199
Zeitgeist - Korszellem
 • maxval bircaman
  #199
  Olvasd újra. Részletesen kritizál a cikk érvekkel. Egyetlen ZG-hívő sem volt képes cáfolni ezeket.
 • pauly
  #198
 • adamq01
  #197
  Ekkora szemetet életemben nem olvastam.
  Azt én is beismerem, h a zeitgeist nem a legjobb dolog, viszont maga a megoldás, ami valójában a LÉNYEG, avval a szöveg 10%-a foglalkozik.
  A Zeitgeist NEM a Vénusz Projekt!!!

  Érdemes megnézni a legutolsó filmet, az egyetlen Zeitgeist film, amit úgy gondolok, h jól sikerült. !!!

  Az egész annyira logikus és tiszta, mint a nap!
  Az az undorító kritika, amit linkeltél, az meg folyamatosan lehívőzi azt, aki ezt a páratlan és releváns és logikus modellt támogatja.
  Miközben az író nyíltan bevallja, h ő igazából ő a hívő
  (persze ezzel nincs gond, de láthatóan frusztrált amiatt, hogy nincs logikus dolog az életében amiben hihetne...)
  De azt is észrevettem, h akik kritikát írnak a filmről, egyikük sem látta a 3. (legújabb) részt és kivétel nélkül mind hívő ember, a kritikájuk 40% a vallással foglalkozik, ami a filmnek kb 10%-át teszi ki.
  Ebből is látszik, h lényegében azon vitatkoznak kinek a meséje a jobb, ahelyett, h azokkal foglalkozna, ami valójában érinti az embereket, mint a gazdaság és szociológia.
  Mindenféle fantomokra hivatkozik, mint a Wikipédia, de nem cáfol meg semmit sem tárgyilagosan, kivéve -találn- a teológiai részt.
 • maxval bircaman
  #196
  Közvetlenül a Bilderberg-csoport finaszíroz. A víz felszíne alatt találkozom minden hónap elején IMF-feliratú békaemberekkel, ők adják át a pénzt jelöletlen szingapúri dollár bankjegyekben.
 • pauly
  #195
  jaj....
 • Borg
  #194
  Na, sikerült ide is betalálni? Ki fizet ennyit a kapitalizmus ajnározásáért? :)
 • maxval bircaman
  #193
  http://bircaember.nolblog.hu/archives/2011/12/01/Akjupaj_Uolsztrit/
 • maxval bircaman
  #192
  http://osbutasagok.nolblog.hu/archives/2010/01/06/ZeitGeist/

  http://osbutasagok.nolblog.hu/archives/2011/02/19/ZeitGeist/
 • adamq01
  #191
  https://www.facebook.com/OccupyBudapest

  Csatlakozzatok, itt az idő, h elkezdjük követelni a változást, ide haza is!!!
 • Borg
  #190
 • Borg
  #189
  Zeitgeist szavazás van
 • Rotcsa
  #188
  Nem hiovartalos teljkes feliratos Moving Foward
 • Borg
  #187
  A felirat készítése már gőzerővel zajlik, dotsubon meghívásos alapon. Kb 50%-nál tart, de az ellenőrzések miatt még 1 hét minimum lesz szerintem, mire véglegesen elkészül.
 • Rotcsa
  #186
  Az előző kettőnek is van szinkronja. Legalábbis az adendumot úgy néztem, asszem! :)
 • Borg
  #185
  Szinkronra nem vennék mérget, de mivel angol felirat már van, ezért magyar is lesz hamarosan :)
 • Rotcsa
  #184
  Köszi!

  Remélhetőleg hamarosan felirat is lesz hozzá, vagy szinkron! :)
 • Shortstop
  #183
  Köszi az infót!
 • Borg
  #182
  Kijött a Zeitgeist: Moving Forward

  Teljes film @ Youtube
  2 óra 40 perc

  Újabb kötelező darab :)

  fórum
 • Rotcsa
  #181
  Jónak ígérkezik, már van feliratos trailer :)
 • Borg
  #180
  2011.01.15.
 • Rotcsa
  #179
  Kössz a videót! Remélem lesz nemsokára magyar felirata a trailernek. :)
  Meg a teljes filmnek is.
 • Borg
  #178
 • Rotcsa
  #177
  Várom már az új Korszellem filmet, de még nincs semmi az oldalon,csak a borítója.

  Remélem lesz ez is olyan gondolatébresztő és érdekes tartalommal teletűzdelt, mint az előző kettő...:)
 • Balumann
  #176
  Az a baj hogy legtöbben még mindig csak idióta összeesküvésnek tartják ezeket, ami hozzá kell tenni nem ok nélküli. A film abba a hibába esik, hogy mindent úgy közöl, mintha MINDEN szándékos lenne, és hogy CSAK 1-1 bizonyos célt szolgált. Amikor megnéztem azthiszem írtam is, hogy bár az 1. meg 2. rész teljesen hülyeség, a 3. részt meg az Addendumot mindenképpen érdemes megnézni. Azóta kicsit úgy vagyok vele, hogy ez nem az a film, amiből az ember valóban megért mindent, hogy mi miért történt illetve történik. A helyzettel kapcsolatban igazságokat mondanak, de a következtetések nem minden esetben fedik a teljes valóságot, mert az nem ilyen fekete-fehér.

