BOINC

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Közben csináltam pár bejegyzást ezekrõl a dolgokról:

Link - Maga a BOINC program
Link - Seti@home
Link - Rosetta@home
Link - Az egyetlen magyar project: a SZTAKI Desktop Grid
Link - A Climateprediction.net
Link - BOINC know-how
1 mega helyet 40 mb memóriával*
Dede, az. Pl a klímakutatás 120 mega memóriát, meg vmi 2 giga helyet foglalt...a Spinhenge meg 1 mega helyet 40 megával
csgery
Egyébként, ez nem projektfüggõ? hogy mék projekt mennyit használ?
Szerintem nem is lesznek 😊
csgery
Még😊
Akkor biztos valami bug lehetett...nekem nem voltak ilyen gondjaim még
csgery
Meg engem egyébként megfogott az a dolog, hogy tulajdonképpen ezzel most én segítek a kutatásban...😊
erõsebb gépen nempróbáltam, meg végülis a prioritása nekem normálon ment. olyanvolt mintha konvertáltam volna vmi DVD-t...😊
csgery
Nekem egy 1,1Ghz es amdproci volt a kisgépemben, 256 mega rammal...
nagyon nagyon visszafogta a gépet, a programocska elfelejtkezett magáról és a videó szaggatva ment, mert 93% ban használgatta a gépet...
persze ha kikapcsoltam egybõlment minden😄
- A legalacsonyabb prioritáson fut, programok futását nem akadályozza.
- Nemtudom, de nekem a 60 MB (most éppen 40-et használ) memória nem sok <#wink>
- Ez kivételesen igaz <#vigyor>
- Önkéntes program, az csatlakozik aki szeretne, nem erõszak a disznótor
csgery
Voltmár ilyen topik, és zárták is...
használtam a programot egy ideig... elõnyei:
-nekem szerintem semmi örömöm nincs belõle
- amikor dolgozik lehet használni képernyõvédõnek

Hátránya:
-elfelejtkezik magáról és nem csak a nemhasználatos processzor százalékot használja, hanem az egészet.
-rettentõ memóriaigényes hosszabb munka után.
-a nagy órajel miatt zabálja a proci az áramot.
-mindez azért megy, hogy ha valakinek a gépe rátalál valamire, akkor a képe kikerül egylistára...

érdekes dolog, nekem sokáig ment, de nemnagyon kell erõltetni😊
Hehe<#vigyor4>
Pistike 007
Jólvan, nem olvastam végig megint😊

Pistike007: "Korábban volt már errõl a programról egy téma, de bezárták, így én most nyitottam egy újat, remélem nem gond senkinek " <#wink>

rumkola: Ahha, szerintem is <#vigyor>
Régen küldtek egy körüzenetet "illegálisan" és ez a topic volt benen, emiatt zárták is, pedig bármelyik topic lehetett volna, sg ftw ...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

szerintem meg mindenkit átvernek és a cia-nak vagy az mi6-nek segítenek a gépek a telefonvonalak lehallgatásában
😊)

fotográfik kolomp edisön :D

Illetve nem azért kapnak pénzt mert a mi gépünk számol <#vigyor> Kérdezz egy illetékest tõlük <#vigyor>
Nem mondanám hogy õk pénzt kapnak érte, elvégre ezek kutatások. Mivel nekik egy szuperszámítógépre,ami ezekkel a projecteket "számolná" nem telik, így, ha mondjuk 100.000 számítógép van egy projectben, az felér egy szuperszámítógép teljesítményével (vagy még túl is szárnyalja) azt.
milk41
aha,tehát minket ingyé dolgoztatnak miközben õk pénzt kapnak érte?

Config: Gigabyte GA-X48T-DQ6 Gainward GTX260 C2Q Q9650 Geil Ultra4GB

Hello mindenkinek!

Korábban volt már errõl a programról egy téma, de bezárták, így én most nyitottam egy újat, remélem nem gond senkinek <#vigyor>

A Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (Berkeley nyílt hálózati számítási infrastruktúra) vagy röviden BOINC keretrendszert több különbözõ független projekt használja, mindegyik a saját kiszolgálói, adatbázisai, és felhasználói segítségével. Az egyes felhasználók több projektben párhuzamosan vehetnek részt, és maguk ellenõrizhetik, hogy szabad erõforrásaikat milyen arányban osztják meg az egyes feladatok között. Így bárki csatlakozhat számítógépével különbözõ kutatásokhoz, ezzel segítve elõre haladásukat. Ha egy projekt nem elérhetõ, vagy nincs már kiosztható feladata, akkor más projektek feladatait osztja ki feldolgozásra.

Jellemzõk:

* Rugalmas keretrendszer a különbözõ alkalmazások számára
* Digitális aláírással és nyilvános kulcsú titkosítással akadályozza a vírusfertõzést.
* Többszerveres rendszereket nagy hibatûréssel kezel, aminek köszönhetõen a program alternatív kiszolgáló keresésébe kezd, ha az eredeti elérhetetlen.
* A BOINC rendszer forráskódja hozzáférhetõ a GNU Lesser General Public License keretében.
* A rendszer biztosítja a nagyméretû adatok kezelését is.
* A kliensek több operációs rendszeren is elérhetõk (Mac OS X, Windows, Linux és egyéb Unix rendszerek)
* Webes felhasználói felület a projektben való részvétel beállításaihoz.

A programmal különbözõ projectekhez csatlakozhatunk, melyek mind más más célt szolgálnak, íme néhány:

Seti@home - Földönkívüli élet kutatása rádiójelek segítségével
Rosetta@home – protein szerkezetének vizsgálata és tervezése
SIMAP – protein szekvenciák hasonlóságának vizsgálata
SZTAKI Desktop Grid – általánosított bináris számrendszerek kutatása
World Community Grid – betegségek kutatása
Climateprediction.net – a jövõ klímájának kutatása
Leiden Classical – Klasszikus dinamikai problémák megoldása
LHC@home – a CERN Large Hadron Collider részecskegyorsítójában utazó részecskék mozgásának szimulálása
Einstein@Home – Pulzárok (forgó neutroncsillagok) keresése gravitációs hullámdetektorok adatainak feldolgozásával
Predictor@home – egy protein szerkezetének meghatározása a szekvenciájából
SIMAP – protein szekvenciák hasonlóságának vizsgálata
További infók:
Itt
Itt
Itt
← ElőzőOldal 2 / 2