57
  • Sippie
    ez nagyon dúrva!! :D
  • NEXUS6
    Na ja ez az elkenés tényleg így van. Az, hogy valami bombasztikusan térhatásúan szól tényleg nem egyenlő azzal, hogy reálisan is. Másrészt ugye kérdés, hogy most akkor egy filmnél, esetleg modern zenénél mi az etalon beállítás.

A sztereo-nál jóformán csak az a kritérium, hogy a két csatorna azonos legyen. De a sokcsatornás rendszereknél már mindenki ízlésének megfelelően tudja elrontani a hangot.;D
  • Tetsuo
    Sorry, en is jobban szeretem a stereot.. :) Meg soha eletemben nem hallottam high-end terhangzast, olyat viszont igen amit annak neveztek.
    Legtobbszor a millios sugarzorendszer ok, de a hanganyag fos, pl a fazisok el vannak baszva elegge. Meg soha eletemben nem hallottam valosaghu modellezett teret tobb mint 2csatornan, pedig rajta voltam. Sztereon mar hallottam, profi AKG fejhallgatoval v pl Bowers and Wilkins(kozel)suketszobaban. Hiaba B & W 8.1, lossless meg a magasbitrata, nem ott er ossze a hang ahol a 2 fulem van.. ennyi. Sztereonal ez 1szerubb.

Nexus6-nak annyibol igaza van, h a sokhangsugarzos rendszer tobb embernek nyujt hasonlo elmenyt - igaz elkenve a hangkepet.
  • NEXUS6
    Na igen, de ugyan ez az emberi fej imitátoros felvétel tényleg jobb térbeli hangzást ad, de sajna csak fejhallgatóval műxik igazán. Ha egy nagyobb teret, több/több embernek is élményt myújtó 3D hangot akarsz, akkor azt csak 2-nél több hangszóróvaltudod igazán hatékonyan megcsinálni. Bár abban igazad vanm hogy egy csúcs sztereó rendszer ideális elhelyezésssel, 1-2 embernek megfelelő térérzetet adhat, de a tengelytől távolodva a minőség rohamosan csökken. A többhangszórós rendszerrel, meg akár egy mozit is le tudsz fedni.
  • NEXUS6
    Ezt hallgassátok meg!;))))
  • Robi000001
    Jó dolog a fejhallgató, de:
    - ha többen akarják nézni a filmet, akkor mindenkinek kell egy
    - a mély hangokat nem csak a fül érzékeli

Ha viszont elhagyjuk a fejhallgatót, akkor már nem olyan egyszerű két hangszóróval térhatású hangot létrehozni, főleg, ha nem fér el mindenki egy négyzetméteres területen. Ilyenkor jön a több hangszóró és a trükközés.

(Amúgy én is úgy gondoltam, hogy minek HD meg hasonló parasztvakítás... amíg meg nem néztem néhány HD videoklipet...)
  • Sanyix
    "Ez butaság, te is tudod... :) Egy 1m-es kijelzőn 3m-ről teljesen jól látni a különbséget 720p és 1080p között. Vagy neked mi a normális, 5m-ről nézni egy 60 centis tévét?"

3m kijelzőt írtam 1m-ről nézve, nem fordítva ;)

"Egy normális deinterlacing igenis nagyszerű 1080p@50/60fps-es végeredményt ad! Kell is, mert 1080p-s tévéadás nincs, csak 1080i, és néhány 720p."

Ezt énis észrevettem, az ati-s avivos deinterlacingot bekapcsolva, semmi nyoma nem maradt annak hogy a forrás interlaced. De valaki jól leoltott nemrég hogy ááá még úgy is rakás szar, fos.

"Önmagában nincs értelme, a BD-nél azonban az az értelme, hogy a komoly sokcsatornás lossless tömörítések után nem kevés jogdíjat kell fizetni, ezért inkább simán PCM-ben van a hang, amiért nem kell külön fizetni senkinek."

