2370
  • Sir Cryalot
    Egyértelmű hogy nincs olyan kaliberű ember ott mint aki a showw2 ért felelt lead developer, és aki miatt ügy ez az egész.

Úgy fest a helyzet ha egy battle royale fejlesztő rts módot rak a portékájába az hamarabb lesz siker mint bármi más, ráadásul csak előny származna.
  • s1lkforrent
    Soldiers: Arena - Howitzer regiment gameplay
  • s1lkforrent
    Van halvány pletyi arról hogy a DMS már egy új MoW szerű játékon dolgozik az 1C számára, ami nem lenne csoda hisz a Call to Arms baromira nem megy jól így az önálló fejlesztés kvázi kútba esett, legjobb esetben is csak visszahozta az árát.

Ostfront Veteranen kiadásával a kapcsolatot hivatalosan tartják, bár maga a megkésett MoWAS2 frakció DLC elég szerényke, pár új egység, a legtöbb átvariált régi cucc. Régebben azt hallottam hogy az MoW sorozatban bőven volna lehetőség, csak az 1C nem szeret fizetni semmiért, ha muszáj lenne akkor sem.
  • s1lkforrent
    Hangvétel meglehetősen parasztos, bár a Web 2.0-ás blog világban lehet már ez a szint a mainstream sajtóban is.

Továbbra is érdekel a sorozat jövője, jó lenne ha valahogy szárnyra kapna, mert továbbra is rendkívül egyedi a játékmenet és nagyon változatosak a lehetőségek. Csak ugye a piac elég szűkös, még a nagyobb RTS-ek is döglődnek.

Ez még tetézve van hogy a sorozat ruszki 1C kiadótól függ, ami 2015-ben ki gyakorlatilag abbahagyta az új játékok finanszírozását, aztán 2017-ben meggondolták magukat. Az ukrán Best Way fejlesztőtől, ami igazából évtizede már anyagi gondokkal küzd, a 2014-es ukrán puccs során elvesztették a kapcsolatot az 1C-vel, ezzel a Nuclear Union-nak így lőttek amit kb 1 éven belül kiadtak volna, ekkor maga az orosz-ukrán vegyes csapat is majdnem teljesen szétesett, sokan átmentek az 1C-hez, másokat a DMS vett fel a Call to Arms fejlesztéséhez.

Ebben az állapotban a Battle of Empires 2014 végi kiadása szvsz az egész brancsot épp hogy mentette. Battle of Empires egy ingyenes modnak készült, maga a Barbed Wire Studios is pár random modder együttes neve. Best Way ajánlatot tett nekik, segített összetákolni, és kiadták amolyan fizetős mod formában, mert rendes polírra senkinek nem volt pénze. Utána pedig minde kis cafat tartalomért jó eurókat kértek, sőt tovább is mentek, mert Early Access előrendelőktől elcsaltak beígért DLC-t is, avagy korábban léptették ki EA-ból mint tervben volt, és a később kiadott cuccot csak a későbbi vásárlők kapták meg. Nyilvánvaló volt a fillérbaszás, de mondom, esélyes hogy ezen múlott az egész cég sorsa, így túlságosan nem tudok haragudni rájuk utólag.

Best Way közben nekikezdett egy projektnek Project Outfront néven, gondolom egy új Men of War lett volna, csak épp nem volt senki aki megtámogassa. Egy szem azóta elveszett videó került fel róla, ahol egy MoW-os panther modell új shaderekkel megvilágítva, valami új felfüggesztéssel mászkált egy földúton.

Amúgy a Best Way próbálkozott többször a GEM motor fejlesztésével, nem bánták volna ha bármely játék alá be tudták volna ajánlani Unity módjára. 2010-es 1C féle Majesty 2 alatt is GEM dübörgött, akkor azt mondták rá hogy GEM3, de ezt később visszavonták. Utána kiraktak videókat az "igazi" GEM3-ról ami patkolt GEM2-nek és GEM Editornak nézett ki, azután azokat is visszaszívták.
    Nuclear Union lett volna a "hivatalos" kiadása a GEM3-nak, de mint írtam ezt kimondottan ahhoz a TPS RPG-hez írták, ezt nem lehet direktben RTS-hez alakalmazni. Sőt, felvetődött hogy konkrétan semmihez sem lehet, mert jogi senkiföldjén pihen az 1C és Best Way között, hisz az 1C pénzelte az egészet, de Best Way-nél van a tényleges technikai kivitelezés.

Ha a technikai képességeket nézzük a legfejlettebb GEM most a DMS-nél lehet, éveket tölttek a motor szépítésével a két Assault Squad-on keresztül, majd Call to Arms idején rendesen beletúrtak mindenbe. Van 64 bit, full DX11, 16k textúra, hegynyi új shader, minden asset teljesen új.
    Borzasztó kár így, hogy magára az FPS módra építették a játékot, rengeteg időt és erőforrást elvett tőlük hogy legalább félig használható legyen FPS lövöldeként, miközben az izometrikus Direct Controlt megtartva ezt sokkal jobban is el lehetett volna költeni, büdös francnak nem volt igénye nézdafegyverem módra egy RTS-ben.
    Csak Instinctnek egyedi rögeszméi kattantak, szerette volna ha messziről kiáll az RTS sorból, van benne húzó fícsör. Hát lett, csak a befektetett munka ellenére sem működik 100%-ig, új vásárlót ezzel nem szereztek, régiek meg irtóznak a sok fura változástól.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2019.01.26. 12:05:41
  • alma2
    ne ez lenne egy jo tenyfeltaro cikk, ilyet egy jatekkal foglalkozo mediaban sem lehet egyben olvasni es nem ilyen hangvitelben, jo hogy leirtad.
  • s1lkforrent
    Soldiers Arena kiadása a nyakunkon van, majd meglátjuk mit sikerült alkotniuk. Én nem várok borzasztó sokat, valamiféle Steel Division féle térkép terület foglaló rendszer egységek értékének függvényében, feljavítgatott Men of War(nem Assault Squad 2.. rendes orosz patkolt Faces of War 2008-ból) motor, World of Tanks szerű egységfeloldás és előremeneteli folyosók. No meg persze exkluzív egységek, F2P MMO-ban ez alap, kezdő pakk, meg annak marha drága változatai alapból fogják tartalmazni. Amúgy februárban lesz 2 éve hogy már tesztelik, csak lesz belőle valami a végére.

