Ötvös Tibor

Újabb A sötét lovag rekord

Christopher Nolan legújabb filmje egyszerűen megállíthatatlan. Legutóbb a Múmia: A Sárkánycsászár sírja szenvedett tőle vereséget, míg az eddigi meglévő rekordok mellé egy újabb került.

A legutóbbi box office beszámolóban már felmerült, hogy A sötét lovag hamarosan átlépi a 400 millió dolláros amerikai bevételt. Nos, ez végül augusztus 5-én sikerült is neki és ezzel újabb rekordot könyvelhet el a 204 ezer szavazat után is a minden idők legjobb filmje címet birtokló alkotás.



Az eddigi rekorder, a Shrek második része 43 nap alatt lépte át a 400 milliós határt, Nolan filmjének ez csupán 18 (!!!) nap alatt sikerült. A hazánkban csütörtökön debütált film összbevételét tekintve már 600 millió dollár felett jár és továbbra is 6-8 milliót szed össze hétköznaponként.

Ha minden ilyen ütemben halad, akkor bizony a legtöbb bevételt hozott filmek listáján hamarosan ezüstérmes lesz. Érdemes megemlíteni, hogy a listát vezető Titanic 18 nap alatt "mindössze" 160,5 millió dollárt szedett össze, ám az infláció miatt ez az összeg természetesen jóval magasabb..

Időközben utolérte a Pókembert is, így jelenleg A sötét lovag minden idők legtöbb bevételét hozó szuperhős- és képregényfilmje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #43
    ???
  • SAFIII #42
    HL tényleg jól küldi, de maga a film szerintem se olyan nagyszám...vannak benne elég furcsa dolog de végülis film szal belefér:)
  • Franky25 #36
    Húú..tényleg azt én is elírtam...HL akkor is jobb, és legalább alkatban is hasonlít rá. :)
  • CaptainRumi #35
    Ha annyira jobb volt szerinted Nicholson, meg annyira isteníted akkor legalább a nevét tudnád helyesen leírni csezdmeg...
  • MrPrise #32
    Dynamic hszére akartam küldeni. Szóval szerintem is nagyon jó HL a filmben.
  • MrPrise #31
    Dettó. Ezt a filmet nem a hype miatt nézik meg ennyien. Nagyon jó film, talán túl jó is. Amennyi akció, fordulat van benne abból simán kijönne 5-10 másik, gyenge, tucatfilm... Látszik, hogy beleadtak apait-anyait, szerintem simán elég lett volna kevesebb is és még akkor is ennyire sikeres lenne a film, ami meg kimaradt mehetett volna pár folytatásba. ;-) Nehéz lesz túlszárnyalni a következő résszel, bár szerintem erre nincs semmi szükség. Ha minden folytatása eléri a Batman Begins! és a Dark Knight minőségét, mindenki nagyon fog örülni, hogy végre minőségi filmeket kapunk kedvenc Denevéremberünkről.
    A felirat minősége nem volt a legjobb, volt amikor pl Batman beszélt, de Gordon nevében írták ki a szöveget... Remélem a DVD-re kijavítják majd.
  • Franky25 #30
    Én szeretem Nicolsont, de 30 éve szinte mindig ugyanazt a mérges, mogorva, szemetet kelti életere. Legutóbb a Bakancs Listát láttam, nem sok különbség van a korábbi alakításai között. Ő ilyen, és ilyen szerepeket is kap. A színész attól színész, hogy bármit eljátszik, és el is hiszed neki. De ő 30 éve ugyanazt csinálja, neki 30 éve ilyen szerepei vannak. HL előtte az ügyeletes szívtipró volt, ráadásul még egy meleg szerepet is eljátszott. Ezek után meg mutat egy ilyet. Ő színész... HL megmutatta, hogy el tud játszani egy örültet, de tud szívtipró is lenni, vagy szerencsétlen flótás, (egy régebbi ausztrál filmben.
  • Dynamic #29
    "Nem kellene túlmisztifikálni a szerepét sem. Jól játszik, de Nicolson sokkal jobb volt."

    Ezt cáfolom.Én teljesen szkeptikusan ültem be a moziba, azt gondoltam, csak divathype az egész.Annak idején Jack Sparrow istenítésétől is csömöröm volt és k*rvára idegesített, hogy mindenki minden kommentben elélvezett JD-től, ezért kritikus szemmel ültem be,és juszt sem voltam elájulva.
    Ehhez képest HL első megjelenése pofánvágott, és minden kétséget kizáróan, kegyelmet nem ismerve, a földbe döngölt.Rögtön megértettem, hogy nincs itt szó semmiféle divathype-ról vagy túlmisztifikálásról, "csak egyszerű" tényekről.
  • Franky25 #27
    Honnan nézed, ugyanis a legtöbb filmet, még az eredeti nyelven, is szinkronizálni szokták. Van úgy, hogy nem jó, vagy elveszik a hang.Ahogy az animációs filmeket is szinkronizálják.
    Na mindegy, ilyen filmet csak eredeti nyelven, Stohl, na majd pont ő. Minden második filmbe az ő hangja van, jó lenne már ha másnak is utat engednének. Amúgy a magyar szinkron már megszűnt létezni, minősége nincsen, csak mennyisége.
  • CaptainRumi #26
    Olyan nincs, hogy eredeti szinkron :D
    gondolom eredeti angol hang-ra gondoltál...szinkron az már magyar lenne

    de tényleg ezt csakis feliratosan ....de még az sem kell :P

    kiváncsi leszek ki lesz Joker magyarhangja,remélem nem basszák el a szinkront mint a 300 ban
    (sztem Stohl Buci lesz)