59
  • ati711
    Laptop vásárlás előtt állok éppen - Acer Aspire 8920-as körül gondolkodom - ebben van Blu-ray drive - nem tudom eldönteni mert mindenhol mást irnak hogy most ezzel lehet DVD-t, CD-t írni vagy csak olvassa a korábbi lemezeket. Nagyon nagy segitség lenne

Acer Aspire 8920
    Acer Aspire 8920 - 2

Több tipusa is van:
    AS8920G-6A4G32BN LX.AP50X.293
    AS8920G-834G32BN LX.AP50X.336
    AS8920G-934G50BN LX.AP30X.063
    AS8920G-6A3G25BN LX.AS60X.018

Bővebb info itt

Vagy van még a 6920-as
    ITT
  • dez
    "ui: dez, a reszletgazdagsag = elesseg. azert latod reszletgazdagnak, mert eles (akkora a felbontasa amekkora)."

Tudom, tudom. Csak éppen a legtöbben, amikor azt hallják, hogy "sokkal élesebb a kép", akkor egyedül a vonalak, szélek, stb. élességére gondolnak, és azt mondják, hogy "a DVD is elég éles". :P
  • Tetsuo
    Azert 1 kicsit en is vitaznek.. :) Ahogy itt latom, van penz dogivel. Ha en keresek 40h-val heti £300-ot betanitott parttime-ban, akkor 1 angol valamivel tobbet.. ha szakmaja van akkor joval tobbet, ha diplomas szakmaja van akkor meg..
    A vizdij meg 100valahany font 1evre, mennyisegtol fuggetlenul. Havi £17 egy nagyon jo internet, telefon havi 30-40 fontert beszelhetsz 1 csomot, stb.. van 1 rakas akcio.
    Az allam tamogatja az oktatast, a gyerekvallalast, a lakasfelujitast..
    Az utakon rengeteg auto tuningolt, meg az oreg neni Celicaja is Yokohaman gurul. Rengeteg Subaru (ami zabalja a benzint), AMG Merci, ha bemegyek a kozpontba biztos h latok 1-2 Bentley-t v Rolls-t, Ferrarit.
    A tobb eves autoknak nincs ertekuk, kivetel kb a Lexus.
    Azt latom, h az angolok kicsit igenytelenek, csupan a trendek utan mennek azt ennyi. A legtobb boltban ugyanazok a markak vannak, a hypermarketek kinalataban sem talalunk nivos termekeket. Ez ellentmondasnak tunik, de nem az.
    Tegnap 1 "hi-fi" boltban 1 huszoneves gyerek kerdezte h melyik a legdragabb tv. -Ez a pl Sony 2300ert. -Melyik a kovetkezo legdragabb? -Ez a Samsunk 1400ert. -Akkor azt kerem. :) LOL
  • cateran
    vagy inkabb ilyet,legyen full hd
  • cateran
    Hat en pedig vitaznek,baratom:) Az a csalad jo esellyel fizeti a mortgage-t a lakas utan,a szamlakat(itt sincs am ingyen az aram meg a viz)a kocsi(kat) is fenntartjak (mar ha vannak,mert bizony nem mindenkinek van am..) enniuk is kell(ok is csak emberek)es meg 1000 mas kiadasuk van..nem mondom, hogy nem lehet osszesporolni ra,de kisebb gondjuk is nagyobb lesz ilyesminel,inkabb vesznek negyed annyiert 1 bohom lcd tv-t....
    pl ilyet
  • cateran
    eszak devon,exeter es vonzaskorzete:)
  • gere1
    4k-s mozikamera eddig 1 fele letezik a vilagon. 4k-s vetioto pedig 1 _darab_ . az is teszt. szoval 4ks mozielmenyt meg egy darabig el lehet felejteni. perpill a digitalis mozivilag csucsa a 1080p. jo ideig az is marad. 7000euros (vagy 7000 usd-s) vetitot pedig egy atlag amerikai v ny.eu-i csalad siman megengedheti maganak. errol (is) kar vitazni.