Call to Arms is ki lett adva tavaly tavaszra, azt egy nagy rakás szerencsétlenség, hát az lett belőle. Kurva gyors time to kill, a felfejlesztett páncélzat rendszer sokkal véletlenszerűbb mint Assault Squad 2-ben bármikor, és minden szir-szarért külön pénzt kértek, 3 kiadási szintje van a játéknak, első kettő már bundle-t is megjárta, utolsó DLC 20 euró alatt nem volt, de mint teljes játék csak az egész értékelhető, amennyire van gusztusa az embernek. A játék közben Free2Pay is, de az ingyenes játékosok a pofátlan feloldási grind, és a teljesen elértéktelenedett "alapjáték" miatt kihaltak.
    Assault Squad 2000 napi max játékosára Call to Arms kb 300-at tud felmutatni.

2013-as legelső támogatójaként a játéknak "örüjjé hogy kijött a játék" beszólással el lettem intézve, és ennyiben is maradtunk, DMS nyugodtam el is mehet a fenébe a DeleteDood fszjancsijával együtt. Kritikát sem a megorbánosodott Instinct, sem a sleppje nem bír elviselni.

Gates of Hell ami a Soldiers Arena javított MoW motorját használja, majd valamikor év vége és jövő év környékén jöhet ki, ha nem fáradnak bele. Ezt a projektet Cule csapata szinte csak hobbiból csinálja munka mellett, Best Way-nek épp annyi pénze van hogy a Soldiers Arénát befejezze. Ha a S:A jól megy meg fogják rendesen támogatni, de ez bizonytalan, mostani állás szerint tehát készülget, de a perfekcionista szim buzi hozzállás nem segít ha pénz sincs a polírra.

Nuclear Union, illetve a War Today: Five-Day War mint GEM motoros játékok réges-rég kimúltak.

Pletyik szerint a Best Way féle Nuclear Union egyes elkészült elemei a KING Art Games lengyel csapat Iron Harvest "steampunk Company of Heroes" játékában feltűnhetnek nem kimondottan legális úton átmentve, feltéve hogy az is elkészül egyáltalán. A GEM3 motor maga félre lett rakva, mert nagy részt átírták TPS-re szabva, csak a MoW-ból átmentett assetek és animációk miatt nézett ki olyan GEM2 félének. De mivel Best Way inkább RTT játékokban látja a boldogulást, arra meg továbbra is a 13 éves GEM2 való, így kénytelenek azt patkolni, az újabb motor meg addig porosodik.

A ruszki-szerb AARRE Games grúz csetepatéjának GEM motoros feldolgozása pedig részleteiben felkerült orosz fórumokra. Elvileg a modern kori total conversion Assault Squad 2 modok, mint a Red Rising rakás egységet és tereptárgyat nyúltak onnan.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2019.01.22. 13:14:18
  • Sir Cryalot
    Ha peer to peer az engine akkor kb semmilyen megoldás nem lesz.
  • s1lkforrent
    Úgy hírlik mind a Call to Arms, mind a Soldiers: Arena free 2 play multival fog rendelkezni kiadás után(várhatóan 2017 eleje körül)

Call to Arms Monetization

We announced that Call to Arms will have a free2play version. Let's clarify how we intend to monetize the game:
    Free2play version will not have mods, no singleplayer and will have unit progression enabled
    If you buy the game or corresponding faction DLC, you will not have to unlock any units and therefore save time
    There will be no pay2win elements in Call to Arms
    We will add Steam Market items to the game, they will be cosmetic or have convenient features included

Such items will be squad logos, which you can customize and place on all of your units to distinguish them from other players. XP boosts and smilies for the chat will be included too, as well as other neat features! You will earn these items by simply playing the game or trading them in the market.

Soldiers Arénának van egy tavaszi bejelentése, amit sokan áprilisi tréfának gondoltak, mások balhéztak már jó előre miatta, ezért Best Way halgatott róla, de később kommentben meg lett erősítve(most nem kotorászom elő), hogy rendes játékosszámuk csak F2P alapon lesz, a pénz behajtást meg megoldják valami szintezéssel és csecsebecsékkel.

Örülünk Vincent?
  • Zoli105
    Csak eddig nem volt ilyen gond és nem értem miért nem akar feltelepülni a Microsoft Visual C++ 2015 ! mondom simán futott mindegyik ! Számomra ez teljesen új probléma ! :(
  • alma2
    Ne a jatekban keresd a hibat, hanem abban, miert nem megy fel a lent linkelt "alkalmazas", valoszinu utana a jatek sem fog panaszkodni.
    Sokan szivnak hasonlokkal tele van a net otletekkel, persze nekem anno egyik sem segitett a feltelepiteseben :)

• Zoli105
    Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek !
    megkaptam havertól eredetiben a Men of War Assault Squad 2 Steamről leszedtem feltelepítettem innentől jönnek a gondok !
    először ezt a hibát írja ki :CRUNTIME140.dll hiányzik , leszedtem ezt a dll-t majd jön a következő hiba !
    ezt követően (0xc000007b) hibát írt ki indításnál.
    utána olvastam hogy valami Microsoft Visual C++ 2015 kell frissíteni !
    leszedem de itt jön megint a gond
    vagy itt megáll a telepítés és nem történik semmi :

vagy Setup Failt dob ki ! :(
    és fingba nem tudom hogy mi a gond mert az egész Men of War sorozat fent volt a gépemen de kb fél éve letöröltem mert kellett a hely xD és akkor még tökéletesen működött minden !
  • s1lkforrent
    Szóval a bokánkat nem fogjuk lefosni a gyönyörtől, gyakorlatilag a DJMoW mod kibővített, rendesen megcsinált változatát kapjuk meg jó pénzért. Jövőhéten csütörtökön lesz elérhető, ára szigorúan titkos, saccra 15-20 euró körül lesz, mínusz 10-30% az eredeti MoW Steames tulajainak. De ha ez kell a MoWAS2 rendes támogatásához, akkor tosszák meg, shutupandtakemymoney.

