37
-
s2rk2ny #37 Ha már belefáradtatok a "mi a hacker - mi a cracker" üres vitába, ajánlom a következő videó-t: Gary interview
Itt elmondja a srác mit is talált a NASA gépeken - szerintetek nem kellene mi is tudjunk ezekről? Szerintetek nem érint ez minket is? Szerintetek nem változtatna a mi életünkön is? -
#36 te kis pocs -
#35 ja, és ez utóbbi Ára: potom 395 000 Ft+ÁFA -
#34 tanfolyam 1
tanfolyam 2
had ne soroljam fel a összeset... -
pedrohsi #33 ...és a hacker átmenetileg ki van tiltva :p -
sonic333 #32 ÉN VAGYOK A NÁZA HEKKER AMÚGY TI FASSZOPÓK
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA -
homeless #31 milyen nézelődős progi? omg
Írt egy scriptet perlbe ami üres jelszavakat keresett. Gondolom nem csak a nasa tartományába és ahol talált valamit oda belépett, és így jött össze hogy volt ott pár nasas server is. De onnan elvileg nem törölt semmit csak pár fbi-os szart, de annak semmi köze a nasahoz. De van egy olyan érzésem, hogy ezt már csak kitalálták, hogy többet kapjon. Amúgy ha olyan 0day hibával jutott volna be ami az operációs rendszerben van és ő fedezte fel, akkor aztmondom, hogy ok, de így csak a rendszergazdák hibája az egész. -
#30 Eddig azt olvastuk, hogy ...." csak nézelődött....
Most már közben törölt adatokat ???
Az milyen nézelödös progi lehet??? -
#29 Vagy esetleg van olyan is hogy a cégek kérnek fel fehérkalapos hekkereket hogy tessékmán megnézni a rendszerünk törhető-e. Úgy meg nem bűncselekmény. És a bemegyek meglesem az nem fehér kalapos. Ha akkor megy be mikor beengedik (vagy aszondják menjen be) akkor fehér kalapos. -
homeless #28 "fehér kalaps hekk=bemegyek meglesem szólok hogy figyi bajban vagy"
Én ezeket nem sorolnám ide. Ez ugyanúgy bűncselekmény mint ha nem szólnék. Sokszor nem is kell "bemenni", anélkül is lehet látni, hogy sebezhető e egy rendszer vagy sem. Akkor minek megy be? Elég lenne szólni, hogy figyelj már a nyomorék weblapodon keresztül be tudnék törni a szerveredbe. Amúgy a legtöbben úgy vannak vele hogyha találnak egy hibát, akkor vagy leszarják, mert nincs értelme vele foglalkozni, vagy kihasználják és utána szólnak vagy kihasználják és nem szólnak. -
zoli47 #27 -
Amcir #26 jó én eddig így tudtM DE kko nem így van bocs
-
Szefmester #25 egyetértek..
fehér kalaps hekk=bemegyek meglesem szólok hogy figyi bajban vagy
fekete kalapos hekk= bemegyek a bankhoz és pénzt utalok magamhoz, meg ezt azt letöltök titkos helyekről.
cracker=programokat nyitnak fel és módosítják -
Amcir #24 A NASA mióta nemeztbiztonság? -
Amcir #23 ha én kérem meg rá és látom a saját szememmel mit tesz akkor igen:P -
zoli47 #22 -
peterx #21 Nagyon jól tudom a kettő közti különbséget ezért írtam le mind a kettő nevét (cracker és hacker). Szerintetek az a hacker aki akár "jó" szándékkal belépne a gépedbe az nektek elfogadható? Menjen a picsába aki belép a gépembe én azt mondom ugyanolyan magántulajdon mintha a lakásomba lépne be. Nem beszélve fontos nemzetbiztonsági rendszerekről ahova méginkább ne merészeljen belépni senki a kurva annyukat!! -
#20 leülhetsz 1es -
zoli47 #19 Crackerek már akkor is voltak amikor internet még nem, akkor hova törtek volna be? Ez az egész mosakodás csak a hackerek másra mutogatása, de ezzel meg a crackereket sározzák be a saját bűneikkel, ami nem jó. -
#18 Jah bocsi,nem te írtad,hanem idézted,de mindegy. -
zoli47 #17 Jól látod. -
#16 "A rossz szándékú hackereket crackereknek nevezik. "
A rossz szándékú hackereket fekete kalaposoknak nevezik(black hat),akit te meg hackernek írtál le,azok a fehér kalaposok(white hat).
A crackerek programokat törnek fel. -
bigjoe #15 Tévedsz (http://www.biztonsagosinternet.hu/node/41):
"A hackerek olyan személyek, akik jól értenek a technikához, és azért hatolnak be a rendszerekbe,
hogy a rendszert magát megértsék,
a biztonsági veszélyekre a rendszer üzemeltetőit figyelmeztessék, vagy csupán kedvükre finomhangolják a programokat.
A rossz szándékú hackereket crackereknek nevezik.
Ezek az emberek ugyanolyan jól értik a dolgukat, mint a hackerek.
Mindenesetre ezek idegen rendszerekbe hatolnak be, hogy ott károkat okozzanak.
Ezek törlik, megváltoztatják, a védett adatállományokat vagy programokat, vagy visszaélnek azokkal.
Ilyen behatolás nyomán milliós nagyságrendű károk keletkezhetnek.
A médiában a felületesség miatt nem tesznek különbséget hackerek és crackerek között, ott hackerekről beszélnek, bármiről is legyen szó."
-
#14 Látom értesz hozzá. -
zoli47 #13 Ez dezinformáció, a crackereknek sose volt köze a hackeléshez. A cracker kyegent, meg crack.exe-t gyárt, ingyenessé teszi a fizetős programokat. A hacker viszont egy bűnöző, aki más gépére tör be. A kettőnek köze nincs egymáshoz. -
zoli47 #12 "az amerikaiak viszont titkos és fontos anyagok szándékos törlése miatt szeretnék felelősségre vonni őt."
Gondolom valaki rá akarja kenni a saját hibáját, elvitetni vele más balhéját. Úgysem tud védekezni. Szerencsétlen gyerek... -
#11 Gondolom minden legális a gépeden.Nagyon okos kijelentés volt. -
Amcir #10 bocsi mosta a jó linkel :Hacker -
Amcir #9 olvas utána aszónak amit használsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker#Hackerek_fajt.C3.A1i -
Lalee1 #8 ja még annyit... olvastam egy másik hackerről vagy lehet pont ő mondta azt nemtom már, erre nem emlékszem... de ő azt mondta nehezebb volt az oxfordi egyetem rendszerét feltörni mint a NASA-ét. ha nem is igaz pontosan már akkor is elég "érdekes". -
Lalee1 #7 70 év Guantanamón?? akkor biztos nemcsak annyit látott hogy 2+2=4 sztem. 1 napot nem bírnék ki ott.. -
05lampard #6 De kurva erős vagy -
#5 Arra vagyok kíváncsi, hogy az orosz meg kínai "hekkerek" kiadását mikor kérik az amcsik? -
#4 Hmm.. Hát persze... gondolom a te gépeden minden legális..:P
Még jó, hogy a nemzetközi bíróság fölé helyezed magad... -
#3 hát ez elég bugyuta kijelentés volt, grat
sztem a hacker szó jelentését fussd át mégegyszer -
peterx #2 Remélem ez vár minden hacker-re és cracker-re. 70 év :) -
sonic333 #1 1.