ui: dez, a reszletgazdagsag = elesseg. azert latod reszletgazdagnak, mert eles (akkora a felbontasa amekkora).
  • Tetsuo
    te merre lax? en lancashire-ben.
  • Tetsuo
    igazabol a hozzaszolas elso felere vonatkozott a szmajli :)
    vagyis a regi analog soxor jobb minoseg volt, mint a mai digitalis, v csak szentimentalis vok? (A cd-s dolog pelda volt amit nagyjabol vagok, hiszen mar beszelgettunk rola ;)
  • cateran
    "a d80 tolunk nyugatabbra atlag csalad 1 havi bere"
    Meg az eszed tokja....4500 angol font nem eppen 1 atlag csalad keresete (persze ha 5 tagu a csalad es mind aktiv kereso,akkor siman:D)....no es persze elni is kellene am (nyugaton sincs am kolbaszbol a kerites,csak aranylag konnyebben elnek..persze ez nezopont kerdese:),itt is sirnak am rendesen minden szarert,ado pl(anglia))
    eves atlagkeresetek

ez meg hungary...
    kivancsi lennek mennyire megbizhato:S
    usa...
  • dez
    (Vagy tőlem vehetjük simán egy normálisabb autónak.)
  • dez
    Én is ilyen 4kx2k-t várnék egy moziban, ha már ilyen digitálisak, de sajnos egyelőre a digitális mozik és ilyen módon terjesztett filmek 1080p-sek, mert nem nagyon van értelmes áron nagyobb felbontású mozikamera. Pedig léteznek.

A CD-s dologra milyen választ vársz? Az okait?
  • dez
    Hát, nekem már a könyökömön jött ki a Star Wars (főleg IV-VI., az I-III. meg sosem tetszett túlzottan), mert gyerekkoromban is xx-szer láttam, meg később videón. De HD-ban megnézni, tehát újra úgymond "mozisan", mert persze a mozi is nagyfelbontású (sőt itt úgy érzem, a HD-s kópiák még jobbak, mint ami x-szeres montírozás [vagy hogy nevezik itt] után a hazai mozikba ért...), naszóval újra sokkal nagyobb élmény volt. Nem az "élesség", hanem a részletgazdagság okán.

De persze vannak valódi "jó filmek" HD-ban is, és nem ront rajtuk a dolog...
  • dez
    Jó, én csak azt akartam mondani, hogy a 8 milliós high-end fullhd projektor és a "dzsunka lcdn divxet" (vagy inkább valami leharcolt crt-n, illetve 66cm alatti LCD-n, amik TN panelesek többnyire) között azért van még egy pár lépcsőfok...

És itt jön az, hogy egy 0.8-1m-es (akár full, akár 720p, bár 1m-en már azért inkább full), normálisabb LCD-n nézett HD-s anyag azért igencsak egy nagy lépcsőfok a kisképernyős divixezés után. És ugyancsak eléggé ott hagyja az akármekkora megjelenítőn nézett DVD-t is persze.

Ez első volt a jó hasonlat, hogy a (normálisabb) LCD-s HD-zás a BMW, és a 8 milliós projektor a Ferrari. És csak ismételhetem magam: jó dolog a Ferrari, de egy BMW (ha úgy tetszik, 3-as) sem olyan rossz. Mindenképp sokkal jobb, mint egy zötyögős, gyengécske Suzuki. Nem beszélve a Trabiról. :P
  • Tetsuo
    Azert neked is csorogna a nyalad ha ilyen popec cuccot kiprobalhatnal! ;)
  • Tetsuo
    szvsz 1 yo mozis vetitonek nagyobb felbontasa van, mint 1080p.. es a kontraszt is odabaszos kell legyen.
    Hozzateszem h a 80as evekben forgatott Barakanak az analog 70mm-en sokkal reszletgazdagabb kepe volt a moziban, mint 1 BD-nek (akarhol?).