És ha már pénz, akkor az említett Call to Arms támogatás. Kifejezetten jó, hogy nem a játékért adtam 20 eurót 2013 elején, mert a pénzemért nem kaptunk semmit. És mi együtt anyáztunk éveken át..

Tavaly nyár közepén dobálták ki a kódokat, persze először deluxe tulajoknak. Aztán a friss játékba került kártya(Steam Trading Card amit marketen a hülye steam vallásúaknak el lehet adni Steamen felhasználható kreditért), DE nekem NEM ESETT EGY SEM, csak már akkor, mikor nem értek sokat.(elején 1,5 euróért is ment darabjuk, az 5-7 euró nettó nyereség, mikorra estek már jóval 1 euró alatt lett volna egészben..)
    Aztán nem sokra rá jött a korai változata a hadjárat pályáinak, hívtak is szerencsétlen steam barátok menjünk már coopozni, lassan jöttünk rá hogy csak deluxe uraknak érhető el, a fél brancs meg nemdelux parasztokból állott.
    Maga a multi említésre sem volt akkor méltó. Semmi jármű(editorban már ott voltak, de ugyanaz a 88mm-est flak lövedéke volt a BMP-nek és az Abramsnak is), gyalogosok borzasztó gyorsan haltak, az egész arról szólt hogy ki tud gyorsabban több ágyútölteléket a másik elé hányni.

Év elején jött a a nagy hír, mindenkinek elérhető lesz.. az első 5 küldetés, a többi csak a deluxe tulajoknak. Rápróbálva a várva várt pályákra erősen félkész állapotban találtam őket, de ha minden rendesen működik, akkor is elég középszerűek.
    Ekkor februárban a multi még mindig sehol, voltak már járművek, de játékegyensúly nagyon foghíjas, a katonák továbbra is látványosan gyorsan pusztulnak.(egy mezítlábas BTR olyan pusztítást visz véghez, hogy a még nem nerfelt SdKfz 222 sírt volna örömében)

És most egy év eltelt és még mindig nem látom azt a nagy előrelépést, hogy ez az egész Call to Arms megérne 20-30-40 eurót. Az elpusztíthatatlan MBT-s, eszetlenül OP gépágyús, ágyútöltelék gyalogosos, RNG-vel számolt páncéltöréses, bugos, félkész minden baromságával együtt.
    Így lehetnek a DMS-nél is, mert már 4 euróra(!!) levitték múlt héten a játék árát, deluxe 6 euró körül volt, deluxe upgrade 3 euró körül. És akkor most ilyen baromságokkal szopatnak, hogy lesz Fiszfasz DLC, gondolom jó drágán, de a kibaszott deluxosoknak ingyé lesz.

tl;dr: Aki annak idején nem deluxe CtA-t támogatott az nagyon rászopott, a deluxosok csak módjával, az jobban járt aki nem vett korán használhatatlan drága szart, és most vett teljes csomagot 6 euróért, sőt, az járt a legjobban aki nem vett semmit, és hagyja rárohadni az egészet a DMS-re.
  • s1lkforrent
    De csak ott..

3 és fél évvel ezelőtt backeltem a játékot a DMS saját Call To Arms oldalán. Fő játékom volt a MoWAS1, gyakorlatilag nem is az új Modern Warfér játékukat vettem meg, inkább volt ez biztatás arra hogy folytassák a munkájukat, ha akkor az 1C-n múlik akkor a GEM motoron alapuló játékok teljesen kimúlnak.(azóta 1C úgy általában megszüntette a játék kiadói tevékenységét, utolsó két játékuk a MoWAS2 és a IL2 Sturmovik Battle of Stalingrad csak és kizárólag a fejlesztők miatt van még életben, a ruszkik igazán jó lecsúszott szarosmulti szellemben nem akarnak már semmit, a fejlesztési ötleteket szembehugyozzák, de a részesedést még keményen elvárják, és természetesen a jogokat sem adják el, max csillagászati összegért - az Interplay és az Atari biztos üdvözli őket a klubban..)

Hát, ez meg is lett, a MoWAS2 továbbra is él és virul, CtA összes fejlesztését megkapja (majd, elvileg) mivel..
    Jön hozzá Assault Squad 2: Men of War Origins DLC/kiegészítő, ami az eredeti Men of War single player tartalmát varázsolja a MoWAS2 alá feljavított(??) formában. Nagy nehezen végre feljavítják a gyalogosok kinézetét, új tartalom is kerül a MoWAS2 szerkesztőbe, vissz a portolt CtA fejlesztéseket kap, meg majd meglátjuk ténylegesen mi változik, bejelentési ígéretekkel tele a padlás.

MoW

MoWAS2: Origins

MoW

MoW

MoW

• butuska66
    Meghibásodott gépem miat kicsit hanyagoltam mostanában a steam fiókomat. Mikor nemrég elindítottam s rápillantottam a CtA játék hírekre a következő szúrt nekem szemet:

"We are currently working on some Eastern European environment setting and we will expand the game by two minor factions that will be part of the GRM campaign DLC. (This DLC will be included in the Deluxe Edition for free )"

Már csak az érdekel hogy még hány 'ingyen' dlc jár majd a delux kiadáshoz....

Úgy látszik igazán megérte leárazáskor beszerezni ezt a játékot.

• Zoolee1976
    Sziasztok!Esetleg valakinek ötlete hogyan tudom "magyarosítani" az alap Men of War (steames) játékot?A listában rengeteg nyelv található de Magyar pont nem.Régen volt hozzá egy exe fájl de már a data pont hu ról törölték-Előre is köszönöm az ötleteket!Üdv
  • s1lkforrent
    Legújabb peccsben elég sok mindent piszkáltak, lehet ez is a veszteséglistára került. Kérdezek majd egy illetékest mi lesz vele.

