Men of War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
megkaptam havertól eredetiben a Men of War Assault Squad 2 Steamről leszedtem feltelepítettem innentől jönnek a gondok !
először ezt a hibát írja ki :CRUNTIME140.dll hiányzik , leszedtem ezt a dll-t majd jön a következő hiba !
ezt követően (0xc000007b) hibát írt ki indításnál.
utána olvastam hogy valami Microsoft Visual C++ 2015 kell frissíteni !
leszedem de itt jön megint a gond
vagy itt megáll a telepítés és nem történik semmi :
vagy Setup Failt dob ki ! 😞
és fingba nem tudom hogy mi a gond mert az egész Men of War sorozat fent volt a gépemen de kb fél éve letöröltem mert kellett a hely xD és akkor még tökéletesen működött minden !
World of Tank és WoWs :Hanna_Justina_Marseille War Thunder : Zoli105 Armored Warfare : Zoli105
És ha már pénz, akkor az említett Call to Arms támogatás. Kifejezetten jó, hogy nem a játékért adtam 20 eurót 2013 elején, mert a pénzemért nem kaptunk semmit. És mi együtt anyáztunk éveken át..<#nevetes1>#nevetes1>
Tavaly nyár közepén dobálták ki a kódokat, persze először deluxe tulajoknak. Aztán a friss játékba került kártya(Steam Trading Card amit marketen a hülye steam vallásúaknak el lehet adni Steamen felhasználható kreditért), DE nekem NEM ESETT EGY SEM, csak már akkor, mikor nem értek sokat.(elején 1,5 euróért is ment darabjuk, az 5-7 euró nettó nyereség, mikorra estek már jóval 1 euró alatt lett volna egészben..)
Aztán nem sokra rá jött a korai változata a hadjárat pályáinak, hívtak is szerencsétlen steam barátok menjünk már coopozni, lassan jöttünk rá hogy csak deluxe uraknak érhető el, a fél brancs meg nemdelux parasztokból állott.
Maga a multi említésre sem volt akkor méltó. Semmi jármű(editorban már ott voltak, de ugyanaz a 88mm-est flak lövedéke volt a BMP-nek és az Abramsnak is<#vigyor>#vigyor>), gyalogosok borzasztó gyorsan haltak, az egész arról szólt hogy ki tud gyorsabban több ágyútölteléket a másik elé hányni.
Év elején jött a a nagy hír, mindenkinek elérhető lesz.. az első 5 küldetés, a többi csak a deluxe tulajoknak.<#rolleyes>#rolleyes> Rápróbálva a várva várt pályákra erősen félkész állapotban találtam őket, de ha minden rendesen működik, akkor is elég középszerűek.
Ekkor februárban a multi még mindig sehol, voltak már járművek, de játékegyensúly nagyon foghíjas, a katonák továbbra is látványosan gyorsan pusztulnak.(egy mezítlábas BTR olyan pusztítást visz véghez, hogy a még nem nerfelt SdKfz 222 sírt volna örömében)
És most egy év eltelt és még mindig nem látom azt a nagy előrelépést, hogy ez az egész Call to Arms megérne 20-30-40 eurót. Az elpusztíthatatlan MBT-s, eszetlenül OP gépágyús, ágyútöltelék gyalogosos, RNG-vel számolt páncéltöréses, bugos, félkész minden baromságával együtt.
Így lehetnek a DMS-nél is, mert már 4 euróra(!!) levitték múlt héten a játék árát, deluxe 6 euró körül volt, deluxe upgrade 3 euró körül. És akkor most ilyen baromságokkal szopatnak, hogy lesz Fiszfasz DLC, gondolom jó drágán, de a kibaszott deluxosoknak ingyé lesz.
tl;dr: Aki annak idején nem deluxe CtA-t támogatott az nagyon rászopott, a deluxosok csak módjával, az jobban járt aki nem vett korán használhatatlan drága szart, és most vett teljes csomagot 6 euróért, sőt, az járt a legjobban aki nem vett semmit, és hagyja rárohadni az egészet a DMS-re.<#taps>#taps>
\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
3 és fél évvel ezelőtt backeltem a játékot a DMS saját Call To Arms oldalán. Fő játékom volt a MoWAS1, gyakorlatilag nem is az új Modern Warfér játékukat vettem meg, inkább volt ez biztatás arra hogy folytassák a munkájukat, ha akkor az 1C-n múlik akkor a GEM motoron alapuló játékok teljesen kimúlnak.(azóta 1C úgy általában megszüntette a játék kiadói tevékenységét, utolsó két játékuk a MoWAS2 és a IL2 Sturmovik Battle of Stalingrad csak és kizárólag a fejlesztők miatt van még életben, a ruszkik igazán jó lecsúszott szarosmulti szellemben nem akarnak már semmit, a fejlesztési ötleteket szembehugyozzák, de a részesedést még keményen elvárják, és természetesen a jogokat sem adják el, max csillagászati összegért - az Interplay és az Atari biztos üdvözli őket a klubban..)
Hát, ez meg is lett, a MoWAS2 továbbra is él és virul, CtA összes fejlesztését megkapja (majd, elvileg) mivel..
Jön hozzá Assault Squad 2: Men of War Origins DLC/kiegészítő, ami az eredeti Men of War single player tartalmát varázsolja a MoWAS2 alá feljavított(??) formában. Nagy nehezen végre feljavítják a gyalogosok kinézetét, új tartalom is kerül a MoWAS2 szerkesztőbe, vissz a portolt CtA fejlesztéseket kap, meg majd meglátjuk ténylegesen mi változik, bejelentési ígéretekkel tele a padlás.<#idiota>#idiota>
MoW
MoWAS2: Origins
MoW
MoW
MoW

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate
"We are currently working on some Eastern European environment setting and we will expand the game by two minor factions that will be part of the GRM campaign DLC. (This DLC will be included in the Deluxe Edition for free )"
Már csak az érdekel hogy még hány 'ingyen' dlc jár majd a delux kiadáshoz....
Úgy látszik igazán megérte leárazáskor beszerezni ezt a játékot.
