14
  • Vanek úr
    Az én OTP-s tapasztalatom: nekem nem levélben adtak át semmit, hanem ott, helyben én adtam meg a jelszót, az azonosítót helyben generálták, és nálam elkérték a telefonszámomat, mert az OTP is SMS alapú pár perces biztonsági rendszerrel dolgozik.
    Vagyis amit Te éltél meg, az vagy nem OTP volt, vagy már nagyon régen lehetett (esetleg szándékos hitelrontást végzel). :)

Mellesleg nem állítom, hogy az OTP lenne a legjobb bank (sőt, a kamataik talán az egyik legrosszabbak itthon; és nem igazán ügyfélcentrikusok), csak nem szeretem, ha valaki félretájékoztat (pl. személyes útálat miatt).
  • Vorpal
    de van - ez legalább olyan erős argumentum mint a tiéd.D
  • turul16
    OTP netbankjaval sincs baj.
  • Mcsiv
    "de úgy általában sem hiszem hogy a magyar netbankos oldalak ennyire trék lennének mint az amerikaiak."
    Ebben igazad van, a leggagyibb magyar bank is odafigyel egy csomó olyan alapvetőnek tartott dologra (pl.: https), amit a cikkben tárgyalt bankok elvetnek egészében. Mellesleg az OTP, illetve ezekszerint az erste és a bb oldala is eléggé átgondolt ahhoz, hogy ne legyenek belőle problémák. Nem is sokat láttatok ilyen szalagcímeket hogy "Bankszámlákat lopkodnak m.o.-n!". Az hogy néha előfordul ilyen eset, az betudható annak hogy buták az emberek. Pl.: nekem is jött már olyan mail, hogy lépjek be az accountommal az xxx bank rendszerébe, hogy visszaigazoljak valamit, (csak nem a bank url-je volt:)). Az ilyet, https ide vagy oda, a legtöbb ember lazán megeszi.
  • metaljesus
    nekem erste nagyon bevált. ügyfélkód+felhasználónév+jelszó, ami után küld egy 5 percig érvényes kódot sms-ben. plusz minden tranzakcióhoz amit netbankon indítok ugyanilyen sms-kód kell.
    de úgy általában sem hiszem hogy a magyar netbankos oldalak ennyire trék lennének mint az amerikaiak.
  • Doktor Kotász
    Milyen állami garanciára gondolsz?
    Mert az nincs, illetve pont annyi, mint a többi banknál.
    Számlánként néhány millió.
  • Vorpal
    Hát akkor én ezzel az OTP vel mellé lőttem - vicces, bizosan az állami garancia teszi.D

Pedig még imizset is váltottak -- erre bizony szartak.
  • item
    Nekem is a BB nél van a zsém, ez az azonosítás nekem is tetszik,remélem ez tényleg hatékony, me nagyon nem szeretnék egyszer úgy ébredni hogy üres a számlám.
  • roliika
    A Budapest banké szerintem nagyon jó. Https alapú SSL kapcsolat alapban. Első körben be kell írnom a 8 jegyű kódom...kis betű nagybetű keverve számokkal, ha ez sikeres, kapok SMS-ben egy kódot ami 10 jegyű, és akkor léphetek csak be, ez a kód csak pár percig érvényes. Szerintem ez így nagyon jó rendszer.
  • arrakistor
    Egy normális oldal, a teljes oldalt https protokollal küldi ... és nem is kell hozzá banknak lennie... ilyen pl.: a skype regisztráció és a belépés után a teljes kommunikáció 100% SSL alapokon fog nyugodni.
  • Vorpal
    ja és ez szlovák bank - itt Mo. on nekem csupa rossz tapasztalatom van ezzel kapcs.

Most kaptam az OTP től egy accountot, és elképesztő volt: Jó, ok a csaj kedves volt de egy boritékban adta oda egy papirra filctollal odacsapva - biztonság kb semmi - lehetett lekötni a pénzt a biztonság kedvéért - hát hogyismondjam - védd magad ügyfél.DD
  • Vorpal
    jólvan látom az sg.hu is olvassa a RilizLogot.)

átolvastam a szinopszist és elképesztő milyen hibákat követnek el a bankok,
    félelmetes a dolog, mert létrehozni egy jól működö rendszert nem egy nagy ördöngősség - és a kormányoldalakkal ellenben, nem is egy nagy összeg.

egy jó példa amit a családban láttam, hogy token rendszert használ a bank, amit a felhasználóknak egy kis műanyaglapra adnak oda - ala Terminator3 - kéri a kódokat minden bejelentkezéskor.D
  • RecoPhile
    erre kitünű példa erste banknak az oldala :)
  • item
    Szép, gondolom ez itthon sincs másképpen. És pont egy bank vakker akinek aztén tényleg van pénze, ugye a mi pénzünk.. Pancser banda az egész aztén csodálkoznak ha feltörik az egész rendszert.