89
  • IrkaBirka
    #89
    Amúgy javaslom a raidelést a függőség kezelésére.
    Amikor raideltem, 1-kor mindíg vége volt. Mióta nem raidelek, megszaladtak az órák :)
  • irkab1rka
    #88
    A drogszaktudorok szoktak indokolni úgy (egyesek), hogy az, hogy az alkohol legális, az nem azt jelenti, hogy akkor a drogok is legyenek azok, mert először oldjuk meg azokat a problémákat, amik vannak.

    Na akkor csokolom, wowfüggőséggel csak akkor foglalkozzunk, ha a pia és a kábszer problémák már megoldódtak, tartsuk be az érkezési sorrendet.

    Amúgy a faszom az ilyenekbe, hogy: "Server restart in 1:00 minutes"
  • merai
    #87
    ja ezt még lefelejtettem mm hányan is ismerik az nget olvasgatom a hireket és sg hir ha megnézitek a listát
    akkor az email között ott van a ADV Films ami kéri hogy törölje a másolatokat az NGE röl balbalbala és a response a levélre igy kezdi "Hello, my dear sir(s)!
    We all like Evangelion a lot." :D ö is szereti az Neon Genesis Evangelion-t :D
  • merai
    #86
    :) nekem is megvan a wow de ha blizzard szerverén akarsz játszani akkor havonta fizetni kell nekik de anyit meg nem ér meg a játék ugyis p2p-vel szereztem be
    ezért én kicsi magyar szerverre lépek fel játszani de a wow fügöség XD
    nem láttátok ti még az NGE-t :D áh 2 nap alatt végignéztem :D de 2 honap kell mig feldolgozod XDDDDD NE nézétek meg mert leszoktok a wowrol egy ideig :D
    az NGE nálam megelöz mindent wowot, harry pottert meg minden szart ami csk létezk (és nem lenézni az NGE-t mert egy szar anime elöször én is azt gondoltam róla de nge teljesen más higyétek el)
  • koschwarz
    #85
    szerintem minden függőség ott kezd el káros lenni, amikor a normál családi és szociális kapcsolatok teljesen háttérbe szorulnak, és a létezés egyetlen értelme, célja, gondolata az a dolog lesz, a körül forog, amitől függő.

    tehát ha valaki napi pl. 2 órát játszik vagy edz, azzal semmi baj, ha előtte elvégezte a munkáját, a gyerekével is játszott, elmosogat, beszélget a feleséggel/barátnővel, elmennek moziba, dugnak. utána lehet wowozni, akinek erre van gusztusa, akkor az még egy komoly hobbinak számít.
  • Komolytalan
    #84
    Szerintem a függőség definíciója az ami generálja itt a flamet. Definíció szerint ha valaki minden nap megiszik 1 pohár bort, az alkoholista, alkoholfüggő. Merthogy rendszeresen iszik. Más kérdés hogy szerintem az ég egyadta világon ezzel semmi baj sincs, és társadalmilag is teljesen elfogadott, hogy pl ebédhez vagy vacsorához 1 pohár bort igyon az ember. Lehet összességében még napi 2 pohár is összejön - máglyára vele.
    Szóval alapvetően nem kell védekezni: aki valamit rendszeresen csinál, az függő. Más kérdés hogy a függőség nem káros egy bizonyos pontig. Az meg hogy ez a pont hol van az egyértelműen kiderül a következményekből. Pl ha a WoW függőség miatt az ember nem megy el szilveszterkor berúgni mint az albán szamár, mert a barátaival együtt ünnepel valamelyik fővárosban, és lövöldözi fel a tüzijátékokat, az szerintem nem baj. Még úgy érzem az se gond, ha nem gyúr emiatt napi 2-3 órát, hogy undorító sztereoidszörny váljon belőle, aki 30 évesen "váratlan szívelégtelenségben" hal meg. Akkor inkább a ropi és a chips, és haljon meg 98 évesen mint Churchill :-P
    Ha viszont a családja szétesik emiatt, az már gond.

