17438
  • gyuri12
    Akkor te sem ismered a sorozatot,úgy látom...
  • Istencsászár
    "a játékok fizikája, karakterek mozgása a mostani xbox és ps3 játékokban elég fasza, ezt beismerem. de a grafika az valami förtelem"

pl?
  • gyuri12
    Ez tény,de most ezt miért mondtad?
  • DarkSector
    Figyuzz nem személyeskedés, csak most neked válaszként mondom, de mindenkire vonatkozik aki homályossan lát a témában.:

Nemrég láttam ezt a topic-ot, meg 1-2 hozzászólást.
    Az én saját tapasztalatomat, vagy nevezzük véleményemet írnám le.

Kezdetben konzollal nyomultam, aminél szinte minden kategóriát megtaláltam .....auós-motoros, mászkálós, rpg, fps....stb.

Aztán jött a nextgen.....
    Már szarrá akartam játszani magam, a régi jó cuccok folytatásaival, viszont nem volt elég lóvém gépre, meg tv-re.

Ezután vettem egy közepes PC-t, amiben az átmeneti időszakot akartam átvészelni, játszva a jó kis FPS-ekkel, amik akkor konzolon nem voltak, meg neten multi-zás.

Eltelt majd 2-3 év.

Most mi van?
    Most az van, hogy mindkét oldalt megtapasztalva azt látom (ez a topic a bizonyíték rá), hogy régen én is tévedtem, most meg másokat látok, hogy a sötétségben élnek.

A legfontossabb, nincs olyan, hogy konzolos játék, nincs olyan hogy PC-s játék. Csak simán játék van, és EXCLUSIVE játék.
    Minden játék-ot PC-n fejlesztenek, és A grafikai motorok megegyeznek, csak IRÁNYITÁS módja tér el....manapság már egyre kevessebb játéknál.

Na azt jobb ha leszögezzük, hogy RPG FPS RTS játékokban egyértelműen PC-n nagyobb a hangsúly, mert ugye fejlettebb a multis része, és nagy multja van.

A másik dolog, hogy szinte az összes többi játékban a konzol a jó választás, mert ki ne nyomatna, vagy nyomott régen monnyuk resident-eket, silent hill-eket, metal gear-eket, stb.
    Meg a mostani új cuccokat.

Na szóval volt az az időszak, mikor PC-n sok ... (legtöbb FPS volt) ...
    játékkal elnyomattam az időt.

És akkor jött 2007 vége, mikor a Crysis "iszonyat bukása" után, mintha elvágták volna, és megőrültek volna a fejlesztők.
    Sorba csúszások, be nem váltott igéretek.
    Most per pillanat a helyzet, bármennyire is fáj a "pc-s tábornak", meg kicsit nekem is, mert most van gépem, de minek...., hogy az általatok úgynevezett "konzolos" játékok tartják életben a PC-t.

Ha a sok "konzolos játék nem jött volna ki, vagy nem jönne ki PC-re, akkor kb ez a szint lenne most, mint a nemrég látott Code Of Honor 2 és cseszett társai.

Még azért annyit nézzetek meg a gépeteken, hogy hány úgynevezett "konzolos" játék van feltelepítve.
    Na ezeken kívül a többit képzeljétek oda, hogy ha csak és kizárólag azok maradnának meg....

ÉS LASSAN IGAZATOK IS LESZ, MERT A KONZOLOS JÁTÉK KIFEJEZÉSNEK TÉLLEG LESZ ÉRTELME. A JOBB, SZEBB ÉS MINŐSÉGIBB CUCCOK GYÜJTŐ FOGALMA LESZ EZ.

Ne így legyen, magam miatt is, de sajnos eddig ez az előrejelzés.....
  • Istencsászár
    Van Doa, Virtua Fighter, Tekken, Dragon Ball, Soul Calibur, Street Fighter ( de ez jön pécére is ), Mortal Kombat ( meg még biztos 1-1 nem oly ismert cím ).

