170
Scarface - A sebhelyesarcú (1983)
-
xxxpaulxxx #90 Ez " ha azt látja hogy nem jó szám, akkor meg se nézi" az teljesen jogos!:D
Éppen ezért csak ennyit fűznék hozzá: http://www.imdb.com/title/tt0086250/ -
nem kötekedni akartam, csak ha vki olyan néz be a topikba akinek nem ismeri a filmet, és ha elsőnek azt látja h nem nagy szám, jó eséllyel meg se nézi, pedig lehet attól neki még tetszene. Kül ő az első akitől azt hallottam h nem jó film. -
Irhatta volna azt is, hogy szar... :)
Jóvan ez igy...lépjünk tovább... :) -
nem is azt mondtam h az ő hibája. Ha nem tetszik neki, írja azt h "nem tetszett", ne azt h "nem nagy szám" -
Neki nem tetszett, ennyi... -
ja, biztos véletlen kapott 3 oscart :D -
háát a sztori akár egy májemivájsz ebizód is lehetne de a fényűző kérók azok jól átatták a gazdagságot amúgy meg nem egy nagy szám ... -
"mennyi ez? 43 ezer... cakk-um pakk, teljes felszerelésel? ... a géppuskaálványt külön felszámítom... " loál -
Film zenék nincsenek meg valamelyikötöknek?
Kellene az album, jó zenék vannak benne. Torrenteken kerestem, de eddig eredménytelenül... -
Szerintem ha ezt kiadnák egy GTA szintu világban, rockstar csinálná, igen nagyot ütne...
itt ugyanis tényleg gengszter volt a játékos, rendőrők megvesztegetése ( ez nagyon hiányzik gtabol, nem is értem miért nincs még mindig a játékban), rivális bandák ( volt egy kezdemény a san andreasban), autok, csonakok vásárlása stb... szerintem sok jo otlet volt a játékban, szivesen látnám PS3on vagy 360on -
xxxpaulxxx #80 de gondolom ott nem spanyol akcentus van:D -
Crysis (2007) (VG) .... Major Strikland
Condemned 2: Bloodshot (2008) (VG) (voice) .... Ethan Thomas
ezek mellett egy rakás gameban szinkronhang még... zsír. -
A színész aki a hangját adta tony montana-nak....André Sogliuzzo -
lol, kár hogy nem... egy szinkron szinész volt :D -
Az öregebb karakteréhez még elmegy :D -
Végvári Tamás szokott lenni. -
xxxpaulxxx #74 Szerintem jó a szinkronhangja... csak nagyon nem ebben a filmben:D -
Pedig Al Pacino hangja két külön kategória - már mint eredetiben vagy magyar szinkronnal (aki nem tudom kicsoda, de aki általában szokott lenni) -
xxxpaulxxx #72 igen én is ezt mondom hogy végülis az a bajom a szinkronnal, hogy az igazi beszólásokat teljesen átírja... ok minden filmben ez van... de ebben a filmben annyira jók az idézetek, hogy kár értük... Nah meg a végén borultam még ki... annyira nem volt átélés az "üvöltözésben" és a őrjöngésben amikor SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.beveszik a házát Sosa emberei...
Pedig az a film legnagyobb jelenete ugyebár... Egyébként maga a szinkronhangok jók lennének:D -
Ja én majdnem visítottam amikor a magyar szinkronban ezt a "Why don't you try sticking your head up your ass? See if it fits." egy igazi paraszt "kabbe a f*szomra, ízleni fog"-ra fordították.. -
xxxpaulxxx #70 Pontosa... nem ugyan az a szinkron, de mégis nagyon jól visszaadta a spanyolos akcentust:)
Azért a "Why don't you try sticking your head up your ass? See if it fits."
a "Say goodnight to the bad guy" és a "The eyes, Chico. They never lie.” is nagyon jó idézetek:) -
ldavid #69 csak az az ő hangja, amit a filmből fel tudtak használni, mert a mostani már "kicsit" eltér az akkoritól..
emiatt egy baromira hasonló hangú fószer szinkronizálta -
lol mert ő volt az:D -
na ezeket szerettem a játékban, a szinkron szinész nagyon jol visszaadta al pacino hangját... :) -
ldavid #66 itt van pár jó idézet
"I'm Tony Montana, a political prisoner from Cuba, and I want my fuckin' human right, now. Just like the President Jimmy Carter says."
"This is paradise, I'm tellin' ya. This town is like a great big pussy just waitin' to get fucked"
"I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with the best!"
"I never fucked anybody over in my life that didn't have it coming to 'em. You got that? All I have in this world is my balls and my word and I don't break 'em for no one."
"You have a look in your eye like you haven't been fucked in a year."
ez még nem volt:
akár össze is gyűjthetnénk, milyen filmekben volt utalás a Scarface-re
a New Jack City-ben pl. több jelenet is látható belőle
a plakát meg a Jóbarátokban is látható Joey szobájában (és a Joey sorozatban is) -
-
xxxpaulxxx #64 Természetesen Stohl buci is benne van a szinkronban ráadásul pont Manny hangja!
-
ez a film alapmű, a játék is nagyon jo lett hozzá, szerintem sok olyan plusz van benne ami a gta-bol hiányzik...
