17438
  • tomonor
    lehet hozzá venni külön, szal... csak senki nem vesz, mert nincs értelme, konzolon nem lehet dolgozni. PC-n pedig leeht dolgozni + játszani!
  • Beni521
    külföldön azért jóval barátságosabbak az árak
  • tomonor
    És aki tud PC-vel bánni az = mod. Szeret moderálni. A PC ugyanis alakítható. Többnyire. Legyen szó hardveres vagy szoftveres moderálásról, az PC lesz. Legalább is még nem láttam modifikációkat konzolra...
  • Miskolc88
    tekergessem ott a gombot meg nyomkodjam a faszt!
    egér+bill és minden jó.
    úgy vennék konzolt ha lenne hozzá egér meg billentyűzet
  • tomonor
    ...és eddig egyik konzolnak sem sikerült még egy kis időre sem felülmúlni a PC high end teljesítményét...
  • tomonor
    Tipikus magyar gondolkodás, FPS. AMugy egyetértek, hogy nem áll kézre az FPS konzolon, de konzolom soha nem láttam még RTS játékot se. Amugy arról csak tehetsz hogy nemtudod irányítan ia konzolon az FPS-t, de mind1...
  • Shiwo
    véleményem:

konzolt annak érdemes venni, aki totál hüle a géphez, és csak a játékra kell neki... pl akinek 6-14 éves gyereke van, s játszani akar gépet, az inkább vegyen neki konzolt, tán azt nehezebb tönkre tenni..
    aki viszont mást is szeretne a géppel, nemcsak játszani, s nem is totál hüle hozzá, az vegyen gépet..ha nem akar a gépen játszani, akkor egy olcsóbbat, ha akar, akkor drágábbat..lehet konzollal olcsóbb lenne, de konzolon nem igazán lehet netezni, zenét vágni, képeket szerkeszteni, web-lapot készíteni, táblázatokat használni, stb.

tehát totál hülyeség veszekedni azon, hogy melyik jobb..a konzol ráspecializálódott a játékokra, eleve jobb ezért bennük, de másra nem jó, max porfogónak..egy számítógép viszont többfunkciós, de drágább..ki-ki döntse el, hogy mire akarja használni, és vegye meg a neki megfelelőt..a pc-s játékoknak meg nem áldozik le, mert a hardver-gyártóknak szüksége van a pc-s játékokra, hisz legfőképp azok tartják mozgásban a pc-s hardverek fejlesztését, s tuti lesznek olyan kompromisszumok, amellyel megfognak még jelenni sokak által várt játékok pc-re is
  • Miskolc88
    Azért nem veszek konzolt mert azon szerintem nem lehet jól játszani a kedvenc játékfajtámat az FPS-t!
  • Beni521
    nem az xbox tehet arról h nem tudsz PC-n játszani hanem lehet h te
  • tomonor
    megöli a wii-t? xDDD az jó, de a másik meg melyik az a hülye aki NTSC kódolású játékot árul? xD
  • Skyline
    Ha már az elbűvölő wii-nél tartunk (amúgy jópofa szórakozás,csak rövid időn belül dögunalomba fullad),ritkán említik meg a legnevettségesebb tényt: Pal-os gépbe ntsc játékot frissíteni = a gép halálával.:)
    Tehát csak ügyesen kis wii tulajok,már láttam jópár ntsc-s játékot Mo-n boltban:)
  • FZoleee
    multireg, ne foglalkozz vele. az aláírása is tanusítja az iq szintjét...
  • bardocz
    És a ps3 miért fasza?
  • FZoleee
  • tomonor
    És hogy miért utálják egymást? Ember, mindenkinek van egy párt amit fognia kell valamiben. Pl, Nokia N95 vs iPhone, Jk2 vs Jk3, EZ klán vs AZ klán... a lényeg az hogy akinek vmi jobban bejött, azt fogja pártolni. De tökmindegy mer' PC az örök!
  • tomonor
    ja, a Wii-re nem haragszom...
  • KILLER2
    Szinte bele sem olvastam a topicba, de azért leírnám a véleményemet több dologról is ezen a téren.
    Kezdjük az XBOX 360nál:
    Köztudottan az eddigi legproblémásabb konzol, ami tele van tervezési hibákkal és mindig van benne valami hiba. Ára miatt sokan talán ezt veszik, de ha valaki nem úgy veszi, hogy na most itt tuning lesz hűtéssel, meg mindennel, akkor egy idő múlva mindenképp b@szhatja a cuccot, mert ha lejárt az az 1 év garancia, akkor vehetsz újat. Persze, az úgynevezett "3 ledes hibára" van 3 év garancia, de azt az új gépek már nem nagyon produkálják. Lehet, hogy rosszul tudom, de mintha hallottam volna valami olyat, hogy már nem is adnak ilyen hibajelzést az új XBOXok. Emellett szerintem ennek van eddig a legjobb irányítója és igen kellemes rá a játékfelhozatal. Nekem van X360om, ez a második, az első meghalt, haragudtam is rá eleget, de szerintem meg kell kicsit moddolni, azt jóvan, én ezen a véleményen vagyok.