    Szóval lehet itt kérem támadni a függőséget, csak ezzel egy a baj: ezzel azt támadjuk, hogy az ember életében rend legyen. Hiszen az, hogy bejár minden nap dolgozni/suliba az is egy k.rva nagy függőség, mert hát milyen már hogy az életéből napi 8-10 órát munkával b.sz el, ahelyett hogy a családjával foglalkozna/piálna a haverokkal/kokszolna az edzőteremben.
  • magus
    #83
    szerinted nem olvastam el, és úgy írok? komolyan ennyi érv jutott eszedbe gondolom hatalmas agymunka hatására? tényleg? ennyi?
  • Headon
    #82
    Én pl WoW-ozok, most éppen nincs accountom de ha úgy gondolom h játszanék egy kicsit akkor előfizetek egy hónapra. Nem hiszem h az ilyen megjegyzéseket vakon a WoW-ra kéne korlátozni. Szerintem ez egy fasza kis játék el lehet vele szórakozni csak guildbe ne lépj be:D Akkor kezdődnek a gondok ha mások döntik el h mennyit játsz.
  • Balumann
    #81
    Te sem olvastad el a cikket. A cikk teljesen jó, olvasd el és te is rájössz.
  • magus
    #80
    gratulálok, sg színvonal

    írtsuk ki az mmo-kat, a készítőket dugjuk gázkamrába, a játékosokat vigyük el leszoktatótáborokba, ez a modernkori pestis, meneküljön mindenki, téged is elkap és nem ereszt

    néha a blikk is hitelesebb mint az sg, sebaj
  • Balumann
    #79
    Szerintem a többi mmo-t hamarabb meg lehet unni, mint a WoW -ot. A WoW készítői viszont direkt erre mennek ki.
    A cikk szerintem teljesen jó.

    "A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." Azt mondja, hogy egyre többen válnak függővé. Semmi általánosítás nincs. A más online tevékenységekbe meg bennevan a más MMO is.

