17438
  • Ron Ragm
    Csináltak egy Unreal-t Doomguy-al, és mindenki el ván ájulva tőlük hogy mekkora zsenik, yearite.
  • Istencsászár
    Mondjuk ha az 1-2 sem tetszett akkor nem is csodálom hogy a 3 sem, ergo neked az univerzuma nem tetszik nem pedig a játék... akkor ne alkoss véleményt róla:)
  • NEOreg3
    valami köze azért mégis csak van az előző részek hangulatához, mert... mert... ööö... ja ugyanúgy nincs neki!
  • Szeszmester
    Voltmár?
  • mila69en
    sosem álok neki ízin
  • Istencsászár
    Talán egy fpshez nem easyn kellene nekiálni...
  • Istencsászár
    Főleg hogy az 1-2nek a 3 hangulatához semmi köze, de örülök hogy játszottál vele:)
  • NEOreg3
    Rengeteg videót láttam belőle, ugyanolyan mint az elődei csak (fél)nextgen graffal, amúgy az, hogy neked nagyon tetszik az a te szubjektív véleményed és tiszteletben tartjuk azt. Mi meg leírtuk, hogy SZERINTÜNK nem nagy durranás.
  • mila69en
    végig toltam márcsak azért is mert ugy sztárolták hát puff rohattul untam magam ameddig játszottam iszonyat gagyi de ez is azt bizonyítja hogy izlések és pofonok bár az 1-2 sem tetszett:DDD idiota hent plusz béna AI egy rész tetszett benne mikor azta nagy pok tankot kellet legyőzni vagy mi a rák volt az amúgy meg monoton meg talán még a repkedős rész volt jó
  • gyuri12
    3.-at próbáld ki,azt ajánlom.
  • gyuri12
    Több száz FPS-t játszottam ki,de a Halo tetszett a legjobban. A legjobb megyek és lövök játék, PONT.
    Aki leközépszerűzi,az szerintem vagy hülye,vagy nem játszott vele.
    Az 1. rész az tényleg nem valami nagy durr(pláne PC-n...) a 2. szintén,bár az valamivel jobb lett,de a 3. rész az egy mestermű. Tessék kipróbálni!
  • mila69en
    az egyik leggagyibb fps amivel valaha játszottam:D unalmas monoton az AI béna talán a grafix ami elmegy de az is csak elmegy
  • NEOreg3
    1. és 2. részt végigjátszva ezt alátámasztom, a 3-at csak MM-ben láttam, amint két nolife geek szórakozott vele, de késztetést nem éreztem rá, hogy akár csak ki is próbáljam.
  • Ron Ragm
    Halo egy középszerű FPS, se több se kevesebb.
  • Ron Ragm
    Csak nézd mit tett a főleg konzolra való optimalizálás vele a Morrowind után.
  • Istencsászár
    Azt nemtudom, nekem nem tetszik 5 percig bírtam. Hivatalosan First-person shooter, Action RPG.
  • Istencsászár
    Az egyik legtökéletesebb balanszal rendelkező singli fps. ( nézegess videókat... Halo 3
    Review
    )
  • bardocz
    Szar a pécé,dobjátok ki.Sőt,délután tarthatunk dobjuk ki együtt az ablakon napot.
  • Bucser
    Dark Messiah of might and magic szép kis melee fps, de hogy rpg lenne az erősen túlzás...
  • bardocz
    Akkor offline is izgalmas?Mert 4 játékért én be nem fizetek live-ra,meg még a zinternetet is kell oda vinni a lakás egyik végéből,a másikba:D
  • Anubys
    pöcén nyomtam... :)
    Nincs next gen konzolom, egy 360-on gondolkodom erősen, de egylőre csak a DOA és a Dead Rising van rá, ami érdekel, amint kijön a Killer Instinct 3, gondolkodás nélkül veszek egyet... :)
  • Istencsászár
    Vagy Dark Messiah of Might and Magic :)
  • Seth
    "Amit el nem tudok képzelni konzolon, az a first person RPG"

Oblivion ? ^^
  • Istencsászár
    Mit meséljek? egyik legjobb és legszórakoztatóbb FPS amivel valaha játszottam, változatos, látványos, pörgős, taktikázós ( nehéz fokozaton, rambó stílust el lehet felejteni, kommandózni kell, nagyon élvezetes, és jó az AL ). Jó a története ( de az csak akkor kerek hogyha az 1-2vel is játszottál, ha nem akkor lájvról le tudsz szedni kisfilmeket melyek sok infoval szolgálnak a Halo univerzumról és az előző részekről ). A multija meg kiváló.
  • Anubys
    Nekem elég sok konzolom van, és számítógépből (nem csak pöcéből :) is akad pár, "talán" van összehasonlítási alapom...