Ellenben persze a high-end CD lejatszonak is joval szebb hangja van mint 1 atlagos DVD lejatszonak.. [valaszokat varo szmajli]
  • julius666
    Ja persze, majd ahoz, hogy egy filmet megnézzek ki fogok baszni cirka 10000000-t az ablakon. Arra, hogy A-ból B-be eljussak, nem fogok Ferrarit venni 100-os áron, mert nem éri meg. Ez itt is igaz. Sztem egy jó fajta nagyképernyős full HD-s elcédé tévé vagy plazma bőven kielégíti még a minőségbuzik 98%-nak az igényeit is. Ilyenre max csak akkor költenék ennyit, ha mocsok gazdag lennék. Sőt, még akkor sem, tutira találnék értelmesebbet.

Egyébként meg: neked ilyened van, hogy így pattogsz vele, vagy csak nagyon okosnak akarsz tűnni?
  • Tetsuo
    Azert nem mindenkinek ezek az ertekesebb filmek LOL
  • gere1
    nem. a c3x 1080p egy fullHDs highend vetito. otthoni celokra. mas kerdes, h jobb a kepminosege, mint a moziban levo vetitoknek. 3 chipes, 1080p felbontasu, valos 10.000:1 kontraszt. mas ilyet nem tud. ez meg ennyiert tudja.

nade: akit tovabb erdekel, google.com a baratunk.

mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy a hazimozielmeny az ez. nem a divx, nem az lcd meg a tobbi cucc. a suzuki is auto, a 3as bmw is auto, meg a bentley is auto. tulkeppen mind3mal Abol Bbe jutsz el. csak nem mindegy hogy milyen modon. lehet nezni dzsunka lcdn divxet, meg lehet nezni egy d80-on vagy c3xen fullhd filmet. sztem folosleges tovabb ragoznom. aki akarja erti.
  • dez
    Tehát akkor ez a C3X egy profi mozis vetítő? Mert akkor otthon ilyen használni mégiscsak súrolja a sznobizmust. :)
  • gere1
    mondjuk tobbtizmilla nincs, de a c3x 1080 ugy 8m. jelenleg az a highend HD vetitok csucsa. tokeletes keppel. sznobizmushoz meg sok koze nincs. a minoseghez annal inkabb.

ui: a d80 tolunk nyugatabbra atlag csalad 1 havi bere. azert annyira nem megerolteto ott.
    http://geizhals.at/a334418.html
    http://www.newyorkwholesaleaudiovideo.com/SELECO-SIM2-DOMINO-D80ESIM2-DOMINO-D80E-P24164C1865.aspx
  • dez
    Sznobizmusnak azért nem nevezném. Egy profi mozis digitális (és persze HD-s, de az itt alap) vetítő többtízmilla. Meg nem is olyan rég egy plazma volt ennyi.
  • Dzson
    Van 1080-as HD videókazi, a D5 HD! :)

• Dzson
    D80 - 2milla, C3X 4 milla.

Azért a sznobizmusnak is van határa. :)
  • dez
    Jó dolog a full HD-s vetítő, de arra a gazdagabb országokban sem telik túl sok embernek. És ezért egy 0.8-1m-es LCD-vel is jól el lehet lenni, HD-s filmek társaságában.
  • dez
    Ugye nem 800x600-as az a plazma (mint a legtöbb)? Esetleg 1024x768-as (mint a legtöbb "HD-Ready" plazma -- a HD-Ready LCD legalább 1280x720 v. 1366x768). Nem mintha akár 800x600-ban nem lehetne látni a kis bitrátás divx tömörítést és a divx ripekre jellemző ~600x350-es kép pixelességét.
  • JL666
    "juteszembe, hanyan es milyen gyakran neztek manapsag vhs magnon videot ? "
    nemtom de tök ciki volt tavaly, mikor esküvőre azt kellett vinnünk nászajándéknak :-)
  • gere1
    termeszetesen igaz. ha suket vagy , mit sem er egy szuper hifi vagy high end cucc, ha vak vagy mit sem er egy ferrari. persze, igaz :)

a szemet szaron meg folosleges vitatkozni. mas kategoria mas vilag. az ossze sem hasonlithato egy highend fullHD projektorral. egyszeruen nem lehet oket egy lapon emliteni. fasza kocsi a 3as bmw, de azert egy ferrari mas ugye...

