Virtuálisan tesztelnék a gyógyszereket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vitaminokhoz es egyeb taplalekkiegeszitokhoz meg nemkeves "merget" (laboraromat es egyebet) adnak ugyanazok a cegek akik a gyogyszereket gyartjak.. vagyis ha egeszseges akarsz lenni, akkor se tudsz, talan ezert "rohad le a gyerek veseje, maja".
Calm down, dez, nem ismerek rad. 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Utálom ezt.
Kara kánként folytatom tanításom.
És a közhiedelemmel ellentétben ezek közel sem merülnek ki a hírhedt hiánybetegségekben, ami már csak az utolsó lépcsõfok.
Ezek mind tudományos tények, nyugodtan utánanézhetsz, ha már olyan alulmûvelt vagy, hogy nem vagy vele tisztában.
"#12 mikor írtam én olyat, hogy a töréseket gyógyszerrel gyógyítják?"
Én ezt írtam: 'Legalább a gyerekeket nem gyógyszerekkel kellene tömni, hanem mindent elkövetni, hogy alapvetõen a lehetõ legnagyobb mértékben elkerüljék a betegségek kialakulását...' (mellesleg éppen ezt mondja a normálisabb szakemberek túlnyomó többsége, ennyit az én baromságaimról...)
Erre te: "mit lehet "elkövetni, hogy alapvetõen a lehetõ legnagyobb mértékben elkerüljék a betegségek kialakulását" gyerekeknél? bezárod a pincébe, hogy ne essen baja?"
Ezzel inkább csak a balesetektõl, pl. törésektõl lehet megvédeni (azt is csak rövid távon, mert a pincében csontritkulása lesz)... A többi egyszerû logika. Segítsek?
"#13 a d-vitamint tisztességes mennyiségben tartalmazó készítmények RECEPTKÖTELES gyógyszerek. <...> ami d-vitamin étrendkiegészítõkben van 1. halottnak a csók, 2. amikor még ellenõrizték az ék-ket, 80%-uk nem tartalmazta a dobozon feltüntetett mennyiséget."
Ez így nem igaz, csúsztatás.
1. Ahány gyógyszerként forgalmazott terméket láttam, abban mindben mesterséges d-vitamin volt - amit tényleg nem tanácsos túl nagy mennyiségben a szervezetbe juttatni. (De legalább jóval olcsóbb az elõállítása, így az egész rendszer biztosítja a gyógyszergyártóknak a nagy profit elõjogát.)
2. Csak olyan ÉK-t ismerek, amiben természetes formában megtalálható. Szerintem ezért nem recepköteles.
3. Csúsztatás kijelenteni, hogy "halottnak a csók", csak mert a termékek egy részében kevesebb mennyéség van, mint ami a dobozon szerepel. Értsd: nem 1/10-e van, mint sugallod. És a fogyasztási felsõ határ sem olyan alacsony, mint a mesterséges változatnál.
"egy ék forgalmazásához ma mo-n kizárólag csak bejelentési kötelezettség van, kutya nem nézi mi és mennyi van benne."
Ez sem igaz. Van egy hatósági biztonsági felsõ határ, és ami ezt túllépi, azt kivonatják a forgalomból. Több ilyen eset is történt a közelmúltban.
"ha vitaminkészítményen töröm a fejem, biztos hogy gyszként törskönyvezettet veszek, azoknak legalább az ogyi a körmére néz, remélhetõleg. (vitaminoknál ez csak besorolásbeli különbség, emlékeztetõül: centrum gyszbõl lett ék, calcivid fordítva, a termék nem változott.)"
Keveset, mesterségeset, jó drágán (mennyiség/ár arányban). Gratulálok.
"azért örülök, hogy te tudsz olyan étrendet, amivel minden törés megelõzhetõ."
Újabb csúsztatás. Direkt kiemeltem, hogy nem minden eset, csak csökkenthetõ az esélye. Ezt sem én találtam ki, bármely felkészültebb orvos megmondhatja.
"kérlek oszd meg velünk."
