette a játékot a modern korba, AK-kkal, M16-okkal. Na abban volt olyan, hogy dobtak felém egy gránátot, hasra vágtam magam, és a szilánkok mind elrepültek a fejem fölött... Azóta sem volt ilyen fíling a játékokban.

Egyébként szerinted ugyanazon a szinten van a te kifogásod (hogy nem repeszes a gránát) az enyémmel (hogy hihetetlen gagyi pályák vannak)? Mert akkor inkább hagyjuk.

A Borderlands meg nem csúnya, a grafikával volt a legkevesebb bajom. A gagyisztikus MMO játékmenete az, ami iszonyatosan szar. Mész, lövöd az ellen fejét géppuskával(!), repülnek ki a fejébõl a számok, repülnek, repülnek, navégre meghalt, új ellenség goto10. Ismételd hányásig... Jó szórakozást hozzá! Mondjuk, koreai MMO is van, akinek tetszik, hát ízlések és ficamok...

Nomeg, haditechnikában jártasabbak azt is tudják hogy fákkal benõtt területen történt robbanás, csinos halálzónát eredményez, a szilánkok repeszként viselkednek. Ettõl sajna egy BF, v épp akármi, meg ölég messze van, de még csak normális repeszgránátot se láttunk szerintem. Az hogy milyen settingje van egy alapból fun központú játéknak, abba én meg szarok bele. Van aki erre képtelen és a Borderlands is csúnyaság neki, brühü ( ami szerintemmeg 2009 évjátéka).

(ebbe ugye az volt a skill, hogy hegyoldalban olyan dõlésszöget lehetett beállítani hogy nyílegyenesen lõttél elõre mortarral).

BFV az tényleg fun volt. De ez a stílus csak akkor lesz számomra érdekes legközelebb ha hanyattdõlnek a fák ágastul bokrostul.

Az volt a kedvenc jelenetem BFV-ben mikor végtére is annyira kiismertem a játékot , hogy mentem spawncampolni aknavetõs vietkonggal, jött a tank, meglát, lõ, elmenekülök a bokorba, boldogan caplat tovább, aknavetõ elõránt, dõlésszög beállít , lõ, elsõre : PIFF.

Eredmény:

"apád faszát!"

😄DD

Totti5
Bad Company =/ a régi BF. Készül annak a folytatása, bár ott is hasonlókra kell számítani, hisz a minél szélesebb közönség meggyõzése a cél. Ha hatalmas pályákat akarnak akko az lesz, ha kisebb és velõsebb harcok akkor olyan mint a BCk. Azt hogy a pécék mire képesek eyg dolog ( bétával játszottam és nem lenne akadály a nagyobb pályának a látottak alapján ), de amig pécére csak pár % megy el addig nincs mirõl beszélni és lényegtelen szempont hogy a régi fanok mit akarnak... max játszotok a régi BFekkel, mint ahogy gondolom most is, ami legalább kifforrott maximálisan már.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

dronkZero
Ja, meg légy szíves, mondd még azt, is, hogy az amcsi mérnök M14-e totálisan tökugyanaz a fegyver, mint a vietnámi MAT-49, és akkor teljesen hülyét is csinálsz magadból. Ne zavarjon a különbség, hogy a Vietnamban minden egyes tank máshogy lõtt, hogy a PT-76 úszott, a Sheridant meg lehetett helivel szállítani, ugyan. Vagy említhetném a mobil spawnhelyeket, a helik közti alapvetõ különbségeket, vagy akár a repülõket. Gondolom soha nem is használtad ezeket a lehetõségeket, úgy nyilván nem is hiányzik.

Az egy dolog, hogy arcade játékmenet volt, azt, ha esetleg nem tûnt volna fel, meg sem említettem baszdmeg. De kurvára nem mindegy, hogy 3 vagy 6 zászló közt árkád lõdözöl. Az összes szarságot lenyelném, ha a játék nem változott volna agyatlan "mennyé elõre, lõjjé ellenséget" gagyisággá, de sajnos azzá változott. Semmi esély a taktikázásra, semmi lehetõség azokra a megoldásokra, amik miatt a BF-et teljesen más volt játszani, mint egy CoDot.

