18
-
halgatyó #18 Több hatalmas nagy gond van az egész körül:
-- McCain-nek sajna nincs sok esélye, hogy megválasszák,
-- Bármit mond ő és most, úgyis a háttérben állók irányítanak,
-- A legnagyobb baj: a JELENLEGI REAKTOROK nem alkalmasak az emberiség energiagondjainak HOSSZÚTÁVÚ megoldására, újabb tipusok (FBR) viszont valahogy nem akarnak kutatódni... vajon miért -
halgatyó #17 Ha mindennap lenne nálad néhány órás áramszünet, meg büntetések terhe mellett megmondanák hogy mikor porszívózhatsz (mint pl. Bulgáriában volt a "rendszerváltás" környékén), akkor alighanem vennéd a fáradságot végre, hogy egy kicsit utánaolvass a témának.
Ha meg még a ruháidat is kézzel kellene kimosnod, akkor alighanem harczos szószólója lennél az atomenergiának -
lapaleves #16 linket kérek, árakkal, teljesítményekkel, nagy felbontású fotókkal és videókkal. köszi. -
JTBM #15 Az értelmesebb környezetvédők már támogatják az atomenergiát...
Az anarchisták meg soha semmit nem támogatnak, a szélerőműveket v. a naperőműveket sem, nekik csak az számít, hogy bedrogozva verekedhessenek egyet a rendőrséggel. Legyen az zöldtüntetést, buzifelvonulás v. FIDESZ nagygyűlés... -
#14 Még akkor is van neki rossz híred, ha ebben az országban lakik, mégpedig ez: Paks. -
Hirvaer #13 Azért amerikában nem egészen úgy működnek a dolgok, mint itthon. Magyarban 10 km-t nem tudsz megtenni anélkül, hogy legalább egy faluba botlanál ahol rögtön belenéznek a szádba, míg amcsiban 2 város közt utazol 200 km-t. És azalatt a 200 kilóméter alatt nemigen találsz lakott területet.
Lesz nekik bőven hely hova eldugni azt az 50 reaktort, nem szorulnak kertvégekre.. -
#12 A szélenergia is csak úgy drága, ha "német" vagy "amcsi" szélgépet veszel. Nekem vannak kínai partnereim, akik 25%os áron kínálják a szélgépeiket, mint a nyugati "gyártók"...... Mellesleg több gépet is vettem már tőlük, kimondottan megbízhatóak és dizájnosak, és ha mégis valami gond volt, szó nélkül garanciáskodtak. -
Gabest #11 nekem kettő is! -
#10 na ja, ugyanakkor atomreaktor =/= atomerőmű, bár ez csak szőrszálhasogatás. -
eax #9 Exen: ugye nem Budapesten laksz? Csak mert ebben az esetben van szamodra egy rossz hirem... ;) -
Exen #8 Hát én tuti nem örülnék egy atomerőműnek a közelben, épp elég nyavalyám van így is, nehogy még világítsak is... -
#7 Egy dolog biztos, a legolcsóbban és leghatékonyabban atomenergiával lehet előállítani az elektromos áramot... Ellenben a szélenergia nagyon drága és hatékonyságban meg sem közelíti az atomot -
aki kérdez #6 McBush egyre jobban elássa magát... -
#5 asszed a hulladékot biztonságosan elzárva tárolják? emléxel a tegnap elötti elektronikai hulladékokról szóló cikkre??? namost kb úgy küldi franciao is vissza afrikába a használhatatlan cókmókot... sztem ez is csak azért nincs lebuktatva mert qrva nagy a befolyás... nomeg ezt lehetett tudni, mert pár éve még a francia elnök kötött egyezményt az amerikaival és mindenféle atomenergiai trükköket kapott amerika jó kis pézér... -
#4 Nekem nem lenne bajom vele, ha errefele lenne, a mai atomerőművek biztonságosabbak, kibírnak elég komoly földrengéseket is, én nem tartanék tőle, de sajnos elég sokan igen... -
Woland88 #3 Hát ja. De valszeg ezzel a kijelentésével beszopt@ az elnökválasztást. Nem csak a környezetvédők fognak harcolni ellene, hanem a környékbeli lakosok is. Akar a fene atomerőművet a kert végébe. -
#2 Vannak usa-nak szép nagy sivatagai, beépíteni napelem táblákkal, és már meg is van a hőn áhított áram. Másik lehetőség ugyanitt víz bontásával H2-t előállítani, ami utána uzemanyagcellákban O2-vel egyesülve áramot termelne ... -
Amcir #1 elégé félreérthető címe van