Perfect Blue - Nem mese, csak felnőtteknek!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
wonderful days + perfect blue dvd-megjelenés
Ami miatt viszont figyelmeztetném a tisztelt leendõ nézõket, az az, hogy mai szemmel koránt sem fog olyan átütõnek hatni a film. Ma már nem "nagy szám" a történetek ezen fajta magyarázata. Példát szándékosan nem írok, hisz az felérne egy spoilerrel, de tény sajnos: akármilyen jó film is a Perfect Blue, egyszerûen nem ugyanaz a hatás ma, mint anno egy évtizede volt.
Gaming is believing.
Szóval ha Japánban 'Páncélba zárt szellem', akkor magyarul is legyen az, nem igaz?
Mondom ez úgy, hogy a Ghost In The Shell névvel sincs bajom.
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Na nézzük csak, a japán címe Páncélozott Különleges Alakulat vagy ilyesmi, az Angol meg Ghost in The Shell. Hogyan fordítanád akkor ...? Remélem nem a Szellem a kagylóban lesz a válasz 😉
"2. körbeírhatnánk, a te fogalmaid szerint pontosan mit is jelent az otaku?"
Nézd meg a "Vonatembert" (Densa Otoko), akár a moziverziót, akár a sorozatot. Na a fõhõs és a havrjai az Otaku megtestesült szobrai. 😄
Szokásos mantrák egyike. Utóbbi idõben rengeteg jó film/sorozat született.
Korábban azért írtam, hogy a sorozat vs. anime korrektebb összehasonlítás volna, mert szerintem többségben vannak a folytatásos animék. A legtisztább az, ha a sorozatot sorozattal vetünk össze.
Mondok két nevet, amit az amerikai sátánok csinálnak: Lost, House MD. Te mit gondolsz ezekrõl? Szerinted gyengék?
Véleményem szerint az animékben és a klasszikus filmekben is egyformán oszlanak meg a jó és a rossz a mûvek. Egyéni ízlés alapján persze lehet rangsorolni, de az más kérdés.
Ez a 'minden jó Keletrõl jön' hozzáállás már súrolja a csõlátás kategóriáját. (Kicsit sarkítottam, oké.)
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Anime ROXX. Ennyi 😊
DBZ is My Favourite
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Az amerikai tucatfilmgyártásnál tényleg klasszisokkal jobb az animék 95%-a. Ez nem jelenti hogy nincs jó amcsi film, de pl Quentin Tarantino, és pár ember filmjein kívül a többi 1x ha nézhetõ és kidobható.
Lopásról koppintásról annyit hogy már amirikában a mesékhez is japán rajzfilmeseket kérnek meg sokszor mert 10-20 évvel lehagyták a világot. A GITS is milyen régi és full számítógépes. Original run May 1989 – November 1991 És sok olyan van benne amit akkoriban nem sok filmben láthattunk. Max william Gibbson sci-fi, cyberpunk könyveiben olvashattunk.
Egy kis emlékeztetõ az anime fejlõdésérõl:
the histry of anime 1958-
a mai és régi mangák itt jól lászódnak mekkorát fejlõdtek.
a szerzõhöz:
1. a "páncélba zárt szellem" miatt bocsánatkérést szeretnék eszközölni. nagyon fájt.
2. körbeírhatnánk, a te fogalmaid szerint pontosan mit is jelent az otaku?
köszi
Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.
DBZ is My Favourite
"reméli, hogy az elkövetkezendõkben is lesznek utalások mangákra/animékre. Tim Kring-nek (a Heroes atyja) nincs ellenvetése az ötletre, mert ez segíthet jobban eladni a sorozatot keleten"
"ha anime rajongó vagy, feltéelezem, hogy nem ásod bele magad amerikába, csak a felszínen tapogatózol"
Elárulom neked, hogy az nimék elõtt és az animékkel egyidõben gyûjtöttem a filmeket is olyan 2003-ig. Van több 100 DVD-nyi filmem. Szóval ott is van némi tapasztalatom.
DBZ is My Favourite
azért vicces, hogy mennyire csõbe nézel meg lopásról beszélsz és felhozod azt a példát, hogy egy színész, hogy megformálja az elõre megírt karakterét a dragonballt hívta segítségül. azt hívta segítségül, de ettõl még a db-nek nincs köze a H-hoz.
minden mûveészeti alkotásnál lehet találni inspirációt, ha akarunk keresni. persze van irigyek, kissé negatív emberek, akik holmi lopásról beszélnek (kicsit félreérted a szó jelentését), de épp ugyanannyi, ha nem több eredeti amerikai alkotás van jelen, mint ahány japán (ha anime rajongó vagy, feltéelezem, hogy nem ásod bele magad amerikába, csak a felszínen tapogatózol), mint ahogy szinte minden anime esetében látszik honnan az ötlet, több japán és amerikai elõdöt észre lehet venni bennük.
de ettõl még nem mondom, hogy a japcsik lopnak, csak õk is ügyesen merítenek ihletet sajátmagukból és amerikából. sorolhatnám, de nem sorolom, hiszen aki nem néz csõbe, az tudja, mikre célzok.
nem mellesleg ez a legnagyobb baj az animefanokkal (és most általánosítok). valamiért, mivel nemzetközileg, ha tetszik, ha nem, rétegkultúráért rajonganak, és átveszik a többi rétegkultúráért rajongó legjellemzőbb alapvonását, hódít köztük is a sznobéria, lesújt a sznobhatás. sajnos.
