31
  • palm pilot
    Sztem csak simán akkora a filmdömping hogy a néző azt se tudja mit nézzen, mire adjon ki kemény ezreseket, így próbál a tutira menni és elpre eldönti mire ül be. De választani csak abból tud amit a reklámok az arcába tolnak, a többi "ismeretlen" filmről honnan tudná kitalálni az most jó lesz vagy sem?

Igény lenne a néző részéről az újításokra, csak a kiadóknak nincs rá igényük, ők csak a biztos állóvízre mennek, x+1. folytatásokra adnak csak lóvét, az lesz csak bereklámozva, az újító filmeknek nem sok esélyük van eljutni a nézők tudatáig, hogy amikor választ mit nézzen, rá essen a választás. Ugyanez megy a rádióban is, mindegyik kb ugyanazt a szart, az átlaggagyit játsza, mert vmi statisztika kihozta hogy akkor kapcsol el a legkevesebb (igénytelen) hallgató, így ott 2%-kal nagyobb reklámbevétel érhető el mint minőségi műsorral.
  • Xmas76
    "A hosszan tartó vita eldőlt, a közönséget nem érdeklik az új történetek, csak a folytatásokra és feldolgozásokra vevők, valamint a különleges effektusokra. "

Kedves Szekeres Viktor!

Ennél nagyobb butaságot még életemben nem olvastam! Nagy költségvetésű, igényes új filmek nem születnek, ezért nem kelendőek az új filmek. A nagy filmgyárak pedig igyekeznek nem kockáztatni a pénzüket, ezért sablonokban gondolkodnak. Amit egyszer el lehetett adni, máskor is el lehet, csökken a kockázat, nő a nyereség...
  • Csacsis
    "Csak a folytatásokra és feldolgozásokra vevők"
    Qvára nemigaz, csak ugye mostanában valahogy kevés az értékes, jó film, amit sajnos a különleges effektusokkal próbálnak meg pótolni. De attól még a film nem lesz jobb. Lásd Pl:Terminátor 3. Látványosabb mint az első két rész, de a legrosszabb is. Ha ilyen lett volna az első rész is, nem éli meg a 2.-at. Azon kívül ott van az ebből készült sorozat:"Sarah Connor cronicle". Még viccenk, paródiának is rossz. Ellenben ott van pl a Kill Bill (1-2 lényegében 1 rész), Equilibrium, Illuzionista, stb... amik egy részesek, mégis nagyon jók.
    Én személy szerint nem szeretem az amerikai nézőket, mert miattuk szokott megbukni a legtartalmasabb sorozat, film. Nekik főleg a látvány kell, ezt elismerem. De nekünk nem! (jó, néha nekünk is, de csak akkor, ha mellette a történet is rendben van)
  • willcox
    "Miért csak a folytatásos filmek érdekelnek minket?" - MEGALOL! Ezt a baromságot!
    Honnan veszi valaki a bátorságot, hogy ezt így kijelentse? Ki az a "minket"? Mert hogy én nem tartozom közéjük, az biztos. És még biztos sokan nem. De akkor meg mi értelme volt ennek a cikknek? Kit érdekel, hogy a sorozatbuzikat a sorozatok érdeklik? A folytatásos filmek majdnem ugyanez a kategória, csak ott a rókabőr effektus lép fel.
  • zsellerm
    Amit leírtál, az valóban nem bonyolult, de tantusznak se tantusz - csak egy jól csomagolt ferdítés.
  • Rocko
    :egyetértszmájli:
  • god25
    Ilyen hülye, üres cikket.
    ...és ennyi xar filmet... pff
  • Doktor Kotász
    Ha egy film sikeres, és felkerül a listára, ahol a nem folytatások szerepelnek, akkor csinálnak belőle egy folytatást, és így lekerül a listáról.
    Mi ebben az annyira bonyolult, hogy az SG szerkesztőségének nem esik le a tantusz?
  • winnie
    ez a "-.-" az irónia jele? mert gondolom afféle cinikus megjegyzés akart lenni. film legalább heti 4-6 jön ki, de könyv heti 4-600 és botrányos minőségű a zöm, tipikus copy-paste.
  • z99999
    aki jó sztorit, eredetiséget akar, az olvas -.-
  • gemi
    Szerintem vannak jó eredeti filmek/rajzfilmek is, de tény, hogy sokaknak valami támpont is kell.Sokan mennek el PIXAR rajzfilmekre, mert tudják, hogy jókat szoktak csinálni. Az elindulás nehezebb, de ha sikerül és utána sem adják alább a színvonalat, akkor egy író,rendező stb.. neve már garanciává válhat.
  • kukacS3K
    egy folytatást is el kell kezdeni valahol mert mondjuk ha nézünk egy eredeti filmet aminek folytatása van akkor az folytatásos vagy eredeti:D?
  • Loverman
    megőrülök attól hogy egyesek abban mérik a jó filmet hogy "nekem az". nem vagyunk istenek, így nem mondhatjuk ki egy filmről hogy abszolút jó vagy rossz, csak azt hogy nekünk tetszett vagy nem. EZ AZ amire rá kellene jönni;)
  • winnie
    jaja, való igaz, rengeteg jóság van hollywoodban, minden 10. film adaptáció vagy folytatás. az más kérdés, hogy józsi a szomszédból nem fogja megnézni a garden state-et vagy a whacked-et vagy a wristcutetrs-t vagy az erőszakikat.
  • Etinger
    Akoshun: ebben az utóbbi mondatodban bizony van igazság :) De... ( és itt jönne h az elkezdeném dicsérni Szekeres Viktor cikkeit, de nem teszem szóval csak annyit írok, hogy...) én speciel mindig jól szórakozok a cikkein (mind pozitív min negatív értelemben) :)