PS3: Ilyenem nincs, viszont Sony minőség, ami nem negatív jelző, viszont nem túl nagy a játékfelhozatala. 3-4 nagy cím van rá, az összes többi kijött vagy ki fog jönni X360ra, és ez szerintem igen nagy negatívum, amellett, hogy 2x annyiba kerül, mint az XBOX, másik oldalról viszont nem kell aggódni, hogy meghibásodik.

Wii: Kipróbálni rendesen még nem volt alkalmam, de amint láttam, egy szórakoztató cucc. Nem erős vas, a játékok többsége sem komoly rá persze van kivétel. Nagy előnye az irányítása, amivel sikerült újat mutatni, bár inkább gyerekeknek való, szerintem bárki el tud vele szórakozni. Nekem az benne a zavaró, hogy amellett, hogy a két vetélytárshoz képest nagyon gyenge, ezzel szemben drágább, mint az X360, bár legalább ezzel sincs hiba.

PC vs konzolok:
    Szerintem ez egy hülye kérdés. Kb olyan, mint pl személyautó vs teherautó. Itt nem arra gondolok, hogy egyik kis szar, a másik meg überállat nagy izé, jobb most nem jutott eszembe. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Ez szimplán annyi, hogy mire kell. A konzolt játékra találták ki, a PCt pedig munkára is, szóval míg a PC sok mindenre jó, a konzol csak egyre, de arra tényleg. Példámnál maradva, ne akarjunk egy átlag autóval egy rakat fát szállítani, arra teherautó kell, viszont lehet, hogy családi kirándulásra nem épp az a teherautó a legjobb. Ha csak játékra kell valami, akkor szerintem egyértelműen a konzol a jobb. Nem értem, hogy egyesek miért vannak ennyire ellene. Egyetlen hátránya szerintem az, hogy nincs a jól megszokott bill+egér páros, bár szvsz a konzolok irányítói simán megszokhatók és gyakran sokkal jobbak, mint az említett páros. Persze nem mindenhez, pl FPShez az egér pontosabb, bár szvsz azok is tökéletesen játszhatók analóggal, csak nyilván akkor valamivel lassabb a célzás. Ami szerintem nem oldható meg kellőképp jóra, az a stratégiai játékok irányítása, mert oda azért nem ártanak a billentyűzetparancsok és az egér pontossága.
    A PC előnye mind írtam, az, hogy az sok mindenre jó. Viszont ha játszani akarunk rajta a legújabb játékokkal, akkor az jóval költségesebb, mint egy konzol esetében, még akkor is, ha az X360 és szinte évente vehetünk újat, mert az kb 60e Ft, míg egy olyan szintű PC kb 200e Ft, ami persze mehet milliós határokig és ha mindig naprakészen akarjuk tartani, akkor 2-3 évente ha nem is az egészet, de nagy részét cserélhetjük, míg a konzolt egyszer kell megvenni és minden megy rajta, amit kiadnak rá, nem kell a fejlesztésére költeni.
    Viszont sok jó játék van PCre, többek közt MMOk, amik talán sosem lesznek konzolra olyan hangulattal és irányíthatósággal, mint PCre. Természetes, hogy sokan játszanak PCn, jómagam is, de ilyen célra mindenképp jóval költségesebb, mint egy konzol és emellett a PCnél ott vannak a szoftveres hibaforrások. Én nem tudok konzolról, ami vírust kapott volna. Nincsenek háttérben futó programok, nem lassul le, nem kell telepítgetni rá, nem kell antivírus, tűzfal meg egyéb szarok, de mint írtam, egyáltalán nem sokoldalú, így ezek a PCnél természetesek a "képességei" mellett.

