89
  • JMáté
    Elképzelhető, hogy arrakistor tényleg úgy gondolta ahogy te mondtad. Ez esetben elnézést kérek, ha valami baromságot írtam, de nekem itt elsősorban az volt a problémám, hogy arrakistor szerint (legalábbis nekem úgy tűnik) ebben a történetben a rendőrök a "rosszfiúk" (ami szerintem egyáltalán nem így van) és persze a zsidók (még mindig nem értem hogy jön ide megint ez a hülyeség amit belinkelt).
  • Epikurosz
    A probléma oka erkölcsi, ez nem kérdés.

Itt mutatkozik meg a kereszténység és a pogány, elvetemült gondolkodás közötti különbség.

Ha gond, van, akkor egy keresztény első önvizsgálatot tart, saját magában keresi a hibát, és próbál javítani a helyzeten.

A cigányok esetében:
    Az első lépés az lenne, hogy ne a társadalmat vádolják, hanem elkezdjék a pozitív gondolkodást. Első lépésként, higiénia megteremtése a környezetükben, lemondás az italról és a cigarettáról, a háztáji művelés (hagymát, répát stb. lehet termeszteni már egy kis földdarabkán is), a gátlástalan szaporodás visszafogása (családtervezés), utána aztán lehetne szó integrációról is. A mocskot nem köteles senki elfogadni vagy befogadni, azt először fel kell számolni, utána leeht szó integrációról.
  • Archenemy
    "hogy amit írok arról egyből a kommunizmus ugrott be neked. :-)"

Bocsáss meg, de ez a "rendszer elleni lázadás" összekapcsolva a "társadalmi igazságtétel" című bullshittel már csak ilyen pavlovi reflexeket vált ki nálam :p

"Én nem mondtam hogy lázadjunk, én azt mondtam hogy ez a probléma oka. Házi feladat estére annak eldöntése hogy mi kellene tenni az ügy érdekében. "

Hát tudod ha beesik az eső a tetőn, annak is végső soron az eső az oka, de én lehet mégis inkább a lyukat tömném be :p Azt kell megnézni, hogy mi az, amit beláthatóan meg tudunk tenni? Az autótolvajokat elkapni? Ezt igen, belátható, egyszerű, viszonylag kevés befektetett energia, kiszámítható végeredmény. A társadalmat felforgatni, hogy "igazságosabb" legyen? Őőőő... tudod az ilyen szöveg mindig rohadt gyanús.
  • remark #46
    A cigánykérdéshez nem nagyon akarok hozzászólni, mert nem arról írtam hogy szerintem van-e vagy nincs és ha van akkor mi van, hanem arról hogy a létező "cigánykérdést" jó sokan felhasználják arra hogy a többségnek egyre rosszabb és rosszabb legyen, attól TELJESEN FÜGGETLENÜL hogy a cigánykérdés valójában micsoda és mit is kellene vele kezdeni.

"Ahol erkölcs van, ott minden van."
    Itt van a lényeg. És talán annyit fűznék ehhez hogy nem véletlen az az érvelés sem, hogy amíg Bush-t nem lehet a háborús bűneiért felelősségre vonni, addig az USA fellépése a más országok bűnös rezsimjei ellen lyukas garast sem ér.

Én még mindig gazdasági rendszer problémáit látom a legégetőbbnek. Amíg a vérkeringést biztosító pénzrendszer erkölcstelen, addig bármi más ami erre épül már hogy a fenébe lehetne erkölcsös? Az egész rendszer a hazugságra, lopásra, tisztességtelenségre épül, ezek után nem azt látom a legfontosabb kérdésnek hogy a cigány lopja-e a rézszobrot vagy sem. De biztos velem van valami baj.
  • remark #45
    Látszik hogy milyen jólnevelt állampolgár vagy abból, hogy amit írok arról egyből a kommunizmus ugrott be neked. :-)