Flac úgytudom open, és fullfree. Márpedig sok csatornát tud (tudom mert nemrég szereztem 5.1-es 24bites flac-ban egy pink floyd lemezt, amiből igazából csak a 24bit a lényeg nekem(mert sokkal szebben szól mint a 16, és nem csak kicsit, hanem feltűnően), dehát mellé volt az a 4 fölösleges csatorna is).
  • Sanyix
    "Egyrészt nem csak te használsz fejhallgatót,én soxor multizok vele,de közel sincs olyan minőség mint egy fasza rendszernek(már ha csak pusztán a mélyhangokról beszélünk is)a térérzékelést meg ne is említsük.egyszerűen hiába minden technológia,"

vegyél normális fejhallgatót. Ha én az enyémen felhúzom a mélyhangot, elég érezhetően rezeg az egész tőle, és ha nagyon felhúzom az már fáj is :)

Térérzékelés meg olyan tökéletes benne, hogy bizonyos játékokba nézelődnöm se kell nagyon, mert pontosan tudom a hangokból mi hol van, nem csak nagyjából, hanem pontosan. Sőt az egyik kedvenc játékom olyan, hogy az ellenfelet sokszor nem látod, mert messze van, és nem figyelsz pont oda. De ha a játékban akármilyen irányba vagyok neki, a lövések hangjából (akár 2 is elég) +/- 5 fokos pontossággal ráfordulok, és mikor oda figyelek, már ugye észre is veszem látással is. És ezt egy stereo fejhallgatóval. Annyira fontos benne a hang, hogy ha multizunk, és valaki egy hangos járművel motoszkál, miközben az ellenfélre fülelünk, szépen megmondjuk hogy takarodjál már odébb azzal a szarral, vagy kapcsold ki a motort :D
    Akkor mi is az értelme a 20 hangszórónak azt leszámítva ha valaki nem akar fejhallgatót használni? Semmi.
    Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb filmben a térhangzás általában teljesen külön áll a képtől. Tehát nem olyan mintha a kameránál lennének a hangszórók, hanem összevissza, és teljesen máshonnan szól a hang mint ahonnan megy kép.
  • Sanyix
    "Igen vannak technikák, de minden ilyen 2 hangszórós technikának megvannak a korlátai. Valamivel játszanak, pl a fázisokkal, amiből az agy is előállítja a 3D-s valóságot még ha csak 2 fülünk is van."

Milyen korlátai? Úgy vannak elhelyezve a mikrofonok mint az ember füle. Azt veszi fel amit hallana, azt játsza vissza amit hallott volna ha ott lett volna. Nincs ebben semmi korlát.
    És 3dsítés is milyen korlátokba ütközik?
    És ha 8 irányból jön a hang akkor is 2-ből állítja elő az agy a 3d-s valóságot, ezért felesleges több hangszóró.
  • NEXUS6
    Emléxem a 90-es évek elején hasonló ellenérzés volt tapasztalható egyesek részéről, amikor a BP-i HiFi són asszem a Zsolt audió bemutatott egy házimozi rendszert. A Pink Floyd: The Wall volt műsoron többek között, az akkori szinten megvalósítva, de azért az emberek többsége nem sznobkodott. Szinte mindenki azt mondta, hogy marha jól szól és igazi élmény volt, még akkor is ha utolag megtudtuk, hogy egy ilyen Surround rendszernek milyen gyíkak a specifikációi.

Azért elég dúrva, hogy most 15 évvel később, ráadásul amikor már teljesen átváltottunk nagyfelbontású lossles digitális forrásra, akkor vannak akik előadják a vissza a jövőbe című műsort!;)))
  • Alien!
    "Lehet inkább normális távolságból nézem normális méretű kijelzőn, nem 1 méterről a 3 méteres kijelzőn, és már nincs különbség. És kényelmesebb is, meg olcsóbb."

tedd azt. és Imax moziba be se menjél,mert elfogsz szédülni.