ha van lehetoseged, menj el legalabb egy bemutatoterembe, ahol hd vetitoket megmutatnak. aztan felejtsd el az lcdt, a divxt, a dvdt meg a tobbieket :)

persze ez most veres kardnak tunik, de efele megy a vilag. ez mind el fog tunni. par even belul fullhd adasok lesznek csak, fullhd filmek X adathordozokon (bluray v hdd, edesmindegy). juteszembe, hanyan es milyen gyakran neztek manapsag vhs magnon videot ?
  • wolruf
    Ha nincs helyed kivetíteni, már olyan sokat nem is ér a dolog. Nálam a 102 centis LCD pont jó, ennél nagyobb már annyira nem is jönne össze.
    A szemét szaron pedig vitatkozhatnánk :)
  • gere1
    gyerekek, plazmat, lcdt meg hasonlo szemet szarokat el kell felejteni.

sim2 d80 vagy sim2 c3x. fullhd vetitok. hozzapasszitani egy tvix medialejatszot es hadd szoljon ! SOKKAL jobb minosegben, mint barmelyik moziban!!!

• wolruf
    Azt hiszem aki később vesz, annak is :)
    Egyébként a Gyűrűk Ura DVD-s változata nagyon szépen néz ki az LCD TV-n. Sokkal látványosabb (bár ez inkább a komponens kábelnek köszönhető és a TV képalkotási módjának), mint CRT-n volt.
  • Dzson
    Aki ma vesz HD tv-t vagy HD projektort, annak előbb utóbb le kell cserélnie az értékesebb dvd filmjeit ha kijönnek HD-ban. Gyűrűk ura, Alien, Starwars...
  • JL666
    kösz a válaszokat. elfelejtettem mondani, hogy még nem láttam blu-ray-es trailer-t, főleg nem plazmán, pont ezért kérdeztem, mert nincs összehasonlítási alapom. Szemészetre pedig rendszeresen járok, kontaklencsét pedig pont ezen okból hordok, egyébként egyészségi állapotomra való érdeklődést pedig eziránt köszönöm.
  • wolruf
    Ez így sokkal autentikusabb:

http://www.sg.hu/cikkek/54388/az_lcd_tv_vasarlas_aranyszabalyai/0

Ha már innen szerezték :)
  • wolruf
    Na ja, csak nem van Bluray lejátszóm :) Addig meg nem van sok értelme :)
    A PS3-al még várok, egyelőre nem venném még meg.
    Marad egyelőre a DRM cselezés :) Egyébként az amazon-ról 1600 Ft volt vadonat új állapotban, szállítással. Legfeljebb egy szép dobozom lesz a polcon :)
  • Sanyix
    erre azt szokták mondani, hogy igénytelen szarszemétszaralak vagy :)

Amúgy sztem is jobbak voltak a régiek, ma csak néha néha jön egy jó, és általában az se olyan hogy elengedhetetlen lenne hozzá a hd.

főleg mert az okosok azt mondják, hogy tegyünk rá film effektet, meg szemcsézzünk, aztán ugyan olyan szarfos minőséget kapunk mint simán a tvből.
  • blazsa
    Ez veszettjó, kösz!!! Atyaég. Ez jobb (sokkal), mint a Wiki! :D
  • item
    Én nagy T2 Fan vagyok minden verzióba és minden médiában megvan, ez sem maradhatott ki! ]
    Egy ideig én is erre vadásztam, de aztán inkább megszereztem Blu-Ray en. Na a lehető legjobb minőségben került fel a lemezre a cucc!

• Ferrer
    És az égető kérdés: Mire jó a HD, ha egy technicoloros 70-es évekbeli film tartalmilag sokkal inkább "hájhdefinisön" volt, mint a maiak? :O
  • evereal
    ...és Blu-ray, de ne kövezz meg :P