33
  • Lasszau
    Fura hogy meg mindig ilyen regi arcokkal lehet a legjobban nepszerusiteni az ST-t. Where is Patrick Steward?
  • Carbine
    Ha tényleg annyi lesz a legeredetibb ötletük, hogy lőj szét xy NPC hajót, akkor boritékolható is a végeredmény. A mai játékokat elnézve, sajnos, megse lepődnék túlzottan amennyiben ilyen fordulatot venne a dolog.
    Én magamat régi ST hívőnek vallom és nekem már az eleve nem igazán tetszik, hogy az alap koncpepcióval ellentétben vagyis a "eljutni oda, ahova ember még nem merészkedett" helyett "Lőni mindenkire, akire eddig még nem" stílus uralkodott el.
  • NEXUS6
    A játék is az eddigi infók alapján csak gyakás és lövés lesz. Kíváncsi leszek, hogy bekerülnek-e olyan kvesztek, hogy deríts fel valamilyen fizikai anomáliát, vagy egy ismeretlen naprendszert. Mert szerintem igazi sci-fistát az ilyenek is érdekelnének.
  • NEXUS6
    Hát igen a sci-fi, az nem nem fi-sci, vagy csak fi, mer az már herripotter.

Nem azt mondom, hogy szájbarágósan tudományos legyen, de igazából az adja az ilyen művek lényegét, hogy a tudomány határterületeinek filozófikus kérdéseit boncolgatják. És nem azt, hogy pl. XY bűnöző kap-e politikai menedékjogot vagy sem. Persze lehetnek társadalomtudományi kérdések is, de mondom az azért elég kevés, hogy gyak csak az aktuális politikai kérdéseket dramatizáljuk.

Pl a Klingon birodalom gyak a Szovjetuniónak felel meg, és amikor a hidegháború végetért, hát akkor a Klingon birodalommal is békét kötöttek. Valamelyik mozifilm is úgy kezdődött, hogy volt egy nagy robbanás ami meggyengítette a Klingonokat és ezért kezdtek tárgyalásokat. Gyak a csernobili katasztrófa analógiája ez is.

Szal igen a sorozaban vannak tudományos jellegű kérdések is, de tényleg elég gyenge az egész ilyen szempontból. Sokkal többször nyúltak a fézerekhez, mint az indokolt lett volna, csak azért hogy az átlagamcsi ne aladjon el a filmen.
  • DrRadon
    Persze, a Star Trek egy nagyon jól kitalált világ, csak egy-két ( inkább jópár ) epizód írót nem kellet volna a közelébe engedni. Arról nem is beszélve, hogy valamivel jobban odafigyelhettek volna egy-két apróságra, amitől kicsit jobban bele élhette volna magát egy magamfajta földhözragadtabb gondolkodású egyén is.

Neked talán lehet, hogy nem furcsa, hogy senkin sincs elemi védőeszköz sem, holott minden epizódban legalább két pult felrobban, pedig csak optikai áramkörök vannak benne. Ehhez a tömegesen elkövetett bakihoz kifejezetten gratulálok.

Az is baromi idegesítő, amikor a hajót szarrá lövik és minden rázkódik a pajzs már-már alulról közelíti a nullát, és akkor két perc szünet, hogy a főhősök technoblabla dumát nyomatva szépen kitalálják miként meneküljenek meg. Amint megvan az ötlet, máris rázkódik a hajó a további találatoktól. Röhelyes.

A változó fizikai törvényeken pedig azt értettem, hogy nincs két ugyanolyan okosság a különböző epizódokban. Legalább lenne valami egyezményes alap egy kézikönyv, ami alapján az epizódírók legalább részben hasonló kitalált fizikai törvényszerüségek mentén mozognának.

Szerettem régen a Star Treket világát, de - hála az alkotóknak és a könyvíróknak - számomra már csak egy amcsi sorozat dömping, ami idiótán próbál elkápráztatni, és esélyt sem ad arra, hogy huzamosabb ideig bele élhessem magam.

