72
Ötletek halmaza...
  • Saliva
    #72
    Induló vállalkozásod ingyenes hirdetésére van lehetőséged, ha a www.cegwebtar.hu oldalon regisztrálod céged. Sok sikert! Üdv, Kovács András
  • ZilogR
    #71
    Magzarul besyélünk - damn német billentzűyet! :)
  • Szikorarobi
    #70
    Jaj de jo most mar milijomos lesyek...
  • szido
    #69
    Aki internetes vállalkozásba akar kezdeni, annak tudok ajánlani egy jó könyvet a kezdéshez.

    Internet vállalkozás a semmiből
  • MaxPayne
    #68
    Hééé emberek... nem azt kértem, hogy elkezdjetek itt veszekedni és szidni egymást. De ha nem tetszik senkinek akkor télleg be lehet zárni a topicot és megköszönöm mindenkinek a fáradtságot, hogy írt a topicba.
  • Taylorka
    #67
    hogy érted, hogy szűz? :)
    a horoszkópom tényleg szűz, am. nem^^
    utgyuru, áldanám az életem, ha egy ilyen patkányt, mint te én ütnék el, és látnám, ahogy az agyvelőd a szélvédőmön széttrancsírozódik... puszi bunkó
  • bagdadigiliszta
    #66
    szal te még szűz vagy?
  • Carlos
    #65
    paraszt
  • PyRex
    #64
    Édesanyád erre tanított bunkókám?
  • utgyuru
    #63
    remélem elüt egy busz.
  • Taylorka
    #62
    Tök érdekes amit mondasz, mert én pont ezt csinálom!
    Saját vectorgrafikáimat adom el microstock oldalakon :)
    És vicces az is, hogy én még középsulis vagyok, 18 éves:)
    Nem elég korán elkezdeni, én abszolút vállalkozóként képzelem el a jövőmet, már most tudom hogy sose fogom másnak nyalni a s*ggét. És ez jo érzés. 18 vagyok, de pár héten belül indul egy webshopom, szeptember végén meg betörök a reklámpiacra egy teljesen új projekttel.
    Persze részleteket eszem ágában sincs itt leírni...
    És javaslom itt a többi embernek is, ha van vmi épkézláb ötlete, senkibe, de senkibe ne bízzon meg! Hihetetlen, de igaz, hogy akár csak egy jobb barátnak is elmondod a, hogy mibe akarsz belevágni... ha nem vagy elég ügyes, hamar visszaláthatod az ötletedet, más irányítása alatt! És a mai világban nehéz újat kitalálni...
  • Carlos
    #61
    A mondatodban a MÉG -en van a hangsúly!
  • Cat #60
    "mindig mástól várod a megoldást, aztán learatod a babérokat... "

    Szerintem semmilyen babért nem aratott még le senkitől ;)
  • avengir
    #59
    Szerintem ne kezdj vállalkozni, ha nincs saját 5leed amit megvalósíthatsz, biztosan el fogsz bukni.
  • Carlos
    #58
    Hát nem a pornóoldalak jelszavára gondoltak...
    Mindent a szádba kell adni? Sültgalamb?

    Van egy olyan érzésem, hogy neked még az életben nem volt egy önálló gondolatod vagy tetted, mindig mástól várod a megoldást, aztán learatod a babérokat...
  • MaxPayne
    #57
    Kitaláltam még valamit... vagy is olvastam egy weboldalon ahol leírják, hogy interneten hogy lehet vállalkozást indítani és miket kell figyelembe venni. A legjobban keresett dolog a neten az Információ. Azt írták hogy információ eladás, nektek mi a véleményetek erről? és milyen információra gondoltak?
  • Szikorarobi
    #56
    Menj be egy kocsmaba. Ott mindenki szazmilliokrol beszel es ingyen osztogatjak a jobbnal jobb otleteket. De csak estefele menj miutan mar ott vannak az epitoipari melosok egy ideje.

    Amugy meg ha nem tudsz magadtol kitalalni valamit es sajat erodbol ugy felfejleszteni hogy alkalmazottakat kelljen felvenned nem sok eselyed van az eletkepes mukodesre hosszutavon. Foleg ha mukodo adofizeto vallakozaskent probalod ezt tenni. Akik ebben nincsenek benne el sem tudjak kepzelni hogy lehuzza az allam azokat akik szeretnenek valamit elerni az eletben. Ha kidugod a fejed a mocsarbol latszik es megprobaljak levagni.