Assault Squad részeit egyébként eléggé szenvedés egyedül játszani, a skirmish pályák direkt kooperatív játékra lettek kitalálva, és mivel nagyon népszerűek lettek, a modderek is leginkább koopra fókuszálnak.(ha easy-normálon még egész tűrhetően elvagy, de heroic nehézségen irgalmatlanul elpicsáznak, mert egyszerre 20 felé kellene figyelni, akkor az biztos jele hogy coop pályára tévedtél<#hawaii>#hawaii>) Ha van kedved esetleg megpróbálhatnánk együtt, vagy akár a Heroic Club ruszki köménymagjával is.<#idiota>#idiota>
Nincs szándékomben egy , még megsem jelent játékot temetni de amit eddig bemutatott a játékot egész egyszerűen keveslem. Szép volt , jó volt , de hamar ráuntam.
Legnagyobb bajom hogy nem érzem elég modernek az összecsapások menetét. C&C Generals anno sokkal jobban elkapta az USA vsTerrorista témát , pedig sosem rajongtam azért a sorozatért. Felhozhatnám még példának a World in Conflict vagy a Joint task Force c. remekműveket is a modern harcokra. A CtA első körben magával ragadt mert a pályák hangulata a BF2 idézte számomra ( tudom az egészen más műfaj), és a hangok változatosabbak mint azt a MoW sorozatban megszokhattuk. Minél többet játszom annál inkább múlik el a játék varázsa.
Ha már modern csatákról szól akkor miért nincsenek benne drónok . Vagy miért nincs benne aktívan a csapatszállító járművek használata. Vicces hogy gyalog kelnek át a behívott bakáim a sivatagon.( nem igazán orvosolták e problémát azzal , hogy teherautóban is behívhatóak lettek az egységek) Jó lenne látni azt is , hogy a helicopterből ki lehetne tenni a gyalogosokat a felhőkarcolók tetejére. Tényleg ha már itt tartunk, még az épületek jelentős része is csak dísznek van a nagyvárosi pályákon amit semmire sem lehet használni.
Mindent összevetve nem mondanám rossz játéknak csak a játékmenet nem tud elszakadni a több év alatt kialakult 2.vh-s MoW rutintól és ez szerintem nem a játékmotor hibája.......
Utoljára szerkesztette: butuska66, 2016.06.02. 21:42:26
Üde változás ez már CoH előttről, kár hogy magyar közössége nyomokban sincs.<#shakehead>#shakehead> De ebben legalább konzisztensek vagyunk, mivel nem is volt.<#idiota>#idiota>
Az a pár magyar srác akivel összefújt a jószerencse, már nem nagyon játszanak, esetleg eltűntek, mint Kossuth a ködben.
Nos, akkor némi hírek: Men of War Assault Squad 2 támogatása nem áll meg, nagyobb peccs várható hamarosan, talán új DLC is kinéz a dologból. Meglepő módon a félig se kész Call to Arms Early Access kiadása nem lett az az elsöprő siker amire vártak, MoWAS2 ellenben jól fogy még mindig, az a hülye helyzet áll fenn, még mindig az elődből fedezik az új játékuk kiadását.
Ennek örömére MoWAS2 kap majd javítást amiben meg lesz engedve vegyes nemzeti csapatok állítása, és CtA GEM motor újításokból is kap elvileg.
Call to Arms is kapott peccset, kezd javulni az első-belső nézetű direct control(de még mindig határszar<#vigyor>#vigyor>), raktak a játékba T-62 tankot a ruszkiknak(ohbocs GRM, mocskos gyilkolandó arctalan ellenség, na<#vigyor1>#vigyor1>), és LAV-25A2 lövészpáncélost, ami Stryker pepitában, de most már a Bradley gépágyújával, a BTR-82A amcsi megfelelőjeként.
Van mozgás az ukránoknál is, először is mind a Gates of Hell, mind a Soldiers Arena csúszást kapott év végére, a Draft Wars meg egy szép leállítást. Másrészt lett azóta GEM2(és első állatorvosi játékként Battle of Empires) Linux port, ami elvileg natív is meg működik is. Ez viszont azt is jelenti hogy maradnak DX9 szinten, nem fognak egyszerre szopni a DX11 és OpenGL 4.x berhelésével, pláne hogy a bővítgetéssel őket is picsán harapta a rezsidémon, a régi motor gatyába rázásával ők is ugyanúgy szívnak mint a DMS anno(Hazzard milyen jóízűeket röhögött a MoWAS2 több hónapos Out Of Sync hibáján, erre utólag a Battle of Empires-be is beleállt több más buggal együtt<#rolleyes>#rolleyes>).
Megemlíthetném még hogy a Battle of Empires-ba csak bele kerültek az Oszták-Magyar hadak, de annyira érződik a Battle of Empires MoW-ra épülő játékmenetéből az épkézláb járművek hiánya, hogy még. Kaptunk egy géppuskás Junoviccet, aztán szevasz, lehet vele keménykedni az FT 17 és a ruszki tömegmészáros Putilov-Garford ellen.<#falbav>#falbav>
Call to Arms elmegy szódával, de érezni rajta hogy hiába "új játék", azért csak egy jobb fajta GEM2 total conversion modról van szó. Érzik ezt a készítők is, mert már -75%-os 5,75 euróért dobálták kétszer másfél hónapra visszavetítve. Aki 3 éve 20 euróval támogatta őket annak meg a kurva anyját ugye, még a single tartalomhoz sem fért hozzá év elejéig(!!), cserébe kapott tavaly nyáron egy alig működő modot nulla tartalommal. Aki meg most márciusban megvette 7,5 euróért a segge ki van nyalva amennyire Instinctet érdekli, össze is rúgtam vele a port ezen, hogy rohadjon rá a mendzsertemető irodája.<#mf2>#mf2>
Szóval azért látszik némi fejlődés, grafika határozottan csini, minden(nos, a legtöbb) modell saját vadiúj, új effekt, új animáció, sok-sok új hang, és rendbe tett hangmotor jellemzik. Új lett a főmenü felülete is, más kérdés hogy randa és félig használhatatlan.<#vigyor>#vigyor>
Játékmenet megváltozott, de nem feltétlen előnyére. Minden fegyver sokkal halálosabb, az ember néha úgy is érzi hogy ágyútöltelékekkel és papírtankokkal indul harcba, sokszor fullad egy összecsapás szerencsekerék élő adásába. Konkretizálva, egy könnyű géppuska egy tárával (szenvedő fél elitizmusától és igy HP értékétől függően) egy-háromnegyed-fél szabadban felejtett ellenséges szakasz megpukkasztható kis szerencsével. Odasunyítod a géppuskást a hátukban lévő fedezékbe(hiszen mozgás közbeni tüzelés még mindig nincs), tüzet nyit, kifingtak. Viszont ha két, akár csak Lee-Einfeld puskával felfegyverzett milicista észrevesz és rád lő úgy, hogy a katonád "supressed" állapotba kerül és elbújik a fedezék mögé, a többi is kapcsol, utána jobb esetben egy közepes tűzharc bontakozik ki ellenséges áldozatokkal, rosszabb esetben szarrá lövik a géppuskást miután kidugja a fejét.
