17438
-
#1378 20-ast dobtam. Most mit kell csinálnom? -
#1377 *Játékra -
#1376 Valaki írja ki a banner alá hogy a "KONZOL JÁTÉJRA VALÓ ÉS NEM MÁSRA". Köszönöm. -
#1375 JÓ HA TUDOD!
Ez a topic tulajdonképpen tök ugyanaz mint a 'PC-s játékoknakhbnblahblahblah' csak más a címe. -
Zóanagyvarázsló #1374 Olvastad az #1343-at?
De ha ebből nem érted, akkor összefoglalom: akkor igazán HC egy cRPG, ha a játék kereti között minél több dologra van lehetőséged, minél több dologra gondol a szabályrendszer. Ugyanis a lényeg az, hogy hasopnlítson a valódi szerepjátékhoz, amit nem PC-n vagy konzolon játszanak az emberek, hanem egymás között. Ergo mindent megtehetsz, amire a szabályok, a világ lehetőséget ad. Ennek, és a szerep kijátszásának biztosítása tesz egy RPG-t igazán HC-vé.
A Wizardry 8-ra azért írtam, hogy határeset, mert bár van a csapattagoknak, illetve csatlakozóknak jellemük, valamint szövegeik a különböző szituációkra, de maga a szerepjátszás kimerül néhány küldetés különböző módon való megoldásában, illetve a frakcióválasztásban. Van szabadság, de igazán az interakciók során nem tudod "színesen" megszólaltatni a karatered. Egyébként remek a játék. -
#1373 pfff te beteg fasz, milyen grid? az mi egy szaros arcade. majd ha kiadnak konzolra egy live for speed et aminek valós a mozgása akkor azt mondhatod hogy van szimulátor konzolra. kellen a halálnak gt5 minek, nekem nem az számít mennyira csillog az a szaros autó hanem hogy a mozgás valamilyen szinten tükrözze a valóságot nem pedig az hogy 300 al nekimész a falnak lepattansz azt mész tovább meg beveszed a derékszögű kanyart tőgázzal az nem szimulátor az etetés -
#1372 Persze a lista nem teljes de a felhozatalal nincs gond. -
#1371 Jol hat es meg mindig tartom veled szemben azt az allitasomat, hogy a szar RPGket utalom es az lehet JRPG CRPG vagy barmi.
A konzolokon JRPG van tobbnyire es a kiadott 150 JRPGbol jo ha van 2-3 valamire valo, a tobbi szemet, unalmas, jatszhatatlan, gyenge tortenettel, szurke parbeszedekkel stb. Meg egy Baldurs Gatet is eltudnak rajta cseszni.
Na ezt forgasd ki pupak. -
#1370 Na ez a nap poénja volt. Gondolom még 6-an ott ülnek mögötted, és segítenek, mert ilyen beszólásokhoz már némi mennyiségi szürkeállomány is szükségeltetik... -
Zóanagyvarázsló #1369 Ez azért relatív, nekem ennek a fele sem jön be, igaz, helyettük jelentek meg más kellemes címek (S&M Season One, Fantasy Wars stb). -
#1368 Pedig van sok.
Mi az hogy határeset.
Rá van írva, hogy 50%HC vagy mi?
Most viccen kívül....te meg tudod fogalmazni, hogy mit jelent a HC? -
#1367 Timeshift
Witcher
CoH kieg
Crysis
Blaksite
NWN 2 kieg
GoW
Jericho
World in conflict
Stranglehold
Bioshock
Jade Empire
Command and Conquer 3: Tiberium Wars
S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl
Kapásbol ennyi játék tavalyról és a lista nem teljes.
Nem tudom milyen igényeid vannak de ezek mind minöségi cuccok ha ennyi nem elég egy évre akkor
-
#1366 Hűű vazzeg az szimulátor. a többi az JÁTÉK.
A konzol az JÁTÉKGÉP.
Nem nasa-s simulátor. -
Zóanagyvarázsló #1365 Kért tőlem, hogy mondjak HC-re példát. A Fallouton kívül nem játszottam ilyennel (mondjuk a Wizardry 8-cal igen, de az szerintem inkább határeset), így említettem olyanokat, melyek felkeltették a figyelmem, és közismerten ennek a vonulatnak a képviseletéről híresek, és tudtam rájuk vonatkozó pédákat is írni ezekről a feature-ökről.