Marha sok. Egyátalán te játszottál már ezekkel? mert nekem ugytünik hogy fogalmad sincs a verkedős játékok mechanikáiról.
  • Fbn Lx
    lálmár, micsoda topik :D
    nekem a konzollal csak egy bajom van:
    az, hogy sok bajom van vele.

a játékok fizikája, karakterek mozgása a mostani xbox és ps3 játékokban elég fasza, ezt beismerem. de a grafika az valami förtelem.... a gta 4 olyan szép, mint pc-n a san andreas, csak több poligonból áll egy karakter aztán meg nekem a kontroller nem fekszik a kezembe, ez már egyéni probléma. billen egy perc alatt betanulom egy játék irányítását, de a kontroller nekem fél óra után is átláthatatlan.
    másrészt meg pedig... olvasási hiba! töröljétek meg a lemezt egy tiszta ruhadarabbal.
  • karajjj
    megint nem válaszoltál :D
  • bardocz
    Játék moddolhatóságról van szó.Az meg nem pénz kérdése.
  • Ron Ragm
    Moddolásnál nem hardware-re gondoltam, hanem a játékok moddolhatóságára, frissítés kérdésben meg elég csak megnézni a Xboxos és a PC-s TF2-t.
  • bardocz
    50+ órét ma már egy sima fps nem tud nyújtani singleplayerben,max rpg-k,stratégiák,szimulátorok.
  • theone91
    (HD)Konzolon is vannak, frissítések és addonok. A moddolás pedig elszántság és pénz kérdése, PC-n és konzolon egyaránt.
  • theone91
    PC-n az esetek fele.
  • Ron Ragm
    Amúgy konzol egy valamiben mindig is kurvanagy hátrányban lesz a PC-hez képest: ez pedig a folyamatos frissítések, addonok valamint a viszonylag könnyű (vagy inkább sokkal könnyebb) moddolhatóság.
  • bardocz
    Szerinted mindenki warezol?
  • ronaimate
    deszar hogy a pcre találják ki legkésőbbb a játékokat
  • bardocz
    Nekem nem tetszik videó alapján,az a megmondom mit nyomj féle játéknak tűnik.
  • Ron Ragm
    "MG(Metal Gear) sorozat"

Azt hittem a játékokról beszélünk és nem filmekről

OHHHOHOHOOO SNAP
  • theone91
    "magadfajta "a konzol szar,mert csak" embereknek 100 játék sem lenne elég."

Ezaz!
    Én a PS2-őmmel 2 évig, 15 játékkal játszottam nem csak "leporolom és berakom" szinten.
  • gyuri12
    Ezért kéne értelmes játékokat szerezni,nem? Vannak PC-n is, és konzolon is 50+ órás játékok.
  • High end PC #879
    Ok, én megértem a te érveid is.
  • DöflingR
    ott a pont!
  • gyuri12
    Ez most nagyon buta volt... MG(Metal Gear) sorozat? PC-n egy kalap szar,de konzolon egy isteni sorozat, és nagyon nem 12 éveseknek való!
    Lost Odyssey? JRPG, novellákkal,eszméletlen történettel, jópofa karakterekkel,mondandóval. 12 évesen a felét se fogná fel egy átlagos tinédzser.
    Final Fantasy sorozat? Szerintem nem kell magyarázni.
    Okami? Ez egy nagyon rétegjáték, "bugyuta" játéknak tűnhet,de közel sem az,sokkal több van benne,mint ami először látszik.(Mondjuk ehhez ismerni kell a japcsi mitológiát9