Közepes, mondjuk 30mm-es gépágyúval felszerelt BTR-82 lövészpáncélos vs AT-4-es páncéltörő katonákkal megerősített fedezékbe bújt gyalogság párharcánál ez úgy néz ki, hogy vagy így-úgy eltalálnak páncéltörővel és a drága páncélos azonnal megmakkan, a mellette előre bújó gyalogságod pedig felkoncolják, vagy az egy szem páncéltörővel felfegyverzett katona kimúlása után RÖHÖGVE, és a fedezéket is vidáman szétzúzva csak a BTR-el minden gyalogosát kivégzed a látótávolságon belül és kívül, mivel nincs másnak péncéltörő képessége, a support gyalogság meg láblógatva zászlót foglal.
Namost ez azért szar ügy, mert a GEM motor páncélosokat érintő bugjai azért még vidáman élnek: BMP3 vs Bradley kenyértörésre került a dolog, BMP3 vagy mellélőtt, vagy talált de mintha "alá ment volna", alatta csapódott be, Bradley még csak nem is vette észre(vagy el volt foglalva madárkák figyelésével), aztán mikor észrevette, egy TOW rakétával max távolságról(közben vonultam vissza mert elfogyott a páncéltörő) szétlőtte a picsába a BMP-t.<#wilting>#wilting> Mindeközben oldalában egy RPG7 mellé ment, egy pedig "lepergett" róla, talált, de nem hatolt át. Oldalról. Nnyát, azt.<#rolleyes>#rolleyes> Mondanom sem kell a környék összes mocskos tenoristája 25mm-es szabadságot kapott a pofájába pillanatokon belül.<#violent>#violent>
Tankok érdekes állatok, mert elölről talán csak egymást tudják kifingatni, azt is csak közelebbről, ezen felül a nehéz IFV-k(BMP3/Stryker Mobile Gun System/M2 Bradley) ill a nehéz páncéltörőket cipelő hummer/technical cuccok oldalról próbálkozhatnak, a könnyű páncéltörőket meg a gyalogosok igazából feldughatják.
folytköv
2. Játékélménybeli változások amire utaltam az akkor értékelhető ha már játszottál a korábbi változatokkal.
Egyetlen komolyabb változás a fegyverek működésében láttam Pl az amerikai bakám a ha meglát egy távolabbi ellenséget nem lövi ki az összes töltényt egyszerre hanem egye-egy lövést ad le. Tűzharcoknak egészen más a hangulata mint a korábbi részeknél . Igaz ezért nagyban a hangok a felelősek , mind a fegyvereké mind a becsapódó lövedékeké.
Mikor rázközelítek a bakáimra az a benyomásom támadt ( persze ez csak benyomás..) mintha az eltérő fegyverek máshogy viselkednének a kezükben.Hangról még annyit hogy a katonáim felé leadott lővéseknek is eltérő hangjai is vannakk annak fényében hogy épp mivel lövik őket.
Igazság az hogy remekül elszórakoztam a CtA-al. Nem tudnám megmondani miért de, pályák felépítése emlékeztetett a jó öreg battlefield 2-es pályákra amiket kedveltem.
Ha eddig nem jött be neked ez a játék úgy hiszem ezután sem fog...
Engem nem az zavar hogy egy újracsomagolt MoW-ot vettem , hanem az hogy kevés tartalmat pakoltak bele. Félek hogy a végleges változat nem lesz ennél tartalmasabb.
P.S: Egyjátékos kampányról szándékosan nem írok , remélem a végleges kiadásnál átrakják majd a tutorialba mert ha nem az igen gyászosan nézne ki. Amúgy érezni a programon a belefektetett energiát, szóval nem egy MoW:Vietnam-ra kell számítani
Utoljára szerkesztette: butuska66, 2016.04.09. 13:09:19
szerintem
De ha valami a.i. fejlodes, gameplay barmi, koca jatekosnak feltunheto pozitiv valtozast talalsz benne, ne tartsd magadban az infot 😊
szerintem
Release date
We are scheduling the game for a release in October 2016. Thanks to your support we are able to make this game bigger and better, hence we want to use the time to really polish the game up for a great experience.
Call to Arms has been coming along nicely and we will continue to push the game forward!
Ennek örömére 'leporoltam' a játékot . Korábbi változathoz képest tényleg érezni , hogy csiszoltak a játékon . Kiváncsian várom milyen lesz a véglegesnek nevezhető állapotában
Aranyos egyébként a lenti áttekintés, mert az ugye a Digitalmindsoft már jó 4-5 éve(valamikor 2010 második felében kapták meg a forráskódot az 1C-től, addig szó szerint csak "moddingoltak"😉 szenved a GEM2 saját forkjának kipofozásával, és ha az Instinct ellenes gyűlölet vontra fel is szállt valaki, azért nem lehet letagadni hogy MoWAS1, a MoWAS2, és a Call to Arms fejlesztéseit kurva sok munkával és rávert pénzzel lehetne beérni. Pláne ha azt nézzük, hogy a DMS amelyik már több ex-Best Way fejlesztővel is rendelkezik, mennyit szopott az új effektek és elemek beépítésekor, ezt a kiadói támogatás nélküli csóringer Best Way biztosan nem tudja és akarja utánuk csinálni.