Assault Squad részeit egyébként eléggé szenvedés egyedül játszani, a skirmish pályák direkt kooperatív játékra lettek kitalálva, és mivel nagyon népszerűek lettek, a modderek is leginkább koopra fókuszálnak.(ha easy-normálon még egész tűrhetően elvagy, de heroic nehézségen irgalmatlanul elpicsáznak, mert egyszerre 20 felé kellene figyelni, akkor az biztos jele hogy coop pályára tévedtél) Ha van kedved esetleg megpróbálhatnánk együtt, vagy akár a Heroic Club ruszki köménymagjával is.
  • 55manfred
    Sziasztok ! Én jobbára offline tolom a MoW különböző ágait... Mostanában kísérletezek a MoWAs2-vel. Verzióváltás után nem tudom bekapcsolni ellenséges egységeken a látóterüket, ami egy kifejezetten osonós feladatnál nem haszontalan. Tudtok vm jó tanácsot? Köszi!
  • butuska66
    Ha jól számolom , idén már harmadjára árazták le 75%-al a CtA-t.

Nincs szándékomben egy , még megsem jelent játékot temetni de amit eddig bemutatott a játékot egész egyszerűen keveslem. Szép volt , jó volt , de hamar ráuntam.

Legnagyobb bajom hogy nem érzem elég modernek az összecsapások menetét. C&C Generals anno sokkal jobban elkapta az USA vsTerrorista témát , pedig sosem rajongtam azért a sorozatért. Felhozhatnám még példának a World in Conflict vagy a Joint task Force c. remekműveket is a modern harcokra. A CtA első körben magával ragadt mert a pályák hangulata a BF2 idézte számomra ( tudom az egészen más műfaj), és a hangok változatosabbak mint azt a MoW sorozatban megszokhattuk. Minél többet játszom annál inkább múlik el a játék varázsa.
    Ha már modern csatákról szól akkor miért nincsenek benne drónok . Vagy miért nincs benne aktívan a csapatszállító járművek használata. Vicces hogy gyalog kelnek át a behívott bakáim a sivatagon.( nem igazán orvosolták e problémát azzal , hogy teherautóban is behívhatóak lettek az egységek) Jó lenne látni azt is , hogy a helicopterből ki lehetne tenni a gyalogosokat a felhőkarcolók tetejére. Tényleg ha már itt tartunk, még az épületek jelentős része is csak dísznek van a nagyvárosi pályákon amit semmire sem lehet használni.

Mindent összevetve nem mondanám rossz játéknak csak a játékmenet nem tud elszakadni a több év alatt kialakult 2.vh-s MoW rutintól és ez szerintem nem a játékmotor hibája.......
    Utoljára szerkesztette: butuska66, 2016.06.02. 21:42:26
  • s1lkforrent
    Ah, a customer! ^^

Üde változás ez már CoH előttről, kár hogy magyar közössége nyomokban sincs. De ebben legalább konzisztensek vagyunk, mivel nem is volt.
    Az a pár magyar srác akivel összefújt a jószerencse, már nem nagyon játszanak, esetleg eltűntek, mint Kossuth a ködben.

Nos, akkor némi hírek: Men of War Assault Squad 2 támogatása nem áll meg, nagyobb peccs várható hamarosan, talán új DLC is kinéz a dologból. Meglepő módon a félig se kész Call to Arms Early Access kiadása nem lett az az elsöprő siker amire vártak, MoWAS2 ellenben jól fogy még mindig, az a hülye helyzet áll fenn, még mindig az elődből fedezik az új játékuk kiadását.

Ennek örömére MoWAS2 kap majd javítást amiben meg lesz engedve vegyes nemzeti csapatok állítása, és CtA GEM motor újításokból is kap elvileg.

Call to Arms is kapott peccset, kezd javulni az első-belső nézetű direct control(de még mindig határszar), raktak a játékba T-62 tankot a ruszkiknak(ohbocs GRM, mocskos gyilkolandó arctalan ellenség, na), és LAV-25A2 lövészpáncélost, ami Stryker pepitában, de most már a Bradley gépágyújával, a BTR-82A amcsi megfelelőjeként.

Van mozgás az ukránoknál is, először is mind a Gates of Hell, mind a Soldiers Arena csúszást kapott év végére, a Draft Wars meg egy szép leállítást. Másrészt lett azóta GEM2(és első állatorvosi játékként Battle of Empires) Linux port, ami elvileg natív is meg működik is. Ez viszont azt is jelenti hogy maradnak DX9 szinten, nem fognak egyszerre szopni a DX11 és OpenGL 4.x berhelésével, pláne hogy a bővítgetéssel őket is picsán harapta a rezsidémon, a régi motor gatyába rázásával ők is ugyanúgy szívnak mint a DMS anno(Hazzard milyen jóízűeket röhögött a MoWAS2 több hónapos Out Of Sync hibáján, erre utólag a Battle of Empires-be is beleállt több más buggal együtt).
    Megemlíthetném még hogy a Battle of Empires-ba csak bele kerültek az Oszták-Magyar hadak, de annyira érződik a Battle of Empires MoW-ra épülő játékmenetéből az épkézláb járművek hiánya, hogy még. Kaptunk egy géppuskás Junoviccet, aztán szevasz, lehet vele keménykedni az FT 17 és a ruszki tömegmészáros Putilov-Garford ellen.
  • kipeti
    Én tegnap vettem meg és nagyon bejön üde változás a company után.
  • s1lkforrent
    Ó baszki, azt hittem már max a gyerekkel fogok itt dumálni MoW témában, annyira kihalt a topik.