Még sorolhatnám,de a magadfajta "a konzol szar,mert csak" embereknek 100 játék sem lenne elég.
  • theone91
    Képzeld, én sem apuci-anyuci pénzéből vezem a játékokat. Tény hogy kaptam már tőlük játékot ajándékba, karácsonyra de azt is csak PC-re...
  • sapkafej
    a pc is szar meg a konzol is. szerezzetek egy csajt! haha
  • theone91
    Hát a tied sem minket... Csövi!
  • Bucser
    Mutass nekem itt olyan embert akinek akkoriban volt pénze 3dfx kártyára. (nekem nem speciel, de lehet hogy innen többezer usernek volt.)
  • Nightwish006
    nevetséges ez az ellopod faszság... Ma amikor a játékok 90%-a 1nap alatt unható, ne adjak már érte 1x ezer forintot, hogy 1 délután végigkenjem, megunjam. Gondolom te is minden filmet a moziba nézel meg, és DVD-n veszed őket! Pedig az ezer forintos mozi még nem is nagy tragédia... Verjétek ki a konzolotokra, játszatok rajta szupi verekedős játékokat, meg arcade ganékat. Hajrá gyerekek!
  • Nightwish006
    A konzol a 12 évesek játéka. Meg aki azoknak a szintjén tartózkodik. És nem érdekel a véleményetek, ez tény. csövi
  • Bucser
    Kisbarátom kinőttem már abból a korból, hogy tűkön ülve várjam a legújabb játékokat.

Kicsit felnősz rájössz, hogy bőven van ezeken kívül is élet.

+ kötve hiszem, hogy ellopom. Ugyanis venni szoktam őket. Csak nem minden nap a legújabbat apuci pénzéből.
  • Micsu
    5. Clive Barkers Jericho

gratulálok hozzá
  • sweech
    gondolom fogalma sincs mennyi, mivel a szülei fizetik. ezért is siklott át a kérdés felett :p
  • Zóanagyvarázsló
    Arról beszélek, hogy nem minden játékkal lehetett ez megcsinálni, csak szűkebb körrel. Természetesen a '90-es végén (és nem közepén - mert az vicc) már lehetett kapni übermonitorokat 150-300 ezerért, de csak igen kevesen éltek ezzel a lehetőséggel. Sajnos az érveid egy szűk, de vagyonos techgeek csoport lehetőségeire és elvárásaira korlátozódnak. Szép dolog, hogy lehet egekbe csavarni a felbontást PC-n, a lehetőség egy jó pont, de konzolokat megsemmisítő érvként emlegetni egy olyan feature-t, melyre nincs igény széles körben a piacon, nem meggyőző. (Lásd, inkább egy erős középkategóriára optimalizálnak úgy ahogy, minthogy a DX10 parasztvakításon kívül bármit is mutasson, a konzolokhoz igazítják a látványvilágot, ellenben az egy szem kompromisszummentes Crysis pedig a tesztek és a játékosok szerint még mindig nem játszható végig semmilyen konfigon sem szaggatás nélkül very high-on, magas felbontással.)

Összességében döntő érvként kezelsz egy a PC-seknek is csak néhány százaléka szmára releváns lehetőséget, melynek a költségvonzata szintén csak kevesek számára áll arányban a játékélmény növelésével.

Arról nem is bezsélve, hogy az általad értelmesnek tartott komoly szimulátorok (LFS. rFactor) úgyis elvault grafikát vonultatnak fel, ez csak arra jó, hogy vlaahogy kinézzenek nagy méretű kijelzőn, igazán szépek nem lesznek tőle. Nem is ez a lényegük.
  • [Jakuza]
    Vazz a C64nek is megvolt a feelingje pl a Microprose soccernel, es az sem volt konzol. ;)
  • TheGooDKinG
    szar konzollllllllllllllllll
  • mila69en
    pedig annak is megvan a maga fílingje haverok összeülnek oszt mehet a csihipuhi aki nyer annál marad a joy:D akkor kezd érdekes lenni a mikor csak egy hajszálon múlik
  • [Jakuza]
    Quake ? :D Siman futott 1600x1200ban a Glides verzio.

• karajjj
    gow-ot énis toltam x-en is és pc is, hát pc-n tényleg jobb...
  • theone91
    Eddig is az voltam :D
  • karajjj
  • sweech
    kezdesz átmenni szánalmasba