49
  • berserk87
    #49
    Én arra reagálnék, hogy Szekeres Viktor szerint a sorozatszínészek nemtudnak érvényesülni mozifilmekben. Ez ostobaság! Szinte mindegyik mai nagy színész aki a mozifilmjeivel hódít sorozatokkal kezdte. Ott gyakorolt, fejlődött, megismerték a nevét és csak ezután kapott nagy szerepeket. A nézők is az általuk ismert és megkedvelt színészeket akarják látni a mozikban és erre a legjobb lehetőség a sorozatokban való részvétel. És hogy necsak üres locsogásnak tünjön amit mondok itt van néhány példa.:
    Jack Nicholson, Adam Sandler, Bruce Willis, Johnny Depp, Will Smith, Ben Stiller, Leonardo DiCaprio, Ryan Reynolds, Jessica Biel, Jessica Alba, Ryan Gosling, John Travolta, Michael Douglas....
    Sorolhatnám sokáig, mert szinte mindenki így kezdte. Nyugodtan nézz utánna imdb-n, meglátod hogy igazam van. Általában először beugranak egy-egy epizódszerepre, majd felfedezik a tehetségüket és nagyobb szerepeket kapnak, utánna belekóstolnak a filmezésbe is. Így megy ez Hollywoodban.
    Te abból indultál ki, hogy nem sikerült a jóbarátok szereplőinek befutnia, és ez alapján általánosítottál. De legközelebb kérlek légy alaposabb.
    Egyébbként gratulálok, te vagy a legtermékenyebb iró az oldalon, mindennap írsz egy-két cikket, amik elég jól sikerülnek, bár olykor nem tetszenek, mint ez a mostani.
    De semmi baj csak csináld tovább és ne szegje kedved egyik hozzászólás se. Csak arra figyelj, hogy ne legyenek túl érdektelenek a hírek, mert látom hogy milyen címeket adsz a néhány cikkednek(nagyon figyelemfelkeltőek) de teljesen másról írsz, ez pedig nagyon megtévesztő és ez nem tetszik nekem.
  • gyik gyuri
    #48
    nekem tökre teccet a jóbarátok sorozat
    ELŐRE LE IJOM,HOGY NEM EZ A KEDVENC SOROZATOM HANEM A DEXTER
  • sdg
    #47
    Oké, hogy ezt kérdezted, csak nem erről volt szó mert én nem azt írtam a 43-as hozzászólásban, hogy szerintem a legjobb sorozat a jóbarátok. Hanem azt, hogy miért írta a cikk szerzője, hogy messze nem a jóbarátok volt a legjobb szitkom. Mert ez az ő személyes véleménye, amit úgy ír mintha általános igazság lenne.
    De, hogy a kérdésedre is válaszoljak nekem a two and a half man a kedvencem, meg persze a rémrendes… 
  • kalapos01
    #46
    Én nem mondtam a véleményemet, ezért kérdeztem tőled, hogy szerinted a Jóbarátok-e a legjobb szitkom? Azért soroltam fel párat, hogy hátha ezek közül az egyik jobban tetszett neked, mert nyilván nem csak a Jóbarátokat ismered a szitkomok közül.
  • sdg
    #45
    Azt hogy melyik sorozat „minőségi” az nyílván minden ember eldönti magában, ahogy azt is, hogy melyik a kedvence. De ezt nem lehet megkérdezni minden embertől, ezért nem tudjuk.
    Azt viszont (ha nem is tökéletesen) de lehet mérni, hogy mennyien néznek egy műsort, és ha baromi sokan nézik az nyílván azért van mert jó, különben megbukik.
    „Komolyan mondod, hogy szerinted a Jóbarátok a legjobb?” Amikor még ment akkor nyílván. Mert azt nézték a legtöbben. Itt nem az én vagy a te személyes véleményed számít, hanem az, hogy mennyien nézték.
  • kalapos01
    #44
    Nocsak, és hol számít a minőségben a nézettség? Akkor a legjobb sorozatok a Grace klinika és a Helyszínelők?

    Komolyan mondod, hogy szerinted a Jóbarátok a legjobb? Úgy érted, hogy veri a Scrubsot, a Cavement, az Officet, az Arrested developmentet, a MissGuidedot, az It's always sunny in Philadelphiát, a How i met your mothert, a My name is Earlt, a My boyst, a Couplingot vagy a Carpoolerst? Te sem mondod komolyan.
  • sdg
    #43
    A cikk szerzője szépen elszállt a valóságtól ;) Vagy csak túl sok jóbarátokat nézett és megutálta..