Call to Arms elmegy szódával, de érezni rajta hogy hiába "új játék", azért csak egy jobb fajta GEM2 total conversion modról van szó. Érzik ezt a készítők is, mert már -75%-os 5,75 euróért dobálták kétszer másfél hónapra visszavetítve. Aki 3 éve 20 euróval támogatta őket annak meg a kurva anyját ugye, még a single tartalomhoz sem fért hozzá év elejéig(!!), cserébe kapott tavaly nyáron egy alig működő modot nulla tartalommal. Aki meg most márciusban megvette 7,5 euróért a segge ki van nyalva amennyire Instinctet érdekli, össze is rúgtam vele a port ezen, hogy rohadjon rá a mendzsertemető irodája.

Szóval azért látszik némi fejlődés, grafika határozottan csini, minden(nos, a legtöbb) modell saját vadiúj, új effekt, új animáció, sok-sok új hang, és rendbe tett hangmotor jellemzik. Új lett a főmenü felülete is, más kérdés hogy randa és félig használhatatlan.

Játékmenet megváltozott, de nem feltétlen előnyére. Minden fegyver sokkal halálosabb, az ember néha úgy is érzi hogy ágyútöltelékekkel és papírtankokkal indul harcba, sokszor fullad egy összecsapás szerencsekerék élő adásába. Konkretizálva, egy könnyű géppuska egy tárával (szenvedő fél elitizmusától és igy HP értékétől függően) egy-háromnegyed-fél szabadban felejtett ellenséges szakasz megpukkasztható kis szerencsével. Odasunyítod a géppuskást a hátukban lévő fedezékbe(hiszen mozgás közbeni tüzelés még mindig nincs), tüzet nyit, kifingtak. Viszont ha két, akár csak Lee-Einfeld puskával felfegyverzett milicista észrevesz és rád lő úgy, hogy a katonád "supressed" állapotba kerül és elbújik a fedezék mögé, a többi is kapcsol, utána jobb esetben egy közepes tűzharc bontakozik ki ellenséges áldozatokkal, rosszabb esetben szarrá lövik a géppuskást miután kidugja a fejét.

Közepes, mondjuk 30mm-es gépágyúval felszerelt BTR-82 lövészpáncélos vs AT-4-es páncéltörő katonákkal megerősített fedezékbe bújt gyalogság párharcánál ez úgy néz ki, hogy vagy így-úgy eltalálnak páncéltörővel és a drága páncélos azonnal megmakkan, a mellette előre bújó gyalogságod pedig felkoncolják, vagy az egy szem páncéltörővel felfegyverzett katona kimúlása után RÖHÖGVE, és a fedezéket is vidáman szétzúzva csak a BTR-el minden gyalogosát kivégzed a látótávolságon belül és kívül, mivel nincs másnak péncéltörő képessége, a support gyalogság meg láblógatva zászlót foglal.
    Namost ez azért szar ügy, mert a GEM motor páncélosokat érintő bugjai azért még vidáman élnek: BMP3 vs Bradley kenyértörésre került a dolog, BMP3 vagy mellélőtt, vagy talált de mintha "alá ment volna", alatta csapódott be, Bradley még csak nem is vette észre(vagy el volt foglalva madárkák figyelésével), aztán mikor észrevette, egy TOW rakétával max távolságról(közben vonultam vissza mert elfogyott a páncéltörő) szétlőtte a picsába a BMP-t. Mindeközben oldalában egy RPG7 mellé ment, egy pedig "lepergett" róla, talált, de nem hatolt át. Oldalról. Nnyát, azt. Mondanom sem kell a környék összes mocskos tenoristája 25mm-es szabadságot kapott a pofájába pillanatokon belül.

Tankok érdekes állatok, mert elölről talán csak egymást tudják kifingatni, azt is csak közelebbről, ezen felül a nehéz IFV-k(BMP3/Stryker Mobile Gun System/M2 Bradley) ill a nehéz páncéltörőket cipelő hummer/technical cuccok oldalról próbálkozhatnak, a könnyű páncéltörőket meg a gyalogosok igazából feldughatják.

folytköv
  • butuska66
    1. Sajnos ez továbbra is a MoW 'átskinezett' verziója maradt

2. Játékélménybeli változások amire utaltam az akkor értékelhető ha már játszottál a korábbi változatokkal.

Egyetlen komolyabb változás a fegyverek működésében láttam Pl az amerikai bakám a ha meglát egy távolabbi ellenséget nem lövi ki az összes töltényt egyszerre hanem egye-egy lövést ad le. Tűzharcoknak egészen más a hangulata mint a korábbi részeknél . Igaz ezért nagyban a hangok a felelősek , mind a fegyvereké mind a becsapódó lövedékeké.
    Mikor rázközelítek a bakáimra az a benyomásom támadt ( persze ez csak benyomás..) mintha az eltérő fegyverek máshogy viselkednének a kezükben.Hangról még annyit hogy a katonáim felé leadott lővéseknek is eltérő hangjai is vannakk annak fényében hogy épp mivel lövik őket.

Igazság az hogy remekül elszórakoztam a CtA-al. Nem tudnám megmondani miért de, pályák felépítése emlékeztetett a jó öreg battlefield 2-es pályákra amiket kedveltem.

Ha eddig nem jött be neked ez a játék úgy hiszem ezután sem fog...

Engem nem az zavar hogy egy újracsomagolt MoW-ot vettem , hanem az hogy kevés tartalmat pakoltak bele. Félek hogy a végleges változat nem lesz ennél tartalmasabb.