BF3ról meg majd akkor beszéljünk, ha már meg lehet venni, és játszani lehet vele, mert egyelõre mézesmadzag átbaszás jellege van a dolognak.

Rainbow Six-szel mi a baj?

Encore
Battlefiled ilyen egészséges átmenet volt az arcade és az arma között, mára teljesen arcade lett. rainbow six, Splinter Cell szintén egyszerûsödött. Nem a változástól félünk, hisz pl a gothic 1-2höz képest a 3 jelentõsen megváltozott, vagy a quake 1-2höz képest a 3... nem a változásokkal van a gond, hanem hogy a változás egyet jelent az egyszerûsítéssel.
dronkZero
Látom képtelen vagy értelmezni magyar szöveget.

Leszartam volna a változásokat, ha a játékmenetet nem kúrják tönkre a pályaszerkesztéssel. A szarfos tímdetmeccs játékmenet miatt hagytam abba, nem a kibaszott "újítások" miatt, azokat leszartam.

Csak zárójelben jegyezném meg, hogy a PC-k képesek lennének 4-5ször nagyobb, több zászlós pályákra is, csak a konzolok szánalmas hardverfelszereltsége miatt ekkorák a mapok, amekkorák.

"a BF42 és Vietnámban még totál különbözött a két oldal, a BF2ben gyakorlatilag megegyezett, de legalább máshogy nézett ki a dolog, itt viszont konkrétan nulla különbség van"

Akkor mi más játékkal játszottunk emlékeim szerint a BF42 ben szinte minimális különbség volt egy Tigris és egy lepukkadt olasz tank között😄...
A vietnámban meg a szaros komcsi tragacsok totál megegyeztek az amcsi tankokkal.....

Szép dolog a nosztalgia,de úgy látom nálad az idõ megszépítette a realitást
A battlefield mindig is egy gagyi arcade sorozat volt gyökereiben...
Jóh talán egy icipicit kevésbé volt arcade de max nyúlfarknyi különbségekrõl beszélhetünk

Totti5
Csak a szokásos, minden szar ami változott egy picit. Amúgy ez nem az a BF, hanem Bad Company amibõl az elsõ nem jött Pcre sem. Majd lesz a BF3...

dronkZero
Nem a faszt nem.

dronkZero
Hát nagyon el vagy tévedve. Vagy nem ismered a Battlefieldet. Vagy a BC2-t nem láttad.

Tudod nagyon szép, csillivilli, meg óh, rombolhatóak az épületek, csak éppen a lényegét vesztette el a dolog. Agyatlan tímdetmeccsé vált a JÁTÉKMENET. Az egy dolog, hogy primitívebb lett a fegyverarzenál (a BF42 és Vietnámban még totál különbözött a két oldal, a BF2ben gyakorlatilag megegyezett, de legalább máshogy nézett ki a dolog, itt viszont konkrétan nulla különbség van), az sem tragédia, hogy a repülõket kivették, és még a milliónyi unlockolandó szar sem zavar.

Az viszont, hogy a conquest pályák 90%-a HÁROM szájbakúrt zászlót tartalmaz, vagy hogy akkorák a pályák, ami a BF2 egy zászlójának környezete volt, az kibaszottul gáz. Megvettem azt a szart, megbántam milliószor, képtelen vagyok rávenni magam, hogy szopassam magam vele. Szép volt, jó volt a Battlefield sorozat, kár, hogy vége.

igen errõl van szó,igazából izlés kérdése.Illetve azon rossz emberi tulajdonságé hogy változás=borzalmas,még ha jó is egy adott változás valszinûleg a többség rinyálni fog
A második fázisban a többség megérti (miután játszott vele pár órát végre)hogy nem olyan rossz,a többi meg esküdözik a régire végül egész groupok alakulnak ki ....