    Szerintem kezdj el barmit magadtol es nezd meg hogy alakul a dolog.
    Masok otletere varni baromsag. Tord a fejed talalj ki valamit es abba fektess rengeteg munkat. Idovel ugy is alakul fejlodik. Csak hat lehet nem lesz eleted par evig. Ugyanis ha tenyleg jol meno ceget szeretnel eszmeletlen sokat kell dolgozni. Es soha fel nem adni!
  • utgyuru
    #55
    Érdekes topik, de én is azt mondom, hogy kicsi az esélye, hogy ezzel elindíts egy vállakozást. Abban igazat adok az előttem szóloknak, hogy mások ismerőssel is 2x meggondolják, csinál-e közös bizniszt, nemhogy egy vadidegennel. Viszont ha meg épp találsz egy kicsit bolond embert, akivel belevágtok, összejöhet, de sztem az első verzió esélyesebb. Nem kezdted rossz irányban az ötletgyűjtéssel, de sztem onnan is elindulhatnál, hogy felméred mire lenne igény, mit hiányolnak és ahhoz igazítod az ötleteidet/termékeidet. Mert lehet kapsz egy baromi jó ötletet, de az embereknek mégse tetszik majd annyira mint neked. Nekem pl lenne egy ötletem egy termékre, ami pont nem internetes cég, de sztem piacképes lenne a cucc, ha még egyáltalán nincs ilyen amit kitaláltam (nem írom le miaz).
    Mondjuk azér valamennyi konkrétumot is leírhatnál, mihez értesz, nem csak azt írnád h dolgoznál rendesen. Na meg hogy mennyi pénzt tudsz befektetni, mer az se mind1 ilyen helyzetben.
  • MaxPayne
    #54
    Köszönöm a hozzászólásod, elgondolkodtató... Quipper van elég pénz bankban... de persze így is lesznek olyan dolgok amik plussz beruházást fognak igényelni, de könnyen megoldható lessz úgy vélem. Csak kell egy irány amerre elindulhatok és télleg összehozni egy olyan egyéni vállalkozást ami ritka de lenne rá igény és érdeklődés.
  • QuippeR
    #53
    mennyi pénzed volna a vállalkozás beindítására? ha valahol tíz és százmillió között, akkor van miről beszélni, de semmi esetre sem egy totál nyitott topikban.
  • Carlos
    #52
    Te se ma kezdted úgyérzem...
  • ZilogR
    #51
    írd szépen össze, mi az, amit te, családod, baráti köröd, ismerőseid hiányolnak ("de jó lenne, ha olyan lenne, hogy...") - rögtön megvan, hogy miféle dolgok kellenek.

    olyat érdemes elkezdeni, amire van fizetőképes kereslet: pl.: mikrovezérlővel programozható karóra-szerelőkészlet linux-al nem biztos, hogy olyan nyerő, mint egy mobiltelefonról is elérhető pizzéria, ami mire odaérsz már össze is rakja neked a rendelésedet! (Itt most erősen jogdíjgyanús ügyletbe kerül mindenki, aki nem fizet nekem! :) ;) )

    javaslom, egyéni vállakozóként ismerkedj meg szépen ennek a "vállalkozói oldalával", hogy tudd, mire adod a fejed anélkül, hogy más emberek megélhetését nem teszed kockára! Ha még egy kormányváltás/olajárválság/forint fel és leértékelés/adósáv változás, stb... után is fenn tudsz maradni, akkor gondolkodhatsz a létszámbővítésen.

    Azt gondolom, ennél pajtibb hozzászólásod nem igen lesz ebben a topicban - így hát sok sikert!
  • ZilogR
    #50
    ugye itt alapvetően olyan problémák vannak, h egy induló vállalkozáshoz is eleve kell valamekkora tőkével rendelkezned, mert nem fog azonnal profitot termelni neked.

    ott lesznek a valszeg jól képzett beosztottjaid, akik után mindenféle járulékot ki kell fizetned, ha még meg is tudsz velük egyezni, hogy csak a profitálás után lesz zseton az ő zsebükben, addig minimálbér.

    Ha valaki jól képzett, az ebbe valszeg nem megy bele. Minél tapasztaltabb, annál kevésbé, sőt, a mai fősulisok/egyetemisták, de már a középsulisok is olyasmikkel próbálkoznak pl. hogy saját vektorgrafikájukat árulják a weben (ld. pl StockPhoto és társai). Egy ilyen gondolkodású fiatalság nem fogja a tehetségét beosztottként elvesztegetni.

    Végülis egy-egy részfeladat pontos definiálásával az ilyen jellegű munka is kiadható másik személynek (pl. egy primitív példát nézve: személyneveket megkereső és a kis kezdőbetűt nagybetűssé változtató algoritmus megírásához nem kell tudnia az alvállalkozónak, hogy az egy webáruház űrlapkitöltő algoritmusának lesz egy része).

    Tehát ezek a mai fiatalok az informatikus pályára lépve úgy jö(het)nek ki az egyetemről, hogy egy működő cégük van a weben (pl.: évenkénti 2-3 program megírása és azokat a weben pénzért letölthetővé téve az egyetemi évei végén 10-15 szoftverrel képviselteti magát a piacon, ami nagyon jónak számít és még csak épphogy 23-25 éves!)

    Ha valaki átlagon felüli képességekkel, jó lehetőségekkel, némi szerencsével, jó sok kitartással rendelkezik, valszeg csak mosolyog az előző hozzászólásomon és építi tudatosan a saját karrierét.