P.S: Egyjátékos kampányról szándékosan nem írok , remélem a végleges kiadásnál átrakják majd a tutorialba mert ha nem az igen gyászosan nézne ki. Amúgy érezni a programon a belefektetett energiát, szóval nem egy MoW:Vietnam-ra kell számítani
    Utoljára szerkesztette: butuska66, 2016.04.09. 13:09:19
  • alma2
    Na igen elolvasva, mi fejlodott 2008 ota a gem2 az engine-ben, es ezek a fo feature-ok. Mas jatekban ezt a first day patchben kijavitjak, beleteszik, max 1 honap, de nem telik el kozben 7 ev :). Ami legjobban zavar, ha elinditanam a mow-ot, vagy barmelyik ennek az engine-ere epulo jatekot, pont 2009-ben erzem magam. Mig akkor leesett az álam, hogy ilyet is lehet, azota mar csak az ezt mar anno lattam erzes kering bennem. Igen a reszletekben rejlik a lenyeg, de ha addig nem jutok el, akkor hiaba.
  • alma2
    kb 2 honapja megneztem, sajna a kullem eltantoritott a tovabbi erdeklodestol, mert egybol a MOW atskinezett verzioja ugrott be. Igy a belbecs felderitese elmaradt.
    De ha valami a.i. fejlodes, gameplay barmi, koca jatekosnak feltunheto pozitiv valtozast talalsz benne, ne tartsd magadban az infot :)
  • butuska66
    Nem tudom mekkora érdeklődés övezheti itt a Call to Arms c. játékot, viszont az április 8.-án megjelent Developer update 15 leírásának az utolsó bekezdése a következő:

Release date
    We are scheduling the game for a release in October 2016. Thanks to your support we are able to make this game bigger and better, hence we want to use the time to really polish the game up for a great experience.

Call to Arms has been coming along nicely and we will continue to push the game forward!

Ennek örömére 'leporoltam' a játékot . Korábbi változathoz képest tényleg érezni , hogy csiszoltak a játékon . Kiváncsian várom milyen lesz a véglegesnek nevezhető állapotában
  • s1lkforrent
    Készítők hasonlóan a Battle of Empires Best Way+The Great War Team felállásához, Best Way+Barbed Wire Studios nóném modder csapat koprodukcióban készül. Maga a modder csapat készíti a "játékot", Best Way "fejleszti" a játékmotort, és segít esetleg néhány produkciós dologban. A modder csapat főbb tagjait a WW2 Chronicles MoWAS2 és a Totaler Krieg évek ótai készülő MoW modok patkolói adják .

Aranyos egyébként a lenti áttekintés, mert az ugye a Digitalmindsoft már jó 4-5 éve(valamikor 2010 második felében kapták meg a forráskódot az 1C-től, addig szó szerint csak "moddingoltak") szenved a GEM2 saját forkjának kipofozásával, és ha az Instinct ellenes gyűlölet vontra fel is szállt valaki, azért nem lehet letagadni hogy MoWAS1, a MoWAS2, és a Call to Arms fejlesztéseit kurva sok munkával és rávert pénzzel lehetne beérni. Pláne ha azt nézzük, hogy a DMS amelyik már több ex-Best Way fejlesztővel is rendelkezik, mennyit szopott az új effektek és elemek beépítésekor, ezt a kiadói támogatás nélküli csóringer Best Way biztosan nem tudja és akarja utánuk csinálni.
    Emiatt még lesz koppanás egyébként, a Suggestions and Ideas topikban egyértelműen kirajzolódik, hogy a népek egy még tovább fejlesztett, tökéletesített, bővített MoWAS2-t akarnak, esetleg German Soldiers Mod, vagy a "régi MoW" játékmenetével, Instinct perszonál hülyeségei nélkül. Aham, csak éppen ez nem egy MoWAS2 mod vagy folytatás lesz, halló, ez megy szépen vissza 2009-es MoW alapokra, meg amit hozzá tudnak kalapálni a Best Way-nél, és ezt fejelik meg a Barbed Wire grafmókusai scriptelt effektekkel és egyebekkel.

A MoWAS2 alá elérhető Chronicles mod, ami egész jópofa plusz effektekkel, és erős "hardkór GSM" beütésű játékmenettel bír, és a Totaler Krieg képek-videók bizonyítják hogy nem amatőrökről van szó, és van ok a bizakodásra, azért a csodavárástól óva intenék mindenkit Továbbra sincs egy komoly befektető mögöttük aminek a bő pénzügyi forrásaival végre rendesen gatyába rázhatnák a sorozatot, és Company of Heroes 1-2 szintű produkciós minőséget tudnának megütni.
  • s1lkforrent
    Mint a képeken jól látszik, ez is még a jó öreg GEM2 felpimpelt változata.
    Itt lehet érdeklődni: http://vlad-dotsenko-en.tumblr.com/post/127969681164/evolution-of-gem2
    De talán megér egy kopipasztát, hátha kidöglik az oldal később:

Vlad Dotsenko - Evolution of Gem2

Recently there has been an increased activity in game development of “Men of War” series and many people ask which engine is used within the different games. The question is not simple to answer, and requires a brief summary of it’s history.

In 2006, the world saw a new game “Face of War”. This can be considered as a first appearance of Gem2, version 2.0. There is a certain conventionality in the version number, because classification of engine versions, as the very same name Gem2, came many years later.

In 2008 a new game, called “Men of War” was released. This game is based on Gem2 engine version 2.1. The main changes from the previous

version included:
    - Game interface improvements.
    - Improved AI.
    - A number of new game features (such as the setting barbed wire and sandbags, carrying corpses and so on).

Then came a long pause. Which lasted for 6 years. A lot of things happened. The most dreadful - Gamespy service, which was used for hosting multiplayer games, ceased to exist.

In autumn 2014 Best Way decided to resume the development of Gem2. The indie project “Battle of Empires 1914-1918” triggered it’s next iteration. The release of this game took place in May 2015, the game at this time used a Gem2 version 2.2.

This version contains a number of significant differences from the previous version (2.1 from 2008):

- Full integration of Steam-services: matchmaking, transport, achievements, cloud, trading cards, workshop, clan chat, vac.
    - Autojoin and rankings for multiplayer games.
    - Use a free sound library OpenAL Soft instead of commercial Miles Sound System (MSS).
    - Powerful package system with automatic adjustment, full localization support, dependencies, integrity checking, built-in hash versions.
    - Support for Unicode UTF-8 format.
    - Support for partial localization.
    - Tools for creating scenario multiplayer games.
    - Tools for creating games against AI bots, both single and multiplayer.
    - Optimized work with large maps and lots of units.
    - Full support for the working folder, important for those who make mods.
    - New sky technology.
    - Selective game content privacy protection.
    - Ceased support for multiplayer games via LAN, which greatly saddened hamachi pirates.
    - Steam DRM and some of our own invention, which complicate the life of torrent pirates.

