37
  • s2rk2ny
    Ha már belefáradtatok a "mi a hacker - mi a cracker" üres vitába, ajánlom a következő videó-t: Gary interview

Itt elmondja a srác mit is talált a NASA gépeken - szerintetek nem kellene mi is tudjunk ezekről? Szerintetek nem érint ez minket is? Szerintetek nem változtatna a mi életünkön is?
  • Tetsuo
    te kis pocs
  • endyxx
    ja, és ez utóbbi Ára: potom 395 000 Ft+ÁFA
  • endyxx
    tanfolyam 1
    tanfolyam 2
    had ne soroljam fel a összeset...
  • pedrohsi
    ...és a hacker átmenetileg ki van tiltva :p
  • sonic333
    ÉN VAGYOK A NÁZA HEKKER AMÚGY TI FASSZOPÓK
    AHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
  • homeless
    milyen nézelődős progi? omg

Írt egy scriptet perlbe ami üres jelszavakat keresett. Gondolom nem csak a nasa tartományába és ahol talált valamit oda belépett, és így jött össze hogy volt ott pár nasas server is. De onnan elvileg nem törölt semmit csak pár fbi-os szart, de annak semmi köze a nasahoz. De van egy olyan érzésem, hogy ezt már csak kitalálták, hogy többet kapjon. Amúgy ha olyan 0day hibával jutott volna be ami az operációs rendszerben van és ő fedezte fel, akkor aztmondom, hogy ok, de így csak a rendszergazdák hibája az egész.
  • birdo #30
    Eddig azt olvastuk, hogy ...." csak nézelődött....
    Most már közben törölt adatokat ???
    Az milyen nézelödös progi lehet???
  • Csirke4
    Vagy esetleg van olyan is hogy a cégek kérnek fel fehérkalapos hekkereket hogy tessékmán megnézni a rendszerünk törhető-e. Úgy meg nem bűncselekmény. És a bemegyek meglesem az nem fehér kalapos. Ha akkor megy be mikor beengedik (vagy aszondják menjen be) akkor fehér kalapos.
  • homeless
    "fehér kalaps hekk=bemegyek meglesem szólok hogy figyi bajban vagy"
    Én ezeket nem sorolnám ide. Ez ugyanúgy bűncselekmény mint ha nem szólnék. Sokszor nem is kell "bemenni", anélkül is lehet látni, hogy sebezhető e egy rendszer vagy sem. Akkor minek megy be? Elég lenne szólni, hogy figyelj már a nyomorék weblapodon keresztül be tudnék törni a szerveredbe. Amúgy a legtöbben úgy vannak vele hogyha találnak egy hibát, akkor vagy leszarják, mert nincs értelme vele foglalkozni, vagy kihasználják és utána szólnak vagy kihasználják és nem szólnak.
  • zoli47
  • Amcir
    jó én eddig így tudtM DE kko nem így van bocs
  • Szefmester
    egyetértek..
    fehér kalaps hekk=bemegyek meglesem szólok hogy figyi bajban vagy
    fekete kalapos hekk= bemegyek a bankhoz és pénzt utalok magamhoz, meg ezt azt letöltök titkos helyekről.
    cracker=programokat nyitnak fel és módosítják
  • Amcir
    A NASA mióta nemeztbiztonság?
  • Amcir
    ha én kérem meg rá és látom a saját szememmel mit tesz akkor igen:P
  • zoli47
  • peterx
    Nagyon jól tudom a kettő közti különbséget ezért írtam le mind a kettő nevét (cracker és hacker). Szerintetek az a hacker aki akár "jó" szándékkal belépne a gépedbe az nektek elfogadható? Menjen a picsába aki belép a gépembe én azt mondom ugyanolyan magántulajdon mintha a lakásomba lépne be. Nem beszélve fontos nemzetbiztonsági rendszerekről ahova méginkább ne merészeljen belépni senki a kurva annyukat!!
  • immovable
    leülhetsz 1es
  • zoli47
    Crackerek már akkor is voltak amikor internet még nem, akkor hova törtek volna be? Ez az egész mosakodás csak a hackerek másra mutogatása, de ezzel meg a crackereket sározzák be a saját bűneikkel, ami nem jó.
  • bardocz
    Jah bocsi,nem te írtad,hanem idézted,de mindegy.
  • zoli47
    Jól látod.
  • bardocz
    "A rossz szándékú hackereket crackereknek nevezik. "

A rossz szándékú hackereket fekete kalaposoknak nevezik(black hat),akit te meg hackernek írtál le,azok a fehér kalaposok(white hat).
    A crackerek programokat törnek fel.
  • bigjoe
    Tévedsz (http://www.biztonsagosinternet.hu/node/41):
    "A hackerek olyan személyek, akik jól értenek a technikához, és azért hatolnak be a rendszerekbe,
    hogy a rendszert magát megértsék,
    a biztonsági veszélyekre a rendszer üzemeltetőit figyelmeztessék, vagy csupán kedvükre finomhangolják a programokat.

A rossz szándékú hackereket crackereknek nevezik.
    Ezek az emberek ugyanolyan jól értik a dolgukat, mint a hackerek.
    Mindenesetre ezek idegen rendszerekbe hatolnak be, hogy ott károkat okozzanak.
    Ezek törlik, megváltoztatják, a védett adatállományokat vagy programokat, vagy visszaélnek azokkal.
    Ilyen behatolás nyomán milliós nagyságrendű károk keletkezhetnek.
    A médiában a felületesség miatt nem tesznek különbséget hackerek és crackerek között, ott hackerekről beszélnek, bármiről is legyen szó."
  • bardocz
    Látom értesz hozzá.
  • zoli47
    Ez dezinformáció, a crackereknek sose volt köze a hackeléshez. A cracker kyegent, meg crack.exe-t gyárt, ingyenessé teszi a fizetős programokat. A hacker viszont egy bűnöző, aki más gépére tör be. A kettőnek köze nincs egymáshoz.
  • zoli47
    "az amerikaiak viszont titkos és fontos anyagok szándékos törlése miatt szeretnék felelősségre vonni őt."

Gondolom valaki rá akarja kenni a saját hibáját, elvitetni vele más balhéját. Úgysem tud védekezni. Szerencsétlen gyerek...
  • bardocz
    Gondolom minden legális a gépeden.Nagyon okos kijelentés volt.
  • Amcir
    bocsi mosta a jó linkel :Hacker
  • Amcir
    olvas utána aszónak amit használsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker#Hackerek_fajt.C3.A1i
  • Lalee1
    ja még annyit... olvastam egy másik hackerről vagy lehet pont ő mondta azt nemtom már, erre nem emlékszem... de ő azt mondta nehezebb volt az oxfordi egyetem rendszerét feltörni mint a NASA-ét. ha nem is igaz pontosan már akkor is elég "érdekes".
  • Lalee1
    70 év Guantanamón?? akkor biztos nemcsak annyit látott hogy 2+2=4 sztem. 1 napot nem bírnék ki ott..
  • 05lampard
    De kurva erős vagy
  • NEXUS6
    Arra vagyok kíváncsi, hogy az orosz meg kínai "hekkerek" kiadását mikor kérik az amcsik?
  • cliff
    Hmm.. Hát persze... gondolom a te gépeden minden legális..:P
    Még jó, hogy a nemzetközi bíróság fölé helyezed magad...
  • immovable
    hát ez elég bugyuta kijelentés volt, grat

sztem a hacker szó jelentését fussd át mégegyszer
  • peterx
    Remélem ez vár minden hacker-re és cracker-re. 70 év :)
  • sonic333
    1.