43
  • Aldo Moro
    #43
    ???
  • SAFIII
    #42
    HL tényleg jól küldi, de maga a film szerintem se olyan nagyszám...vannak benne elég furcsa dolog de végülis film szal belefér:)
  • Franky25
    #36
    Húú..tényleg azt én is elírtam...HL akkor is jobb, és legalább alkatban is hasonlít rá. :)
  • CaptainRumi
    #35
    Ha annyira jobb volt szerinted Nicholson, meg annyira isteníted akkor legalább a nevét tudnád helyesen leírni csezdmeg...
  • MrPrise
    #32
    Dynamic hszére akartam küldeni. Szóval szerintem is nagyon jó HL a filmben.
  • MrPrise
    #31
    Dettó. Ezt a filmet nem a hype miatt nézik meg ennyien. Nagyon jó film, talán túl jó is. Amennyi akció, fordulat van benne abból simán kijönne 5-10 másik, gyenge, tucatfilm... Látszik, hogy beleadtak apait-anyait, szerintem simán elég lett volna kevesebb is és még akkor is ennyire sikeres lenne a film, ami meg kimaradt mehetett volna pár folytatásba. ;-) Nehéz lesz túlszárnyalni a következő résszel, bár szerintem erre nincs semmi szükség. Ha minden folytatása eléri a Batman Begins! és a Dark Knight minőségét, mindenki nagyon fog örülni, hogy végre minőségi filmeket kapunk kedvenc Denevéremberünkről.
    A felirat minősége nem volt a legjobb, volt amikor pl Batman beszélt, de Gordon nevében írták ki a szöveget... Remélem a DVD-re kijavítják majd.
  • Franky25
    #30
    Én szeretem Nicolsont, de 30 éve szinte mindig ugyanazt a mérges, mogorva, szemetet kelti életere. Legutóbb a Bakancs Listát láttam, nem sok különbség van a korábbi alakításai között. Ő ilyen, és ilyen szerepeket is kap. A színész attól színész, hogy bármit eljátszik, és el is hiszed neki. De ő 30 éve ugyanazt csinálja, neki 30 éve ilyen szerepei vannak. HL előtte az ügyeletes szívtipró volt, ráadásul még egy meleg szerepet is eljátszott. Ezek után meg mutat egy ilyet. Ő színész... HL megmutatta, hogy el tud játszani egy örültet, de tud szívtipró is lenni, vagy szerencsétlen flótás, (egy régebbi ausztrál filmben.
  • Dynamic
    #29
    "Nem kellene túlmisztifikálni a szerepét sem. Jól játszik, de Nicolson sokkal jobb volt."

    Ezt cáfolom.Én teljesen szkeptikusan ültem be a moziba, azt gondoltam, csak divathype az egész.Annak idején Jack Sparrow istenítésétől is csömöröm volt és k*rvára idegesített, hogy mindenki minden kommentben elélvezett JD-től, ezért kritikus szemmel ültem be,és juszt sem voltam elájulva.
    Ehhez képest HL első megjelenése pofánvágott, és minden kétséget kizáróan, kegyelmet nem ismerve, a földbe döngölt.Rögtön megértettem, hogy nincs itt szó semmiféle divathype-ról vagy túlmisztifikálásról, "csak egyszerű" tényekről.
  • Franky25
    #27
    Honnan nézed, ugyanis a legtöbb filmet, még az eredeti nyelven, is szinkronizálni szokták. Van úgy, hogy nem jó, vagy elveszik a hang.Ahogy az animációs filmeket is szinkronizálják.
    Na mindegy, ilyen filmet csak eredeti nyelven, Stohl, na majd pont ő. Minden második filmbe az ő hangja van, jó lenne már ha másnak is utat engednének. Amúgy a magyar szinkron már megszűnt létezni, minősége nincsen, csak mennyisége.