"höhöhö, és kitalálja milyen mozgások maradtak ki. Haggyámá. Akkor nézzél csak 1080i-t, mert a deinterlacing úgyis feljavítja. Hát nem? :D"

Kitalálja.Bár kisebb hibák vannak,de sokat dob a képen..A windvd-be beleaplikálták a TrimensionDNM technológiát,ha akarod próbáld ki,bár csak dvd-vel múködik.

"Nem, én inkább fejhallgatót használok, elnyomja a zajt, ugyan olyan térhatású (aki tükörbe néz észreveheti, hogy 2 füle van csak), és jóval jobb minőségű hangot ad.
    Tömörítetlen hangnak meg semmi értelme nincsen, helyfoglalás, parasztvakításra jó (mert van aki azt hiszi a wav akkor is jobban szól mint egy flac :D)."

Egyrészt nem csak te használsz fejhallgatót,én soxor multizok vele,de közel sincs olyan minőség mint egy fasza rendszernek(már ha csak pusztán a mélyhangokról beszélünk is)a térérzékelést meg ne is említsük.egyszerűen hiába minden technológia,5.1-es fülesek amit nemegy cég gyárt,meg sem közelítik a térhatást.

Rengeteg ember esik abba a hibába,hogy megvesz vmit(amire van pénze),és utána hangoztatja,hogy az afölötti dolgok feleslegesek(1080p,lossles,stb)pusztán saját maga nyugtatása képpen...Kb ez olyan mintha én összecsapnék egy audiofil topicban egy olyannal akinek egy 1millás referenciaerősítője van,merhogyaz felesleges....

Ha meg csak pusztán ilyen sztereóberögzödések miatt nem építesz rendszert,tudlak sajnálni,nagy élménytől esel el.
  • dez
    Aha, lehet sima sztereóval is szuper térhatást csinálni, csakhogy ahhoz egy kib... jó hangrendszer kell, hogy ezt te hangszórókkal vissza tudd adni. Fölhallgatóval egy fokkal könnyebb, de nem mindenki filmezik fejhallgatóval a fülén.
  • dez
    "Lehet inkább normális távolságból nézem normális méretű kijelzőn, nem 1 méterről a 3 méteres kijelzőn, és már nincs különbség. És kényelmesebb is, meg olcsóbb."

Ez butaság, te is tudod... :) Egy 1m-es kijelzőn 3m-ről teljesen jól látni a különbséget 720p és 1080p között. Vagy neked mi a normális, 5m-ről nézni egy 60 centis tévét?

"höhöhö, és kitalálja milyen mozgások maradtak ki. Haggyámá."

Pontosan! Irányvektorokat határoz meg, majd a két pont közötti távolságra mozgatja az objektumokat. Néha kicsit hibázik (megvalósítástól függően -- úgy vettem észre, a Philips jár legelől ebben), de azért elég jó. Persze a legjobb nyilván az, ha eleve ilyen nagyobb fps-es a forrás.

"Akkor nézzél csak 1080i-t, mert a deinterlacing úgyis feljavítja. Hát nem? :D"

Egy normális deinterlacing igenis nagyszerű 1080p@50/60fps-es végeredményt ad! Kell is, mert 1080p-s tévéadás nincs, csak 1080i, és néhány 720p.

"Nem, én inkább fejhallgatót használok, elnyomja a zajt, ugyan olyan térhatású (aki tükörbe néz észreveheti, hogy 2 füle van csak), és jóval jobb minőségű hangot ad."

1. Ahhoz igen jó minőségű rendszer és anyag kell, hogy a sztereo a másikhoz fogható térhatást tudjon nyújtani.
    2. 5.1 is lehet teljesen jó, ha nincs összetkódolva az összes csatorna lossy tömörítéssel.

"Tömörítetlen hangnak meg semmi értelme nincsen, helyfoglalás, parasztvakításra jó (mert van aki azt hiszi a wav akkor is jobban szól mint egy flac :D)."