Apropó, jól láttam h a Remény Rabjai a második helyezett az IMDB-n? Ez azt jelenti, hogy a Sötét Lovag... az új Batman szépen a listára terelte a figyelmet... :) A Keresztapa még hátrébb szorult... :)

Na pl ez is egy szempont nálam a filmek megítélésénél. Egy a sok a közül Semmiképp nem az egyetlen, ezt hangsúlyozom :D
  • Real13
    Jobban körül kell nézni, és látjuk, hogy Hollywood sem csak adaptáció, szerelmes vígjáték meg remake...
  • akoshun
    nem erről a cikkről van szó konkrétan, kb az összes kritikája pénzügyi és oscar-adatokkal kezdődik. persze ezek is (lehetnek) érdekes szempontok, csak én úgy érzem, hogy túl nagy hangsúly van fektetve ezekre a dolgokra a cikkeiben. ennyi.
  • opeca
    Az utolsó előtti kérdésre a válasz, egyértelműen a tojás volt előbb. Ugyanis a dinoszauruszok már tojást raktak.

Egyébként a cikk jó, végre egy kicsit foglalkozunk ezzel, a szerintem igencsak komoly témával is.

"hogy aki történetalapú újdonságot akar, annak a hollywoodi egyen romantikus komédiákat kell kedvelnie"

Pontosan.
    Ebből áll már Hollywood. Animációs film, remake, szerelmes vígjáték.

De a lényeg még mindig az, hogy ezt egyelőre egy igen széles réteg torkán le tudják nyomni, és amíg ez megy, hát addig az igényességre vágyók sajnos folyamatosan ínséges időket fognak élni.
  • Lordboxi
    Egy filmet nem lehet mérni aszerint, hogy egyes embereknek mennyire tetszett, az egyetlen mérő eszköze, az a pénz és a díjak, szal nem nagyon értem mi is a problémátok.
  • kalapos01
    Én is egyetértek, de akoshun szerintem félreolvasott valamit, mert senki nem beszélt jó filmekről - a fentiekben még csak nem is szerepel a "jó" jelző, nem is értem, hogy hogy jön ide, hogy valami jó-e.
  • DarkEvilPiccolo
    Miért csak az ilyen semmit nem érő témákkal foglalkozik SG? Ez a Szekeres Viktor nagyon pénzmániás lehet. :)
  • Cat #10
    Egyetértek, nem attól lesz jó film egy film, hogy sokan nézik meg. Ez egy véleményműfaj, mindenkinek más tetszik, mégis érdemes megnézni, mikre kiváncsiak az emberek. Ha elveted a filmfesztivál díjakat, a nézettséget és a bevételt, milyen egzakt mérőszámot ismersz ezeken kívül?
  • valamit
    Szvsz. ebben sok igazság van. Egy jó első rész, egy jó könyv vagy egy jó képregény már komoly szájhagyománnyal bírhat és emiatt plussz embereket vihet a moziba.

Például Uwe Boll ezt mind egyszerre nem bírja és hát nem is tolonganak a filmjein.
  • winnie
    "lehet azt is mondani, hogy a jól megreklámozott filmekre van néző."

ez jó:)) (gondolom nincs nagy véleményed a nézőkről...)

ha csak ennyi lenne a siker titka, hollywoodban mindenki milliomos lenne. rengeteg "jól megreklámozott" film bukik és sok alig reklámozott lesz siker szájhagyomány útján.
  • MiZo81
    Ha elolvasod a bekezdést, kiderül, nem állítják benne, hogy a "Boldogság nyomában" könyvadaptáció lenne...
  • Etinger
    Azért azt kell mondjam, hogy ezek is szempontok. Egy dolog, hogy valami nekem tetszik, 1 dolog, hogy az másnak tetszik. De ha sok mindenkinek tetszik, akkor talán tényleg jó az adott film. Hiszen ez a célja a legtöbb filmnek nem? Hogy népszerű legyen, hogy minél többen nézzék meg, és élvezzék a filmet. Az, hogy anyagilag is ott van a dolog, azaz nagy bevétel stb... ez szoros összefüggésben van az előbb említettekkel. Ja és az Oscar azért, igenis mérvadó.. csak nem feltétlen önmagában.
  • lokko
    a filmkészítés üzlet, és az az üzlet a jó üzlet, ami sok pénzt fial ...
  • Tyl3R
    Viktor mi lesz a következő cikked témája? A borzak nemi élete? Vagy a Kis herceg birkájának igaz története?
  • SaintSavin
    Reklámokban meg mindenhol a folytatásokat és feldolgozásokat nyomják, szinte, ha nem kutakodsz el sem jut hozzád, melyek az igazán jó filmek.
    Ezek után persze lehet mondani hogy csak az elöbbiekre van néző, vagy lehet azt is mondani, hogy a jól megreklámozott filmekre van néző. Ez közelebb áll a valósághoz...
  • akoshun
    ne haragudj, hogy ezt írom, Szekeres Viktor, de megőrülök attól, hogy a jó filmeket bevételben, nézettségben, és Oscar-jelölésekben mérik, sajnos Te is ezt teszed. Attól, hogy ezeket többen nézik meg, még nem lesznek jobb filmek. Szerintem Te is így gondolod. Csak sajnos ezt nem írod. Na mindegy.
  • Etinger
    ..a Boldogság nyomában... ami szintén egy könyvadaptáció. Ugye?