62
-
Stickhorse #22 Megnyugodtam, azt hittem, csak nekem nem volt valahogy korrekt a film (mondjuk úgy inkább, h hatalamas csalódás) Már a film beharangozásánál is éreztem, h nem volt olyan jó ötlet Kínába átvinni a történetet, emiatt nekem teljesen elvesztette a "varázsát" (nevezzük inkább hangulatnak), főleg mert "Múmia" címmel futott. Oké, h vannak régebbi szereplők, de egykét néhány átugorható utaláson kívül köze nincs a korábbi két részhez, amit azért én egy 3. résznél, főleg az első két rész jóval szorosabb kapcsolata után.
A filmről: Kezdem azzal, ami drága ovis szintű hozzászólónk (prince20...igen, te...lehet duzzogni) írásában legjobban tetszett...a hangok. Először is moziban még nem láttam olyan filmet, ahol ne hatottak volna eléggé a hangok, ugyanis ott van megfelelő hangrendszer. Ha arra gondolsz, h hanghatások, akkor meg egy effektekre épülő kalandfilmnél elvárható, h legalább lehessen hallani 3 élethű hangocskát, ettől nem kell hasraesni. A filmzene meg sztem korántsem volt annyira ütős, mint pl. az első részé, ott sokkal nagyobb erőt éreztem a zenében.
Effektek: mai technikával én átlagosnak mondanám, semmi extrát nem láttam benne, sőt egyes effektek a történet és bevezetés hiánya miatt sokszor eléggé feleslegesek voltak, bár lehet, h a készítők is látták, h max az effektekkel dobhatnak kicsit a filmen.
Történet: Van ilyen?:D Egykét dolog eléggé zavart a filmben, pl.: eléggé keveset tudunk meg a konkrét átokról, ami nem gond, mer végülis ki lehet következtetni, csak én egy kalandfilmnél nem szeretek ilyeneken gondolkodni. Aztán...életre kelt császárunk egyes képességei ködbe vésznek, míg más, relytett képességeit villogtatja. Pl.: uralja az 5 elemet...ebből ha jól emléxem 2-t megvillant (tűz, és a víz minden formája, pl. hó:D) de nekem hiányzik a többi, mer pl a fém uralásával eléggé helyben hagyta volna főhőseinket (igen, muszáj kötekednem:D) Viszont csak én nem kaptam el, h hogyan lett alakváltó is barátunk? Oké, h sárkánycsászár, de nem kell azzá válnia, nekem pl elég lett volna az, h pl. Kínában eléggé jelentős a sárkánykultusz, a sárkányt még bölcsnek is tartják, hohó, legyen a császár egy emberalakot öltött sárkány. De még ha sárkánnyá is tud változni, az a másik izé az mi volt?:D A jetikről, a halhatatlanságról, és a jó oldalra állt feltámasztott múmiákról nem is beszélek, nekem eléggé nagy túlzás volt ennyi segítség a jó oldalán, csökkentette a főhősök "hős" mivoltát...Brendan barátunk poénjairól csak annyit, h eléggé kevés volt belőle, és azoknak a felét is már eldurrogtatták, a másik felén meg csak azért nevettem, mert az férfiasabbnak tűnt, mint sírni szégyenemben:D (a fia pedig tényleg nyugodtan lehetne a testvére is, nem hiszem el, v a sok felesleges effekt helyett öregíthették volna kicsit Brendant, ha már nem jutottak el addig, h egy maszkkal megoldják az egészet)
Összességében tehát csalódás, de akinek sok pénze, türelme és ideje van, és még szeret is moziba járni, az azért beülhet rá... -
snorbi #21 Nemúgyvanaz, a "környezetstílus" is új :) -
akoshun #20 Örülök, hogy nincs a kritikában semmi pénzügyi adat :) külön köszönet -
bitbandita #19 Lol, hány éves vagy? Az ovit kijártad már? Mert egy ovisnak az már elég, hogy látványos és jó a hang... -
TeDDyRuSh #18 Na most akkor elmenjek moziba megnézni, vagy töltsem le?:) -
#17 LOL micsoda lúzer lehetsz :DDD
személyeskedsz mert, nem tetszik az emberek nagy részének az a film ami neked igen LOL olyan vagy mint egy kisgyerek kinek "lehúzzák" a dzsiájdzsóját LOL
a film gyenge, de nézhető. minden poén ellőve az elöző részekben. "popcornmozinak" tökéletes. -
RecoPhile #16 Az a baj, hogy első vetítések legtöbbször a marketing miatt lesz akkora rajongása. Alapból már a Múmiát mindenki ismeri és ha valakinek 2. is tettszet az a 3. at is megnézi. Na már most nem csak az első vetítések a fontosak hanem premier vetítés követő 1hét, ha ott is megálja a helyét akkor jó film.