Önmagában nincs értelme, a BD-nél azonban az az értelme, hogy a komoly sokcsatornás lossless tömörítések után nem kevés jogdíjat kell fizetni, ezért inkább simán PCM-ben van a hang, amiért nem kell külön fizetni senkinek.
  • dez
    Most akkor én is ismételjem magam? :) 'ezt most úgy írod, mintha sima DVD video mellett lenne az az x hangsáv.' Most miért baj, ha a fennmaradó 10-20 GB-ot nem hagyják üresen? És több eltérő kiadás helyett inkább egy lemezre teszik pl. az összes európai nyelvet.

A lemezek 60%-án van lossless hang... Ha előnyben részesíted a jó hangminőséget is, ami dícséretes dolog :), akkor nem tudom, miért baj, hogy nem ilyen AC3-ban van akár az 5.1-es hang (ami a csatornákat is összetömöríti, így rontva a térhatást is a minőség mellett)? (Pontosabban az AC3 mellett ott van losslessben.) Bár ez a mozifilmek többségében 48kHz/16 bit, viszont ez is lehet éppen elég jó minőség. (Ha valami parasztvakítás, az a 24 bites hang. Számos high-end rendszer továbbra is 16 bites -- mármint valódi 16 bites, nem gagyin megvalósított 16 bites.)
  • dez
    "néztem 720p-s és 1080p filmet is, van is. 720p jó, 1080p értelmetlen(otthonra)."

Majd ha lesz egy >1m-es, jó minőségű HDTV-d, nem fogod ezt mondani, meg hogy a 720p/SL-DVD minden igényt kielégít... Vagy ilyen tévével rendelkezni már sznobság? Akkor is az lesz, ha 200k-ért megvehető lesz? Egy ilyenen 3m-ről is jól látható a különbség 720p és 1080p között, és a tömörítés minősége is.

"Ja a sznobok 200k-sat raknak, mert milyenmá az a fos 50k-s cucc."

Milyen sznobok? Külföldön sokan kiadnak bőven 100k fölött egy sima PC-re is, nem hogy egy normálisan kinéző HTPC-re.

"Dez: beleszámoltam a tápot is az 50k-ba. 13k-ért lehet nagyon csöndeset, és jót venni (egyébként sem spóroltam soha a tápon). Minek htpc ház? jól van az egy simában is, az ilyen cuccokra úgysem a panelban lakóknak van igénye, van hely..."

Ez rendben van, csak itt nem szakikról beszélünk, hanem átlagemberekről, akik bemennek a boltba, és vesznek egy megfelelően kinéző HTPC-t, vagy éppen egy PS3-at.

"BTW a sima 1080p-k helyett inkább 50 fps-es 720p-re vágynék, annak több értelme van..."

Ebben van valami, csakhohgy a mozifilmek alapvetően 24fps-esek. Amúgy a Blu-ray támogatja az 1080p@60fps-t is.
  • NEXUS6
    Ja, én is hallgattam a már a spec mikrofonnal felvett hangot, valami fodrásszalomról amit fejhallgatóval kell meghallgatni. Hát amikor jött a géppel hogy levágja a hajam majd bexartam.!;DDD

Igen vannak technikák, de minden ilyen 2 hangszórós technikának megvannak a korlátai. Valamivel játszanak, pl a fázisokkal, amiből az agy is előállítja a 3D-s valóságot még ha csak 2 fülünk is van. De minden ilyen próbálkozás valamilyen veszteséget okoz, mert a csatorna átviteli képességei valamilyen szempontból korlátozottak. Gyak a végtelen sok körben elhelyezett kicsiny hangszóróval lehetne a legjobb eredményt elérni, mert akkor az egyes hangoknak nem kéne torzulnia azért, hogy azt az effektet is rárakják, amivel gyak az agyadat becsapják. Na most ezt manapság 7 +1-re redukálják. És igen, pont azért mert többek között csak erre van az embereknek elég pénze.

A képnél is lehet vitatkozni, vagy analógiát találni. Amit a 3D-sített sztereóban hallasz, az az úgynevezett sztereó képnézegető rendszernek felel meg, ahol két különböző képet juttatnak a két szembe és így alakítják ki a térhatást. De mindenki, aki az adott dolgot (pl mozit) nézi ugyan azt látja.

