17
  • Palinko
    #17
    Nagyon tetszik az ötlet, és jó hogy mehet 2 irányba a dolog. Azt talán senki sem említette, hogy előnynek számíthat a minden 1 gyártótol (memória, cpu, gpu) vagy külömböző gyártóktol, de ők hangolnák össze így végül is kapnánk egy mai szemmel nézve MAC-et amiben sok lehetőség van, és tulajdonképpen nem lenne olyan kirekesztő a dolog mint a MAC esetében a túlzottan házon belüliség.
  • gkalcso
    #16
    A "Pro gémerek" a hardver fejlesztése helyett követelhetnék a játékgyártóktól a minőségi és eközben az erőforrásokkal takarékosan bánó programozást.
  • Kovász
    #15
    A "mindent egybe" dolog nem feltétlenül egyenlő az olcsósággal. Anno ugye a 2D/3D rendereléshez is két külön videokártya volt, aztán a kettőből lett egy. Most várhatóan ugyanez lesz a videokártya+proci kombóval.
  • dez
    #14
    Mind a kettő a célja volt, két irányban fejleszve.
  • Lokids
    #13
    Pedig mintha a projectnek a célja a CPU teljesítményének drasztikus emelése lett volna, nem pedig az olcsógépekbe szánt mindentegybe chipnek...
  • Xmas76
    #12
    Lehet, hogy én vagyok buta, de ezek célja az ultra hordozhatóság. Minden egyben chip (CPU+GPU+memória vezérlő+PCIe), lehetőleg alacsony fogyasztással, alacsony hőkibocsátással. Már csak egy déli híd kell hozzá, meg memória, és kész az egész.

    Még a prezentáción is jól olvasható, hogy kifejezetten 1 inchnél vékonyabb notebook-ok támogatása a cél. Tehát nem kell rá izomagyú hűtés, és alacsony fogyasztás várható, ha 6 órát mondanak (füllentenek) Vista üzem mellett.
  • kandeláber
    #11
    A prociba rakott GPU nem (sem) csak grafikára használható, de ettől még képes helyettesíteni egy vga-t, ha a páciensnek nincsenek nagy igényei. Ha vannak, akkor vehet mellé videokártyát, de ez nem kötelező, ahogy jelenleg is, a chipsetbe integrált vga-k esetén.
  • kandeláber
    #10
    És a pro gamerek a vevők hány százalékát jelentik? Minden bizonnyal kevesebb, mint 10%-ot. Ők rakhatnak mellé rendes videokártyát, a többieknek meg jó lesz ez.
  • Lokids
    #9
    Nem értem mit beszéltek itt VGA elhagyásról?
    Ha jól tudom (javítani ha nem) a grafikus mag a processzor számítási teljesítményét hivatott javítani, a grafikához továbbra is meg kell venni a VGA karit. :P
  • RecoPhile
    #8
    Ezt persze mindkét gyártóra értem.
  • RecoPhile
    #7
    Én szerintem egyenlőre nem ilyen egyszerű lesz a helyzett. Gondolj a Pro gémerekre akik lehet nem elégszenek meg csak szimplán Fúziós proci-vga-kal és több teljesítmény kell nekik, és szerintem még jó ideig nem az lesz hogy egykicsi dobozba ez mind. De azért reméllem végleg elbúcsúznánk VGA kariktól.

    Mellesleg ami ez mellett a hűtés aggaszt egy kicsit. Vajon milyen venti kell már ezeknek? Mert hát ugyan úgy a gpu chip is fűteni fog.
  • shabba
    #6
    Egy chipset és így a rajta lévő IGP a cpu-tól egy, de akár két generációnyi gyártástechnológiával is le lehet maradva. Azzal hogy az IGP és az északi híd a cpu-ba kerül mindig a cpu-nál alkalmazott legmodernebb gyártástechnológiával készül. Ezzel spórolni lehet az össz chip méreten és az össz fogyasztás is csökkenthető. A másik lehetőség pedig az hogy a modernebb gyártástechnológián ugyanazon méret mellett mint amit korábban a chipseten elfoglalt a chip sokkal több tranzisztort lehet elhelyezni, így sokkal bonyolultabb, nagyobb teljesítményű IGP-t vagy több csatornás memória vezérlőt lehet elhelyezni a cpu-ban. Ezen kívül hatékonyabb enegria menedzsmentet alkalmaznak a cpu-knál ezt idővel a beintegrált részegységek is megkaphatják így az egész chip energia hatékonysága javul, ami főleg a mobil eszközök esetén eslődleges fontosságú.
  • FlyingV
    #5
    hidd el van értelme :)
  • FlyingV
    #4
    hát én pl el nem akarom máig hinni, hogy egy iPhone teljesítménye (azért ezt hozom fel példának, mert erről hallottam konkrét infot) megegyezik egy PS2-ével.. vagy ott van a PSP, alias 'kézi-PS1'..
  • Cobra.
    #3
    Én még mindíg nem értem mi értelme belerakni a processzorba a videóvezérlőt. Nehezen tudom elképzelni, hogy bárminemű gyorsulást okozna az északi hídba integrálthoz képest. Egyedül abban az esetben van értelme, hogyha mem csak GPU-ként tud üzemelni, hanem megfelelő program segítségével általános számítási feladatot is el tud látni, ha nincs használva a 3D része.
  • item
    #2
    Ez a jövő gyerekek, mese nincs, egy brutál konfig az asztal sarkában egy kis dobozkában!
  • gkalcso
    #1
    Ezaz, mehet még bele a hang és az usb vezérlő, kell egy nyák meg néhány csati és kész is a procigép :)