Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ritka az olyan játék, aminek a második része jobban bejött, mint az elsõ, de a Mass Effect kivétel.Kiváló akció játék.
Qwerty4
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"The trees move. Do you not see it?"
De ez is személyes vélemény... lehet a 2ben azért ennyire jó már Shepard, mert az 1ben megtanult lõni. 😊))))
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Én most geci karaktert "építek" és majd azt viszem a 2õbe, és ha még mindig nem unom meg akkor csinálok egy jó karaktert is😄
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Ezt átfogalmazom, mert látom, egy kicsit hülyeséget írtam.
Úgy értem:
A saját kasztod fegyvereiben (amire spéci kiképzést kaptál) a többi kaszthoz képest jobb legyél. Pl.: Adept a legerõsebb biotikus (spéci skillek), Infiltrator különleges képességekkel rendelkezik a Sniper használatában, Vanguard a Shotgun+támadó biotikus képességekkel erõs, Soldier az összes fegyvertípust képes kezelni, de esetleg nem rendelkezik a többi kaszt fegyver specifikus különleges képességeivel, stb.
A biotikus és a tech erõkre ugyan ez vonatkozik.
A második részben tetszett, hogy minden kasztnak megvolt a maga különleges képessége, mert az elsõ részben megvoltak a fegyver-tech-biotic képességek, és minden kaszt egy bizonyos kombinációban, de ugyan azokat használta (ugyan azok a fejlesztések, spéci erõk).
Nekem így jobban bejött volna az elsõ rész. A jelenlegi állapotában nem nagyon tetszik, de azért eljátszadozok vele. A második rész se tökéletes, de jobban tetszik, mint az elsõé.
A Soldier kaszt se tudja használni a Shotgunt meg a Snipert elejétõl kezdve. Nem azt mondom, hogy minden fegyverben az elejétõl kezdve profi legyél, de ezt nem úgy képzelem el, hogy egy elit katona (a katona kasztból) nem tud belenézni a távcsõbe.
Megoldhatták volna úgy, hogy tudom az elejétõl használni az összeset, de pl.: a soldierhez képest az infiltratornak valami spéci képességei vannak vele, jobban tudja használni.
Ez nem jött be nekem. Lehet, rosszul, vagy nem a megfelelõ szóval fogalmaztam. Átfogalmazom: egyszerûen hülyén nézett ki.
Nekem nagyon tetszett a második részben az, hogy minden kasztnak megvoltak a saját fegyverei, és a többit, amire amúgy se kapott kiképzést, egyszerûen nem viszi magával. Viszont amiket magával visz, azokhoz ért, és rendesen tudja használni.
Szóval egyetértek azzal, hogy "gyakorlat teszi a mestert", csak az nem tetszik, ahogy azt beletették a játékba.
A biotikus erõk valahogy sose zavartak, lehet azért, mert azok a mi világunkban nem létezõek, amolyan varázslatok.
az hogy fejlodik az cska ++
az alapclassok spelljei es felepitese nekem pl nagoyn bejon, a felveheto, oda nem valo skillektol meg behanyok :G
anti hero
a 'nem lövi el a térdét' költõi túlzás volt természetesen, csak arra próbáltam utalni hogy hiába van mögöttünk egy N7 tréning, azért mindig van hova fejlõdni...elég unalmas lenne ha úgy kezdhetnél egy lövöldözõs akció-RPG-t hogy olyan profi vagy az összes fegyverbõl, hogy foglalkoznod sem kell vele...nekem tetszett hogy igenis azt fejlesztem amit használok (vagy használni tudok)..
egyetlen elit katona nem csinál nyarat, még jó hogy fejlõdni kell még többet, különben miért lenne Shepard olyan fenemód különleges? nem hiszem hogy csak õ végezte volna el ezt a kiképzést (lsd. Anderson, az elsõ emberi Spectre-jelölt)
különben ha a fegyveres képzettségek fejlesztése rontja a feelinget, akkor pl. a biotikus képességek fejlesztésével mi a helyzet? hiszen tök ugyanaz...ha egy tök elit L3 chipes biotikus vagy, miért menet közben fejlõdnek ki a képességeid? 😄
Racism is a weapon of mass destruction!