• Narxis
    Elég durva hiba az animátorok hanyagságát összemosni a Trek világ alkotóival és rajongóival. Most egy tükröződő felülettel mit kezdjünk? Írjunk petíciót mint minden barom? Ez legyen a Trek filmek legnagyobb baja.

Lassú Borgok? Melyik részt láttad te utoljára? A Borgok első bemutatkozása a TNG-ben volt Picard ellen, ott tényleg kicsit lassúak voltak cserébe viszont alkalmazkodók és aztán elpusztíthatatlanok( Tekintsünk el az Archer kapitány féle Enterprise változattól). A Voyagerben már teljesen normálisan mozogtak, sőt a mozifilmben is. Egyébként ez mutatja azt, hogy félig gépek félig emberek. Folyton változó fizikai törvények? Bevallom őszintén, hogy nem vagyok fizikus, gondolom a nézők többsége sem az, ergo miért kellene, hogy egy sokszor tanulságos, erkölcsi problémákkal foglalkozó, szórakoztató sorozat/film a Nasa sokadik dokumentumfilmje legyen? A másik pedig, hogyha te ennyit értettél meg a Star Trek mondanivalójából akkor jobb is ha hanyagolod ezt a világot, nem neked készült. A Trek már több mint 40 éve létezik. A mai napig sok régi rész erkölcsi mondanivalója megállja a helyét. Olyan témákkal foglalkoztak mint pl. a rasszizmus, környezetszennyezés, atomháború stb. mindezt emészthető köntösbe bújtatva. Természetesen nem titkolt célja a szórakoztatás is, rengeteg olyan rész volt aminek semmi mondanivalója nem volt, csak, hogy egy időre elfelejtse az ember a jelenlegi rothadó világot és abban az utópiában találja magát amit Gene Roddenberry megálmodott. Egy olyan világ ahol nincs éhezés, nincs profit hajhászás, pusztán elménk és testünk tökéletesítésével kell foglalkoznunk és gyarapítanunk kultúránkat.
  • VoneOut

I`m to sexy for my love, love...

• Magnetic
    Azt hittem több hozzászólás lesz...
  • Narxis
    A Voyager volt talán az egyik legsikeresebb.
  • NEXUS6
    Hát megnéztem a játék trailerét és nagyon wow fílingje van, a színvilágnak, a gyalogos kűzdelemnek, mindennek.;(
  • NEXUS6
    Hát pont ezért nekem is az olyan treki sorozatok teccettek inkább amelyekben végre a fellegekből a földre próbáltak visszatérni, pl Voyager, meg az utolsó elsőgenerációs Enterprise űrhajót bemutató sorozat.

Általában a trekik nem is szerették ezeket!;)
  • Hungary05
    Én is attól félek, hogy csinálnak belőle egy WoW szerű tapasztalati szint alapú játékot, melyben PvP-ben ahhoz is bele kelle egyeznie az ellennek hogy lescannelhesd...
  • NEXUS6
    Jó lenne, ha az Infinityből lenne valami, hiszen évek óta ez az első olyan játék, ami a régi Frontierrel megegyező összetettségű/végtelenségű univerzumot próbál nyújtani a játékosnak (jóformán pár száz bájtban procedurálisan letárol egy egész világot).