In addition, the “Battle of the Empires 1914-1918” received a number of their own features: horses, field telephone, gas masks, gas and shrapnel ammunition, cutting barbed wire…

And worth noting that this is only a part of the major changes that can be considered remarkable. But that’s not all. For 8 months Gem2 2.2 has received a lot of useful modifications and improvements from its descendant - Gem3.

But the story does not end here. Since the summer of 2015 Best Way is working on a new version Gem2 2.3. This version will be the base platform for upcoming games, such as Gates of Hell.

The work is far from complete, but some features are ready and they are worth mentioning:

- HDR, LUT, gamma-correction.
    - Scene depth, which is the basis for the implementation of various post-processes: depth of field, contours, glow, screen space ambient occlusion.
    - Composite materials (such as bump-specular) supported in stamps and decals.
    - New material bump-specular-lightmap.
    - The new game interface.

We’re also working on porting Gem2 to Linux and OSX, and possibly a more extensive list of platforms, which will be featured in the previously stated, version 2.3.

Aug 30th, 2015
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.11.06. 03:02:06
  • alma2
    ja lejebb tekerve a steamen, ott a valasz.

"Gates of Hell is a historical/realism action-based RTS based on the powerful GEM2 game engine by Best Way.
    Gates of Hell aims to attract all fans of previous Men of War games."
  • alma2
    Ezt melyik csapat csinalja, es melyik motorral?
  • ratgab
    Ez jónak tűnik, várólistára rakom. Kösz az infót!
  • s1lkforrent
    Áhá, majdnem beugrottam hogy jár még valaki a topikba, erre csak biznic.

Nem is linkelem be a Gates of Hell Steam oldalát, mer minek.

Képeket se rakok be, úgyse nézi meg senki.

Úgyse jön az Early Access Steamre 2016 elején valamikor, mer nem érdemlitek meg.
  • kekeN7
    Sziasztok!

Lenne 2 darab felesleges Men of War: Assault Squad GOTY Steam kulcsom. (igen, Humble Bundle)
    Ha van itt olyan, akit érdekelne, nyugodtan dobjon egy PÜ-t.

A kérés annyi lenne, hogy olyan jelentkezzen, aki használná is, nem csak +1 sor lenne a könyvtárában.
    Ha Neked mondjuk megvan, de a tesódnak/haverodnak kéne hogy tudjátok együtt játszani, az is bőven belefér.
  • s1lkforrent
    Pedig lassan a MoWAS2 kikupálódik, kiadása után már másodszorra újra játszható lesz.

Ugye ott hagytuk abba, hogy balhéztak Instincték a Valour moddal június legelején.

Júliusra megéltük hogy kijött a Burning Guns hadjárat Battle of Empireshez, és bezony NEM kapták meg a korai támogatók, csak aki áprilisi kiadástól júliusig vette meg, pedig a decemberi FAQjukban még mindenkinek odaigérték, az alapjáték részét képezte volna. Látványosan hülye döntés volt, hőzöngtek is a népek a fórumon, Julia_BW az ukrán producer csaj(effektíve a játékot készítő modder srácok főnöke) meg direkt szopatta "nem igértünk ilyet, teljesen korrekten jártunk el, és örüljetek hogy a ruszkikat INGYEN megkaptátok, lehet segget csókolni a nagy kegyességünkért" féle trollposztokkal a vásárlókat. Aztán suttyomban elszólta magát az egyik dev srác kiderült, kurvára elszámolták magukat anyagilag, vagy legalábbis egyszerűen kevés bevételt hozott az alapjáték, a hadjáratot fizetősség teszik hogy ne szarjon be a szekér, a játék már bepalizott fanjai úgyis jobban megveszik mint a random kazuárok. Ugyanekkor megjelent a Season Pass nevű DLC csokor, benne az elidegenített Burning Guns, és hivatalosan be lett jelentve a brit és a német single hadjárat is. Pár napig még egy MP Pack 2 nevű multi frissítés is benn volt, de ezt bölcs tanácsra kicsempészték onnan.
    Mégpedig olyan megfontolásból, hogy mikor 15-én mindenkinek ingyé megjelent a MP Pack 2 frissítés(amiben pár új pálya és játékmód foglalt helyet, a játékmódok jópofák, de nem túl népszerűek), az alapjátékból készítettek egy csak multit tartalmazó változatot, ezt 5€-ért vesztegetik, de a tréning pályákon kívül nincs benne single tartalom, se a szerkesztő, és az első pár napban még a modok sem működtek ezzel a jóárasított változattal.
    Valamelyest megdobta a BoE multi népszerűségét, de csodát nem tett, MoWAS2 multi lényegesen népszerűbb.
    A héten kijött a brit hadjárat is, de semmi különös, kicsit bugos, kicsit bénácska, néha idegesítő, igazi modder szint, komolyabb küldetésekre továbbra sem futja nekik.
  • alma2
    Bent van a kedvencek kozott nalam, megnyugtatasodul, nem csak magadban beszelsz, bar az idejet sem tudom, mikor inditottam el utoljara.
  • s1lkforrent
    Nulladik lépésben én már annak is örülnék, ha nem lenne teljesen kihalva a topik.

Pedig történés éppen akadt bőven.. na majd megírom, ha megírom. Visszanéztem pár oldalt, teljesen skizo érzésem támadt, mintha 2-3 éve már csak magammal beszélgetnék. Ami azért igen sajnálatos, mert a MoW játékok jobban lábra kaptak mint eddig bármikor, és bár komoly tőke továbbra sincs mögöttük, lelkesedés annál inkább.
  • jack2545
    Kellene csinálnunk egy 56-os skimirsh modot :) mit szólnátok hozzá? szerintem kivitelezhető lenne :) csak én egyedül elég kezdő lennék a megvalósítához, de vannak ötleteim :)
  • s1lkforrent
    5 szokásos Djsatane/Vashyo copypaste skirmish pálya, meg AI ellenfelek multiban. Meglepő módon adnak XP-t, és kb kezdő-közepes MoW játékos szintjén vannak valahol, természetesen lehet tolni ellenük coopban is(mármint multi játékmódokban, skirmishben szkriptek vannak, talán lesz ott is AI lehetőség majd valamikor).