"de mégis, nem az összes szegény bűnözik, nem az összes dolgozó "lázad", hanem csak egy nagyon kis csoport"
    Attól mert a megfogalmazásodban van igazság, a probléma oka nem lesz más. Az egy teljesen más kérdés hogy miért nem lázadunk ellene, meg az is, hogy egyáltalán kellene-e lázadnunk bármi ellen vagy sem. Én nem mondtam hogy lázadjunk, én azt mondtam hogy ez a probléma oka. Házi feladat estére annak eldöntése hogy mit kellene tenni az ügy érdekében. Én nem akarok senkit se semmire sem rábeszélni, egyszerűen csak leírtam a véleményemet.
  • Epikurosz
    A "cigánykérdésről" számtalan diskurzus folyt már, legutóbb ma, a Kossuth Rádióban hallottam egy beszélgetést Kishódos kapcsán.

Komolyan mondom: amennyi tökkelütött idiótát bepakoltak a rádióba, az már csúcs, ezt nem lehet felülmúlni. Egyre jók ezek: népbutításra, néphülyítésre.

Azt mondja ez az idióta riporter, hogy a faluban 90% segélyből él, van egy bolt, más munkqlehetőség nincs.
    500 km-rel távolabb, Győrben hirdettek meg állásokat, de senki nem akart oda elutazni, vagy nem tudott, mert nem volt pénze vonatjegyre.

Istenem! Külsj már egy aszteroidát, földrengést, cunamit, vagy bármit, de irtsd ki ezt a sok idiótát, mert a végén az egész bolygót tönkre fogják tenni!

Ilyen flém után, persze valamilyen megoldást fel kell kínálnom - bár nem kötelességem! - mert hanem csak üres beszéd az egész.

A megoldás ott volt a riporter egyik mondatában: már a plébános sem jár ki oda, és az okot nem tudja, de valszeg bizalomvesztés van a háttérben.

aha!

Itt jutunk el az erkölcshöz.
    Ahol erkölcs van, ott minden van. Hiába szerveznek a felzárkóztató szélhámosok számítástechnikai ás kosárfonó, meg más tanfolyamokat ezeknek a páriáknak, mert az első az ERKÖLCS lenne. Ahol nincs erkölcs, ott semmi nincs, onnan menekül minden dolgozó ember, sőt, még a madár is. A pénz is. Ilyenkor nem megoldás az, hogy elveszünk az adófizetőktől, és fenntartjuk a bűnt, a fertőt, a mocskot. Inkább ott rohadjon meg, még az is jobb, mint újból és újból regenerálnia önmagát.
  • Archenemy
    "Arról beszél, hogy a cikkben írtakhoz hasonló "bűnözés" meg a "terrorizmus" meg a többi hasonló probléma egytől egyig bizonyíthatóan a gazdasági kizsákmányolásra vezethető vissza."

Nyilván ebben is van valami, de mégis, nem az összes szegény bűnözik, nem az összes dolgozó "lázad", hanem csak egy nagyon kis csoport. Ha a mai világban 95% becsületes ember van, és 5% becstelen bűnöző, nehogy már a világot forgassuk fel, hogy "igazságosabb" legyen. A kommunizmus nem bizonyult életképesnek :p
  • remark #42
    Semmi köze annak amit írtam a marxizmushoz. Ha mégis lenne bármi hasonlóság a kettő között, az pusztán a véletlen műve.
  • remark #41
    Én nem védtem arrakistort, már többször is megírtam neki hogy nem tetszik az ahogy fogalmaz, mert az olyan félreértéseket szül mint ez a mostani is, sőt a stílusával pont azt az ügyet járatja le a többség előtt amit én is képviselek. Viszont (ahogy az már többször is megesett) egyetértek vele abban amire a maga sajátos módján céloz.