Mi sem egyszerûbb: ami megfelelõ arányban tartalmazza a szerves kötésben lévõ kalciumot, magnéziumot, foszfort.
"olyan kellene, ami azért a mamák combnyaktörését is megakadályozza, mert akkor nem kellene (nekik is, nekünk is) egy vagyonba kerülõ gyszekkel tömnünk õket."
Õk egy kicsit más eset, mint a gyerekek, mert nem kis részben hormonális oka van a kalciumvesztésnek. Ugyanakkor köztudott tény, hogy pl. a magyar nõk nagyobb része nem jut elég kalciumhoz és magnéziumhoz, és ez nagyban elõsegíti az idõskori csontritkulás gyorsabb kialakulását.
"a helyes étrend jó és szép, csak éppen nem sokan élnek vele, mindenki tudja mit kellene enni, senki nem teszi - meg azért nem panacea..."
Éppen azért, mert nincsenek tisztában a fontosságával.
"amit írtam, tulképp nem neked írtam, inkább mások okulására: sg-s munkásságod alapján reménytelennek tûnik, hogy meg lehessen gyõzni, hogy marhaságokat/közhelyeket ne puffogtass olyasmivel kapcsolatban amivel köszönõ viszonyban sem vagy."
Itt inkább te puffogtatsz közhelyeket, minõsíthetetlen stílusban, csúsztatásokkal és hamis állításokkal fûszerezve. Nézz tükörbe.
"ja igen: eszed ne használd, nincs."
Hát, neked ha volt is, már nincs, mert eldurrant. Kivételesen ajánlok egy gyógyszert fogyasztásra a számodra: nyugtató. Aztán ha lenyugodtál, olvass is egy kicsit.
#12 mikor írtam én olyat, hogy a töréseket gyógyszerrel gyógyítják?
#13 a d-vitamint tisztességes mennyiségben tartalmazó készítmények RECEPTKÖTELES gyógyszerek. azért örülök, hogy te tudsz olyan étrendet, amivel minden törés megelõzhetõ. kérlek oszd meg velünk. olyan kellene, ami azért a mamák combnyaktörését is megakadályozza, mert akkor nem kellene (nekik is, nekünk is) egy vagyonba kerülõ gyszekkel tömnünk õket.
ami d-vitamin étrendkiegészítõkben van 1. halottnak a csók, 2. amikor még ellenõrizték az ék-ket, 80%-uk nem tartalmazta a dobozon feltüntetett mennyiséget. egy ék forgalmazásához ma mo-n kizárólag csak bejelentési kötelezettség van, kutya nem nézi mi és mennyi van benne. ha vitaminkészítményen töröm a fejem, biztos hogy gyszként törskönyvezettet veszek, azoknak legalább az ogyi a körmére néz, remélhetõleg. (vitaminoknál ez csak besorolásbeli különbség, emlékeztetõül: centrum gyszbõl lett ék, calcivid fordítva, a termék nem változott.)
a helyes étrend jó és szép, csak éppen nem sokan élnek vele, mindenki tudja mit kellene enni, senki nem teszi - meg azért nem panacea...
amit írtam, tulképp nem neked írtam, inkább mások okulására: sg-s munkásságod alapján reménytelennek tûnik, hogy meg lehessen gyõzni, hogy marhaságokat/közhelyeket ne puffogtass olyasmivel kapcsolatban amivel köszönõ viszonyban sem vagy.
ja igen: eszed ne használd, nincs.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Nem.
Arról volt szó, hogy hanyagolsz...
A tudattal kapcsolatos "megállapítás" meg csak sci-fi és mézesmadzag.
És "képesek rá", mint így is képesek úgy beállítani, hogy ez megbízható.
A Kék Agy projekt 1 ilyen sejtoszlop (vagyis kb. 10k sejt) számítógépes modelljét hozta létre.
Agya = agykéreg + agyvelõ
Agykéreg (szürkeállomány): itt van az emberi agy idegsejtjeinek több, mint 3/4-e.