Volt az AI körül balhé is, ugye bétában már lehetett tesztelni év elején, na onnan a Valour mod készítője Normand átemelte a modjába az AI botokat, mikor a bétából kikerült március vége körül, akkor utána játékfájl módosítás feltételével, Instinct brancsa erre bepöccent május legelején, leszedték a Workshopból a Valour modot, Normand emiatt ideiglenes Workshop bant kapott, erre begurult, leszedte minden MoWAS2 cuccát, kikötötte hogy az egységeit nem használhatják MoWAS2-höz, kiadta a modját Battle of Empires-hez Hazzard körének legnagyobb örömére, mindenközben Instinct meg Delete Dude közben bunkók is voltak, mint úgy általában. Aztán mikor kijött az Airborne Normand visszarakta a Valour modot már DLC-hez kötötten. Dráma vége, jó éjszakát gyerekek.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.06.10. 15:50:43
  • alma2
    Ha valaki kiprobalja, ne tartsa magaban a velemenyet.

Men of War: Assault Squad 2 - Airborne
  • s1lkforrent
    Én nem bánom. Faces of War előkerült kb egy éve, és elkezdtünk vele coopban játszani. Te jó isten, hogy az a játék milyen öregnek, esetlennek tűnt sok év Assault Squad 1-2 és hozzájuk készült közösségi pályák coop dzsemborija után. A válasz erre valahol ott bújik meg némi modderekkel való beszélgetések után, hogy az ukránok annó meglepően sok eszközt belehalmoztak a játékmotorba és a pályaszerkesztőbe, majd basztak kihasználni a felét is. Gyakorlatilag azért látunk olyan sok kis előmoddolható featuret az újabb modokban, mert az alapjait már rég lerakták a Best Way-nél, de idő, pénz, vagy energia(esetleg a progromozókhoz hasonlóan kompetens level designer és mission scripterek) hiányában nem lettek kihasználva. Meg persze akadhatnak koncepcionális okok is, mégpedig az, hogy a kampány elkészítésénél eszükbe sem jutott, hogy ezt majd több ember egymást segítve is fogja majd játszani. DJSatane, Wigga, Lemi, és egyebek kik próbáltak MoW, Red Tide, meg Faces of War küldetéseket MoWAS2 alá portolni, hát vért hugyoztak míg nagy nehezen sikerül, leginkább úgy, hogy a script jelentős részét nekik kell újraírniuk, mert tele vannak faszságokkal, vagy öregek mint az országút.

Tökéletesen jó példa erre a Battle of Empires francia kampányának Fort küldetése, valami 40 másodperces átugorhatatlan intróval kezdődik, majd pár katonával kell nindzsulni egy dögnehéz, azonnali vereség kapcsolókkal telerakott bunkerben. Bárki bármit elkúr akár saját, akár a hülye játék hibájából(lásd még a tereptárgyakon átlátó és átlövő sasszem AI esetét), azonnal lehet AZ EGÉSZET újrakezdeni. Egy négyfős társaság ennek a küldetésnek nekiül, hát menten agyfaszt kap mindegyik, hogy ezmiez, teljesen nyílvánvalóan a készítőknek eszébe sem jutott hogy azt a pályát coopra felkészítsék(többit se, de azok jobbára működnek).

Mowasoknak nincs kampány módja, nem is volt(..pénz se rá, mert a sztori alapú kampányok JÓL MEGCSINÁLVA kurva sokba kerülnek - tessék megkérdezni a Relicet, hogy a Company of Heroes 2-nek vagy a Dawn of War 2-nek mennyi volt a sztori bekerülési költsége, és milyen zsebpénzből hozták össze a multit a közös alkotorészeket nem számolva), ellenben összedobtak olyan pályákat, amelyeket direkt 4-8 személy egymás melletti játékára szabtak. Megnézel egy legújabb DJSatane, vagy akár SirHinkel coop pályát, összetettségben messze többet melóznak vele, mint tették ezt a nagy öregek idejében.

ha már itt vagyunk

Kedden egy peccs kisíretében "kiadták" a Battle of Empires-t, ára 15-ről 23 euróra nőtt, törölték a készülő tankos kampány ingyenességét, és bejelentették, hogy készül még hozzá egy német, és egy brit hadjárat is. Avagy van most egy fizetős MoW modunk két tréning pályával, egy ruszki és egy francia hadjárattal 9+8 pálya erejéig, egy kihalt multi móddal(egyszerűen röhej hogy ha felnéztek szinte kizárólag 1v1 meccsek mennek, abból van átlag 5-8 darab, nagy ritkán 2v2, illetve szökőévenként 3v3 vagy 4v4 ha Hazzard összetrombitálja a Men of War Mod Steamcommunity csoport GSM-es közönségét), meg egy átlagos GEM pályaszerkesztővel(igaz legutóbbi kiadás).
    A tankos hadjáratot ők maguk ígérték a hülye fórumos FAQ-jukban, hogy az alapjátékhoz fog járni(DLC“the Battle of Empire: The Burning Guns” – campaign that will tell about the tanks role in the First World War.), a német hadjáratra pedig erősen utalgattak itt-ott, de azért is fizetni kell majd.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.04.25. 03:58:53
  • Madi92
    Hát igen, kicsit már bánom, hogy lecsaptam rá. Régi Soldiers meg Face of sokkal, de sokkal jobban bejött kampányban, multi itt tettszik, viszont olyan laggok vannak még akkor is, ha mindenkinek jó a ping is meg gép is, hogy brutális.

Btw valakinek van kedve coopozni a régiekkel? :D