De mivel ugyan így számolja a világot a csillagködök sem textúrákból vannak összerakva: lásd
  • Carbine
    Miért ne lenne a Star Trek-ben pénz? Talán csere kereskedelm lenne szerinted? Több pénznem és forma is létezik. Amivel leggyakrabban lehet találkozni az úgynevezett "aranyozott latínum". A Föderációs állampolgárok azok akik alapvetően nem rendelkeznek pénzzel, de csak azért, mert nekik minden alanyi jogon jár (étel,szállás,utazás), a Föderáción belül. Egyéb dolgokra pedig ők is latínummal fizethetnek, az más kérdés, hogy honnan szerzik be.
    Így valószínű, hogy a legegyszerübb megoldásként talán azt választhatják a készítők, hogy Klingonként és Flotta tisztként is ranglétrát végigjárva jutsz jobb hajókhoz és így a tapasztalat lesz amiből sok kell. Ha meg nem katonai, hanem példának okáért kereskedő, csempész, bányászkodó beállítotságú emberek pedig pénzért szerezhetnek maguknak felszerelést, hajót, legénységet, barátokat.
  • Carbine
    Én nem mondtam, hogy a grafika nem számít. igenis nagyot tud dobni a hangulaton a grafika, de tartalom nélkül a grafika szart se ér. Részemről szeretnék majd a monitorra meredni, mikor meglátok egy hatalmas csillagködöt, vagy ne adj isten a Földet.
    Ha már pont az I-War 2-őt hoztad fel, én azt szeretném, ha grafikában nem, de fizikában arra hasonlítana!. Gyorsan elő is keresem. Egy kis szerencsével az elmentéseim is meglesznek.
  • Hungary05
    A gazdasági rendszerre azért kiváncsi leszek, oh wait a Star Trekben nincs is pénz... 3 év múlva inkább beülök EVE-Online-ban egy titánba és ritkítom vele az aprónépet. :)
  • FoodLFG
    wow ez az Infinity elég meggyőző. Nem is igazán grafikailag, hanem, hogy milyen széles skálán tudja leképezni a világot. (persze ez még nem elég egy jó játékhoz)

http://www.youtube.com/watch?v=DCzDKj3hjOE
  • DrRadon
    A Trekkiknek simán jó lesz. Úgy sem szoktak észrevenni olyan apróságokat, hogy a bolygó megközelítésekor az űrjárgány szinte láthatóan kerüli a bolygót (tipikus animátor hiba, a narancs méretü bolygó mellé tesz egy légy méretü hajót), vagy, hogy a Voyager főcímében a Voyager képe tükröződik a gyűrü törmelékein.

Szóval őket többnyire hidegen hagyja, hogy a világür megjelenése valós-e vagy sem. Legyen benne technoblabla, meg idegesítően ostoba és lassu borgok, meg folyton változó fizikai törvények, oszt csókolom.
  • NEXUS6
    Mondjuk design tekíntetében az X3 meg ez azért tök eltérő irányzatot képvisel. Az X3 inkább az Alien filmek, meg aokkhoz hasonlóan hiperrealisztikusan megalkotott "ipari" sci-fi jellegű látványvilágot jelenít meg (Starship troopers, Event Horizon stb.). A ST NG meg inkább valami futurisztikusabb, dizájnosabb, nem a modellek komplexitásával meghökkentő dizájnt képvisel.

Lehet ebbe az irányba is elmenni, de a látvány ennek ellenére sem mondható túl szépnek. éppen hogymeghaladja az Independence War 2 szintjét!
    Szerintem ez manapság már elég kevés, márpedig ebben a műfajban igen is számít a garfika!!!
    Mit ér egy látványos csillagköd, ha csak egy homályos paca lesz belőle.

Elgondolkoztató, hogy egy olyan garázsfejlesztés, mint az Infinity 1000X szebb grafikát és 1000X fejlettebb technológiát képvisel.

Trekkiknek viszont jó lesz ez is, de kár hogy csak ennyivel szúrják ki a szemüket.
  • Carbine
    Az, hogy valami mennyire drága mindig viszonylagos az alapján, hogy ki mennyit gondol annak. Az, aki sose nézett/olvasott Star Trek-et a 10 Ft-ot is soknak fogja találni, de olyasvalakinek, mint én, aki ST-n nőt fel, nehezebb pénzügyi dolgokkal elvenni a kedvét ettől az cucctól. Esetleg még más Sci-Fi függők is gondolhatják hasonlóan, mivel a Fantasy-val ellentétben, amiből már futószalagon érkeznek az OFF-, illetve ONLINE játékok, a Sci-Fi műfaj egyre inkább háttérbe szorult és kezd réteg stílussá válni.
    Véleményem szerint az immár bő 50 éves Star Trek világ eléggé jó alapot nyújthat egy kimagasló minőségű és sokrétű virtuális világhoz, persze majd minden kiderül a béta-ban. Addig is lehet várni az új filmet is.

