13
  • moikboy
    #13

    A tokiói metrón is így gondolják
  • Inquisitor
    #12
    Pláne azért fura, mert bizonyos magasság felett nem is működnek a mobilok.
  • CrW
    #11
    Mert aztán a csendes óceán közepén is ki van építve a gsm hálózat... arról nem is beszélve, hogy a gépek árnyékolva vannak.
    Ezeket műholdakon keresztül oldják meg.
  • Bexter
    #10
    Legutóbb mikor repültem csak erre az időszakra kérték hogy kapcsoljuk ki a telonkat.
  • tom235
    #9
    Valószínű, hogy 10km magasan van wifi XD.
  • ocsieu
    #8
    Igen, néha zavaró, ha beszélnek körülötted, pláne, ha van, aki pihentetni vagy dumálni akar útközben, nem pedig a sok esetben idiótaságot hallgatni... Filmnézés, zenehallgatás nem ugyanaz a szitu, és max a szomszédodat zavarod, de nem 20-30 körülötted levő embert... Nem az a gond a telefonálással repcsin,vagy bármilyen másik tömegközlekedési eszközön, hogy a telefonáló nem tud beszélgetni, mert nagy körülötte a hangzavar, bár tény, hogy ilyen eset is gyakori, hanem pont fordítva... Gondold el, felülsz (ismerősöddel, családtagoddal) 1 párórás repülőútra, beszélgetnétek, de illedelmes ember lévén (nem vágtok bele más szavába => telefonáló embert sem szoktatok zavarni, pláne ha nincs hova félrevonulnia) egész végig a telefonálót fogjátok hallgatni? Az út felénél, vagy hamarabb felmegy benned is a pumpa... Legközelebb, ha repjegyet vásárolsz, kapásból "nemmobilozóba" fogod kérni... Gyanítom, hogy nem a nemzetközi járatokon probléma a telefonálás (talán a drága a roaming az oka? :D:D), hanem amcsiban a belföldi járatokon... Hisz 1 8-10 órás repülőúton nem olyan zavaró, mint 1 2órás úton...
  • ocsieu
    #7
    :D:D
    Ezek hülyék... Mert wifin aztán nem tudnának telefonálni, mi? Skype, VOiP mire való? A személyzet nem hiszem,hogy odaülne az utasok mellé, és hosszú perceken keresztül telefonálna... Ez a szitu hasonló, mint a dohányzás, nemdohányzás... "Millió" lehetőség van a probléma megoldására... Csak kijelölt helyen lehessen mobilozni, természetesen hangszigetelt helyiségben... Max pár ember végigácsorogja a repülőutat, még a végén meg kell emelni a gépeken a maximálisan megengedett személyek számát... :D
  • Basic
    #6
    Hát szerintem meg nincs igazuk. Miért ne telefonálhatna, ha van rá lehetősége? Zavar az, hogy beszél? És ha vlmilyen ismerősével utazik az ember, és vele fog az egész úton beszélgetni? Ugyanaz a helyzet. Szóval ha van akit ennyire zavar az ilyesmi, annak olyan javaslatot kéne benyújtania a gondja orvoslására, hogy a gépeken ne engedélyezzék a beszédet, és teljes némaságban kelljen utazni. A modern gépeken repülés közben nézhetsz filmeke, felteszed a fülhallgatót és nem is hallod a másikat. Amúgy az én tapasztalatom szerint alig telefonál valaki a repülőgépen.
  • duke
    #5
    Szerintem igazuk van,valoban zavaro lehet,ha valami idiota orakon at ertelmetlen agyatlan beszelgetest folytat a kozelunkben.Neha meg a sima bkv buszrol is lerugnam az ilyen kocsogot,aki reggel hangosan abszulute lenyegtelen,ertelmetlen dolgokrol fecseg negyed oran at.
  • Palinko
    #4
    Ki tudja lehet hogy igazad van :)

    Én már csak azt a cikket várom hogy kitiltották az utasokat is az amerikai járatokról :)
  • Kraptor
    #3
    "A mobil készülékeket a megfelelő magasság elérése előtt és a landolás alatt jelenleg is kikapcsolva kell tartani, ez azonban biztonsági okok és jogi viták miatt van így."

    Én úgy tudtam egész idő alatt, valami változott?
  • endale
    #2
    Lassan annyi szabadsága lesz egy amerikai légijárat utasának (pláne, ha külföldi) mint egy rabszolgának. Szerintem arra megy ki az egész, hogy visszahozzák az evezős gályákat az interkontinentális utakra. Az kőolajspórolás, környezetvédelem és fitness egyben, tiszta hasznon mindenkinek!
  • BlackRose
    #1
    Szerintem ez a légitársaság dolga kell, hogy legyen. A légitársaság tulajdona a repülő. Az utasok akik ezzel nem értenek egyet azok utazhatnának azzal a társaságal amely repülőgépein engedélyezett a dumálás, azok akiket a dumálás idegesít azok utazhatnának olyan társaság gépén amelyben nem lehet dumálni... ez ilyen egyszerű. Ha az utasok többségének nem tetszik a dumálás akkor majd szólnak ha nem akkor meg minek az erőfeszítés, mert néhány hatalmon lévő majom úgy gondolja, hogy ő a legokosabb a világon?