Már többször elolvastam a mostani hozzászólásait de még mindig nem látom hogy hol írja azt, hogy a tolvajoknak joga van más tulajdonát ellopni. Azt írja, hogy a jelenlegi rendszer kiszolgálói mindig több "jutalomban" részesülnek mint a rendszer kárvallottjai vagy a rendszer ellen bármilyen formában tenni akarók, vagy szimplán azok akik a saját életüket szeretnék végre élni szabadon. Gyakorlatilag a rendszer így jutalmazza azokat akik a többség kizsákmányolásában hajlandóak közreműködni. (Lásd pl. a miniszterelnöki vagy elnöki pozíciót: ha közreműködnek azon ország kizsákmányolásában aminek a vezetésére felkérték őket, megkapják a jutalmukat, ha nem, akkor kivonják őket a forgalomból.)

Az autólopás pedig valós probléma. Pont ezért kellene a probléma okát megszűntetni, és nem ilyen látszatmegoldásoknak örülni.
    És hogy szerintem mi a probléma alapvető oka? Már leírtam. Te magad pedig ezt írod: "Aki nem dolgozik, hanem autót lop, nincs lelkismerete, elveszi a másét, az dögöljön meg ott ahol van." Nos, bármily meglepő, de arrakistor pont arra próbálja meg felhívni a figyelmet (szerintem rosszul) hogy ideje lenne már fellépnünk azon kisebbség ellen, akiknek nincs semmi lelkiismeretük, és gátlástalanul lenyúlják a többség által megteremtett javakat.
  • Epikurosz
    Ez a marxista megközelítés egy megközelítés, de nem gyógyír minden bajra. A terápiának sokoldalúnak kell lennie, beleértve az ökonomista és szociális aspektusokat is, de a gerincét a bűnüldözés kell, hogy adja.
  • Adenoma
    a szegény tolvajnak csak ezt tudom mondatni: TAKARODJ DOLGOZNI!!!!
  • JMáté
    Még annyit tennék hozzá, hogy aki az autó tolvajokat védi, az tényleg gondolkodjon már el rajta, hogy akkor is ugyanezt mondaná-e ha az ő autóját lopnák el. Mert szerintem nem.
  • JMáté
    Elmondom, hogy én hogy látom a dolgokat.
    Van abban némi igazság amit mondasz, de ez a kérdés most jóval egyszerűbb. Most nem kell belekeverni Amerikát, meg különféle összeesküvés elméleteket, mert egyszerűen arról volt szó, hogy joga van-e egy embernek ellopni a más tulajdonát. Arrakistor szerint van. Erre többen is lehülyéztük, mert másképp gondoljuk.
    Bármilyen szar is egy rendszer (arról, hogy a EZ mennyire szar megint vitatkozhatnánk) mindig vannak olyan emberek akik becsületesen élnek, dolgoznak és halnak meg. Aki nem dolgozik, hanem autót lop, nincs lelkismerete, elveszi a másét, az dögöljön meg ott ahol van.
  • remark #36
    Arról beszél, hogy a cikkben írtakhoz hasonló "bűnözés" meg a "terrorizmus" meg a többi hasonló probléma egytől egyig bizonyíthatóan a gazdasági kizsákmányolásra vezethető vissza.

Egyik "megoldás" (ami valójában nem megoldás) az az, hogy a "bűnözőket" meg a "terroristákat" mind egy szálig börtönbe dugjuk vagy kiírtjuk (másszóval azokat, akik a kizsákmányolás ellen ilyen vagy olyan módon fellépnek, azokat a földbe döngöljük), a másik megoldás a kizsákmányolás megszűntetése.

A rendőrség, a saját szerepéről nem sokat tudván vesz részt ezen rendszer üzemeltetésében és fenntartásában - velük ez a baj.

A "cigánykérdés" (azaz ez a népszerű probléma abban a formában ahogyan azt a többség elé tárják) pedig szintén a rendszer üzemeltetőinek egy eszköze céljaik elérésében, mivel azt az ország megosztottságának fenntartására használják fel.