Emiatt még lesz koppanás egyébként, a Suggestions and Ideas topikban egyértelműen kirajzolódik, hogy a népek egy még tovább fejlesztett, tökéletesített, bővített MoWAS2-t akarnak, esetleg German Soldiers Mod, vagy a "régi MoW" játékmenetével, Instinct perszonál hülyeségei nélkül. Aham, csak éppen ez nem egy MoWAS2 mod vagy folytatás lesz, halló, ez megy szépen vissza 2009-es MoW alapokra, meg amit hozzá tudnak kalapálni a Best Way-nél, és ezt fejelik meg a Barbed Wire grafmókusai scriptelt effektekkel és egyebekkel.
A MoWAS2 alá elérhető Chronicles mod, ami egész jópofa plusz effektekkel, és erős "hardkór GSM" beütésű játékmenettel bír, és a Totaler Krieg képek-videók bizonyítják hogy nem amatőrökről van szó, és van ok a bizakodásra, azért a csodavárástól óva intenék mindenkit Továbbra sincs egy komoly befektető mögöttük aminek a bő pénzügyi forrásaival végre rendesen gatyába rázhatnák a sorozatot, és Company of Heroes 1-2 szintű produkciós minőséget tudnának megütni.
Itt lehet érdeklődni: http://vlad-dotsenko-en.tumblr.com/post/127969681164/evolution-of-gem2
De talán megér egy kopipasztát, hátha kidöglik az oldal később:
Vlad Dotsenko - Evolution of Gem2
Recently there has been an increased activity in game development of “Men of War” series and many people ask which engine is used within the different games. The question is not simple to answer, and requires a brief summary of it’s history.
In 2006, the world saw a new game “Face of War”. This can be considered as a first appearance of Gem2, version 2.0. There is a certain conventionality in the version number, because classification of engine versions, as the very same name Gem2, came many years later.
In 2008 a new game, called “Men of War” was released. This game is based on Gem2 engine version 2.1. The main changes from the previous
version included:
- Game interface improvements.
- Improved AI.
- A number of new game features (such as the setting barbed wire and sandbags, carrying corpses and so on).
Then came a long pause. Which lasted for 6 years. A lot of things happened. The most dreadful - Gamespy service, which was used for hosting multiplayer games, ceased to exist.
In autumn 2014 Best Way decided to resume the development of Gem2. The indie project “Battle of Empires 1914-1918” triggered it’s next iteration. The release of this game took place in May 2015, the game at this time used a Gem2 version 2.2.
This version contains a number of significant differences from the previous version (2.1 from 2008):
- Full integration of Steam-services: matchmaking, transport, achievements, cloud, trading cards, workshop, clan chat, vac.
- Autojoin and rankings for multiplayer games.
- Use a free sound library OpenAL Soft instead of commercial Miles Sound System (MSS).
- Powerful package system with automatic adjustment, full localization support, dependencies, integrity checking, built-in hash versions.
- Support for Unicode UTF-8 format.
- Support for partial localization.
- Tools for creating scenario multiplayer games.
- Tools for creating games against AI bots, both single and multiplayer.
- Optimized work with large maps and lots of units.
- Full support for the working folder, important for those who make mods.
- New sky technology.
- Selective game content privacy protection.
- Ceased support for multiplayer games via LAN, which greatly saddened hamachi pirates.
- Steam DRM and some of our own invention, which complicate the life of torrent pirates.
In addition, the “Battle of the Empires 1914-1918” received a number of their own features: horses, field telephone, gas masks, gas and shrapnel ammunition, cutting barbed wire…
And worth noting that this is only a part of the major changes that can be considered remarkable. But that’s not all. For 8 months Gem2 2.2 has received a lot of useful modifications and improvements from its descendant - Gem3.
But the story does not end here. Since the summer of 2015 Best Way is working on a new version Gem2 2.3. This version will be the base platform for upcoming games, such as Gates of Hell.
The work is far from complete, but some features are ready and they are worth mentioning:
- HDR, LUT, gamma-correction.
- Scene depth, which is the basis for the implementation of various post-processes: depth of field, contours, glow, screen space ambient occlusion.
- Composite materials (such as bump-specular) supported in stamps and decals.
- New material bump-specular-lightmap.
- The new game interface.
We’re also working on porting Gem2 to Linux and OSX, and possibly a more extensive list of platforms, which will be featured in the previously stated, version 2.3.
Aug 30th, 2015
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.11.06. 03:02:06
"Gates of Hell is a historical/realism action-based RTS based on the powerful GEM2 game engine by Best Way.
Gates of Hell aims to attract all fans of previous Men of War games."
szerintem
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nem is linkelem be a Gates of Hell Steam oldalát, mer minek.
Képeket se rakok be, úgyse nézi meg senki.
Úgyse jön az Early Access Steamre 2016 elején valamikor, mer nem érdemlitek meg.<#bee1>#bee1>
Lenne 2 darab felesleges Men of War: Assault Squad GOTY Steam kulcsom. (igen, Humble Bundle)
Ha van itt olyan, akit érdekelne, nyugodtan dobjon egy PÜ-t.
A kérés annyi lenne, hogy olyan jelentkezzen, aki használná is, nem csak +1 sor lenne a könyvtárában.
Ha Neked mondjuk megvan, de a tesódnak/haverodnak kéne hogy tudjátok együtt játszani, az is bőven belefér.
Ugye ott hagytuk abba, hogy balhéztak Instincték a Valour moddal június legelején.