És ez valóságos? Hát egy lófaxt!

A valóságban mindenki kicsit mást lát, mert más szögből látja a dolgokat, ezt a holografikus 3D képpel lehet megvalósítani, ami a sokhangszórós hangrendszer analógiája. Egy sztereo 3D-nél elég szűk, korlátozott az a rész ahol a hatás érvényesül, vagy spec feltételeket kell teremteni. Pl a sztereo hang csak tök középen igazából térhatású, vagy a 3D-s mozikban piros/zöld, vagy polárszűrős szemüveget kell a nézőkre adni.

Igen nem biztos, hogy ezek a sokhangszórós rendszerek a minőség csúcsát jelentik, de pont azért mert a rendszerben eleve kevesebb a kompromisszum egyszerűen jobban szólnak, és ezen szerintem nincs mit vitatkozni.;DDD
  • Sanyix
    Én vagyok eltévedve?

Igen, sztereó mert 2 fülem van (amivel térben hallok). 1 szemmel síkot látsz, 2-vel már térben, szóval miről beszélsz?

Vagy te nem hallod térben a hangokat ha nem 6, vagy 8 irányból jönnek? Én hallom :)
    Mondjad el, hogy minek 8 csatorna, ha megfelelően felvett 2 csatornán ugyan azt lehet visszakapni?

Játékokban is van egy ilyen csodás funkció, hogy eax? Az hogy csinálja, 2 hangszóróból megmondom honnan lőnek? Ja ügyes és okos eljárásokkal. De inkább xarjunk 65 csatornát azt jóvan. Ha 2 mikrofont jól elhelyezel nem ugyanazt fogja felvenni amit 2 fül? Vagy 5.1 v 7.1 db füled van?

A sokhangszórós téma a fogyasztók "több az jobb" hülyeségére alapoz, na meg kényszer amikor nem tudnak megfelelően elhelyezni 2 mikrofont, vagy mert nem valós környezetben készül a hang (tehát összerakják többféléből), de persze a végén ezt is össze lehet nyomni 2 csatornára térhatásban, de minek? Hát 2 helyett 6 v 8 hangszórót vesz a fogyasztó, és az jó :), és legalább nem kell 2 minőségit csinálni, hanem 6 v 8 gagyit.
  • meteoreső
    Annyira beerősített hogy csak amerikában csökkentette az árait a PS3 nak.
    Mi mag kapjuk a nagy semmit. Inkább nagy csak e konzolon játszható gamekkal kellene már beeerősíteni... Pedig erre várok már rég hogy mikor tudják feltörni végre:)
  • NEXUS6
    Elvagy ám tévedve!
    Mi az eredeti hang?
    A sztereó? Csak azért mert 2 füled van?
    Akkor ezexerint valami síkvilágban élünk, mert csak 2 szemünk van, meg a tévé is lapos, nem?

Az eszköztelenség, ami pl a csúcs HiFi-t is jellemzi, nem egyenlő az igénytelenséggel.;D
    Az, hogy a 2 milkó forintos sima sztereó rendszer hanyattlök, még nem azt jelenti hogy ugyan ezt a 100 ezer forintos is megteszi.
  • NEXUS6
    "néztem 720p-s és 1080p filmet is, van is. 720p jó, 1080p értelmetlen(otthonra)."

Bakter, nem akarok személyeskedni de akkor xar a szemed!

Én sem vagyok egy sólyomszem, de kb 3X annyi pixel már feltűnik az embernek. A képjavító eljárások meg nem csak a nagyon xar videónál műxenek, pl egy zajos DVD-nél, amiből a PS3 egy fogyasztható képet skáláz fel, hanem a képkocka interpoláció 1080p-ben is működik, és igen is a kisrobot bizony kitalálja, hogy mi történt 2 képkocka között!
    Tudod ez már a XXI. szd!
  • Sanyix
    Ja lemaradtam, mert azóta sajnos semmi érdemi fejlődés nem történt, csak a parasztvakítás. De valahogy én 2 füllel is érzékelem a hang irányát, ugyan ezt 2 mikrofonnal is meg lehet csinálni, nemkell 8, persze innen onnan összerakosgatott hangot egyszerűbb sok csatornán térhatásúvá tenni, bár vannak 2-re is eljárások amivel arra is lehet nem eredeti hangokat térhatásúvá tenni, de az ötpontegy, meg a nyócpontegy jobban hangzik.
  • Dzson
    Te valahol lemaradtál 1980 táján, már ami az akusztikai és egyéb ismereteidet / igényeidet illeti.