Ezért a "cigánykérdésre" a rendszer haszonélvezőinek nem célja megoldást találni, ahogy a terrorizmusra sem, a háborúkra sem, és a többi vélt vagy valós problémára sem, sőt bizonyos problémákat saját maguk okoznak (ezek közül talán a legismertebb 9/11 esete), hiszen amíg ezen problémák a számukra kedvező világrend fenntartásában és céljaik elérésében vannak segítségükre, addig egyre több és több ilyen mesterséges, vagy manipulált problémával fogjuk magunkat szembetalálni.
  • Archenemy
    "a tolvaj, pedig specializálódik mondjuk autókra, mert nincs mit ennie "

Wááá háháhá háhá!!! Loál!!!
    *szipp szipp*
    jó volt arrakistor, értékeljük az iróniát :p

Ha valakinek nincs mit ennie, és(!) dolgozni nem akar, és(!) a segélyből nem jön ki, és(!) nincs senkije akitől kérhetne, és(!) már nincs semmije amit pénzzé tehetne, az bemegy egy teszkóba, és lop két kefírt meg három zsömlét, afölött még a biztonságiak is néha szemethunynak, ha meg nem, akkor megeszi benn, oszt hánytassák ki vele ha nagyon akarják.

Aki autótolvaj, annak nem épp kajára kell a pénz, max. a napi betevő heroinra, azt meg éppenhogy leszarom, dögöljön meg az ilyen.
  • emile zola
    "A rendőrök csaliként általában átalakított Honda Civiceket, Honda Accordokat vagy Toyota Camrykat használnak..."
    figyelmeztető jelzést nem akarnak a rendőrök rárakni véletlenül a kocsikra???
  • BB7
    Mindíg ez van! (think)
  • szasz85
  • perverztata
    Hihetetlen milyen flame lett ebből a cikkből. Látom vannak itt akik csak arra várnak, h legyen olyan téma ahová be lehet írni a hülyeségeiket. Gratulálok!
  • Atyuska
    Ó, hogy sajnálom szegény tolvajokat!!! Hogy ott rohadjon le a kezük, akik kisemberek 8-10 éves törlesztendő részlettel vett autóját ellopják!
    Még hogy nincs mit ennie??? Menjen el dolgozni, vagy az már büdős!! Persze, 3-4 órával többet lehet keresni, mint más tisztességes ember 2 hónap alatt!!!
    Csak megvetni tudom az ilyen szemét, alja népet!!!!
  • JMáté
    arrakistor, már előttem is kérdezték, de te mi a szarról is beszélsz?
    Te örülnél ha ellopnák az autódat? Amiért esetleg tíz évig kellet keményen dolgoznod? Egy becsületes ember -bármilyen szegény legyen is- inkább disznószart
    lapátolna 10 forintos órabérért, minthogy lopjon.
    Az meg hogy a rendőrök a mocskos bűnözők... Tudod mit? Legyen igazad. De legalább az ilyen tolvajokat elkapják.
    Arról a képről inkább nem mondok semmit.
  • lordofchaos
    Ha ez új, akkor valaki magyarázza már el nekem hogy 4-5 éve miért néztem én a youtube-on amerikai baitcar videókat.
  • arrakistor
    ... a Magyar Nacionalista Párt megbízásából...
  • arrakistor
    arról beszélek, hogy a rendszer f*szát szopgató rendőrnek mindene megvan , korrupt, tehát jól keres, a p*csét veri és unalmában ilyenekkel szórakozik , a tolvaj, pedig specializálódik mondjuk autókra, mert nincs mit ennie és ezért kényszerül ilyen dolgokra, azért nincs mit ennie mert azok a zsírfejűek sanyargatják, akik a rendőrőket eltartják (illetve kiszúrják a szemét minimálbérrel mert a többit úgyis összeharácsolja korrupt módszerekkel)

végezetül egy kis ízelítő link:
  • JL666
    Igen, gondolom a cigánypecsenyére gondolosz! De tudod, akkor zene nincs!
  • JL666
    így van! Ráadásul a pénz nem minden!
  • uniu
    "A Cigány az sértés? " nem, a cigány az sertés:))
  • uniu
    neeem:) csak radikalis cigany csoportok :))
  • szasz85
    A csalit autót kell robbantani, nem a magánkézben lévő 2-5-10-20 millió forintos kocsit. Olvasd el a hsz-t mielőtt válaszolsz rá ;)
  • szasz85
    Remek ötlet!
    Nekem is eszembe jutott már ez a csali téma, és tényleg fel lehetne tuningolni egy kis bombával. :D
    arrakistor pedig ismét megmutatta nekünk magas értelmi képességeit, lehet azért sír mert ő is egy ilyen csóró kis autótolvaj. ;)
  • Gerygrey
    Nem kell eltartani a börtönben a bűnözőket