Amúgy eléggé érdekes, hogy nem sikerült "normálisan" letöltened soha az EVE-t, mivel nem igazán van túlbonyolítva a dolog.
    A tört szerverekről meg kár is beszélni, főleg, ha egy MMOG-nél, a WoW-al ellentétben egyetlen térképpen játszik mindenki.
  • tom36
    jah de ki tudja h enek menyi lesz a netes ára h jáchasál mer sztem enek is lesz és nem lesz olcso ez se , igaz h nem tom menyi az eve-nél mivel h még egyszer nem tudtam normálisan letölteni azt utána se néztem emiatt ,de egyre keveseb ingyenes netes game lesz max tört szeró
  • Carbine
    "Ahogy a képeket elnézegetem legalábis amin valami ürbázis van azok elégé az x3 ra hasonlitanak mint ha csak onét veték volna az ötletet meg a töbit is"

Igazad van... mivel az X3 koncepcióját már a 80-as évek elején kidolgozták, mielőtt Roddenberry-ék megalkodták volna a TNG látványvilágát. Ezért biztos azóta is forog a sírjában.

Azért remélem, hogy legalább 2-3 hónappal a megjelenés előtt megadják a dátumot, hogy ne fizessem be a következő EVE-Online GTC-t feleslegessen :D
  • tom36
    ahogy a képeket elnézegetem legalábis amin valami ürbázis van azok elégé az x3 ra hasonlitanak mint ha csak onét veték volna az ötletet meg a töbit is, csak a grafikát elhanyagolták ,meg eg ha ijen sokára jelenik meg akor rég el lesz maradva a hasonló ürjátékokhoz képest de minden esetre ki fogom probálni ha adig nem növök ki az ijen dolgokbol
  • sly007
    Ez a beszéd! :-)
  • sly007
    Itt szerintem nem is annyira a Graf lesz a lényeg, hanem az hogy Star Trek-ről fog szólni, aminek bizony nagyon sok rajongója van.
  • Narxis
    Leszarom a grafikát, mint Star Trek fan, nekem a hangulat a fontos, ha az meglesz, én garantáltan megveszem.
  • NEXUS6
    A szememben sajna az X3 csak egy technikai demo, hogy hogyan is kéne egy jó játéknak kinéznie.

De ez a játék viszont alig néz ki jobban, mint a Independence War 2.

• FoodLFG
    Igaz lehet, de az EVE Online kapott egy teljesen új grafikus motort (Trinity) időközben.
    http://myeve.eve-online.com/download/videos/
  • Borzpapir
    X3 <3 Azt nehéz felülmúlni. Bár az sem tökéletes... soha nem éreztem magam olyan egyedül, mint a játék közben.
  • Hungary05
    Az EVE-Online már rég kint van és ráadásul szerintem már most jobb mint amikor ez ki fog jönni 3 év múlva...
  • Tinman #3
    Teljesen korrekt a graf... bár 2 év múlva már nem biztos.
  • NEXUS6
    Ahogy elnézem a képeket, hát nem eröltették meg magukat az alkotók, bár ez végül is egy onlány játék, ott még talán elmegy ez a GFX.

De akkor is, a jó pár éve megjelent X3 sokkal jobban néz ki.
  • NEXUS6
    Ez nem is Spock, mer tnem hegyes a füle!

"Kevesebb, mint négy év. Valószínűleg kevesebb, mint három év" - tette hozzá, miután több információt követeltek tőle. "Ha azt mondom, hogy három év múlva, az sokkoló kijelentés lenne ebben az ágazatban." "A játék 2409-ben fog játszódni, mintegy harminc évvel a Star Trek Nemezis eseményei után."

Atyaúristeeen, ilyen sokáig azért nem várok egyetlen játékra sem!!!!;)))