  • CaptainRumi
    #26
    Olyan nincs, hogy eredeti szinkron :D
    gondolom eredeti angol hang-ra gondoltál...szinkron az már magyar lenne

    de tényleg ezt csakis feliratosan ....de még az sem kell :P

    kiváncsi leszek ki lesz Joker magyarhangja,remélem nem basszák el a szinkront mint a 300 ban
    (sztem Stohl Buci lesz)
  • diablo1336
    #25
    Nem rég néztem mega filmet. Véleményema filmről (ha vkit érdekel): amire nagyon kiváncsi voltam az joker szerepe,hát hogy is mondjam... kb tökéletes, bár nem tudom mennyire vágott verziót néztem de két olyan részletet se láttam amit elvileg az sg-s kritikában benne volt h jó rész. ezt sajnáltam. a filmet csak eredeti szinkronnal érdemes/kell megnézni.Pl jokernek van egy szövege,ami nagyon jó lett,tipikus skizofrén ,őrült hajlamot sugároz: look at me! (durva kacaj) look at me (durva kacaj,de lightos hangnemben mondja még) LOOK AT ME! (ráordibál ,de olyan váratéanul olyan hirtelen haraggal ,hogy tapsot érdemel simán) -szal joker szerepéért szerintem egy oscar kijár-hamár az oscar arról szól h ki nyujtotta a legjobb alakitást ( legjopbb férfi főszerep kategoriában), sztem vita nélkül Heath Ledger megérdemelné(simán lehetne a film címe Joker :D )Batman: nem emléxem már az első rész magyarul néztem vagy subosan,de hogy batman hangja hát az vmi durvaság-mintha három herével rendelkezne,míg Bruce Wayne hangja normális,nagyon tetszetős tényleg.(aki nem látta az ne olvassa tovább spoiler!!!! ) Kétarc/Harvey Dent hát sajnálom, hogy csak kb 20 percet kapott,sztem 5000-szer jobban alakitották ki mint anno a Batman filmekben. Ami a filmet illeti bajban vagyok. Már több helyen oélvastma,hogy ugy mentek el moziba a batman filmre,hogy majdnem már mindent tudott a filmről. Nah én majdnem úgyanígy néztem meg és hát nagyon jó film, de semmi olyasmit nem találtam benne ami vmi ultrát adna a filmnek, ami viszont télleg jó filmmé teszi az az hogy elvileg közel 2,5 órás filmről lévén szó, amikor végett ért a film,csodáűlkoztam,hogy kb ez egy órás film volt csak,magyarul olyan nincs hogy a film valamelyik része unalmas lenne.Aki nem látta még azt mondom érdemes megnézni.
  • Chris05
    #24
    1. Nekem is jobban tetszik a Dark Knight jelen pillanatban, mint a Keresztapa.
    2. Nem akartam feszültséget szítani, csak nehéz ezt a Hype-olást máshogy elviselni.
    3. 28 vagyok.
    4. Én csak egy ember vagyok, a véleményem nem feltétlenül fedi a valóságot/igazságot, de azért gondoltam leírom.
    5. Azért a Keresztapa a 70.-es években készült és még ott van mindig a szeren. Ez nem jelenti azt, hogy a Dark Knight nem így fog szerepelni, de azért egy már több mint 35 éves film nem lehet olyan rossz, ha még mindig előkelő helyen áll az imdb-n.
  • CaptainRumi
    #23
    1. 6 milliárd soha nem is lesz (valahol még azt sem tudják mi a mozi)
    2. attól még, hogy megvan a világ legjobb filmje attól még a filmkészítők miért állnának le? Az első szempont amiért filmet csinálnak az a haszon...
    3. bár mint mondtam, hogy nem szeretem a horrort mint műfajt, de azt azért tudom, hogy a kör mint legjobb horror az még viccnek is rossz :D
  • Franky25
    #22
    Sikoly helyett inkább Ördöggerinc, vagy Kör. Kategóriáján belül lehet valami a legjobb film, de nem a legjobb. Miért?
    1 Ha meg lenne a világ legjobb filmje, akkor az összes filmkészítő mehetne a picsába(Magyarországon egyébként mehetne az összes), mert onnantól kezdve nincs jobb.
    2 A világ legjobb filmjét Kritikus, és néző egyaránt szereti. Ilyen meg nem volt a világtörténelem során. És mindenkinek tetszik. Ilyen se volt.