Pöce: RTS-re remekek, preciziós fejlövögetős FPS-re szintén. Verekedősökre használhatatlan, és analóg stick hiányában olyan platformokra is, amik ezt használják. Autós / sport kimaradt, de szerintem az előbbi stílus csak kormánnyal lehet élvezetes, azt meg lehet kapni mindenre.

Konzol: reális FPS-re (bárki bármit mond, LEHET normálisan irányítani joypad-del, ha megnézitek a pár évvel ezelőtti hozzászólásaimat, láthatjárok, hogy én is az ellenkezőjét hittem, amíg meg nem vettem GC-re a Serious Sam-et, és végig nem toltam), platformra, verekedősökre isteni.

A 49.1-es hangzást, a 98712364958716234 x 123784691827346-os felbontást lesz*rom, én játékélményre megyek, amiben a konzol az ESETEK NAGYOBB RÉSZÉBEN (tehát nem mindig, de többször!) verhetetlen.

Ami az ár/érték-et illeti, ha valaki csak játszani (esetleg netezni + filmet nézni, mp3-at hallgatni) akar, sokkal jobban jár egy konzollal, munkára pöce.

Amit el nem tudok képzelni konzolon, az a first person RPG, ilyet egyedül DS-en lehet normálisan játszani (Mazes of Fate remek példa)

Ja, és a végére a lényeg:
    Survival horrorok, verekedős stuffok és first person RPG-k érdekelnek, horrorokból kb. a negyedét portolják pc-re a konzolos felhozatalnak, verekedősből szinte semmit, ilyen RPG-kből pedig alig jelenik meg valami, kb. 2 évente jön 1 jobbfajta.
    Természetesen ez a "lényeg" emberenként változik, aki csak RTS-ezik, annak egyértelműen a pöce az ideális.
  • bardocz
    Halo3-ról mesélj,lehet használtan be kéne szerezni:D

És a változatosság kedvéért,ma nálam a pc a szar!!!!
  • Zóanagyvarázsló
    Én nem mondtma, hogy bárki is vegyen konzolt, csak kissé egyoldalú az egér és billentyű kombinációját mintegy végső irányító eszközként előadni, erre reagáltam. Sok mindenre tényleg jó, és valóban lehet kontrollert venni a PC-hez.
  • gyuri12
    Te az a fajta ember vagy,aki azért vesz konzolt,hogy aztán szarrá fikázza? Gratulálok!
  • tigeroo
    nincs konzolom. pc-n HC Gamer voltam évekig... de a PC-s JÁTÉKOKNAK tényleg leáldozott papi...

és erről a PC-sek tehetnek csak (warez elől menekül minden játékfejlesztő a konzolokra... meg fog a faszom pénznyelőst játszani...)
  • Balumann
    Hát, nekem van gamepadom, és kormányom is. Pár játékot tényleg jobb volt gamepaddal (assassin's creed, X-men, Blazing Angels) és kormánnyal (Cobra 11, Grid, meg egyéb autósok) játszani. De 2-3 ezer Ft egy gamepad PC-hez, ezért teljesen felesleges konzolt venni, csak az irányítás miatt.
    Bár én főleg FPS kedvelő vagyok, így leginkább nálam az egér + bill páros használatos.
  • Seth
    Ott nem szikráznak az ütéseid, szar....
  • Gerbill
    Nem mintha annyira "konzolt gyűlölni" akarnék, de ha ezt bezárják a Pc-s játékoknak leáldozott topikokat is minimum ugyan ez a sors illesse.
  • moralosan
    Menj el küzdősportolni és pótlod a hiányt ^^.
  • Tatyla
    úristen,idáig jutottunk?
    én anno konzoloztam de hogy utáljak valakit azért mert nem PC-s,ez röhej?
  • Zóanagyvarázsló
    Cáfolhatatlan? Olvastam már korábban is ezt az "érvhalmazt", de kissé elrugaszkodott az egész.

1. A '90-es évek vége felé közeledve még a 640x480 és 800x600 volt az elterjedt, de semmiképpen nem az 1600x1200 (játékok sem támogatták). Én '99-ben vettem monitort majd 40 ezerért, 1024x768 volt maximális felbontása. Ezek voltak akkoriban a bolti árak.

2. Biztos jó dolog ez, de erre átlagembernek nincs pénze, emellett kellenek játékok is, melyek kihasználják. A többség számára ez fölösleges rongyrázás.

3. Műfajtól függ, hogy melyikhez milyen irányítás passzol, melyik platformon érdemes játszani - tehát ez is egy szubjektív pont, hiába hiszed ennek az ellenkezőjét. Nem egy porthoz nagyon jól jön(ne) a kontroller PC-n is.

4. Szerintem értelemsek az RPG-k és a kalandjátékok is, de tudnék még egyebeket is sorolni. Mindenkinek megvan a kedvenc műfaja, szerintem kár itt rangsorolni őket, ellenben tény, hogy a mainstream műfajok konzolon erősebben képviseltetik amgukat. Tehát szubjektív ez a pont, de a játékosok többségének a konzolos kínálat tetszik, ezért is panaszkodnak rendre annyit, ha egy játék nem jelenik meg PC-re vagy éppen késik.