Ez sok mindent megmagyaráz, pl, hogy minek a térhatású hang mikor az embernek csak 2db. füle van.
  • Sanyix
    "lehet kéne olyan cucc amin esetleg észreveszed a különbséget."

Lehet inkább normális távolságból nézem normális méretű kijelzőn, nem 1 méterről a 3 méteres kijelzőn, és már nincs különbség. És kényelmesebb is, meg olcsóbb.

"vegyél 100hz-es lcd-t(nekem is ilyen van)...interpolált frame-ekkel javítja fel a képet 50/60fps-re...és megvan oldva a gondod..."

höhöhö, és kitalálja milyen mozgások maradtak ki. Haggyámá. Akkor nézzél csak 1080i-t, mert a deinterlacing úgyis feljavítja. Hát nem? :D

"Próbát megér,ülj le az Uncharted vagy az MGS4 elé mondjuk egy truehd-s erősítővel megtámogatva és meghallod miért van értelme mondjuk a 7.1 lpcm-nek."

Nem, én inkább fejhallgatót használok, elnyomja a zajt, ugyan olyan térhatású (aki tükörbe néz észreveheti, hogy 2 füle van csak), és jóval jobb minőségű hangot ad.
    Tömörítetlen hangnak meg semmi értelme nincsen, helyfoglalás, parasztvakításra jó (mert van aki azt hiszi a wav akkor is jobban szól mint egy flac :D).
  • Alien!

lehet kéne olyan cucc amin esetleg észreveszed a különbséget.

azért,hogy ne kanyarodjunk el a témától,ha vkinek van ps3-a akkor tök felesleges pc-t összeépíteni...Ha csak médiacenternek kell, akkor olcsóbb egy pc...Bluray-t leszámítva...

"BTW a sima 1080p-k helyett inkább 50 fps-es 720p-re vágynék, annak több értelme van..."

vegyél 100hz-es lcd-t(nekem is ilyen van)...interpolált frame-ekkel javítja fel a képet 50/60fps-re...és megvan oldva a gondod...

"Csak ezzel az a helyet hogy lehet hogy támogatja, de olyan is? Mert sokminden támogat sokmindent, mégsincs kihasználva."

Próbát megér,ülj le az Uncharted vagy az MGS4 elé mondjuk egy truehd-s erősítővel megtámogatva és meghallod miért van értelme mondjuk a 7.1 lpcm-nek.
  • Sanyix
    Na most hol szídtam a ps3-mat? Olvasási gondjaid vannak? :D

Egyébként gyerekkoromban nem is kellett ps, azt se tudtam mi az. Tudod akkor még sok szabadidőm volt, és akkor is voltak barátaim ;)
  • Sanyix
    Az zavar, hogy a fennmaradó helyre értelmetlen faszságokat raknak, aztán verik magukat hogy de márpedig a bluréj az kell, mert kell a kapacitás. Olyan mintha bemennél egy boltba, vennél egy kiló kenyeret, adnának hozzá egy bazinagy zsákot(jó pénzért, és kisebbet nem lehet), és mellészarnának, hogy kitöltsék a zsák fennmaradó részét :D

Természetesen a hang lehet 24 bites és 192kHz-es is.

Csak ezzel az a helyet hogy lehet hogy támogatja, de olyan is? Mert sokminden támogat sokmindent, mégsincs kihasználva.
  • Sanyix
    néztem 720p-s és 1080p filmet is, van is. 720p jó, 1080p értelmetlen(otthonra).