LOL. Az autó tulajdonosa meg b***hatja a 2-5-10-20 millió forintos kocsit, tényleg remek ötlet :)
  • Gerygrey
    Biciklire Tomcat pár hete kitalálta már ugyanezt, nem tudom hogy most hogy áll a projekt de tervbe van véve...
  • JL666
    szerintem semmi értelme, hogy a kocsi után menjenek a zsaruk. Megérkezik a bontóba és a kocsiban elhelyezett gomba felrobbana.
    - Megsemmisül az illegállis műhely
    - Nem kell drága per
    - Nem kell eltartani a börönben a bűnözőket
    - Nem lesz a bűnözőnek bünöző leszármazottja(, mert az ilyen ember gondolom nem Goethe könyveket vesz neki karira)

bla bla bla.
  • usstom
    Te meg miről beszélsz?
    biztos hogy a rendörök se szentek, de azért még jó hogy nem a tolvajok mellé álsz mert szegényeknek nincs mitt enniük se,megélhetési bünözök!!
    Jó lenne ha mao is rákapcsolna az ilyen csali cuccokra, nem még a rendörök a bünösök mert becsapják szegényeket és csak a szituácioból adodoan gondolták ugy hogy épp bünöznek és lopnak.
    Szerintem egy rendes ember se lopna el egy autot ha mondjuk látja hogy benne van a kulcs és nyitva az ajtó, aki ezt megteszi meg is érdemli amit kap a zsaruktól.
    Lenne egy hatásos modszer maon, pl: kikéne rakni egy rézből készült szobrot valami eldugott helyre, szerintem nem kée sokáig várni míg jönnének a szinesfém gyüjtök.
  • arrakistor
    [b] én sokkal keményebbe büntetném meg azokat a f*szverő rendszeráltaleltartott zsírfejű rendőröket , akik ilyenekkel szórakoznak, mint a csóró tolvajokat
  • Palinko
    jó hogy utánna jártál, mert én is erre gondoltam, sztem rögtön kéne zárnia és kész a gps inkább gyenge pont mint jó.

na ez érdekesebb lenne, ha felismeri hogy nem a gazdája üli a gépet akkor jól elkapja a tőkét és nem engedi el még nem jönnek a rendőrök? :D
  • Epikurosz
    A 90-es évek közepén, amikor Budapest utcáin már elviselhetetlenné vált a zsebtolvajlás, volt egy-két vérszegény kísérlet csalik kihelyezésére az ilyenek ellen, de hamar hamvába fúlt a Horn Gyula kormányzósága idején. Tilos csapdát állítani! - volt az új jelszó. Az eredmény mára látszik.
  • torma99
    Azért ezt az új módszert kb olyan 8-10 éve használják az USA-ban legalábbis amit a tv-ben mutogattak már ezerszer ugyanez volt és a bemutatott autóparkból én erre következtetnék. Egyébként tényleg nagyon jó ötlet, főleg pesten lehetne alkalmazni, de a tv-s sztoriból is kiderült, hogy csak az autótolvajok aljanépét, a tizenéves suhancokat és a totál pancsereket sikerült ezzel a módszerrel nyakoncsípni.
  • BB7
    Miért fél mindenki kimondani h. Cigányok?
    Am. meg! A Cigány az sértés? Mert ök annak vesziK! 2ből rasszista vagy!
    Istenem! Most mondják rám, h. magyar.. uaz! Én "sértődöm? NEM! Hátakkormeg?
  • valamit
    jó ötlet :) tisztára, mint a pecázás, kivetik a horgot, had kapják be :D