  • milk41
    #49
    én nekem ha lenne elég pénzem akkor olyat csinálnák,amiből kevésvan,de emelett még piaciár alatt lenne az ár(lehet h az elején nem lenne nyereséges,de amint beindul az üzlet...;))

  • MaxPayne
    #48
    Annyit mondjatok hogy kb miben érdemes gondolkodni? és milyen céget érdemes indítani?
  • passatgt
    #47
    http://ideablob.com/
  • Neoncsoves
    #46
    engem nem fog érdekelni, ha alkalmazza. tök nem ilyen irányba tervezem az életemet, ugyhogy nyugodtan
  • MaxPayne
    #45
    Ok akkor mind 1... hagyjuk az egésszet, Be lehet zárni a topicot!
  • Carlos
    #44
  • FlyHigh
    #43
    Saját ötletek nélkül ez nem fog menni. Akinek meg van egy jó ötlete, az tuti tovább agyal és megcsinálja magátol.
  • MaxPayne
    #42
    Jó megértem de nem ötleteket lopok... csak meghallgatom őket és ha valami jónak buzonyul azzal az emberrel elbeszélgetést folytatok. Ennyi
    nem azt várom hogy valaki mondjon jó ötletet és én abból nagyot kaszáljak.
  • immovable
    #41
    ezért mondom, hogy ez "sültgalambvárás"

    nem bántani akarlak, lesznek itt akik sokkal durvábban megmondják majd, hogy elmész te a .... :)
  • MaxPayne
    #40
    ''valójában nincs konkrét elképzelésed.'' Olvasd el a Topic fejlécet...
  • immovable
    #39
    nem akarlak megbántani, de az ember még egy általa ismert emberrel is 100x meggondolja, hogy belevágjon-e egy közös vállakozásba, vagy, hogy megosszon vele egy látszólag életképes ötletét, hát még így a nagynyilvánosság előtt, + nem is ismernek, semmit konkrétumot nem mondasz, nincs referenciád, valójában nincs konkrét elképzelésed.

    sok sikert kivánok de így kb 0% az esélyed egy életképes vállalkozás elindításához itt

    ez így még mindig "sültgalambvárásnak" tűnik
  • MaxPayne
    #38
    A Témát tőletek kérem mert az az igazság, hogy sok ötletet elfogadok.
    A közös munkát úgy gondoltam hogy persze az ötlet adónak is nagy részesedése lenne a dologban és persze neki is rendessen kell dolgozni.
    Szereposztás: kellene marketing manager, beszerzők, kapcsolattartók akik az ügyfelekkel foglalkoznak, a többit még átgondolom.
    Én mit vállalok? természetessen én is sokat dolgoznék mivel nem leszek olyan, hogy itthon ülök és csak vakargatom azt a bizonyost és csak várom a pénzt. Ugyan úgy intézném a dolgokat, reklámok, más cégekkel való kapcsolattartás stb...
    Eddigi munkáim? :) nincs épp ezért szeretnék elkezdeni valamit.
    Számlaképesség? ezt a továbbiakban megbeszéljük.
  • immovable
    #37
    na lécci mutass fel vmi egyéni ötletet ami alapján elindulhat egyfajta párbeszéd

    milyen témákban gondolkozol?
    hogy akarod megvalósítani a közös munkát?
    milyen szereposztásra gondolsz? - kinek mi lesz a feladata?
    te mit vállalsz?
    mihez értesz?
    eddigi munkáid?
    számlaképesség kérdése?
    ésatöbbi ésatöbbi....

    mert a eddigi kommenteid alapján az tűnik ki, hogy te ötleteket vársz - csak úgy - amiből majd profitálhatsz - de mivel semmi sincs ingyen, ez nem fog menni
  • immovable
    #36
    hányan mondták már ezt!! :)
    ezek után én vakon hiszek benned :)
  • MaxPayne
    #35
    Na ilyen emberekre gondoltam mint te :) tetszik az észjárásod és amit leírtál...
  • Carlos
    #34
    no comment
  • ZilogR
    #33
    így van...

    bárkinek feldobok ötletet, HA előtte szerződést köt velem, amiben megegyezünk a nekem járó összegről ÉS előtte látok valamilyen előéletét az illető cégének, hogy tudjam, fizetőképes az illető.

    Arról is meg kell állapodnunk, milyen utóélete lesz az ötletemnek: a belőle származó haszon után egyszeri díjat kapok, vagy a nyereséggel arányosat, csak a halálomig fizetik nekem, esetleg az örököseim is jogdíjat kapnak?!

    Én mindig hordok magammal egy füzetet, amiben gyűjtöm a legapróbb ötleteimet is, dátummal ellátva, időnként előveszem és letisztázom, csokorba szedem az egymáshoz tartozó gondolatokat.

    Otthon van egy mappám, amiben szépen rendbe rakva gyűlnek a megvalósítandó feladatok. Tudom mit akarok és meló mellett ilyen irányba igyekszem képezni magam. Ha nem is egy-két hónap alatt, de egy év alatt én is kész "terméket" tudok gyártani a saját ötletemből...!