És hogy miért utálják egyesek a konzolokat? Hát ezt nem tudom. Megszokásból, hogy a PC a király, vagy mert esetleg az olyan menő? Nem szánalmas ez egy kicsit? Volt idő, amikor elkezdtem szidni a PCt, de hamar rájöttem, hogy hülyeség. Az egészet az dönti el, hogy kinek mi kell vagy mi tetszik és mivel szinte tök más kategória az egész, ezért hülyeség összemérni.

És most akkor kicsit a warezről: Nem szép dolog, de ez így hülyén hangzik. Illegális és helytelen másokat meglopni, bár sokan nem tekintik lopásnak, de valahol az. Másrészt meg természetes, hogy van, és az is, hogy pl Magyarországon ennyire megy a warez. A játékok pofátlanul drágák és ezt bizony nem sokan tudják megfizetni. Persze, nem kell hetente új játék, de havonta egy is egy év alatt több, mint 100e Ft és igen sok a szar, selejt játék, ami negyed annyit sem ér, mint amennyiért adják. Persze erre ott a válasz: "Ha szar, ne vedd meg". Oké, nem alaptalan. Nem vagyok szagértő, nem tudom, hogy miért megy főleg PCn a warez. Gondolom, mert ott egyszerűbb. Csak leszedet, crackeled, azt annyi, nincs gond azzal, hogy módosítani kell a konzolt, ki kell írni lemezre. Viszont szerintem konzolra meg sokkal rosszabb játékok terén a helyzet, mert azok az árak, amik ott vannak, az már inkább nevetségesek, mint pofátlanok. Konzolra 10e Ft alatt nem nagyon lehet játékot kapni, maximum használtan, de a legtöbb új játék 16e Ft körüli áron van, ami nagyon sok és szerintem nagyon durva az, hogy kb 5 játék árából lehet venni egy konzolt. Költséges egy játék fejlesztése, de ezek az árak nagyon magasak. Szóval szerintem a warez egyik nagy éltetője, az a játékok ára, mert ha egy játékot új játék mondjuk 7e Ft lenne maximum és lehetne venni játékot 2-3e Ftért, ami nem 5 éves és nem szar, akkor jóval kevesebb lenne a warez szerintem. A kiadók részéről szvsz üres szöveg az, hogy nem fejlesztenek PCre, mert úgyis csak letöltök. Ha jó a játék, akkor valószínűleg eleve többen veszik meg, másrészt pedig konzolra is ugyanúgy letöltik. Persze, hogy PCre több a letöltés, mivel jóval több embernek van PCje, mint konzolja. De ez nehéz kérdés, warez midnig is lesz, PCre és közolra egyaránt, mert biztos, hogy a konzolokat is előbb vagy utóbb, de feltörik és ha egy játék csak konzolra jön, akkor arra töltik le, szóval nem nagy a különbség, bár arra talán valóban többen veszik meg, de lehet, hogy csak azért, mert azokank, akiknek valyamilyen konzoluk van, köztük többen nem tudják módosítani a gépet.