  Olvassátok el az általam legutóbb belinkelt Drábik János írását, akkor szerintem megértitek mire gondolok ezekben (főleg Amerika háborúba lépésel kapcsolatban, Izrael illetve cionisták szerepével kapcsolatban).

  Az persze a másik probléma, hogy legtöbben eleve úgy állnak ehhez, hogy ezek olyan összeesküvések elméletek, amik szándékosan faji gyűlöletet (ugye cionisták, zsidók), kormány és amerika ellenességet keltenek, félrevezetnek, meg csak saját érdekeiket akarják érvényesíteni. Ami szintén mondható egy jó hozzáállásnak, de ezeknek az elkerülésével pont azt érik el, hogy egyoldaluak maradnak. :D
  Sajnos ez a hozzáállás jellemző a holokauszt-revízionizmussal, és még sok mással kapcsolatban is, holott aki olvassa ezeket, pontosan tudja, hogy amikkel támadják őket azok hazugságok.
 • Wescone
  #175
  Tehetnék itt is, korábban tették is. Semmi nem változott, a tópikot sem zárták - szóval?
 • Borg
  #174
  Talán mert nem itt teszik, hanem a téma saját magyar fórumán :)
 • Wescone
  #173
  Abszolút mérvadó e tópik forgalma arra, hogy mennyire érdektelenek nagy általánosságban az emberek saját- és mások életét, jövőjét illetően. Míg rengeteg, jóval jelentéktelenebb témával foglalkozó tópikba ezrével dőlnek havonta a semmitmondó hsz.-ek (ne "beszéljünk" a gumiszobáról amely kifejezetten az emberiség szégyene - csököttségének hirdetője, monumentuma), addig alig akad pár személy aki hajlandó elgondolkodni, esetleg a véleményét "hallatni" itt.
  Sajnálatos...
 • Balumann
  #172
  Bár elég kihalt lett ez a topik, és ez sem kapcsolódik a Zeitgeist mozgalomhoz (tényleg hova tűntek egyébként? :S), szerintem érdemes elolvasni ezt az írást, valamennyire kapcsolódik. Másik részben pedig magyarázatot ad rengeteg dologra, más megvilágításba helyezi az 1. (végét) és 2. világháborút, a zsidók szerepét, és még sok mindent. Azonban tényszerű, konkrétumokat mond, részletesen, mások is "szerepelnek" benne, egyszóval mindenképpen érdemes elolvasni!
  Drábik János - Elhallgatott dokumentumok
 • Bandew
  #171
  Ha igazán kaszálni akarsz, akkor nem dokufilmmel eteted az embereket, hanem a háborút adod be nekik.
 • Bandew
  #170
  Nem értetted meg amit írtam, pedig elég hosszan ecseteltem.
 • Inquisitor
  #169
  Miért lenne félnótás bárki, akinek van anyi gógyija, hogy azt hitessen el másokkal amit akar, vagy a saját elméleteinek helyességét igazolja? Pláne ha jövedelmező lehet.
  Michael Moore-nak is bejött. A kamu dokufilmjeivel szépen kaszált. Kár, hogy szegény Frei Tominak ez nem jött össze olyan jól.
 • Mor3llo
  #168
  Akkor gondolom Aaron Russo filmrendező is egy félnótás volt, aki elferdített igazságokból adott egy heppiinterjút a Rockefellerek, és a többi zsidó család összejátszásáról...
 • Inquisitor
  #167
  "az ember alapvetően gyarló és kapzsi"
  Gondolom hosszú éveket és rengeteg energiát beleölve találtad meg magadban vagy másban azt az alapvető embert?
 • Inquisitor
  #166
  "A Zeitgeist (akárcsak a szuperhúrelmélet) egyfajta mintát ad a kezedbe ..."
  VS
  "A mai világban nem tudjuk megállapítani mi a marhaság és mi nem az. Éppen ezért (akárcsak az elméleti fizikában) magunknak kell az agyunkkal megalkotni egyfajta minta-elméletet ..."