Agykéreg = több millió sejtoszlop
1 sejtoszlop = kb. 10.000 idegsejt = kb. 0,5×2 mm területen (="mikrocsip")
A Kék Agy projekt 1 ilyen sejtoszlop (vagyis kb. 10k sejt) számítógépes modelljét kívánja (!) létrehozni.
A projekt kezdeményezõje egy zsidó, Henry Markram (École Polytehnique Fédérale de Lausanne, Svájc). Neki sikerült rávennie az iskolát és az IBM-et (2005-ben), hogy bocsássanak rendelkezésére egy Kék Gén/L (Blue Gene/L) szuperszámítógépet.
3 év alatt sikerült megalkotniuk egy virtuális agykérgi sejtoszlopot (3D-s modell).
Ez komoly eredmény, mert a 10.000 sejtbõl álló egyetlen sejtoszlophoz 30 millió szinapszis és több kilométernyi rost tartozik.
Végezetül egy érdekes megállapítás:
"Ha a virtuális agy minden eddiginél valószerûbben tükrözi a biológiai agyat - mint a majdani Kék Agy - akkor az sem lehetetlen, hogy egyfajta tudat is keletkezik."
(Természet Világa, 2008/8. Jakabfy Éva: Szuperagy).
Micsoda kérdés.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És mindenesetre nem csak balesetek vannak. A betegségek jobban megelõzhetõk. Nem verik nagy dobra a hatóságok, mert akkor sokkal többe kerülne az gyermekélelmezés, de koránt sincsenek fullosan ellátva az összes kellõ tápanyaggal a gyerekek (sem), pedig - ezt megint csak nem verik nagy dobra - ezzel elég hathatósan fel lehet lépni nagyon sok betegséggel szemben. És itt természetesen nem csak kimondott hiánybetegségekrõl van szó. (Meg persze idegi/lelki aspektusa is van a dolognak, hát abból sem vagyunk éppen a toppon. Az egész emberiség sem.)
(De még ezt is el lehet kerülni erõs csontozattal, amihez megfelelõ élelmezés kell.)
Eszed használd, ha van.
Csak nehogy olyan történjen, mint legutóbb...
Legalább a gyerekeket nem gyógyszerekkel kellene tömni, hanem mindent elkövetni, hogy alapvetõen a lehetõ legnagyobb mértékben elkerüljék a betegségek kialakulását... De erre nem nagyon törekednek, pedig van mit tenni bõven. Csak nem akkora üzlet.
a gyerekeknek való gyógyszerekrõl szóló adatok meg azért viccesek, mert elsõ körben nem is lehet gyerekeken kísérletezni (se terheseken, se szoptatós anyákon), ezért van az, hogy a doki vakarja a fejét, hogy na ennek meg most mit... több évtizedes ha-knál azt olvashatjátok, hogy ezen spéci betegcsoportoknál nem, vagy óvatosan adható, kellõ mennyiségû adat hiányában. ráadásul gyerekekben a gyógyszer biofarmáciája teljesen más lehet mint felnõttben, úgyhogy hibás a testsúlytömeg arányában adni gyógyszert.
még egy érdekesség: tessenek csak megnézni a recept nélkül, benzinkútnál kapható ibuprofen vagy paracetamol készítmények utasításait, uaz a ha tartalom mellett más/más max napi adagot, szedési idõtartamot, vagy ha már errõl van szó, korhatárt jelölnek meg.
vagy ha már itt tartunk (és most elkanyarodtam, bocsi, csak b@ssza a csõrömet): mo kedven gyógyszere, az algopyrin másfél éve rpköteles. én nem vizsgálom, hogy ez jogos-e vagy sem, de uezzel a ha-gal (noraminophenazon-na-mesylat - metamizol) egy szintén 500mg-os kúpot veszel rp nélkül és a s3ggedbe dugod, onnan több hasznosul -> ha veszélyes az anyag, a nem rpköteles veszélyesebb, mint a rpköteles.
van itten kérem szépen ellentmondás bõven.
rp=recept
ha=hatóanyag
asszem itt ez a lényeg..........
<#kocsog>#kocsog><#bdead>#bdead><#levele>#levele>
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.