Azt mondod nem szed össze zajt a hang miközben eljut a hangszórótól a fülig? Hát nekem nincs hangszigetelt szobám...

Alien!: "figy ha van egy komoly rendszered,szép lakkfekete lcd tv-vel,nem fogsz mellérakni egy 50e ft-os htpc-t..."

Ja a sznobok 200k-sat raknak, mert milyenmá az a fos 50k-s cucc.

De én nem vagyok.

Magyarázd már meg, hogy a felsorolt konfig, mitől kerülne többe mint 50k? Akárhol megnézem az árakat, és összeadom, 50k körül jön ki. És nagyon csöndes is. Nekem nem is ee-s x2-m van, és mellé még külön videokártya(ez a leghangosabb) is van, és így alig van hangja, még full terhelés alatt is 28 fokos szobahőmérséklettel. integrált passzív hűtésű vga-val, ee sempronnal meg mennyi hangja lenne amikor ha a szobámban kinyitom az ablakot, akkor a madárcsicsergés, és a szellő hangja is elnyomja a mostani gépemét, ha az idle-ben megy(htpc is ebben menne szinte mindig, mert egy 1080p x264 nem téma neki, vagyis a radeon hd3200-nak)?

Dez: beleszámoltam a tápot is az 50k-ba. 13k-ért lehet nagyon csöndeset, és jót venni (egyébként sem spóroltam soha a tápon). Minek htpc ház? jól van az egy simában is, az ilyen cuccokra úgysem a panelban lakóknak van igénye, van hely...

BTW a sima 1080p-k helyett inkább 50 fps-es 720p-re vágynék, annak több értelme van...
  • dez
    (Ja, meg amúgy sem házibarkácsról beszéltünk.)
  • dez
    Bocs, de az SPDIF összeszedhet, mert asszinkron módú soros kapcsolat (nincs független órajel). Sőt, emiatt a forrás órajel-egyenetlensége is átmegy, és csak speciális áramkörrel lehet teljesen megszűntetni ezt, ami nem része a hétköznapi cuccoknak. A HDMI-vel már nincs ilyen probléma. (Csak az, hogy az meg a natív 44.1 kHz-es sample rátát nem támogatja, ami CD-s anyagoknál számít.)
  • dez
    Kár, hogy a normálisabb HTPC házak eleve 50k fölött kezdődnek.
    Egy igazán halk táp sem 2 fillér.
  • dez
    LOL, ezt most úgy írod, mintha sima DVD video mellett lenne az az x hangsáv. :P De mint írtam, magas bitrátás h.264, amellett, hogy 1080p. Egy HD-s tévéadás sem ér a nyomába.

Az meg mit zavar, hogy a fennmaradó helyre tesznek-e még valamit, vagy sem? Amúgy sem rossz, hogy meg lehet ismerni más nyelveket is, a szokásos angol/német helyett.

Ezeket a hangformátumokat ismeri a BD, *=lossless:
    - Dolby Digital (=AC3)
    - DTS
    - Linear PCM (ennek egy formája a .wav is) (*)
    - Dolby Digital Plus
    - DTS-HD High Resolution Audio
    - Dolby TrueHD (*)
    - DTS-HD Master Audio (*)

Természetesen a hang lehet 24 bites és 192kHz-es is.
  • Alien!
    figy ha van egy komoly rendszered,szép lakkfekete lcd tv-vel,nem fogsz mellérakni egy 50e ft-os htpc-t...mondjuk egy 7e forintos codegen házzal...hameg már nem olcsó a ház,nem 50e a htpc se...és az sem olcsó,hogy szupercsendes legyen...ami megoldás jelenleg,egy popcorn NMT,amihez volt szerencsém...gyakorlatilag egy kiforratlan kotvány sz*r az egész,ami talán a sokadik revizió után használható lesz...a dizájnról meg ne is beszéljünk.

ergo a Ps3 eléggé megállja a helyét,mint médiacenter,én is sokat használom,viszi az mkv-t(kis babrálással),divx-et,képeket,mp3-at...fejlesztik folyamatosan,és baszottjó bluray lejátszó...
  • Dzson
    Érdekes megfigyelni, hogy mennyire elvakultan szidod a ps3-mat...
    Tök mindegy milyen hülye nevetséges dolgokkal, de a lényeg hogy szar.