És valóban én sem látok nagy különbséget,egyszerû lövölde néhány jármûvel nem változott számomra,tömegjáték semmi extra a régieknek sem volt ennél nagyobb mélysége.

dronkZero
Végigjátszottuk haverral koopban az alapjátékot, de a zombi ájlendhez már nem volt türelmem. Olyan az egész, mintha egy hulladék koreai MMO készítése közben félúton meggondolták volna magukat a fejlesztõk, és mégis inkább singleplayer/kevés emberes koop sútert csináltak belõle.

Az egész rendszere annyira gagyisztikus, hogy még egy MMOnak is szégyenére válna, azok az ellenség fejébõl kiugráló számok... jézusom.

Komolyan mondom, csak a koop miatt foglalkoztam vele, és még úgy is fájt, baromira nem élveztem, csak a haver miatt tartottam ki a végéig.

Totti5
Régi fanok fújolnak, az újak örülnek, na nem mintha rossz lenne és olyan hatalmasat változott volna. A siker garantált. A régi BFet nem lehetne eladni ennyire jól manapság.

A WOW sikere is visszavezethetõ arra hogy nagyon leegyszerûsített(pl még csak elcseszni se lehet egy karit,teljesen felszerelés alapú az egész) széles rétegek számára elérhetõ.

Encore
Rainbow Six-el is mi lett, Splinter Cell-lel, Elõre félek az új hitman-tõl is....
Encore
Ez így van. Konzklúzió (amit levontunk már vagy 100x) = a tömeg bizony igénytelen.
"Az új Battlefield egy vicc"

na ezt nem értem.szerintem ez sokkal inkább visszavezethetõ arra hogy a legtöbb játékos semmilyen változást nem tûr meg egy szériában,kb ugyanazt a játékot akarjátok látni felújított grafikával,ha valami változik akkor jön a butításos rinya...

Akkor mi van a 3 poligonosbaltával faragott karakterû wowwal meg a milliós számú havi elõfizetõivel?

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Te mennyi idõ alatt ismerted ki ? : ))) Megnézném ezeket a leszólogatós emberkéket knoxxynál hogy hasalnak el az elsõ bokorban a csodás karaktereikkel : )))

"Csõpályán mennyelõre súter 13, Autózz halálunalom pályákon 8, Új frencsájz kõagyú barommal baszdszétavilágot TPS, meg Sims 5." ezjóó xD a szomorú az egészben hogy igaz

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

"csak felesleges lenne szenvedni vele, ha a tömegnek úgy is jó. GTA IV, lehetett volna optimalizálni, AC lehetett volna változatosabb, Rainbow Six maradhatott volna taktikázós, Cod lehetne hosszabb, stb. Ezek nem olyan nagy elvárások, sõt szerintem alap kéne, hogy legyen. "

A csili-vili grafikával lehet leginkább a játék iránt való keresletett megnövelni minek több energiát beleölni ha ígyis sikeresek?
Nem jótékonysági szervezet egy vállalkozás a cél a profit,a többség igényének való megfelelés amíg a minél szebb grafra van igény semmi sem fog változni.

dronkZero
Uh, hát nem lehet valami magas az az emlegetett ingerküszöböd, ha abba a fos Borderlandsba bele tudtál ölni 100+ órát... 😛

dronkZero
Tudod, az a helyzet, hogy régebben még az AAA kategóriában is mertek ötletet és újdonságot belevinni a játékokba. Ma meg, mi van? Csõpályán mennyelõre súter 13, Autózz halálunalom pályákon 8, Új frencsájz kõagyú barommal baszdszétavilágot TPS, meg Sims 5.