  Itt az én próblémám ezzel, minden más összeesküvés elmélettel, vagy bármivel, amikor értelmes emberek megmagyarázzák (vagy inkább mással megmagyaráztatják) saját hülyeségüket, vagy minden erkölcsöt pofánvágó tetteiket. Pont.
  A féligazságok, vagy a közismert csak éppen nem létező "tények" meg nálam nem forrás. Láttam éppen elég elmerokkant "izmust" közelről, nem beszélve hülye szektákról, szépen lehet építkezni féligazságokból, meg elferdített igazságból gyakorlatilag bármit.
 • Bandew
  #165
  De pont ez az! Hogy őszinte legyek én nem hiszek a "marhaságokban".
  A mai világban nem tudjuk megállapítani mi a marhaság és mi nem az. Éppen ezért (akárcsak az elméleti fizikában) magunknak kell az agyunkkal megalkotni egyfajta minta-elméletet, ami ráillik a mai világunkra. Namármost, ha a ma elfogadott nézetet vesszük alapul, ami a TV-ből, meg a körülöttünk levő dolgokból áramlik felénk, akkor az (logikusan végiggondolva!) baromira nem passzol a mai világunkhoz. Egy olyan világban, ahol terrorista cselekedetre hivatkozva, bárminemű ésszerű bizonyíték nélkül, pár hét alatt letámad egy ország egy másikat, ott valami nagyon el van [email protected]! A Zeitgeist (akárcsak a szuperhúrelmélet) egyfajta mintát ad a kezedbe, ami "matematikailag" a legjobban passzol a mai világra. És ha egy picit is megfigyelem a dolgokat, akkor azt kell mondjam nem marhaság, hanem ráillik a világunkra.
  Tök jó példa erre az úgynevezett "történelem", amit mindenki tényként kezel, és senki nem gondol abba bele, hogy semmi okunk sincs feltételezni, hogy nem manipulálták történelmünk során vagy 1000x! Persze nem azt állítom, hogy így lenne (azért valahol csak belepiszkálhattak picit), csupán arra akarok utalni, hogy semmi sem bizonyos, ami a múltban történt. Ami bizonyos az csakis ma létezhet. A mai agyunk, a mai gondolataink és tudásunk. Ez az, amire alapozhatunk, sőt alapoznunk KELL!
  A Zeitgeistben lehet, hogy sok dolog nem igaz (persze nem tudhatjuk melyikek), de a képletük rendben van, nagyon is bizonyítható, és számomra nem is az a lényeg, hanem a Venus Project. A Zeitgeist csak arra van, hogy lerombolja a buta emberek identitását, de a Venus Project teljes egészében tudományos, éppen ezért bárki megértheti.

  Épp ezért nem értem miért veszik az emberek a fáradtságot, hogy sok-sok munkával létrehozzanak egy cáfolatot, amely ugyanúgy forrásokból táplálkozik, akárcsak a Zeitgeist. És akkor én ott állok, látok magam előtt a két darab, egymásnak ellentmondó feltevést! Most mit csináljak? Az egyiket csak valami útszéli csavargó mondta, a másik meg egyenesen a wikipediaról jött! Ilyenkor egyszerűen ÉN eldöntöm a zagyammal, melyiket tartom valószerűbbnek (nem valósnak és megingathatatlanul igaznak!) és onnan figyelek TOVÁBB!
  Már megtanultam, hogy semmiben sem szabad vakon hinni, mert bizony néha vannak meglepik az élet minden területén. De nem tagadom, számomra a VP most a #1 filozófia, de nem a végső.
 • Nagydög
  #164
  "Bocsi, de ezt nem tartom valami sokra, mert semmiféle logika nem áll mögötte, ez csak egy primitív cáfolat, ami pontról pontra akar megcáfolni valamit, miközben nem veszi észre az EGÉSZET."

  Jujj! Foglaljuk ossze! Az iromany ramutat a Zeitgeistban hemzsego marhasagokra, de azok nem erdekesek, ellenben a nagy EGESZ... :)
 • Bandew
  #163
  Jaja ismerem!
  Ebben a hatalmas irományban (amiben valószínűleg rengeteg munka fekszik) megtalálhatóak a "szókiforgatások", a "terelések", a "félreértelmezések", az "alternatív források" és nem utolsó sorban a "rágalmazva cáfolás" illetve a "beskatulyázások" igen széles tárháza.
  Bocsi, de ezt nem tartom valami sokra, mert semmiféle logika nem áll mögötte, ez csak egy primitív cáfolat, ami pontról pontra akar megcáfolni valamit, miközben nem veszi észre az EGÉSZET.
 • TommyC
  #162
  Mindenkinek ajánlom a figyelmébe: Conspiracy Science - Zeitgeist
 • Bandew
  #161
  Kemény! Én a Home-ot előbb láttam, de én is úgy gondolom, hogy eléggé összetartozik a két film.
 • Neoncsoves
  #160
  1 jó kérdést feltennék.
  Ha ennyire nem akarják a "nagyfejesek", hogy kiderüljön az igazság, miért engedik ezt a dokumentumfilm "sorozatot" futni? Miért nem törlik el, stb?

  Van egy tippem rá:
  Ha eltörölnék az egészet, tiltanák, büntetnék azt aki letölti, nézi... elárulnák magukat... :)