Júliusra megéltük hogy kijött a Burning Guns hadjárat Battle of Empireshez, és bezony NEM kapták meg a korai támogatók, csak aki áprilisi kiadástól júliusig vette meg, pedig a decemberi FAQjukban még mindenkinek odaigérték, az alapjáték részét képezte volna. Látványosan hülye döntés volt, hőzöngtek is a népek a fórumon, Julia_BW az ukrán producer csaj(effektíve a játékot készítő modder srácok főnöke) meg direkt szopatta "nem igértünk ilyet, teljesen korrekten jártunk el, és örüljetek hogy a ruszkikat INGYEN megkaptátok, lehet segget csókolni a nagy kegyességünkért" féle trollposztokkal a vásárlókat. Aztán suttyomban elszólta magát az egyik dev srác kiderült, kurvára elszámolták magukat anyagilag, vagy legalábbis egyszerűen kevés bevételt hozott az alapjáték, a hadjáratot fizetősség teszik hogy ne szarjon be a szekér, a játék már bepalizott fanjai úgyis jobban megveszik mint a random kazuárok. Ugyanekkor megjelent a Season Pass nevű DLC csokor, benne az elidegenített Burning Guns, és hivatalosan be lett jelentve a brit és a német single hadjárat is. Pár napig még egy MP Pack 2 nevű multi frissítés is benn volt, de ezt bölcs tanácsra kicsempészték onnan.
Mégpedig olyan megfontolásból, hogy mikor 15-én mindenkinek ingyé megjelent a MP Pack 2 frissítés(amiben pár új pálya és játékmód foglalt helyet, a játékmódok jópofák, de nem túl népszerűek), az alapjátékból készítettek egy csak multit tartalmazó változatot, ezt 5€-ért vesztegetik, de a tréning pályákon kívül nincs benne single tartalom, se a szerkesztő, és az első pár napban még a modok sem működtek ezzel a jóárasított változattal.
Valamelyest megdobta a BoE multi népszerűségét, de csodát nem tett, MoWAS2 multi lényegesen népszerűbb.
A héten kijött a brit hadjárat is, de semmi különös, kicsit bugos, kicsit bénácska, néha idegesítő, igazi modder szint, komolyabb küldetésekre továbbra sem futja nekik.
szerintem
Pedig történés éppen akadt bőven.. na majd megírom, ha megírom. Visszanéztem pár oldalt, teljesen skizo érzésem támadt, mintha 2-3 éve már csak magammal beszélgetnék.<#idiota>#idiota><#rinya>#rinya> Ami azért igen sajnálatos, mert a MoW játékok jobban lábra kaptak mint eddig bármikor, és bár komoly tőke továbbra sincs mögöttük, lelkesedés annál inkább.
Volt az AI körül balhé is, ugye bétában már lehetett tesztelni év elején, na onnan a Valour mod készítője Normand átemelte a modjába az AI botokat, mikor a bétából kikerült március vége körül, akkor utána játékfájl módosítás feltételével, Instinct brancsa erre bepöccent május legelején, leszedték a Workshopból a Valour modot, Normand emiatt ideiglenes Workshop bant kapott, erre begurult, leszedte minden MoWAS2 cuccát, kikötötte hogy az egységeit nem használhatják MoWAS2-höz, kiadta a modját Battle of Empires-hez Hazzard körének legnagyobb örömére, mindenközben Instinct meg Delete Dude közben bunkók is voltak, mint úgy általában. Aztán mikor kijött az Airborne Normand visszarakta a Valour modot már DLC-hez kötötten. Dráma vége, jó éjszakát gyerekek.<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.06.10. 15:50:43
Men of War: Assault Squad 2 - Airborne
szerintem
Tökéletesen jó példa erre a Battle of Empires francia kampányának Fort küldetése, valami 40 másodperces átugorhatatlan intróval kezdődik, majd pár katonával kell nindzsulni egy dögnehéz, azonnali vereség kapcsolókkal telerakott bunkerben. Bárki bármit elkúr akár saját, akár a hülye játék hibájából(lásd még a tereptárgyakon átlátó és átlövő sasszem AI esetét), azonnal lehet AZ EGÉSZET újrakezdeni. Egy négyfős társaság ennek a küldetésnek nekiül, hát menten agyfaszt kap mindegyik, hogy ezmiez, teljesen nyílvánvalóan a készítőknek eszébe sem jutott hogy azt a pályát coopra felkészítsék(többit se, de azok jobbára működnek).
Mowasoknak nincs kampány módja, nem is volt(..pénz se rá<#idiota>#idiota>, mert a sztori alapú kampányok JÓL MEGCSINÁLVA kurva sokba kerülnek - tessék megkérdezni a Relicet, hogy a Company of Heroes 2-nek vagy a Dawn of War 2-nek mennyi volt a sztori bekerülési költsége, és milyen zsebpénzből hozták össze a multit a közös alkotorészeket nem számolva), ellenben összedobtak olyan pályákat, amelyeket direkt 4-8 személy egymás melletti játékára szabtak. Megnézel egy legújabb DJSatane, vagy akár SirHinkel coop pályát, összetettségben messze többet melóznak vele, mint tették ezt a nagy öregek idejében.
ha már itt vagyunk
Kedden egy peccs kisíretében "kiadták" a Battle of Empires-t, ára 15-ről 23 euróra nőtt, törölték a készülő tankos kampány ingyenességét, és bejelentették, hogy készül még hozzá egy német, és egy brit hadjárat is. Avagy van most egy fizetős MoW modunk két tréning pályával, egy ruszki és egy francia hadjárattal 9+8 pálya erejéig, egy kihalt multi móddal(egyszerűen röhej hogy ha felnéztek szinte kizárólag 1v1 meccsek mennek, abból van átlag 5-8 darab, nagy ritkán 2v2, illetve szökőévenként 3v3 vagy 4v4 ha Hazzard összetrombitálja a Men of War Mod Steamcommunity csoport GSM-es közönségét<#vigyor>#vigyor>), meg egy átlagos GEM pályaszerkesztővel(igaz legutóbbi kiadás).
