73
Védekezési tippek a benzintolvajok ellen
  • Zsolti9014
    Nekem az Uno-nak olyan a tank kialakítása, hogy megtankolni alig bírtam az első alkalommal. Nem tudom, pontosan hogy néz ki, de emellett a tanksapka nem volt zárható, azt azért cseréltük kulcsosra.

Ha meg meglátom amikor lopja esetleg valaki (szerencsére még nem volt ilyen). Össze-vissza verem, ráöntöm amit kiszívott és begyújtom :D
    [vicc]
  • Narxis
    Na, senki nem lop benzint?:O
  • Garmo
    Ezt nem tudják beütni? Egyébként szép megoldás!
  • Garmo
    Jahh..és 2104-es kocka kombi Ladát hajtok, kitűnő egészségnek örvend(persze műszakinál a két hátsó lengéscsillapító cseréjét nem kerülhetem el 10köbös oxigénpalackok szállítása végett).
  • Garmo
    Amúgy a bosszantó pont az, hogy csak 1-2 lityit szívnak le a barnák, a tanksapkáimat meg sorra elviszik(volt köztük drágább fajta is), meg a tanksapi körül barmolják szét nekem a kasznit...szóval inkább bosszantó, mint kölcséges.
  • Garmo
    Sziasztok! Köszi a sok-sok tippet(a medvecsapdán jót derültem :-)). Most ideiglenesen azt a megoldást találtam ki, hogy bementem a helyi rendőrörsre, és megkértem az ügyeletes zsarut, hogy mutassa meg, hova néz a térfigyelő. Szerencsére a házamtól kb. 200m-re van, sok lámpával megvilágítva egy nagy téren, most ott parkolok. De az igazság az, hogy én szeretném elkapni ezeket a szarházi romaiakat. Szóval most megvárom a fizut, aztán beruházok egy jó kis "cselre"(már a szomszédommal kisütöttük hogy kapjuk el a cirmosokat), aztán a ladát bedobom csalinak. Egyébként melózni vettem a gépet(oxigénpalackokat, üvegcuccokat hozok-viszek vele), és eddig kifogástalan társam a munkába.
  • MuldR
    Nekem anno a gazuzemu 2105-ot tortek fol, hogy majd leszivjak belole a benzint. Rendorok jot rohogtek rajta, csak 3db nagy LPG matrica volt a kocsin. A lampa alatt alltam, szoval az sem ved meg. Abban a parkoloban amugy feltortek egy masik ladat is, amiben volt ez a "nedugdleacsovet" gatlo. Az drotbol keszult volt, nem ez a lyuggatott lemez. A lenyeg, kiteptek a tankbol, es leszivtak a benzint.
  • ladarevolution
    Vannak már jó távirányítós riasztók 4rugótól felfelé...
  • Csabesz6
    Lassan egy éve van egy 21013am.:)
    Igaz, csak játszóautó.
    És igen, én szeretném megvenni.
  • toretto r34
    Ha te akarod megvenni csak mondom hogy Jól jársz vele olyan élményt amit egy lada nyujt szerintem nem sok autó tud adni.
  • karajjj
    csak úgy megjegyezném, hogy a 45-ös hsz-ban ott a megoldás :D
  • Pianista
    tegyél rá titánium rácsotXD
  • Tobacco
    át kell alakitani a tanksapkát takaró ajtót bofdenesre és akkor kivülröl nem lehet kinyitni.
  • szjuca
    Lehetséges.
    De akinek a kocsija többet ér magának bármi másnál, vagy csak egyszerűen nem telik rá, hogy kicserélje, akkor arra fog költeni.

• tigeroo
    többet érne a riasztó mint a lada
  • szjuca
    Szerelj riasztót a kocsidba. Biztos van olyan, ami mozgásra riaszt (amikor berhelik a tanksapkát) vagy pedig, ami a belső világításra kapcsol be. (tegyél vmi világítást, akár 1 ledet a tanksapkához, ami a fedél nyitásakor világít és indítja a riasztót)

Jó, jó már leesett nekem is. Benzingőz, szikra, aztán robb. De hátha...