    A Marlboro -t felesleges lenne kiemelni, a WoW azért sokkal inkább kiemelendő, más mmo-hoz képest.
  • warchief
    #78
    Igen, csak a cikk első mondata szerintem nagyon nem ok. Ez olyan, mintha úgy írta volna meg, hogy a "Marlboro, italozás és más kocsmai dolgok károsak az egészségre". A wowon kívül van pár másik mmo is, amitől szintén lehet valaki függő nem?
  • Balumann
    #77
    Szerintem ez egyik sem jelenti azt, hogy mindenki aki wowozik az függő. Az első idézetben még ott is van, hogy "aki egesz nap a szamitogep elott bambul".
    Nem 1-2 napra, hanem általánosságra kell érteni. Az nem baj szerintem, ha valaki néhányszor egész nap otthon van, és játszik/netezik. A probléma akkor van, amikor már semmi más nem érdekli igazán.
    Mindenki tudja. De muszáj mindenkinek magára venni, aki wowozik, mert milyen hülyeség is ez, hogy ezzel foglalkoznak, mikor nem mindenki függő.
    Arról nem beszélve, hogy nem az SG cikkírója is csak annyiban foglalkozik ezzel, hogy megírja hírként... És szerintem teljesen jó. Csak hát nem foglalkozni kellene ezzel, hanem megoldani a problémát... és ugyan ez van a dohányzással és alkoholizmussal is. Igazából nem nagyon tesznek ellene.
  • warchief
    #76
    Addíg szerintem nincsen probléma, amíg az ember a szabadidejétben játszik, netezik stb. A problémák akkor kezdődnek, amikor valaki szándékosan rendezi úgy, hogy több szabad ideje legyen a dologra. Olyankor már ez a dolog befolyásolja az életét, ahol szerintem már függőségről lehet beszélni. Valóban igaz, hogy aki egész délután a tévét bámulja, vagy horgászik, semmivel nem feljebbvaló dolog, mintha valaki a monitort bámulja. Teljesen igaz, hogy leginkább az szúr szemet az embernek, hogy egy helyben ülsz. Viszont mégsem értem, hogy ha valakire azt mondják, hogy szenvedélyes horgász, miért pozitív dolog, és ha valakire azt, hogy szenvedélyes wow-os, akkor negatív? Ugyanúgy ülsz egy helyben, csak nem a pecabotot markolod, hanem az egeret.
    Nyilván nem egészséges a számítógép előtt görnyedni folyamatosan, de talán azt kellene megvizsgálni, hogy az a valaki miért teszi? Szerintem ha valaki azért ül a gép előtt, mert nincs más dolga, akkor tegye. Én pl. utálok horgászni. Ha áramszünet van, akkor sem megyek pecázni. Ha éppen lenne más dolga is, de inkább mégis ül a gép előtt, az rossz. Nyilván ezért vannak azok a hosszú felvételi tesztek a kezelés előtt, hogy kivizsgálják, hogy tényleg függő az illető, vagy csak időmilliomos?
  • Adler
    #75
    kocka módon tolom a wow-t, bevallom jól érzem magam amikor játszom, raid, aréna, guild minden más ami ezzel jár.
    Nekem ez a kikapcsolódás,valaki horgászi, valaki kocsmázik, meccsre jár, barkácsol, meg egyéb dolgokat csinál. Én ezt, miután ezt otthon üzi az ember, igy a többiek -ti. feleség, barátnő, szülők, éppen ki - könnyebben rámondják, hogy függő (kivéve, ha a többieknek is hasonló a szórakozásuk), egyszerűen azért mert szemelőtt van, én ezt tapasztalom.
    Érdekes módon, aki tv ik, ül a barom és kevésbé barom sorozatok előtt, ne adj isten úgy tévézik, hogy összevissza kapcsolgat, s bámulja 3-4 órán át, arról kevesebben nyilatkoznak.
    Pedig jelen esetben a wow pl. aktiv szórakozás, még a tv bámulása nem az.
    Függőség, naná, hiszen pl. a wow esetében a progressziv dolgokról szól az egész, lehet persze kényelmeskedni, de én pl. ha csinálok valamit szeretem normálisan, jól csinálni, hogy legyen valami eredménye.
    Társaság itt is vegyes, mint pl. egy munkahelyen, itt is eredményeket felmutatni, alkalmazkodni, kompromisszumokra jutni - itt a guildben levő ténykedésre gondolok elsősorban - egy nagy különbség van, a bénák, motiválatlanok, idióták hamar kihullanak - ki a bánat akar olyannal raidelni, aki nem látja el a feladatát - még egy munkahelyen nem igy van, vagy én dolgozom rossz helyen:)

    Sajnos, dolgozni is kell, nem árt a családdal is foglalkozni, igy az igazi HC kockulástól én messze vagyok, pedig kiprobálnám, de mégsem teszem.
  • warchief
    #74
    Ebben egyetértünk. De szerintem olyat itt nem írt senki, hogy napi 12 órát játszom, de nem függő.