Jó hosszan írtam, de ez van, jó olvasgatást :)
    Ez az ÉN véleményem, én ezt gondolom erről, ezért kérném is, hogy az olyanok, akik csak értelmetlenül be akarnak szólni, hogy hülye vagyok, meg baromság, stb és nem képesek normálisan válaszolni és érvelni, azok hagyjanak békén. Ha valaki jobban tudja ezt, természetesen nyugodtan javítson ki, de kérném, hogy normálisan.
  • tomonor
    PS2-m van (szégyelem is magam miatta), kidobtam az ablakon 20k forintot, és most egy vasam sincs Kell valakinek?
  • gyuri12
    Mennyi barom van itt...(mint konzol,mind PC oldalról...)
    amúgy meg: KURVA ANYÁD BOX! ROHADJ MEG,HOGY MIATTAD NEM TUDOK PC-N JÁTSZANI!
  • Seth
    vésővel faragjak......nem?
  • bardocz
    Hugomnak itthon van 360-a,volt sima box is,és szerintem kurvára nem kel odalenni érte.
  • tomonor
    Amugy is ha nem lenne PC, nem lenne konzol sem. Szerintetek a játékokat a konzolokhoz min készítik...
  • JohnnySmith
    írjuk akkor tovább, ami megjelenik konzolra is... na b+
  • ChuckyHUN
    +fav
  • ThisZip
    +fav, ne töröljétek! :D ennyi oltást egy helyen vazz! XD

kéne csinálni heti-kétheti rendszerességgel, egy uszító topikot, ahol mindenki kiélheti magát
  • tomonor
    +fav topik :)

PC FTW (hajrá!)
    Konzol FTL (fújjfújjfújj!)
  • milk41
    az hogy,ide jönnek és azt mondják h pc-s játékoknak leáldozott,miközben naponta jelentenek be legalább 1 játékot
  • DöflingR
    Hidd el, sokaknak bassza az orrát valamiért.. De én se értem mért..
  • Csacsi
    Nem azt mondtam, hogy nem lehet szórakoztató az, ami 10 óra alatt végigjátszható. Hanem azt, hogy ami nem 10 órára köt le. Itt nem a végigjátszást kell alapul venni.
  • passatgt
    mindenki aki itt van, nyilván van pc-je

akinek van + 60-100 e ft-ja, és szeretne konzolt, nyilván vett egyet és játszik rajta

mi a gond?
  • RAZOR27
    NA jó szevasztok én leléptem, végre nincs meleg odakint, kezdődhet az buli meg az ivászat xD jónéhány tippet kaptam ma pluszba a sajátom mellé a másnapos topikba, szal neféltsetek Cső! :D
  • Istencsászár
    Akinek nem inge... de sajnos amennyi pécé van ( sokkal több mint konzol ) a játékbevételek aránya nagyon gyér... ezért is fejlesztenek konzolra, nomeg könnyebb is mivel nem az optimalizációval kell eltölteni csomó időt.
  • bertino
    még nem forrt ki.
  • Synit HUN
    Aztán eladod-e? Helloszia!
  • Kethamin
    kussmá flémet!444
  • Beni521
    ezért is nem warezolunk :D mondjuk én xbox1-el se warezoltam, pedig azzal még tervbe sem volt véve az online játék
  • Istencsászár
    Ez nem erről szól... tisztelem a fejlesztőket hogy megveszem a produktumaikat... ez jó érzés.
  • bertino
    a PCs társadalom jó része ugyanugy vásárol, mástészta, hogy ez a statisztikákon valoban nem mutatkozik meg.
  • RAZOR27
    nemismerem túlzottan, winfos párti vagyok, jóaz :D
  • Istencsászár
    Hülyeség. 10 órás gém is ugyan olyan szórakoztató hogyha élvezi az ember, sőt... lehet hogy jobb is, pl Army of Two Co opba kb 10 óra körül volt, de egyik legjobb játékélmény amit online valaha is toltam haverral, nem bántuk meg hogy megvettük.