A Total Annihilationről is tudom, hogy RTS, hiába maradt ki, ahogy Half-Life esetében is tisztában vagyok vele, hogy egy sztorialapú FPS-ről van szó. Nem észt oszottam, hanem kérdésre válaszoltam, nem tudom, hogy ez miért fáj neked, de én nem érzem magam ettől kellemetlenül.
Egyébként a mai napig játszom a Syndicate-tel, a Maniac Mansionnel, a Wing Commander III-mal és egyéb régiségekkel, tehát nincsenek óriási grafikai elvárásaim egy régi játéktól. -
#1364 Montad volna, hogy indítsák el a gépet, és tegyenek be lemezt. -
#1363 Vazz Wizardry-t kifelejtettem, meg sok mast, na de mindegy van meg par a RPG a tarsolyomban, amit vegigtoltam, es majd kesobb bevetheto. ;) -
#1362 Jah még én vagyok elfogult.
Öcsém már bocs a személyeskedésért, de ha te is kipróbáltál volna 1-2 platformot a PC és PC verzión kívül, akkor nem beszélnél ekkora szamárságokat.
Háát összetehetnéd a két kezedet, ha a GT5-öt tennék pc-re.
Itt most tudod mire verheti mindenki PC-n .... max a GRID-re. -
#1361 Az bammeg. Azok szimulátorok. Azt bemesélik, hogy milyen élvezetes vele zúzni. Hát amikor Takyval Adelaide-be zúztuk egymást V8-al, és a verseny végén volt köztünk 0.5mp, na az élmény 'vót! -
#1360 De ha nem jatszottal ezekkel, akkor miert akarod megmagyarazni ezt nem ertem.
Amugy is biztos vagyok benne, hogy mivel regi meg az elso szeriat a Realms of Arkaniabol Amigara adtak ki, tehat nem mai gyermek igy nem is fog tetszeni, hiszen 20 ev alatt a grafika rengeteget fejlodott.
Szoval nem ertem en azokat akik Ultima Underworld,Daggerfall,Realms of Arkania,Ultima sorozat,EOB,Darkland,Falloutrol stb magyaraznak es a tobbseguket meg csak kis sem probaltak es osztjak az eszt. -
#1359 Monnyuk én 1x vittem végig FFVII-et, 100%-ra.
És nem értettem angolul, de az biztos, hogy ha történetvezetés nem volt tökéletes, mindenképpen egy nagy játék volt, én még máig emlékszem a WEAPON-okra, mármint azokra, amiket elrejve lehetett megtalálni.
Mekkora nagy cuuc volt leverni azt a vízalatti gebaszt. már lennmaradni a viz alatt sem ment kapásból, hanem emlékszem kellett hozzá begyüjteni valamit.
Iszonyat valami zöld színű aszsem és DIAMOND WEAPON volt a neve.
Meg a wörös a futóhomok közepén is megért egy misét. -
#1358 azt arra verik a kis homárok hogy a forza motorsport2 meg gt5 szimulátor pff persze -
Zóanagyvarázsló #1357 Nekem úgy tűnik, hogy össze is mosott minket, legalábbis valamiért az én mondataimat adta szádba. Jól ellentmondasz magadnak velük :) -
#1356 Múltkor toltam valami médiamárktba csilli villi autós gamét konzolon, hát 1 perc után majdnem hajítottam el a kontrollert...akkora szemetet apám... -
#1355 és az adatfeldolgozás?:DDDDDD -
#1354 Ha a szerkesztésekre gondolsz, akkor néhány éven bellül. -
#1353 FF 7et fikázni igazán bátor dolog... -
#1352 Monnyuk most.... -
#1351 Igen igazad van, de mint gondolom megemlítettem már, kinek mi a sok.
Ha neked monnyuk van 5 játék 1 évben, és monnyuk össz vissz 20napot jáccol, akkor gondold el, hogy más rühelli ezt az 5 játékot, és max 1 játékkal esetleg elvan 2-3 órát, akkor ő mit tegyen vegyen elő 8-10 éves régi játékokat.
én megértelek ... nagyon is, én sem foglalkoznék mással, de ez a kérdés, globálissan kell nézni, nem 1-2 emberszemszögéből. -
#1350 Zenét vágni, rippelni, videót vágni, exel táblázatokat csinálni?
remélem soha... -
#1349 Rettentő jol nyomod.