    "Bár messze nem a Jóbarátok volt a legjobb kortárs szituációs komédia" WTF? A nézettségi és a dvd eladásból nagyon nem ez derül ki.
  • Komolytalan
    #42
    "nézz rá a nézettségi mutatóira ezeknek a műsoroknak. ilyeneket értelmes ember nem néz. itt mégis nézik. én sem hiszek a közvéleménykutatásban, biztos, hogy messze nem pontos adatokat közöl."
    Messze nem pontos adatokat? Kezdjük ott hogy a nagy számok törvénye, meg az egész statisztika csak _homogén_ halmazok esetén működik. Heterogén halmazokra max random-gráf meg hasonló elméleteket lehet alkalmazni, de az teljesen más káposzta, és nem fogja neked kihozni a végén hogy győzikét 2 millióan nézik. A népesség enyhén szólva heterogén. Már eleve munkakörből több van mint 1000, és ez még csak 1 tulajdonság (pl TV paprikát nagyobb eséllyel néz szakács mint atomfizikus). Kb ugyanígy csillió fajta hobby, érdeklődési kör, stb. Ezt akarják egy 1/10000 méretű mintán mérni egy halál pontatlan méréssel - még az 1000 ember TV nézési szokásait se lehet úgy kimutatni, hogy nem azt vizsgálják, hogy az illető a TV előtt ül-e, hanem erre külön távrángatót kell nyomogatni nekik. Szóval a nézettségi statisztika egy nagy büdös kamu, semmi más. Így én is tudok mérni, mint az AGB, még olcsóbban és pontosabban is, tessék jelentkezni. Lemegyek a fodrászhoz, megkérdezek 5 embert mit nézett előző este, aztán felszorzom 2 millióval az egyes értékeket :-)

    "VISZONT valahogy fogynak az olyan újságok, mint blikk és bors, és még arra is van pénzük, hogy félperces reklámokat adjanak le a tv-ben arról, hogy épp hánytízmilliót lehet velük nyerni."
    Persze, fogynak, vagyis nyomtatják őket bőszen (elég sokat visszavisznek bezúzni mindenből). De ha megnézed a példányszámot, azért messze nem olyan hatalmas, hogy milliós győzike nézőszámra lehessen belőle következtetni. Csak a politikai lapok mellett tűnik soknak, amit ugye nagyjából nem olvas már senki se. Ha az ember odamegy az újságoshoz napi lapot venni (sokan vesznek pl utazáshoz újságot), akkor mit vehet? Politikai lap (fúj) vagy pletykalap. Más nincs.

    "ugyanez a réteg, pedig abszolút elképzelhető, hogy nézi ezeket a műsorokat is, már amennyire műsornak lehet ezeket nevezni."
    Persze, elképzelhető, ahogy az is elképzelhető hogy mindjárt felhív Claudia Schiffer, hogy szüksége volna egy finom masszázsra, nem-e vállalnám. Csak ugye más dolog az hogy valami elképzelhető, meg az hogy tény, ahogy a "műszeres nézettség mérést" manapság kezelik. Tudod mi a tény? Amit egy regisztrált adatbázisban mérsz, hogy XY ekkor loginolt be, és ekkor szűnt meg vele a kapcsolat. A többi az csak feltételezés. Jó pénzeket lehet(ett) keresni pl webaudit logok manipulálásáért régebben. Nem mondom hogy külön szakma, de azért költöttek rá a népek szépen.

    "és igen, a fő gond valóban ott van, hogy 89-ben csak látszólagos dolgok történtek, a bűnösök nem nyerték el büntetésüket, RÁADÁSUL minden további nélkül a mai napig létezhetnek úgy, hogy nincs is közfelháborodás"
    Jó, azért jegyezzük meg, hogy 89-ben volt egy mittomén 250ezer fős hadsereg Magyarországon, ami külső és belső ellenség ellen volt felesküdve, ha érted mire gondolok. Azért nem lehetett felhúzni az első fára a komcsikat - ahogy azt kellett volna -, mert ez a megállapodás részét képezte, hogy átadják a hatalmat, de nem lehet őket bántani. Ma meg van egy 100 fős fegyveres félkatonai zsoldos szervezet (valami I betűs security, biztos tudod mire gondolok), akik miatt megintcsak nem lehet őket felhúzni az első fára. Szóval nem birkaság forog itt fenn, hanem van aki szeretne élni holnap is, mert az asszony nehezen tudná megmagyarázni a gyereknek, hogy apa nem jön többet haza.
  • VoneOut
    #41
    Nekem tetszett...főleg az első két évad.
  • winnie
    #40
    nem vette le, csak elfogytak a részek.
  • Tom Attorney
    #39
    Úgyértem, LEVETTE. Én néztem volna...
  • Tom Attorney
    #38
    A Jóbarátok máig az egyik kedvenc sorozatom. Ki ne lenne vevő az ilyesmire?
    A Joey szintén jó, bár én csak az első évadot láttam. Persze a Jóbarátokat nem múlja felül, de nem rossz. A Rém rendes családot nem ismerem nagyon, de elég népszerűnek gondolom.
    A Két Pasi meg egy kicsi (Two and a half men) viszont szerintem állati jó, csak pár hónapja kezdtem el nézni, de nagyon nagyokat lehet röhögni rajta. Tök jók a karakterek. Igaz, hogy egy kicsit sokat szexelnek benne, de ez kinek probléma?