Ez nálad ilyen gyerekkori trauma?

A szüleid nem vettek neked playstationt csak tetris kvarcjátékot? :)))))
  • gabi89
    Már bocsi,de digitális jel semmilyen zajt nem szedd össze csak az analóg szóval ebben nincs igazad.Mellesleg ne a hang legyen a lényeg hanem a kép :D
    Nézz megy egy DVD filmet meg egy 720p (már az is igen szép dvd-hez képest néha) meg egy 1080p-s filmet.Tátva marad a szád.Persze ne egy 4:3-as régi ... tv-n
  • Sanyix
    mér hova kell illenie a htpc-nek? A konyhába vagy mi?
    50k-ból összerakok egy halálcsendes htpc-t. 7.1, 1080pstül (amd780g-s lap, bele egy ee-s sempron, vagy x2, 1 giga ram, táp, ház azt jóvan)

ps3 mennyi?
  • Sanyix
    azért, mert 54db különböző ismeretlen, és holt nyelven van ez a lossless 7.1-es hang a lemezen, úgy meg aztán kva sok értelme van annak a nagy kapacitásnak. Az a 7.1-es hang legalább 24bites? Mert ha nem inkább arra kéne gyúrni 454 hangsáv helyett. 7.1-re meg minek lossless? Az az egyik porblémája, hogy hangszórókra kell 7.1, mert fülhallgatóra elég 2-is, de amíg eljut a hangszórókból a fülig a hang, mindenféle zajjal keveredik, innentől minek lossless? Arról nem is beszélve, hogy a legdrágább 7.1-es rendszer is szar egy sima stereo rendszer minőségéhez képest.
    Tényleg és akkor most ez úgy lossless hogy wav? Mert a sony anno kitalált egy ilyen egetrengető baromságot hogy há minek lossless tömörítés, legyen wav, hogy elbasszuk a kapacitást egy nagy semmire.
  • dez
    Hát nem tudom. Egy gyári, nem csoró nappaliba illő HTPC szerintem drágább, mint egy PS3... És vannak bőven, akik nem asztali gép előtt görnyedve akarnak (csak) netezni, hanem elterülve a nappaliban a nagyképernyős HDTV előtt. PErsze nem csak neteznek vele, ha már ott van, hanem ilyen-olyan filmeket (nem csak BD) is megnéznek, CD-t hallgatnak, stb.
  • dez
    (De valójában azok a bizonyos "várakozások" voltak elrugaszkodottak a valóságtól, mert csak fantaszták várhatták, hogy 5x annyit adnak majd el a gépből, mint 360-ból, illetve korábban PS2-ből. Ezt valójában még a Sony sem várta.)
  • dez
    "Hat 1 nagy szart:D Annak koszonheti, hogy a Sony profi modon elbaszta a ps3 rajtjat,ennyi..nem azert mert kesobb jott ki,hanem mert horror aron, jatekok nelkul...( a wii is kesobb jott ki:P"

Hát egy nagy... Ha úgy alakultak volna az eladások, mint pl. a PS2-nél a rajttól kezdve, akkor sem lenne most sokkal több PS3 a piacon. Valójában nem adtak el olyan kevés PS3-at korábban sem, mint ahogy a média súlykolta. (Elfelejtik hozzáírni, hogy "a várakozásokhoz képest teljesített alul".)

A Wii meg kicsit más kategória, kezdetben jóval olcsóbb volt a 360-nál is, és sokkal nagyobb közönséget céloz meg.
  • dez
    Ezt kifejtenéd bővebben? Miért is rossz pl. egy nagy bitrátás h.264 1080p kép (tömörítési hiba nuku) lossless 7.1-es hanggal? Ja, hogy nincs is hozzá megfelelő rendszered.