15
  • Tinman #15
    Már megölte... nálunk igen. ^^
  • rigidus
    #14
    En lassan tizedik eve nem tevezek. Nepbutitas. Hosszutavon a nagy embertomegek elandalitasara majd kulonbozo politikai, gazdasagi erdekek javara valo manipulalast szolgalo eszkoz.

    Regen az egyhazakat hasznaltak erre, ma az eszkozok jobbak igy moralis ertekekre vagy az egyhazakra mar nincs akkora szukseg.
  • Sadun Tryst
    #13
    detto, ha lehet én is kerülöm a szinkronos filmeket, ugyanis sokszor nagyon bénára sikerül. erre egyik legjobb példa, a transformers film. szinkronnal egyszerűen nézhetetlen...

    meg úgy alapban. híradót néha nézek, esetleg időjárást. néha-néha 1-1 filmet ha éppen olyat adnak ami mondjuk örökzöld. (forest gump, stb)
  • torma99
    #12
    Csatlakozom hozzád, én is a bármikor, bármit, de főleg azt amit én szeretnék elv miatt szoktam le a tv-zésről. Maradt a sport, az ismeretterjesztő (ng és dc kivételével mert ott nem sajnálják az állandó reklámot, tehát ac és spektrum). Amúgy is kb nézek 50 perc 1 óra tévét esetleg lefekvés előtt,ha nem olvasok, amúgy meg netezek egy 3 órát és azalatt megtudok mindent. Na meg persze plö egy szélsőjobbos-rendőr összecsapásról a tv-ben az adott nagy trend által meghatározott dolgokat tudja az ember kiolvasni. Viszont ha a neten elolvas 10 híroldalt, és megnézni a különböző csoportok által készített videóit, jobban tud véleményt levonni, mint ha csak a tv-k által sugárzott információkra lenne hagyatva. Na meg persze nincs is egy jó műsor, sorozat vagy bármi a tv-ben amiért érdemes lenne leülni az óránként ~20 vagy ~15 perc reklámra...
    Jah és most látom, hogy van aki a tv-ben leadott filmeket kritizálja. Ehhez is csak csatlakozni tudok. Szörnyen gyengék lettek a szinkronok úgy kb 10 éve (vagy csak én tanultam meg addig 2 nyelvet) szóval filmeket is csak eredetibe nézek, esetleg angol, vagy német felirattal ha nehezebben érthető, ez nálam már alap.
  • NEXUS6
    #11
    Én a reklámok miatt egyszerűen képtelen vagyok tévézni, na jó háttérnek lehet, hogy megy az internetről valami adás, de ennyi. De egyszerűen nem bírom, hogy 20-20 perceket ellopnak az életemből, amikor nincs semmi csak a spam-szemét, és ha valamit elkezdek csinálni, akkor kizökkenek a filmből. Szal általában elkezdek csinálni valamit, és elfelejtek visszaülni a film elé.

    Nem az internet öli meg a Tv-t, hanem a silányság.
  • RecoPhile
    #10
    Én most csak azért kapcsolombe a Tv-t ha van valami érdekes dokumentum film: Viasat History, Extrém, Discovery Ch. stb.-n
  • P3h3ly
    #9
    Ragozni se kell, látszik a különbség.
    De legalább megnyugtatták magukat a TVsek a cikkben említett felméréssel.
  • n3whous3
    #8
    Mindenesetre amióta van netem, keveset tévézem, szal...
  • arrakistor
    #7
    mi az a televízió?
  • Tetsuo
    #6
    kiegeszitve:

    TV: a filmeket vagjak, ujraszinkronizaljak es gyakran ismetlik, undorito reklamaradat frocsog a kepedbe meg a filmek ideje alatt is.
    Viszont nem kell keresni, csak leulsz es passzivan befogadod a kesz tartalmat. A szinvonal annyira leesett, h gondolkodni se kell rajt.
  • P3h3ly
    #5
    Az elsőnek kifejtett álláspont a hír címére vonatkozik a második pedig a hír tartalmára, a kettőnek sajnos elég kevés köze van egymáshoz.
  • P3h3ly
    #4
    TV: Sorozatok, ősöreg filmek, bulvárhírekkel teletűzdelt híradók, nagyrészt gagyi showműsorok előre meghatározott időpontokban. Vonzó?

    Internet: Normálisabban elérhető hírforrások, letölthető filmek, videóportálok, valószínűleg elérhetők a showműsorok legjobb jelenetei is ha megfelelő helyen keresik őket ugyanígy tucatnyi oldal van letölthető sorozatokkal. Ami pedig a legfontosabb mindent akkor nézel amikor akarsz.

    Ha így nézzük elég valószínű hogy aki teheti az internetet választja.
    Viszont ha csak annyi az érdekes hogy pl a youtube hogyan befolyásolja a nézettséget akkor valószínű sehogy.
  • Yany
    #3
    Lehet, hogy a netes anyagok miatt gyakrabban kapcsolok a TV csatornák közül egyikre, vagy másikra _ha leülök a TV elé_, de alapvetően nagyságrendekkel kevesebb időt töltök TV előtt a netnek köszönhetően, mint mondjuk 5~10 évvel korábban. És a helyzet csak romlik (TV szemszögből). Már nincs is TV készülékem. Nem öli meg? Még nem... de a tendencia jelenleg igencsak arra mutat...
  • Sanyix
    #2
    bánón
  • Gerygrey
    #1
    Számomra már megölte... Úgy 2-3 éve.