    A 200 ezer szavazat alapján lehet, de ők nem 6 milliárd.
    Remény Rabjai és a Halál Soron :)
  • Etinger
    #21
    Szerintem itt mind2 véleményben van igazság. Azért a filmeket ha nem is ennyire, de kategorizálni lehet. Ennek ellenére azért, ha nem is egyértelműen de ki lehet jelenteni olyat, hogy melyik film nyújtott többet, melyiknek a megtekintése szórakoztatta jobban a nézőt... de sok szempontja lehet az embernek, pl egyiknek jobb a zenéje, a másiknál meg a színészi játék, harmadiknál a sztori, a díszlet... stb, mind apró építő elemei a filmnek.A kérdés melyiknél jobb az összhatás............. de szerintem nem jó dolog ezt mindig megválaszolni. Vannak jó filmek.. ennyi :)

    2. Remény Rabjai - örök kedvenc :):)
  • CaptainRumi
    #20
    Ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy a Sikoly mint legjobb horror film (ezt csak úgy mondom , fogalmam sincs melyik a legjobb horror, nemszeretem) és a TDK mint legjobb képregényadaptáció ugyanolyan jó film?????
    Azért ez is kicsit viccesen hangzik nem? :D
    Egyébként akkor a TDK-t lehetne akció,thriller,krimi stb kategóriába is sorolni mert sokszínű film.
  • CaptainRumi
    #19
    o
  • Franky25
    #18
    A képregény filmek közül szerintem is a legjobb film, drámailag is ott van, és karakter ábrázolás is elég erőteljes. Jól kiforrt karakterek vannak, egy karakter orientált rendező kezében. A történet jó, és aktuális. A világban sajnos ilyen emberek élnek, mint Joker barátunk. Ezért jelenleg a legjobb.
    Hogy nem a világ legjobb filmje ebben egyetértek én is, meg abban is, hogy nem a Keresztapa az. De ennyi erővel összehasonlíthattam volna Star Wars 4-5-6, Gyűrűk Ura.
    Nem ezt a filmet a saját kategóriájában kell összehasonlítani:Pókember, 300, Sin City, Régi Batman 1-2, Macskanő, Daredevil, Megtorló,X-men, stb.
    Ebben a kategóriában kell neki keresni ellenfelet.
    A Keresztapa jó, de azt meg a sajár katgóriájában hasonlítanám össze, Sebhlyes arcú, Volt egyszer egy Amerika..., Szemtől szembe, több hirtelen nem jut eszembe.
    Egyik film sem jobb mint a másik, és egyik sem rosszabb mint a másik.
  • CaptainRumi
    #17
    Ja de látom nem is az ő kedvence a keresztapa...
    de a lényeg ugyanaz..
    a maga műfajában mindkettő a legjobb, de ha a kettő közül kell választani gyanítom h a TDK nyerne..........vagy ha ez sem felel meg akkor döntsön a bevétel...amiben abszólút Batman a nyerő
    (és itt ne vegyük számításba az inflációt)
  • CaptainRumi
    #16
    retek?? te tudod miről beszélsz ember?
    Amit a Dark Knight most produkál az már mozitörténelem......
    Egy film akkor jó ha élvezi az ember és szerintem erről ennyit....
    és a TDK minden perce élvezhető volt, minden perce kiszámíthatatlan......ellenben a Keresztapáéval.Nem azt mondom, hogy az nem jó.... a hörgős-maffiozósok között a legjobb de elmúlt felette az idő.
    Chris05 nem 15 éves hanem 55 és nem ismeri el, hogy van jobb film mint az ő régi kedvence a Keresztapa
  • 1Obi1
    #15
    Mekkora méretes baromság..
    Retket? Szánalmas vagy. Melyik film is van az imdb első helyén? Ez a "retek" film. Melyik film nem kap szinte 9/10-nél rosszabb kritikát? Ez a "retek" film.
    Hány éves vagy, 15? Pff..
  • Chris05
    #14
    Egy nagyon sajnálatos eset következtében meghalt egy fiatal 28 éves színész. Forgatott egy jó filmet. A film kasszasiker. Ennyi.