A tankos hadjáratot ők maguk ígérték a hülye fórumos FAQ-jukban, hogy az alapjátékhoz fog járni(DLC“the Battle of Empire: The Burning Guns” – campaign that will tell about the tanks role in the First World War.), a német hadjáratra pedig erősen utalgattak itt-ott, de azért is fizetni kell majd.<#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.04.25. 03:58:53
Btw valakinek van kedve coopozni a régiekkel? 😄
Megmondom őszintén, ha valakinek meg akarnám mutatni az Assault Squad 2-t, azt nem a mostani állapotában szeretném megtenni. Tavaly nyár elejére leküzdötték a béta bugokat, teljesen játszható lett a játék egészen idén februárig, de a DX10-es patch tönkrebaszta az egészet technikai oldalról, amit azóta foltozgatnak, de továbbra is isszuk a levét.
Isszák a barmok a DMS-nél is, sikerült pont a katasztrófa közepére időzíteni az első DLC kijövetelét(miközben a replay rendszer és WoT küldetések külön voltak fejlesztve a többitől, jöhetett volna előbb és utóbb is), hát megérdemlik.
Azóta ugye bevezették a Steam workshop kezelés új formáját ami üdvözölendő, de közben kinyírták az automata mod bekapcsolást(ami bug, javítják, sőt, fejlesztik is, de addig sincs bameg), a játék a modokat és azoknak új változatait indításkor csekkolja amitől a játék kiakadhat, de a fasznak mikor a Steam(??) hülyesége nyomán, nem mindig frissülnek a felírt modok sem.
Ami viszont már megint vérforraló hülyesége őInstinctségének(ugye matchmakingben a szint és rang alapú egységhozzáférés-feloldás is szerinte az újoncok nagy mentsvára, valóságban pont őket szívatja hogy a fél egységlista üres, és PR szemponból is orbitális öngól egy mainstream fps/mmo szerű képesség korlátozás), hogy a gagyi modok miatti szemrehányást elkerülendő, bevezették a modok játék verziószámhoz tartozó érvényességét, azaz a hirtelen frissített játékkal simán nem fog menni a modok jó része amíg nem frissítik őket, ha a készítők komolyan vették a maxGameVersion stringet.
Azért csak enyhén okozott mély lelki sebeket a látvány egy szép márciusi délutánon, hogy az ÖSSZES(40-50+) modom elérhetetlen lett játékon belül.<#banplz>#banplz>
Visszatérve, annyira nem meglepő a távolodás, Soldiers/FoW/MoW küldetéseket kijátssza az ember akkor ki vannak játszva, a multi meg a MoWAS előtti(meg utáni<#idiota>#idiota>, lásd Vietnam, meg Condemned Heroes, de szerintem az új Battle of Empires is ide esik, meglátszik ez a játékosok számában is, a játékot hiába játssza 300 ember ha multiban csak két tucat szerencsétlen lézeng) időkben erőltetett és átgondolatlan volt, a GSM féle javító-bővítő modok is hatalmasat fejlődtek azóta.
Ennek örömére meg is vettem. Van aki még aktívan játszik? Régen nagyon szerettem a sorozatot, de aztán valamiért eltávolodtunk egymástól. 😞
"ma mar nagyon keves" Ezzel nem értek egyet. A pénztelenség az összes RTS-t sújtja, ha megnézed a Company of Heroes 2-nek is csak enyhébb grafikai kozmetikára(ami viszont durván megdobta a gépigényét), meg egy kávzi-MMO üzleti modell bevezetésére futotta a 7 éves elődjéhez képest, Graviteam Tactics Mius Front és Nomonhan várhatóan semmi grafikai újítást nem hoz a konyhára 2010-11-es Kharkov 1943/Operation Star után, Wargame Red Dragon is nagyjából úgy néz ki mint az AirLand Battle és European Escalation elődei. Mindeközben halálhörgés és siralom van RTS-ek terén, új RTS-ek alig jönnek ki, azok is inkább a budget kategóriát súrolják(tavalyi Ancient Space-t maga a Paradox is mintha szégyellné, most megjelent Etherium azt hittem lelövésre került az utolsó pillanatban annyira kussolt róla a Focus Home, az év eleji Grey Goo a volt C&C arcoktól az egyetlen komolyabb új IP mostanában, de ott is látszik a pénztelenség a tartalom soványságán), a régiek meg kvázi jól bevált rókabőröket nyúznak(StarCraft 2 Legacy of the Void jött volna ki 2010-ben, 2013-as Wings of Liberty lenne az első, Heart of the Swarm lenne a most megjelenő második kiegje, hát kurvára meg nem mondaná senki hogy fel elttek cserélve<#idiota>#idiota>).
tl;dr Nincs ma sem olyan fizikát, történeti hűséget(vagy éppen a hard sci-fi-t, lényeg hogy a Dune II-es életerő csíkok végre a pokolra kerüljenek<#bdead>#bdead>) legalább nyomokban előnyben részesítő RTS ami a MoWAS2-t kiválthatná.
Ami azt illeti a fizika és a realitás inkább háttérbe szorult az utóbbi időben(tessék megnézni milyen mocsokságot raktak le Nivalék Blitzkrieg 3 név alatt<#falbav>#falbav>), a MoWAS2 pedig mai szemmel sem néz ki rosszul, szerintem a MoWAS1 és most a 2 grafikai és egyéb foltozásai mindenképp jót tettek a motornak, bőven látni a különbséget MoW/FoW és MoWAS2 között, játékmenetében pedig továbbra is páratlan(és aki nem ért egyet Instinct játékegyensúlyi hülyeségeivel, azt továbbra is várja a German Soldiers Mod ölelő karja<#wave>#wave>).
szerintem
War Today: Five-Day War kidöglött(már megint<#idiota>#idiota>), utolsó hír róla 2013 szeptember 21-i. Ezt egy random ukránokból, ruszkikból, szerbekből, és egyebekből álló laza csapat készítgette, amelyik ha nem is fogyott ki a játékra fordítható pénzből / szabadidőből / lelkesedésből, és csak töketlen kockákként látványosan szarul kezelt PR miatt tartottak mosolyszünetet előtte, az "ukrán válság" miatti világnézetbeli különbség büdös hétszentség hogy szétrobbantotta a csapatot. A Best Way-t is megcincálta, pedig az sokkal stabilabb egylet, konkrétan pénzből élő cég, nem csak modding szakkör.