"Uristen eddig az kitalaltad utalom JRPG-t hogy igazad legyen, most megmagyarazod, hogy milyen franko a JRPG es ezert mert nekem mas a velemenyem ezert en mar nem is vagyok ember."
Rendben vagy hogy utálod, ez minden megnyilvánulásodból levehető, de ezt akkor tartsd meg magadnak... -
#1348 ja meg hogy 4Ghz-en stabillá tedd a cuccost, hogy vigyen mindent... -
#1347 az adja meg az ízét -
#1346 HW hiba más lapra tartozik.
Oprendszerem beszarik, azért sem a Crysis lesz a hibás.... -
#1345 és a pc bonyolutt, mer ott vindózt kő installáni... -
#1344 hi -
Zóanagyvarázsló #1343 Nem a harcrendszer nehézsége a lényeg, hanem a mögötte alló szabályrendszer, az akciósodás helyett.
Igen csak megemlítetted MassEffect-et, de akkor melyikre értetted, hogy nem HC RPG?
Fallout - bárhogy végig lehet játszani, szinte harc nélkül is, minden szerep kijátszható
Realms of Arkania széria - ezeket még nem szereztem be (így csak infókat tudok róluk), de ezekben bizony enni/inni/pihenni kell, ha elrongyolódika lábbelid, akkor bizony sziklás terepen gallyra megy a lábad stb.
Fate: Gates of Dawn - Montanosztól idézek Játékok felújítása topikból
Fate - Gates of Dawn 3D
- hét város, 12 többszintű labirintus, erdők, mezők, óceán 100 szigettel, hegyek, hajózható folyók több mint 10 000 ezer helyszínnel.
- 600 különféle ellenfél. 32 karakterosztály, 11 faj, 200 féle varázslat.
- Akár 4 csapat 28 emberrel.
- Eső zuhogás, hóvihar, hallani az ellenfél közeledő lépéseit, a kígyók surrogását, a természet különféle zörejeit, stb…
- Számos lehetőség minden szituációban. ( kiadható parancsok például: csók, fecsegés, hízelgés, tréfálkozás, éneklés, alamizsna osztás, stb…)
Lehetőségek a kalandozás során:
Ha nincs egy karakteren elég ruha megfagyhat.
Ha sok békés járókelőt fektetünk ki az ellenfeleink barátkozni fognak velünk és a végén a csapatba is felvehetjük őket.
Kirabolhatjuk a törp pénzszállítókat akik a bankokba viszik a pénzt hajnalonként.
Vicceket mesélhetünk!, stb..
Na ez is egy komoly és HC-nek tűnő feature list, már régóta akarok ezzel is játszani (egy régi Guru cikk keltette fel a figyelmemet, egyébként 99%-ra értékelték anno, nem mintha sokat számítana), sajmos a fejelsztők még a PC-s verzió elkészülte előtt csődbe mentek, így csak Amigára és Atari ST-re jelent meg. -
#1342 -
#1341 elvagytok szálva bazdeg a szaros ps3 ól meg az xbox tól, pedig egy rakás hányás az egész. mikor fog annyit tudni egy szaros konzol mint egy pc? -
#1340 Ha jol emlekszem a PS3al megjelentek ugyanezek a hibak szinten.
1,5 ev alatt kb 147243 FW-t adtak ki menrt annyi bug volt csak magaban a gep vezerloszoftvereben, pl megjelenitesi gondok,melegedes vagy a controllerek meghibasoda, csatlakoztatasi gondok stb.
De meselhetunk a X360rol is amik megfotek vagy egyaltalan el sem indultak par honap utan.
Szobal a next gen konzolokkkal egyutt jottek ugyanezek a problemak, ahol mar a kiegeszitokkel, bonyolultabba akartak oket tenni, tobbfunkciossa. -
#1339 Persze hogy megértelek nösülés elött én kökemény kocka voltam de aztán elötérbe kerültek más dolgok de a játék örök hobby marad.
Én csak arra reagáltam hogy ebbe a vitában mindig elöjön hogy a pc tul bonyolult sok vele a gond és hogy kevés rá a játék szerintem egyik sem igaz.