• Csabesz6
    Barátunknak egy 56ezer kilométeres patent 07ese van.Már körvonalazódik a következő tulaj:).
  • Csabesz6
    ott a pont.
  • csgery
    Érdekes téma, bár nekünk garázsba van az autó és nemnagyon lopkodják a benzint.
    Az uncsitesómnak egy kibaszottjó tűzpiros Ladája volt, és nemvolt rjta szervó, mégis kurvajól lehetett kormányozni:D
    Szegénynek nem a benzinét szívták le, hanem másnap reggelre eltűntek a vadiúj felnik...
  • wordsworth
    Tanksapkára akasszál egy jó bizsu aranynyakláncot, odaragasztózva, nefélj reggel verhetnéd a brazilt mert ott ütné reggelig csákánnyal, hogy lejöjjön :)
  • w77d
    meggondolandó XD
  • tigeroo

lenne pöcc-röff nefélj
  • DJKonya
    vezessd be a 380-at a tanksapkaajtóba:D nefélj nem lobnap több benzint tőled:D
  • ladarevolution
    :D értem:)
  • w77d
    azért én ennél durvább átalakításra gondoltam :D

nem mindennapi használatra tervezném a gépet :)
  • ladarevolution
    Az átalakítás már nálam is elkezdődött, már eltér a gyári felszerltsége az indításgátlóval, riasztóval és a kp. zárral a szériától :)
  • karajjj
    looooool ez de komoly :D
  • w77d
    igazság szerint én is gondoltam egy Lada vételre, aztán úgyis átalakítanám teljesen hogy pofás legyen. Meglátjuk, lehet hogy lesz belőle valami :)
  • ladarevolution
    Hát nem tom, én ladát leégni még nem láttam, de nem is hallottam :D
    Biztos valami össze volt rajta gányolva:) Viszont zsír újj Passatot már láttam kiégve, majdnem a ház is leégett mert a pincébe volt a garázs ahol elektronikai hiba miatt kiégett az egész autó... :D

Szerintem teljesen jó választás egy Lada. Nemrég vettem egy 07-est, meg vagyok vele elégedve... olcsó, alkatrész fillérekér van hozzá (nem mintha kéne mert edig össz vissz egy fűtéscsap és ajtókárpit tartó patent kellett hozzá kb 1500ftot költöttem rá:) kényelmes, halk, ereje elég a normális közlekedéshez, nem eszik sokat (országút: 6-6,5 város:8-8,5 vegyesbe eljárok 7,5-8 között)
    Igaz az enyém full gyári 51e km, sehol egy rozsdapötty :)

Na de h témával kapcsolatban is monjak valamit ime:

Pár tanksapkát én sem találtam meg reggel de a teszkóba 100ftér van műanyag gagyi szar. Benzint még nem vitték el a mocskok:) Ja a tankajtózárat is kiiktattam ne karcolják már össze a festést a feszegetéssel:)
  • ladarevolution
    A sebességfüggő szervóknál van az a jelenség h nagy sebességnél kisebb a rásegítés. De az olcsó autókban (3misi alatt) ilyen nincs, csak sima szervó. Persze van kivétel mint pl a 2,49misis Lada Kalina :)
  • w77d
    köszönöm :)
  • ladarevolution
    A Ladátét se nehéz tekerni. Legalábbis nem mindegyiket.

A 01-esem sportkormánnyal 175-ös gumikkal nem könnyű tekerni, ha átülök a 07-be amibe széria kormány van, 175-ös gumi és gyári(!!) 18 éves gömbcsuklók azt meg szó szerint 1 újjal el lehet tekerni. Persze nem egyhelyben. De ha gurul az autó simán. Visszaülve a 01-be meg lehet szakadni... de 2 nap alatt azt is megszokja az amber és fel sem tűnik h nehéz :)
  • w77d
    ha meg akar halni, nyugodtan XD
  • tigeroo
    nem félsz hogy valami csöves behány az üléshuzatra?
  • karajjj
    hűűű de szép ótó :D
    gratula hozzá
  • Narxis
    Elvileg a szervó lényege pont ez Nagy sebességnél felkeménykedik, így pontosabb kormányzást tesz lehetővé.
  • w77d
    ejj de el vagy kényelmesedve XD
  • Narxis
    Én már tanuló koromban is szervosat vezettem, ezért nem is fogom soha megszokni, bármilyen jól néz ki az a kocsi.
  • edios
    Azért túloztam, mert érzékeltetni akartam, hogy egy legjobb esetben is 10-15 éves, újonnan se a legjobb minőségű autót hosszútávon nem éri meg üzemeltetni manapság. Gondolok itt főleg a biztonságra (ami nincs), és a folyamatos szervízelésre (ami van).

Mondok egy példát: szomszédék megkímélt állapotú 2107-es ladájukkal megjöttek vhonann, leálltak a járdán, és hogy menjen a motorhűtő venti, bekapcsolva hagyták. Namost 5 perc után elkezdett füstölni (az azbeszt!! szigetelőréteg), 10 perc múlva pedig az egész motor lángokban állt. Annak a javíttatása nagyjából 2x annyiba került mint amennyit az a "kocsi" ért. A Ferraris hasonlathoz már nem is tudok mit hozzáfűzni.

ui. látom megnyitott topicok között "lada tuning"-ot, szal jó embernek magyarázok én is..
  • toretto r34
    nagy temponál meg amugy is jobb ha nincs szervó jobban érezni a dolgokat