    Egyébként a véleményem az egész írásról: igencsak jó húzás az sg-től, olvasottság tekintetében, hogy ilyen cikket ír. Ha egy cikkben együtt olvasható, hogy "world of warcraft" és "függő", máris ugrik a nép. Ugyanilyen hálás téma a konzol-pc, vista-xp vagy hasonló viták szítása bizonyos cikkekben. Vagy az örök favorit, hogy beraknak egy fényképet valami média-balfaszról (legutóbb Balázs) aki vigyorog a kezében a csúcsszuper trendi okostelefonnal, máris ott az iphone-nem iphone vita. :)
  • warchief
    #73
    "Jatszani neha jo, de aki egesz nap a szamitogep elott bambul az egy idiota. Huzzatok ki a valo vilagba, menjetek le a terembe edzeni ti gyokerek, mert elsorvadtok. Foglalkoznatok inkabb komolyabb dologgal. Nem veszitek eszre hogy ez mar luzerseg? Ez a buzi wowosoknak szol. :))" (15ös)
    "A World of Warcarft, a chatelés és más online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte." (a cikk első mondata)
    Mi ez, ha nem általánosítás? Talán ha úgy fogalmazta volna: "a MMO, a chatelés..." vagy egyszerűen, hogy: "Az online tevékenységek egyre több áldozatot szednek világszerte". Ezzel szerintem igencsak feladta a labdát a (wow)=(függő kocka) hívőknek.
  • Harry Seldon
    #72
    Szerintem itt csak azok tagadják vehemensen az online és gépfüggőség létezését, veszélyeit, illetve mélységes szánalmát, akik maguk is online, illetve gépfüggők. Ezzel a tagadással mentesítik magukat a tények alól, és hiszik el, hogy mindaz amit művelnek - és amit nem - az a világ legtermészetesebb dolga.

    Sajnálatra méltó emberek ezek, akik kezelésre szorulnának. Szegények lassan kitalálják, hogy az a überalles ember, aki napi 8-10-12 órát rohad hobbiszerüen a gépe elött. Én sajnálom őket ezért a kicsavart, már-már elmebeteg gondolatvilágért.
  • Balumann
    #71
    Kicsit tanuljatok már meg értelmezni. Senki nem mondja, hogy aki wowozik az függő, vagy kocka. Idézzétek már a cikkből, vagy valakinek a hozzászólásából (aki nem csak befirkantott valamit) ahol ezt mondják.
    Vannak függők. Ti nem vagytok azok. Nem kell magatokra venni csak azért, mert ti is játszotok azzal. Senki sem mondja, hogy mindenki az.
  • rigidus
    #70
    > Rohamosan terjed az online függőség

    A TV fuggosegrol mikor lesz cikk?
  • warchief
    #69
    Egyetlen különbség talán az lehet, hogy egyesek szemében az, ha valaki a sportot viszi túlzásba (ez is ugyanannyira egészségtelen), az nem olyan bűn, mintha valaki a számítógépezést. Szándékosan nem wow, vagy inetrnet, mert olyanok mondják rá valakire, hogy onlinefüggő, akiknek gőzük sincs arról, hogy egy számítógépet akár tanulásra, vagy munkára is lehet használni.
  • warchief
    #68
    "a konditerem neked miért egyből szteroidozás? :S
    és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erősebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs."