The 'N' designates special forces and the '7' refers to the highest level of proficiency. It applies to marines who have graduated from an elite training program."
Magyarul a legelitebb elit ember katona. Ezért az a minimum, hogy tökéletesen tudja használni a fegyvert, és még szép, hogy nem lövi el a térdét...
Számomra az, hogy egy ilyen elit-elit-elit galaktikus hõsnek ilyen alapvetõ dolgokra kell osztogatni a pontokat, mindíg is idegesítõ volt. Ez esetben egyáltalán nem izgat, hogy kevesebbet "fejlesztgethetek", mivel szerintem ez egy alapvetõ dolog az ilyen katonánál (máskülömben mit gyakorolnak és tanulnak azon az ultra speciális kiképzésen?), és számomra csak a feelinget rontotta...
nekem spec. az lenne az igazán szimpatikus, hogy úgy fejlõdnének ezek a dolgok, amennyit használod azokat...mondjuk ha sok fejest osztasz ki egy általad választott fegyverrel akkor annak a használatában fejlõdj..
meg az ME1bõl a Hanar prédikátort <#idiota>#idiota>
engem nem vigasztal hogy most nem kell végignyomkodnom a hosszú sorát pontoknak, hiszen alapból kevesebb képességet használhatok...na ettõl van ilyen 'RPG for Dummies' érzésem...
Egyébként meg ha tetszik, ha nem, ez igenis RPG, és nem csak közönséges TPS. Nem a loot, inventory vagy a nemtommilyen fejlõdésrendszer teszi az RPG-t.
Ui.: a Makót még mindíg röhejesnek tartom, nem szeretem.
A halál csupán a kezdet...
Ha az elsö rész bonyolult /pedig egyszerü mint egy faék / akkor nem tudom milyen egy BG 1-2 vagy egy Planescape: Torment szintü crpg....valszeg über bonyolult...<#vigyor1>#vigyor1>
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Egyébként én is most kezdtem el újra az elsõ részt és engem is nagyjából ugyan ezek a dolgok zavartak (idegesítõ inventory, a fejlõdésrendszer meg a fedezék és harcrendszer, többek közt szvsz ezek jobbak, élvezhetõbbek a második részben).
nekem az elsõ fejlõdési rendszere is sokkal jobban tetszett, többféle karaktert lehetett elõállítani egy-egy karakterosztályon belül, és nemigen volt 'elcseszett' build érzésed...a kettõben el lehet vágni a karakteredet félrefejlesztésekkel elég rendesen 😄
I<#szeret>#szeret>Mako 😄DD
Némi megjegyzés a 2 rész összehasonlításához, ez mind szigorúan magánvélemény.
Hátránya az 1-nek a 2-höz képest:
-Túl bonyolult a felszerelés menedzsment, millió fajta fegyver, páncél és egyéb kiegészítõ, elég sok idõt elvesz a játékból, hogy a csapattagok felszerelését kell egyesével átnéznem és megújítanom ha van jobb. Ráadásul mindenkihez pakolható mindenféle fegyver, még annak ellenére is, hogy nem tudja használni (pl Tali -> mesterlövészpuska).
Egy idõ után pedig már meg sem éri lootolni mert pénz van és sokkal jobb cuccot már nem ad, ergó mehet omnigélnek.
-A pénznek nincs "súlya", tegnap hirtelen azt vettem észre, hogy már 3 millió kreditnél járok pedig még rám sem mentem direkt a termelésére, teljesen értéktelenné válik kb a játék harmadától kezdve.