És mindezt úgy mondom, hogy PC-n játszom, RPG-kkel, TBS-ekkel és p&c kalandjátékokkal. Számomra így ez a platform a leginkább ideális. De emiatt enm állok le utálni a konzolokat, sem ilyen kamu, vagyonokat felemésztő érveket interpretálni.
  • tom235
    Egyértelmű, hogy pc-n sokkal jobb játszani, mint konzolom. A pc-be viszont félévente bele kell ölni minimum 100 rugót, hogy játszani is tudj. Nyílván, aki tele van lóvéval, mint pl. te, annak tényleg jobb a pc. De akinek nincs pénze félévente 100 rugót kiadni, de azért szeretne játszani is az vesz egy konzolt és még 3-4 évig azon futnak a legújabb gémek. ennyi. Szerintem abszolút hülyeség ez a konzol vs. pc vita, akinek meg munkára kell a pc, annak jó a teszkós is, nem kell oda dx11 meg 8 magos cpu.
  • mila69en
    de gagyi pc-d
  • tigeroo
    jójó de egy ugyanolyan PC ami hozza a nextgen színvonalat már 3-4x annyiba kerül mint egy konzol.
    attól hogy neked van mindegyikből...hát...nem engem minősít
  • High end PC #780
    számítógép vs játékkonzol?

hmm

1.
    az a nagy helyzet, hogy nekem mind High-end PC-ém mind PS3-am és Xbox360-am is van, de a konzolok elég gyenge eresztések a PC-émhez képest, halálra hasonlítottam már őket. A grafikus kártyám LÁTHATÓAN szarrá gyalázza a konzolokat 1920x1080-ban egyazon játékoknál!!!, és akkor arról már ne is beszéljünk hogy 2560x1600-ban is tudok játszani a monitoron a videókarimmal, mert ugye egy monitor az MONITOR és nem egy fos TV. Nézzétek meg, már a kilencvenes években is hol voltak a konzolok, rákötötted egy szaros katódsugárcsöves TV-re hányadék felbontásban, a katódsugárcsöves monitorokon pedig már akkor 1600x1200-ban lehetett játszani haha!!

2.
    A studió minőségű 7.1-es DTS HD/Dolby True HD-és hangkártyám meg önmagában annyiban volt, mint egy konzol. A 7.1-es DTS HD/Dolby True HD-és HIFI erősítőmre kötve hát mit ne mondjak, ez is legyalázza a konzolok hangzását ugyanazon erősítőre kötve ugyanazon játékokban, mert ugye még a PS3 sem képes mit kezdeni a Dolby True HD és DTS HD jel kiadásával a HDMI kábelen keresztül SEM, épp úgy, mint az olcsóbb Blue-Ray asztali lejátszók SEM tudják kiadni ezen HD-és hangsávokat, ezt aztán nevezem hangtechnikának a konzol részéről :D

3.
    Irányításról: olyan precíziós egereket be tudsz szerezni PC-hez, amik pontosságában és reakcióidejükben össze sem hasonlíthatóak egy PS3 kontrollerrel, vagy egy Xbox360 kontrollerrel, tudom, mert van mindegyik. És ha ez sem elég, billentyűzeten annyi gombfunkció elérhető egy egy összetettebb stratégiai és szimulációs játéknál, amelyek irányítása konzolos kontrolleren nevetségesen kivitelezhetetlen, erős programirányítás-beli butítás szükséges a konzolos átiratkor.

4.
    De verjék csak a nyálukat a konzolosok nyugodtan. Képi megjelenítés+Hangzás+irányítás trióban a PC verhetetlen, úgy sem tudnak meggyőzni az ellenkezőjéről,mindegyik platformmal játszom. Egyébként egyetlen értelmes és kiváló stratégiai játékot nem láttam még konzolra, pedig avval nem csak hülyítenék az agyukat, mint a sok exkluzív címükkel, bár nekem ez az exkluzív cím az ég világon nem jelet többet egy képzeletbeli jelzőnél. Vagy egyetlen olyan autószimulátort és repülőgép szimulátort sem láttam még konzolra, ami csak meg is közelítené (nem hogy vetélytársa lenne) a PC-és színvonalat...

Ennyit a részemről. Az 1,2,3 pont cáfolhatatlanul igaz, a 4. pont ízlés kérdése: ki milyen játékokkal szeret játszani, de a legértelmesebbek akkor is a stratégiai és szimulátor játékok, amikkel játszani lehet, az én véleményem szerint, és akkor ott tartunk, hogy mindenben jobb a PC, sajnos ez van, de toljátok csak a beképzelt exkluzív címeitekkel konzolosok.
  • LeWyTy