    Ja, mert ha valaki wowozik, az egy hülye függő kocka. Akkor a konditerem nekem egyből szteroidozás. Az űberkockák valóban csak a rohadt számok miatt csinálják, hogy "erősebbek" legyenek, ugyanúgy ahogy az übergyúrógépek is ugyanezért a célért dolgoznak. De tényleg ne mondd már, hogy nem veszed észre a hasonlóságot a két példa között. Mind a két esetben egy "beteg" emberről beszélünk. Elárulom, én is járok konditerembe, és wowozok is. Mindkét esetben találkozom normális emberekkel, és hülye függőkkel is, ezért tartom bosszantónak az általánosítást.
  • Narxis
    #67
    Ezt észrevettem magamon is, függő vagyok, így jártam.
  • gomoo
    #66
    vagy épp nem minden nap más nö-vel fekszik le mer manapság ez a menö!Én elfogadom a melegeket és elfogadom ha valaki emo és ha valaki kocka a saját életét bassza el itt a kellö felvilágosítás a lényeg és a kapcsolatok na meg a napi trend!emo-sok azért vannak mert sok hülye tv diva ezt mutatja be mész boltba (reklám new yorker) emo cuccok hát ha már más nincs akkor vegyünk azt hamár ez van nézzzünk ki ugy mint az emosok és hamár mindenki emos legyünk mi is azok!ha valaki nagyobb társasága kondyzik éjjel nappal kreatinon él az valszeg ugyanabba fog belecsapodni!Ha neki kockák az ismerösei akkor valszeg rákap egy mmo ra pl wow és aazzal kapcsolodik ki! a lényeg az az h ez egy irdattlan hülyeség a tv-a hirado söt már lassan minden blog forum arra buzdít vagy épp ellenkezik bizonyos elvekkel!Ez az egész egy rakás ...mert etetik az embereket és sajnos a mai ember nagyon is könyen rávehetö mindenre!nem tagadom én is!Nekem ez a véleményem!bocs h hoszu lett!:D
  • gomoo
    #65
    Na jo akkor kezdjük ezek szerint én kocka vagyok!nyári szünet van!kockulok mint állat huzom a karijamat és hol ezzel a baj?Nálam ez ugy van pl hétfö melozok hazamegyek 5-6 fele hajnal 3-4 ig a gép elött ülök szivom a cigim aztán lefekszek aludni,felekeel kb 13-14 ora felé!!(esetenként késöbb)aztán felhívom haveromat h menyünk baszzunk be csajozzunk zuzzunk le partyzni valamelyik clubba szintén 4-5 ig ott baszom a rezet halál részegen hazajutok alszok!másnap felkelek felhívom az éppen akkora csajt akivel smároltam vagy flörtöltem clubba áthívom elmegyek hozzá elmegyünk szorakozni vidámpark strand vagy akármi jol érzem magam!Azátn hazamegyek felmek msn-re megnézem a népeket aztán megyek kockulni tovább 3-4 oráig aztán felkelek 12 ora felé elmek melozni és az egész fojtatodik!felborult a bio-ritmusom és?nyár van kikell használni minden idöt h szorakozz mmo-k is csak szorakozás azt tény h és nagyjábol mással nem foglalkozok csk wow al a gépen meg éppen akkori "csucskirály" fps-el!Ha kell nem dohányzok 1 hétig ha kell nem wowozok egy hétig és ha kell nem baszok be egy hétig nem hiányzik!De ha van rá idöm kedvem inkább nézek filmet wowozok bebaszok haverokkal szorakozok a hölgyekkel és egyéb JAJJDE elvont dolgokat csinálok amit egy szerintem norm ember csinál mondhattok kockának mondhattok alkesz nak mondhattok ku.va pecérnek de egyikse se igaz!Akármenyire hihetttlen az emberek 80% a akinek van lehetösége(anyagi) az internetezik akkor most mindenki függö amugy meg ez egy tipikus rasszista felfogás h kocka mert nem jár le kondyba vagy
  • emile zola
    #64
    Mivel itt már kezd vmiféle csoportterápia kialakulni, így hát bevallom, én is napi 8 órát töltök el legalább a gép előtt:)
    azért csinálom, mert szórakoztat, kellemesen el tudom tölteni az időt...mert sok a szabadidőm:)
  • dzsagon
    #63
    Ez a világ rendje, nem kell parázni.
  • Balumann
    #62
    Nahát, a szokásos vélemények ezzel kapcsolatban. Csak pár mondat ehhez.
    1. Valaki még mindig nem érti érdekes módon, hogy egész nap/este (vagy túl sokat) a gép előtt ülni egészségtelen, főleg egy fejlődésben lévő testnek. A túl sok természetesen relatív, attól függ, hogy mit csinál más időben (ha csak tv-zni hagyja abba 1 órára az más, mintha eesetleg kimegy focizni 1 órát ^^).
    2. A dohányzás, alkoholizmus is hasonló, az is egyfajta "menekvés" a való világból. Lehet, hogy egészségi szempontból rosszabb és másmilyen a dohányzás, viszont az a kapcsolatokat talán még jobban erősíti, kimész valakivel elszívni cigit, közben beszélgettek, stb...
    3. A WoW, készítői is ugyan úgy felelősek a függőségért, mondhatni a céljuk is ez volt. De ha jól nevelnek valakit, és oda is figyelnek rá, akkor nem lesz függő valaki.
    Természetesen a környezettől, ismerősöktől is függ, hogy ki az aki inkább a számítógépes világba menekül.