-Túl sok a skill amire pontot kell tenni, egyfelõl változatosabb karaktert lehet építeni viszont a véleményem az, hogy kár ennyire bonyolulttá tenni.
-Mako: még mindig nem tetszik, az irányítása nevetséges, kb a Terep2-höz hasonlítható. Az elképzelés nem volt rossz, hogy a bolygókat be lehet vele járni, a kivitelezés már nem lett olyan jó.
-Csillagtérkép: nagy hátrány a 2-höz képest, hogy a felderített bolygókat sehogyan sem jelöli, már megint egy papírra kellett írnom, hogy hol jártam és hol nem, hogy ne keveredjek el.
-Mellékküldetések: bár van sok, de ugyanolyan épületbe szólnak, semmi különbség nincs, max. annyi hogy itt most Geth van, ott kalóz, ott meg Thorian.
-Különbözõ gyûjthetõ tárgyak: szerintem semmi értelmük, 1-1 küldetésen kívül semmi befolyásuk nincs semmire.
-Fedezékrendszer: 2 után ez nagyon fapadosnak tûnik, sokszor nem megy be fedezékbe vagy ha bent van nem akar kijönni.
Elõnye a 2-höz képest:
-Sok felfedezhetõ bolygó, amikor az ember végigbarangolja akkor érzi igazán, hogy milyen nagy területek vannak. A mai napig a kedvencem a Holdas küldetés amikor lehet látni onnan a Földet, csodálatos kilátás.
Sajnos ennek a hiánya nagyon érzõdik a 2-ben.
-Fõküldetések utáni "meeting": Nekem személy szerint ez mindig is nagyon tetszett ahogyan a karakterek összeültek és megbeszélték 1-1 fõ küldetés után, hogy mik történtek és mi legyen a következõ lépés. Sokkal inkább éreztem így magam csapatban mint a 2-ben ahol a nagy összejövetel csak az öngyilkos küldetésben volt.
-Baromi sok mellékküldetés: ha nincs is sok különbség köztük, de a történet miatt érdemes õket végigvinni, fõleg mert elég sok kihatással van a 2-re.
-Fegyverek testreszabása: a különbözõ kiegészítõk nagyot dobhatnak a fegyvereken, sajnos 2-ben ez kimerül maximum a fejlesztésekben.
-Citadella hatalmas, nem értem hogy a 2-ben hogyan csinálhattak belõle ilyen picit. Tudom, hogy a 2-ben csak 1 szárnyat mutat be, de az akkor is pici.
-Normandia: mindig is tetszett, hogy amikor egy kikötõben elhagytam a hajót akkor mindig a Normandia VI-ja bejelentette, hogy a kapitány elhagyta a hajót és Pressly elsõtiszt a rangidõs. Amikor pedig visszajöttem akkor pedig mondta, hogy Pressly leváltva. Ez nem egy nagy dolog, de ez nagyon hangulatos volt, meg az õrök akik tisztelegtek az ajtóknál.
Így ennyi elsõre, most megyek Virmire-ra, aztán lassan be is fejezem. Már minden bolygó fel van derítve és minden mellékküldetés kész.
A halál csupán a kezdet...
remélem hogy ezeket az elvarratlan szálakat majd a háromban letudhatjuk..mondjuk annak is örülnék ha a harcrendszert megint revamp-elnék egy kicsit, mondjuk a fegyverekhez visszajöhetne az accuracy (na meg több is lehetne 😄), ez a heatclipes megoldás tuti maradni fog, de már nem irritál annyira 😄
Legfeljebb akkor futhatsz zátonyra, ha semleges karaktert szeretnél, sem a paragon, sem a renegate pontjaid nem elegendõek a konfliktusok megoldására, de erre nagyon kicsi az esély.
Ott van pl. Zaeed szemlyes küldetése: ha a munkásokat veszni hagyod, s a zsoldosod felgyújtja Vidot, még paragon karaktert sem vág földhöz a 15 renegate pont.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led