In the May 15 issue of Wired magazine, Masi Oka, the actor playing Hiro Nakamura in NBC's Heroes, mentions that he drew inspiration for the character from Dragonball. Oka also hopes that the series will include more specific references to anime and manga. According to the article, Heroes creator Tim Kring agrees, particularly because this will help expand the show's appeal to the Asian market. Two episodes have already included Mazinger Z toy cameos, and Oka, a professed Naoki Urasawa and Shonen Jump "geek," has said in previous interviews that he helps translate and rewrite some of Heroes' Japanese dialogue.
A lényeg, hogy Masi Oka elismeri, hogy karaktere megformálásában nagy szerepet játszott a Dragonball és reméli, hogy az elkövetkezendõkben is lesznek utalások mangákra/animékre. Tim Kring-nek (a Heroes atyja) nincs ellenvetése az ötletre, mert ez segíthet jobban eladni a sorozatot keleten.
Szóval Amerika a lopsáshoz ért a legjobban. És még lehetne sorolni, hogy hány és hány filmet/sorozatot koppintottak animékrõl, vagy éppen egy adott animét filmesítettek meg az amcsik...
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
A ma nagyon nagy amcsi tömegfilmekkel csak az a baj, hogy 15 perc után tudja az ember a végét... és ez bizony szánalom.
Ami az "hollywood goes to Japant" illeti... Azért lesz a DB-bõl film, mert kifogytak az ötletekbõl nyugaton és hoppá itt a kelet... Sõõt vigyázzunk, már bejelentették a Ghost In The Shell és az Akira mefilmesítését is - persze az amcsik. Elõbbit a szóbeszéd szerint a Dreamworks csinálja (júúújjj, lesz itt Motoko figura a HepiMil menü mellé....), az utóbbit pedig tán Leonardo DiCaprio rendezi (na ezen röhögtem... aztán már nem annyira), ja és persze majd elfelejtettem Cowboy Bebop is be van már jelentve... Szal nem fur, hogy a gagyi Jumperek és szánalmas képregényadaptációk után (melyek filmes szemmel 0 innovációt jelentenek és 0 rendezést)az egész nyugat egyszerre fedezi fel magának keletet?
Nagyon félek egyébként, hogy milyen filmeket hoznak ki belõle...
smv - háát, jól összesikerült kötni a két fogalmat, grat... :-)
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Kicsit torzult képen látjuk ezt az ipart, mivel idehaza csak a jobb mûvek lesznek ismertek. De rengeteg visszatérõ klisé van itt ezekben a rajzfilmekben is, csak esetleg nem annyira feltûnõ, mert összességében még a fanok is kevesebb animét láttak, mint 'normális' filmet.
Persze ez még a jobbik eset, mert vannak nagyon sokan akik azt mondják, hogy õk nem néznek meg mást, mert a DB az egyetlen jó, és azt istenítik. Én bár a DB-t istenítem (van 1 terra DB-s cuccom XD), de ennek ellenére istenesnek tartok nagyon sok animét. Megnézek bármit szinte, és ezzel megadom mindegyiknek az esélyt. Szóval a lényeg az, hogy én legalább nem vagyok csõlátású. De még mindig nem láttam animét ami ûberelni tudta volna nálam a DB-t. Filmek Vs. Animék témához annyit, hogy régen gyûjtöttem a filmeket, akár csak most az animéket. De a filmekkel eljutottam arra a szintre, hogy nagyrészt nincsen semmi jó manapság. Teljesen leálltam a filmek nézésével. Persze van 1-2 amit kíváncsiságból megnézek, mondjuk azért, hogy vajon miért istenítenek egy filmet annyira. Ilyen pl. a Batman The Dark Knight is. A Star Wars rajongásom pedig még mindig megvan, és abból is megnézek minden újdonságot, csak sajnos egyre jobban csalódok George Lucas-ban, minél több SW újdonságot ad ki. Szóval, animék. Az animékben annyi kreativitás van hogy az hihetetlen. A filmek elbújhatnak mellettük. És az a pláne, hogy az animéknél átlagba 10-bõl 7 nagyon jóra sikeredik. Míg filmekbõl kiadnak 10 évente egyet, ami hatalmasat üt, dehát az semmi. Vagy esetleg kiadnak párat, amik az átlaghoz képest jobbak, de az nekem már kevés. Az animék közt maximálisan megtalálom a nekem valót. Mindig tudnak újat mutani. Ennyi a különbség a Japánok és az Amerikaiak kreativitása közt.
DBZ is My Favourite
Számomra ez jelenti azt hogy az alkotók elszálltak, bár kétségtelen, hogy némileg stilust is váltottak.
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
elég sok anime itt megtalálható.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ergo proxy nagyon bejött. A sötét jövõ Ergo proxy AMV
WitchBladeAMV
Blood+
Black Lagoon
Desert punk
+cowboy bebop, afrosamuri, samuraicamploo, death note, devil may cry, Ghost in the shell, narutoshippuden.
Mióta megnéztem ezeket eléggé kritikus vagyok a mozifilmekkel kapcsolatban. Történetben klasszisokkal jobbak ezek mint bármely nagy mozifilm.
DBZ is My Favourite
DBZ is My Favourite
Ghost in the Shell meg... õszintén, tudom bármi újat mondani mondjuk a Neuromancerhez képest?