    4. Általánosítani tényleg felesleges. Legtöbben tényleg csak azért játszanak/neteznek, mert szeretnek. Én is sokat netezek/játszok, mégis például amíg 1 hétig Horvátországban voltam, nem hiányzott egyáltalán.

    Az ilyen függőségek egyébként csökkenthetőek lennének, ha oda figyelnénk egymásra is, főleg rokonainkra. És nem arról van szó, hogy meg kell mondani mit csináljon, hanem nem hagyni, hogy éjjel-nappal gép előtt üljön. És ez minden függőségre igaz. A játékot nem fogják betiltani, sőt inkább újabb ilyeneket fognak kiadni, a világ meg egyre kegyetlenebb körülöttünk.
    Ha ilyenek mellett is csak elmegyünk így, hogy "mindenki azt csinál amit akar", meg "mi közünk hozzá", akkor csak egyre rosszabb lesz minden. Akár hülyének nézitek azt aki ezzel foglalkozik + engem, akár nem... ^^

    A WoW -al kapcsolatban meg annyi, hogy én is játszottam egy kis ideig. Én is azért hagytam abba, mert túl sok időt igényel. Nehéz összehasonlítani, hogy melyik a jobb, de egy FPS játékkal játszani, jófej emberkékkel sokkal jobb szerintem, mint egy ilyen online szerepjáték. Hamachi nagyon hasznos ilyenkor, hogy egy jó kis csapatot lehessen összehozni, szinte mind1 hogy melyik játékban.
  • szvini
    #61
    azért a te hasonlatod sem helytálló :)
    És kimondta hogy nem káros az ha valaki a gép előtt döglik napi sok sok órát és csak a karját rángatja? Van aki szerint az auto is káros szenvedély :D.
    De most ne vitatkozzunk, csak hát a kakis példa :D az azért lol :D:D
  • Tigerus
    #60
    http://kismalac.net/malacka/mic/Huligan
  • Sippie
    #59
    húzzanak eddzeni hogy olyan "okosak" legyenek mint te? Ajjajjj
  • arrakistor
    #58
    amugy nem is ismerem konkrétan a WoWot , de régebben rengeteget Jedi Academy-ztem a neten Siege és FFA szobákban.
  • arrakistor
    #57
    Egy alapvető, óriási különbséget elfelejtessz, ami miatt nem is lehet egy kategriába sorolni, de még csak egy napon se lehet említeni a dohányzást és a játékot. Míg a dohányzás egy KÁROS szenvedély, addig a játéknak semmiféle káros hatása vagy következménye nincsen. A játékról leszokni, csak azért mert valakinek nem tetszik (mert tkp. az egy idijóta) olyan mintha a kakálásról akarnál leszokni azért mert büdös.
  • Ghoosty
    #56
    Én olvastam azt a cikket, és már akkor is kifejtettem a véleményem, hogy ez egy szar teszt.

    Ugyanis sehol nincs olyan válasz, hogy soha.
    Az eredmény még a legjobb esetben is az:

    Átlagos online felhasználó vagy. Lehet hogy sok időt töltesz online, de tudod kotrollálni.

    Ez alapból hibás. Ugyanis a teszt szerint senki nem netezik átlagosnál kevesebbet. Na azt hogyan? :) Ráadásul alapból feltételezi, hogy sokat lógsz neten.

    Már korábban is írtam az a legnagyobb probléma, hogy sokan egyáltalán nem ismerik az online közösségeket és a hírekben bemondott hülyék alapján általánosítanak.