Battle of Empires 1914-1918 bukta, persze a WW1 buzik örülhetnek neki, csak az a fő gond, hogy technikai oldalról ez TÉNYLEG egy MoW(de akár mondhatnánk hogy FoW, ha már felvetetted) modnak néz ki, amiért majd ki tudja mennyit fognak még kérni, mert minden egyes kis részét külön DLC-ként tűntetik fel, és többször elejtették a fórumon a készítők, hogy ezekért külön kell majd fizetni a későn érkezőknek.
Tetszik benne hogy a tüzérség gyilokképességét feljebb vették, az új lőszer típusok jópofák, a gyalogság tisztesen pusztul a bekapott golyóktól easy módban is, az új egységek takarosan néznek ki(MoW limitjeit persze betartva) és nagyjából azt csinálják amit a valóságban is tettek. Vannak benne lovak is, de csak dísznek, tüzérségi fogat úgy perdül-fordul mintha a menyecske a bőszoknyáját ráncigálná.<#idiota>#idiota>
Csak hát a játékmenet a GEM motorral nagyon fárasztó, és kompletten alkalmatlan WW1 szimulációra.
Géppuska ide, tüzérség oda, azért néha egy-egy sturm csak szokott sikerülni, támadó fél kellően felpuhította és demoralizálta az ellent pergőtűzzel, ködfüggyönyön át megrohamozza az állásokat miközben próbálja saját golyózáporával csitítani a lelkesedést, pampogás esetén gránáteső, álláshoz érve kis közelharc, majd kipucolják a maradék lövészárkokat.
Nos GEM motoros játékokban ez úgy néz ki, hogy a tüzérség vagy beletalál direktben a lövészárokba és megöglik mindenki, nincs mit rohamozni, vagy akár egy centivel is célt téveszt, és semmi bajuk nem lesz a sunyulóknak.
A füst egyik játékban sem működik, ha valahol mégis szerepel, csak multiba dísznek, az AI simán átlát rajta.
Mozgás közben a gyalogság továbbra sem tud lőni, de a megállásnak sincs értelme mert úgy szart sem találnak el, annál inkább leszedik őket, hasalás és valami random útba eső fedezék mögött kuporgás amivel már lehet valamit kezdeni, de ezt egyenként kellene velük megértetni, ami lehetetlen. Egyébként is, ha fedezékből fedezékbe néznek egymással farkasszemet, az meg mi a faszomtól roham.
De mindegy is, mert ritkán szarul van kezelve a tűzfedezet, ha csak nem kap direkt egyet fejébe a mókus, baszik visszahúzódni a vackába, és tök vidáman pufogtat tovább.
Gránát spam ami működik, HA csak egy embert irányítasz, HA nem vagy az ellen tűzvonalában, HA elég közel vagy, HA van türelmed rászámolni 2-3 másodpercet hogy az AI ne dobja vissza, vagy ugorjon el előle. Magyarul csak fedezékből fedezékbe működik, mintha még mindig Commandos klónt játszanánk.
Közelharc effektive nem létezik, ha kiválasztasz egy közlegényt, annak kiválasztod a körbepörgő rúgását, rámutatsz egy ellenre, az nekiszalad, mindeközben nem lövik agyon persze, és még így is jó eséllyel a másik adja a nagyobbat, ha mégsem, akkor a mellette álló 10 másik haverja csinál a katonádból ementálit.
Maradék ároktakarítgatásnál jön a gránátzápor, mert az AI továbbra is ott fog agyatlanul toporogni ahová a scriptkészítő parancsolta, hiába mészárolta le már a fél századát a Koktélos Gyilkos.
Persze ezek a hülyeségek minden GEM motoros játékot sújtanak, továbbra is az a gond, hogy egy Commandos klón alapra akarnak ezek világháborús "valósághű" RTS feladatokat ráhúzni, ami kurvára nem sikerül elég sokszor.
Amúgy a géppuskák erejét csöppet fölülbecsülték, ugye a BoE-ben egy röpke spanyolnáthás köhintéstől felfordul a gyalogság, na a vége ennek az, hogy egy szál géppityóka n+1 rohamozó katonát képes megfektetni meglepő pontossággal(nyilván "pottyantósan" ívelt MoW röppálya szemszögből), amit a játék direkten az ember arcába is dörgöl a francia(és jelenleg egyetlen) kampány legelső pályáján, ahol két géppuska két-három német századot gond nélkül lekaszál.(egészen odáig persze mígnem fedezékbe érnek, mert akkor jó autobotok módjára mesterlövészekké alakulnak és 1-1 lövéssel kiszedik a kezelőket, persze ha előtte a géppityu rájuk fordul akkor nekik is kakukk, nincs bújkálás, megdöglés van)
A járművek is túl erősek, a gyalogság 99 százalékánál nincs ellenük bevethető fegyver(hogy is lenne), de azok könnyen pusztítják őket, egymást viszont annál kevésbé, mert a legtöbb csak géppuskával rendelkezik, és a kis ágyúik is csak közelről hatékonyak.
Tüzérség mint említettem sokkal potensebb lett, gyönyörűen bontják az épületeket és a fedezékeket(az aknavetők is!), messzíről pusztítják a nem lövészárokba bújt gyalogságot, kaliberhez mérten pedig elbánnak a járművekkel is. Az arty sniping újfent tiszteletét teszi, minden üteg lövésenként célozhat nincs sorozat, ami tán kell is, mert nincsenek külön páncéltörő fegyverek sem.
Meg kell említeni a nehéztüzérséget ami a csatatér ura, legyen az páncélos vagy házak közé bújt gyalogság, már egy közvetett találattól is mindegyik felfordul.
Namost azzal lehetne érvelni, hogy ez mind többé kevésbé valósághű. Csakhogy a MoW rendszerében ez ritka elbaszott játékmenetet eredményez.
A gyalogság csak mutatóba van, egy géppuskás páncélautóval teljesen le lehet blokkolni előlük a pálya felét ha eléggé nyílt a terep, védekezni velük teljesen felesleges, ha az ellenség páncélossal támad és/vagy tüzérsége is van. Aki azért morcogott, hogy lehetnének erősebbek a kiskopaszok, és ne csak nehéz tank spottingra legyenek jók, az ettől agyfaszt fog kapni, pláne MoWAS 2 után.