  • Chris05
    #13
    Hát ha te ezt a retket a Keresztapával egy lapra viszed csak gratulálni tudok.
  • 1Obi1
    #12
    Akciófilm..Látom ennyit értettél meg belőle.
    És csak SZERINTED a legjobb film a Keresztapa, nekem a top 100-ban sincsen benne.
    "aki látta és ért egy picit is a filmekhez az tudja hogy miért"
    Nekem ettől kell hánynom, de nagyon.

    És hiába van infláció, régebben nem voltak kalózfelvételek, mindenki moziban nézte meg a filmeket.
  • diablo1336
    #11
    kiváncsi avgyok már rá tényleg...sztem maga a filmet heath ledger adta el ug ahogy el van adva.most fogom megnézni... nekem már a begins is tetszett amuyg. Másik meg ez h ezen a toplistán hányadikon áll meg stb kb sztem nem sokat jelent. Pl multkor végig néztem asszem az első 200 filmet a toplistán. hát olyan filmek kerültek fel ami nem hogy a legjobb 200-ba nem kerülne be nálam de mégegyszer meg se nézném ha fizetnének se,igaz vannak olyanok is ami pl pár ezer szavazatot kapott,ami nevetséges pl a tdk 200 ezer +-os szavazatához képest.amugy ez a 9.6 ha jol tudom ha nem akkor bocsánat,azért 200 ezer embertől télleg nem rossz,meg ahogy kiderül ez a tetszési index,nem éppen szakmai. Amugy ez meg szubjektiv melyika legjobb film stb...
  • WoodrowWilson
    #10
    Már megvan róla a kritika, elolvashatod.
  • CaptainRumi
    #9
    -i
  • CaptainRumi
    #8
    Ha így fogod fel, akkor azt mondom neked, hogy inkább be se ülj rá....
    ha nem tudsz semmit Batmanről, még csak a Beginst sem láttad, akkor nem is fogsz belőle sokat érteni és már most borítékolom, hogy mit fogsz ideírni miután kijöttél a moziból....

    Egyébként kiváncsi vagyok az SG.hu mit fog összehozni(összevágni különböző helyekről) kritikia cím alatt a filmről. De más oldalakon már rég olvashatók, nem tudom az SG miért késlekedik ennyit....
  • Etinger
    #7
    A Remény Rabjai a második. És valószínűleg hamarosan első lehet, mert ha lassan is de csúszik le a Batman. nagyon jó film mind2. Morgan Freemannek meg jobbulást.
  • immovable
    #6
    ez a duma csak arra jó kb, hogy mégtöbb pénzt hozzon
  • Batistuta007
    #5
    teljesen mindegy milyen és mennyi rekordot halmoz!Tényleg egy nagyon jó akciófilm nekem is egy nagy kedvencem lett,de nekem már attól hánynom kell hogy egy listára került a keresztapa filmekkel!hogy lehet összehasonlítani a két filmet!csomó hozzászólást olvastam már ami erre utalt(nem ennél a cikknél)!a keresztapa mindig is a legjobb film marad!aki látta és ért egy picit is a filmekhez az tudja hogy miért aki meg nem annak hiába mondanék akármit mit úgy is csak belekötne!a lényeg hogy nagyon jó lett ez a batman de hogy arról beszélni hogy ez lenne a világ legjobb filmje ez nevetség
  • winnie
    #4
    igazából, míg ki nem fut. minden nap rekordot fog elérni a DK, szóval:)
  • immovable
    #3
    abszolút hidegen hagy a batman sztori, sőt, bugyutának találom, de mivel ennyire nagyon dícsérik, lehet vasárnap megnézem moziban
  • gyuri12
    #2
    Megérdemli. Nagyon szuper film, Heath Ledger pedig zseniálisan játszik.(Az a nevetés, az a totyogás, azok a fejek,miközben mindent szétrombol... felejthetetlen)
  • knightbali
    #1
    Látom, most a nép nagyon rácuppant erre az inflációval való box office elemezgetésre. Persze ez nem baj, csak gondoltam megemlítem. :)