    Frosty01: Csak hogy maradjak a példádnál. A hülye gyúrók is csak egy rohadt szám miatt járnak terembe. Ez a szám a bicepsz méret. Ahogy minden WoW/Online játékos függő, úgy minden kondizós szteroidozik.
    Lásd 23-as hozzászólásom.
  • locz
    #55
    Jah... És ha tudsz angolul, akk itt egy teszt...
  • locz
    #54
    Nos... olvasom itt a sok hsz-t, és látom nem vágjátok a lényeget.
    Nem az számít, hogy játszasz-e meló után pár órát, vagy amikor van némi szabadidöd. Emlékeztem rá, hogy volt itt az sg-n régebben is egy hasonló cikk, ezt találtam benne, olvassátok át figyelmesen, és legalább magatoknak válaszoljatok őszintén a kérdésekre:

    - Bele tudsz feledkezni teljesen az internetezésbe?
    - Egyre több időt kell eltöltened ahhoz a neten, hogy elégedett legyél?
    - Többször próbáltad már sikertelenül kontrollálni a netezésre fordított időt, visszavenni kicsit vagy teljesen abbahagyni?
    - Nyugtalan, szeszélyes, depressziós, ingerlékeny vagy, mikor megpróbálsz kevesebbet netezni?
    - Több időt töltesz online, mint amennyit eredetileg terveztél?
    - Veszélyeztetted vagy kockáztattad már valamilyen kapcsolatodat, munkádat, tanulmányaidat, karrieredet az internet/online játék miatt?
    - Hazudtál már családtagjaidnak, kezelőorvosnak vagy bárkinek, hogy elrejtsd a netes léted kiterjedtségét?
    - Az online világba menekülsz-e a problémáid elől?

    További szép napot! Megyek SA:MP-ozni...XD
  • Frosty01
    #53
    a konditerem neked miért egyből szteroidozás? :S
    és igen... az überkockák csak a rohadt szám növelése érdekében játszanak, hogy "erősebbek" legyenek mint a társai... abban már semmi szórakozás nincs.
  • warchief
    #52
    Háát egy antifaces videóból kivett aranyköpésnek szerinted mennyi tárgyalóértéke van? :) De tegyük fel, hogy ez egy nagy bölcsesség. Napokat kinlódsz könditeremben csak hogy a bicepszméreted 1 centivel növeld. Éveket edzel keményen, hogy gyorsabb legyél mint egy versenyzőtársad, éveket töltesz az iskolapadban, csak hogy egy kicsit többet tudj. Minek fest valaki képet, hisz az csak egy csomó festék bizonyos rendezettséggel felhordva, vagy minek csinálsz zenét, hisz az csak zaj, amiben van logika. Most akkor mondd meg, ezeknek több értelme van így? Hát nem. Azért csinálod, mert szebb akarsz lenni, vagy okosabb, vagy egyszerűen csak szórakozásra, szórakoztatásra vágysz.
    Az ilyen hozzászólások úgy feldühítenek. komolyan titeket mi tenne boldoggá? Dolgozzon az ember napi 8 órát, utána meg csak sportoljon, meg csak növényeket zabáljon, hogy pár évíg tovább húzza a mókuskerékben? Tőlem bárki megrohadhat a gép előtt, vagy a konditeremben, vagy akárhol, ő dolga, mindaddíg, amíg nem az én adómból kezelik az elmebaját, vagy azt, hogy a szteroidoktól szétszarta a szervezetét.
  • morden
    #51
    Van a youtubeon egy videó ( http://www.youtube.com/watch?v=YQ-3gr80M-s ) amiben van egy mondat kb így hangzik "napokat ülsz a gép előtt , hogy egy számot növelj" na ha ezt megértik az emberek akkor pik-pak kiszállnak (remélhetőleg) a játékból.
  • Sturm44
    #50
    Ajánlott irodalom: Herbert W. Franke -től Az Orchideák Bolygója című könyv. Az 1961-ben kiadott szájensz fiksön előrevetíti a most még kialakulóban lévő és éppen ezért persze sokat vitatott társadalmi réteg jövőjét. Persze ennek alapja fejlett civilizáció megmaradása, ergó hány kocka fog a szívéhez kapni, mikor egy világgazdasági válság következtében elmegy a áram...