Az egész egyébként kurvára nem érdekelne, ha nem kúrnák tönkre a már meglévõ sorozatokat. Az új Battlefield egy vicc, a Bioshock csak egy szánalmas utánérzés a System Shock után, a CoD közmondásosan agyatlan, a GTAból meg egy olyan portot fosnak ki, ami a konzolnál 10x erõsebb hardveren sem megy jól.

De persze közben vannak jó garázsprojektek és független fejlesztõk, azok azért tudnak minõséget, nagybetûs JÁTÉKot alkotni. Na meg persze a remake-ek is kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Totti5
"De ezt a fenti mondatodat ugye még véletlenül sem kell úgy érteni, hogy minden, ami AAA cím, az jó?"

Izlés kérdése. A kérdésre a válasz hogy többségében igen, a többi az izlésen múlik. Csak azzal játszok és egy játékos azzal játszon amit élvez, a többire egy 10 percért is kár!

-idén

Nnnnos, ,nekem s3d projektorom is van, meg viszonlyag jó hangcuccom is ( hja kérem, szobalimit van).
Idén jácottam idén mass effect2 singlit többszáz óra, borderlands multit 100+, meg egy tankos taktikai játékal szoktam még játszani szintén 100+, de elmondható hogy az ingerküszöböm eléggéééé el van szállva.

Shattered Horizon, csalódtam, Alien Breed kb 20 óra felénél meguntam, hiába stereo3d. Mass Effecthez kéne kontent leginkább, Borderlandshoz meg balance oszt még most is azzal játszanék, amíg ki nem jön a Storm of War ww2 légiháború( ottmajd bejelntkezek szerverre nézelõdni mer repdesni azt nem tudok, oxt az lesz nekem a hetisorozat meg filmpótlék, mer azok se érdekelnek alapjáraton), DNF , Crysis2 meg majd tuti meglesznek.

-Nekem elszállt ingerküszöbbel, viszonlag jó setuppal ennyi jut. Letöltésre kipróbálásra sajnálom az idõt.

Inkább crysis2 modder csapatok felé tekintgetek, lehet vállalnék vmi melót mer értek pár dologhoz, meg ötleteim is vannak.

Személyszerint azért sem haragudnék meg ha ME2-höz cryengine3-al csinálnának multit egyesek , modeleket animokat ugyanis ki lehet éppen csempészni.

Encore
Igaz, de nem feltétlen az oldschool feelingrõl van szó. Könnyen lehetne egy AAA cím is igényesebb, csak felesleges lenne szenvedni vele, ha a tömegnek úgy is jó. GTA IV, lehetett volna optimalizálni, AC lehetett volna változatosabb, Rainbow Six maradhatott volna taktikázós, Cod lehetne hosszabb, stb. Ezek nem olyan nagy elvárások, sõt szerintem alap kéne, hogy legyen. Ez nem olyan óhaj-sóhaj, hogy de jó lenne ez meg az (az örök elégedetlen), hanem tök alap dolgok és sokszor mégsem jön össze a nagy AAA címeknél.

Megjegyzem, hogy legtöbbször épp a monotonítás a rákfenéje az új játékoknak.
Encore
Nézõpont kérdése, nálam például ritka, hogy egy AAA játék bejön, persze megesik, de leginkább a kisebb játékokban találok valamit, amitõl többre tartom, mint a futószalag AAA címeket, amik ugyan technóban, meg feature listában élen járnak, de "üresek".

"Egy gémer játszik mindennel, ami jó."
Én is játszom mindennel, ami jó, de ami számomra jó, abból kevesebb van. De ezt a fenti mondatodat ugye még véletlenül sem kell úgy érteni, hogy minden, ami AAA cím, az jó?
Valóban aki oldschool élményre vágyik/hardcore gamer nem jó helyen keresgél ha a tömegjáték kiadóktól várja a csodát....

Totti5
Csak az AAA címek. B kategóriás nyugati töltelékekkel nem játszok, mert hamar elmenne a kedvem az egésztõl. Egy gémer játszik mindennel, ami jó.