SZVSZ. -
smaszi #15 Sajna Brendan mostanság nem remekel semmilyen téren. Nekem az előző 2 film százszorta jobban tetszett, mint ez... sőt még a Skorpiókirály is nagyságrendekkel jobb volt történetileg. Ez valami öszevisszaság let (jenetek egymás után rakva, bugyuta magyarázatok, összefüggéstelen történetszál stb.)! Az effektekkel néhol akad probléma, de összeségében hihetően élethűek..
Tehát hálivúd még mindíg nem tudja felfogni, h. az emberek többségének (remélem) nem feltétlenül a csili-vili efektek miatt tetszik egy film. A történetszál és a mondanivaló ( ha szabad így mondani) is fontos elegyét kell h. képezze a filmnek... (Hipervándor - tökletes is lehetett volna egy kicsikét több történettel, de így felvezetőnek is elég silány...)
Szumma-szummárum: egy rettenetesen félresikerült "klónt" kaptunk a pénzünkért... -
Vardar #14 A Brendan Fraser féle 1 mondatos poénokat szeressük:D -
#13 akkor te nezd meg! :P -
#12 szegény prince hangokat hall
-
#11 Nekem ez a film már a trailer alapján sántított. Na meg a képek. Annyira látszik pl. a sárkányos képen hogy úgy van odavetítve. Látványfilm, semmi több, gondolom én, meg a vélemények alapján. Márpedig ilyen filmek csak fárasztóak. -
#10 Egy évben 1x 2x járok moziba. Idén Dark Knighton kívül max még clone Wars-ra megyek, ha jön a hazai mozikba. -
#9 Erre el nem mennék moziba. Már bocs. Majd itthon jó lesz. 7.-én éjel Dark Knight, inkább arra adok ki pénzt. Aztán ha tényleg olyan jó IMDb Top#1 bla lba. Akkor elmegyek rá 2x is moziba :) -
Etinger #8 Látvány erős 8-as 10-ből, hangok azok.. hangokkal nem volt semmi :D Kína jó helyszín volt amúgy szerintem is azzal sincs gond... A forgatókönyv meg..... mi is??? hogy volt ilyen? azt hittem csak egymás után jött ami jött :D -
kicsibicska #7 Amúgy ma néztem meg a filmet, tényleg elég kínos tud lenni, ahogy kínozzák a színészek a béna forgatókönyvet...
Na de megért két órát, jók az effektek benne. :) (Kb ennyi ami jó benne..) -
kicsibicska #6 Milyen "hangokról nem is beszélve"? Vagy mivan?
Még nyomj le pár év helyesírást, mielőtt elkezded leidiótázni a népet. -
prince20 #5 Ezt nem a hozzászólóknak irtam, hanem a főszerkesztőknek! szal előre is sorry! ha félreértené valaki, egyébként akinek kell, az tudja hogy ki! -
prince20 #4 Mind idióták vagytok! A film atom nagy, mindenképp megéri, ami nem tetszik, nem kell lehúzni, sok más ebernek tetszhet! Látványos, és szépen megrendezett! (Kis hozzáértés emberek, ez hiányzik belőletek)! A Hangokról nem is beszélve, eszméletlen! Szóljatok ha csináltok ilyen filmet, vagy csak hasonlót, elmegyek a moziba, és utána véleményezem! Kiváncsi leszek meik lessz a jobb! Ja és a sztori: Kell a változatosság, semmi baaj az új környezetstílussal! cccc még ilyen bandát!No mind1! -
sandor8206 #3 Egyetértek minden szinten 0, de a látvány az 100%,szóval azért megéri jegyet, és tényleg Jet és Michelle jelenetei jók. De ami nagy nagy pozítivum úgy elment a 2 óra hogy észre se vettem,szóval azt hozta amire szántam két óra kikapcsolódás, végig pörög mégha hülyeség is. -
#2 Állítólag 42,5 millával nyitott ami nem annyira rossz! -
Etinger #1 Hát valahogy én is így éreztem ezt. Valami iszonyú kínos párbeszédekkel van teli a film. Nagyon estelen, és sablonos. Amolyan családi vígjáték az egész, ami megpróbál "komolykodni" csak hát nem igen megy... A látványjelenetek jók voltak, látvány terén nagyon odatették magukat a készítők. De ennyi. Nekem spec a 2. résszel sem volt gondom, de a 3. rész kb olyan, hogy van jó pár ötlet a történetben, ami meg sem fér egymás mellett, és olyan idióta módon, olyan nevetséges indokokkal vannak a történetbe vezetve, hogy az már fáj --> jetik színre lépése, halhatatlanság...