Ja és természetesen csakis eredeti nyelven jön át a film igazi hangulata, bár pacino szinkronja még jo is, de a többi elég szar, és a szinkronnal elvész a káromkodás egy része :) -
"The world is yours!" +fav
-
Minap belenéztem,és ez a film nálam is ottvan a top-on.
Szinte a semmiből feltör,teli lesz pénzzel,hatalommal,ellenséggel,majd gyorsan vége..elszáll a sok kábítószertől.Senkiben nem bízik már meg..és bevégzi.Tony Montana kultusz lett.Bemutatja,hogyan ne csináld!:-D.Ez mnapság is milyen igaz,hatalmas pénzekhez jutnak,majd vagy kinyirják őket,vagy saját maguk nemtudják már elviselni a jólétet.
Ja és sosem elég a pénz!!!!!!!:-D -
ez az 'érd el az álmaidat'-megközelítés is egy meglátás, én mondjuk erre pont nem gondoltam vna a filmmel kapcsolatban, erre ott van a Táncoló talpak :D
Amúgy nekem a keresztapa nem jötte be, első részznél beleuntam már, végig se néztem, ellenben a sebhelyesarcú, ami ugyanúgy jó hosszú film de abba mindig van történés, na meg engem a kíváncsiság is hajtott, mer jó időt eltöltöttem a vice city-vel, meg sokat is hallottam a filmről mielőtt megnéztem.... -
xxxpaulxxx #59 Az amerikai gengszert már nagyon rég óta meg akarom lesni.. szerintem a napokban neki is esek:)
Meg még it emlegették ezt a Nagymenők c. filmet... hát én nem láttam jónéhány kultuszfilmet, de ha az ember látná a világ összes filmjét akkor valszeg nem lenne más élete:D Nah de pótolok:) -
xxxpaulxxx #58 Húúúú mennyi nagyon jó vélemény!:)
Hát igen úgylátom ide inkább azok írnak, akik tényleg értik a filmet:) De amúgy még kiegészíteném valamivel... én valamilyen szinten példaként nézek Tony "figurájára" mivel nagyon becsülendő, hogy amit akart, azt elérte és tényleg az embernek sosem szabad feladnia az álmait mégha addig hosszú is az út. Bár Tony bizony elszúrta... lerövidítette az utat de nagyon és úgy tűnt ez nagyon jó döntés volt onnantól jönnek ugye a "bajlós árnyak" Szóval ez a film végülis azt is mutathatja, hogy elérhet az ember bármit... de nem szabad túl kapzsinak lenni mert a végén... hát... megszívja:D
Amúgy a játék szerintem nem volt annyira rossz... el kell neki nézni azt, hogy folytatja a történetet és hogy Tony túléli a dolgot és bosszútáll Sosan... de végülis egy egész kellemes élményt nyúlt... Én amúgy nagyon hálás vagyok a játéknak, mivel előbb a játék akadt a kezembe... és amikor nagyon zavaros volt a story (első fél óránál már) akkor mondom hogy... hmmm lehet meg kéne nézni a filmet?:D -
ha már ilyen mafiozos, gengszteres filmekről van szó akkor scarface áll az első helyen őt követi, american gangster, god father trilogia, alvilági játékok...
az első kettő egyfajta legenda, valóságos személyekről szól mindkét film. -
driver 4-et nézed meg. 78-ban játszodik a játék fele
-
keresztapa 1. után kedvenc filmem :) imádom az ilyen gangsteres filmeket,és Al Pacino is nagyot alakít benne.a szinkron meg fos,azt a sok fuck-ot visszaadni nem lehet.
egy remekműről beszélünk,még ma is simán megállja a helyét,és kíváncsi vagyok,hogy 5-10 év múlva melyik filmet fogják kivenni a tékákból többször? vegyük pl most a legfelkapottabb filmet,a dark knightot.szerintem többen fognak emlékezni a Scarface-re :) -
pont most akartam linkelni :Ddddd -
na én eddig nem juttottam vele :D én egy fél órát pörögtem vele, de nekem nem jött át a dolog. Amúg az ilyen 70-es meg 80-as éveket én is szeretem, de a játék nem tetszett. Ízlések és pofonok -
persze, többek között erre is rávilágít a film.
mindenki szűrje le magának a tanulságot belőle... van dögivel ...
játék:
azért a gta kicsit más. Ez a 70-es évek stílusa nagyon bejön nekem, a játék pedig elég szépen lekopintotta a filmből a részleteket. (kár, hogy a történetet nem sikerült teljesen)
Jó volt, hogy bárhová rendelhettük az autónkat, hajókat. Két külön hely, város rész és a szigetvilág. az egész játék a drog illetve pénz körül forog.
fegyvertuningolás, üzletek védése, emberek felbérelése, vásárlás, drogcsempészet ilyenek nincsenek a gta-ban...
persze hiba is dögivel a járékban, de érdemes végigjátszani azért.
-
A játékhoz:
-Nekem nem tetszik maga a koncepció, már leírtam miért.
-Másrészt, mint maga játék sem tetszik, Vice City után gyenge kicsit szerintem.
az meg alapigazság, hogy minél magasabban vagy, annál nagyobbat eshetsz...