Éppen ezért a páncélozott járművek fel-alá grasszálhatnak, ha nincs a fél pálya aláaknázva, és nincs az ellenségnek erős tüzérsége, nem állíthatja meg őket semmi. Közepes tüzérség ellen arty duel van, melyiknek a fegyvere tudja a másikat előbb lebénítani. Közepes tüzérségnek tapasztalatom szerint inkább csak kerék és lánctalp pusztításra futja, közvetlen találat sem nyírja ki a páncélosokat.
Kivéve persze a nehézlövegeket, mert azok mindent és mindenkit szétszednek, ha nem kapják hátba, hát elölről nem fogja meg semmi.
Na ha már a játékdesign kellően középszar, akkor spóroltak a többivel is: Egység és effekt hangok közepesek, katonák szinkron hangjai szódával elmennek(bár nem számítottam GERMAN STEEL, és Roses are red, violets are blue, i am stuck on the eastern front, and so are fucking you! féle beszólásokra), narrátor hang továbbra is borzasztó szar, zene.. nincs? Vannak filmhíradókból kivágott kis snittek és képek itt-ott háttérnek, komoly intró és átvezető animáció természetsen nincs.
Hadjáratról csak a franciáról tudok nyilatkozni, az van kész, de valójában még nincs. Küldetések felépítése és maga a scriptelés minősége elég alap, igazi ingyenes mod szinvonal, vidám átugorhatatlan in game animációkkal, és coopban játszhatatlan próba szerencse save gomb pozitív előrejutással.(Fort pálya nettó játszhatalan coopban emiatt, bárki egy bakit vét vagy nem tud elbújni a tárgyakon átlátó őrök elől, kapásból lehet elölről kezdeni az egészet, beleértve a 30-40 másodperces átugorhatatlan intro animációt)
Erőltették szerencsétlenek a Commandos klón sunyulást, de ezért mégis más íze van annak, ha AT gránáttal pofán dobja az ember a falat MoW-ban, lekanyarítja az útját vagy éppen elbújík a tank elől, és közben az gondolja hogy "ezért szeretem én ezt a sorozatot", attól hogy egy szál faszban pontosan azt az utat járja be amit a pályatervező megálmodott, kerülve messzire az összetűzést mert a szutykos dióverőjével erősen esélyes hogy nem nyír ki senkit mielőtt tömegsírban végzi.(instant fail zónák külön tetszenek)
Amikor nem kommandózunk akkor pedig mészárlás van mindkét oldalról, tök mindegy hogy golyószóró puskagránát vagy dióverő van kezében, ugyanúgy csak golyófogónak kell a baka, a tényleges pusztítás a géppuskára páncélosra és tüzérekre hárul.
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.03.21. 22:48:08
Most toltunk MOW assault squad 2-t, de gyakorlatialg mintha a az elso faces of warral jatszanank, semmi emlitesre melto fejlodes.
A legelszomoritobb, hogy az uj reszben levo palyak tenyleg ismerosek a regi reszekbol? Valahogy egy alapjaiban ujrairt termekre vagynek mar igy 10+ ev utan 😞
szerintem
Mert hogy közben közénk pottyant az első kiegészítés is 10 euró erejéig. Nemzetenként 1 darab tankolódós küldetést tartalmaz, ahol World of Tanks szerűen nézdahátam stílusban kell egy-egy nehezebb tankkal letarolni az egész pályát, ha megpukkan a tank, vége az egésznek, de a kisebb sérülések automatikusan begyógyulnak. Mivel ezek csak egyszemélyes küldetések, direkt a WoT/WT népeket célozva, megítélése erősen megosztja a közösséget, de DJSatane azért kitett magáért hogy valamennyire változatos legyen, még akkor is ha gyakorlatilag egy pálya árát fizették ki neki amit ötször kellett másolnia, ez úgy néz ki Instinct örök mániája, meg igazából komolyabb pénzt sem akar áldozni a single részekre. 1C továbbra is szarik az egészre, ha ruszkikon múlott volna, vagy nem lett volna Iron Fist se, vagy külön MoW kiegészítő lemezként, mint amit a Condemned Heroes-al elkövettek.<#idiota>#idiota>
Viszont a DLC-ben van replay-visszajátszás funkció, ami a multi stratégiáknál mindenhol alap, nos MoW-nál is végre valahára elérhető.. ha fizetsz érte.<#hawaii>#hawaii> Vannak AI botok is már(legalábbis első változata volt a bétában), lehet majd multizni ellenük valamikor, így kvázi várható valamilyen "igazi skirmish" amit a Command and Conquer és Company of Heroes részek tudnak. DeleteDude(<#mf2>#mf2>) untergruppenführer viszont előre befenyített, hogy ez a fícsör csak egy újabb DLC-ben lesz majd elérhető, miután valahogy kipofozták őket, és spamolások kívül képesek majd másra is.
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.02.21. 13:15:27
http://www.moddb.com/members/hungarocell
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.01.04. 23:11:33
Battle of Empires meg.. time will tell. Sooner or later time will tell.
Amúgy a Best Way kivirágzott sok év 1C seggevége mögül, összeszedegetik a Nuclear Union darabjait, és patkolnak belőle..
Nos, valamit.
Megjelenés alatt van a Battle of Empires 1914-1918 WWI MoW modjuk is ami még hétfő estig rendkívül jutányos 3600 forintba(11,24€) fáj csak. Mint az alábbi videóból megtudhatjuk nem csak jobban fut, jobb vele játszani, de lényegesen jobban is néz ki a Men of War Assault Squad 2-nél:
Meg az anyukája búbánatos rücskös tücskét, aztat.<#idiota>#idiota> Szutyok MoW mod jópénzé, há ne nézzen verébnek, csak azé mer tollas a hátam.
Melyik men of war verziót érdemes megvenni, ha neten multiban akarok játszani?
Kicsit F2P, kicsit MMO, de nem a ruszkiké.<#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2014.10.08. 20:53:11