    Én speciel nem örülök neki, hogy a Viasat fevette a műsoráról...
  • grizzly21
    #37
    ezzel akkor egyetertunk:)
  • ziipp
    #36
    Nem volt elég vér. Ez a helyzet.
  • 5c0rp330n
    #35
    nem én mondtam
  • Coco
    #34
    fú, akkor én biztos ostoba proletár vagyok, mert jókat röhögök a balázs són. ez a győzike show fikázása meg unalmas lett már eléggé.
  • Tetsuo
    #33
    made by photoshop.
  • 5c0rp330n
    #32
    gondolhatod, hogy nem a magam nevében beszélek, mert én NEM nézek győzikét, balázs sót, de még csak fókuszt sem. nézz rá a nézettségi mutatóira ezeknek a műsoroknak. ilyeneket értelmes ember nem néz. itt mégis nézik. én sem hiszek a közvéleménykutatásban, biztos, hogy messze nem pontos adatokat közöl. VISZONT valahogy fogynak az olyan újságok, mint blikk és bors, és még arra is van pénzük, hogy félperces reklámokat adjanak le a tv-ben arról, hogy épp hánytízmilliót lehet velük nyerni. valaki akkor mégiscsak veszi ezeket. ugyanez a réteg, pedig abszolút elképzelhető, hogy nézi ezeket a műsorokat is, már amennyire műsornak lehet ezeket nevezni.
    és igen, a fő gond valóban ott van, hogy 89-ben csak látszólagos dolgok történtek, a bűnösök nem nyerték el büntetésüket, RÁADÁSUL minden további nélkül a mai napig létezhetnek úgy, hogy nincs is közfelháborodás, és az számít szélsőségesnek, aki elítéli őket ÉS és a mai napig megszavazzák őket, mert kolbászból épült kerítést ígérnek a szarkupac közepén. EZ jellemzi, hogy az ország morálisan mekkora nulla. valószínűleg ebbe a rétegbe se te, sem én nem tartozok bele, de látnunk kell, hogy mennyi itt az agymosott birka.
  • Komolytalan
    #31
    "szánalmasak vagyunk. ezért tart ott ez az ország, ahol."
    Magad nevében beszélj. Lehet hogy te egy szánalmas genetikai hiba vagy, de ezt azért nem kell általánosítani a teljes országra. Az ország meg azért tart ott ahol, mert 89-ben a politikai (katonai, karhatalmi) hatalmat átmentették egyesek gazdasági hatalomba a másik oldal beleegyezésével (elég csak ránézni a csótányra, rá fogsz jönni miről beszélek), és a magántulajdon ma már a szent és sérthetetlen, kivéve ha boxosok mennek uborkát lopni.
    Na, ebben spec semmi se volt a TVről, de mondjuk az nem is igazán érdekel engem. Megjegyzem az se teljesen normális aki kb 1000 tv készülék adataiból, ahol minden családtagnak külön meg kell nyomnia a leülök a tv elé, felállok a tv elől gombot következtetéseket von le a nézettségre. Majd ha ip tv lesz mindenhol, és szépen logolják pontosan ki mit néz mettől-meddig, akkor lehet mérni nézettséget, meg reklámblokk átkapcsolást, meg hasonló nyalánkságokat.
  • waterman
    #30
    szituációs komédiának én a dexter című sorozatot vetíteném.. úgyis szeretik idehaza a mindenféle helyszínelőket..
  • ziipp
    #29
    Megjegyzés.

    Szép ez a cox.jpg. =)
  • ziipp
    #28
    Bár hogy a Győzikét értelmes ember hogy képes nézni...

    Az nekem sem világos.

    Kéne már valami közvélemény kutatás - "Mit szerettek ebben a tahó cigányban?"
  • ziipp
    #27
    Gyá, gyá, gyá. Szegény ország, romba döntik a sorozatok...

    Érdekes számomra, hogy megbukott a Jóbarátok itthon. Mindig valahogy olyan érzésem volt, hogy ezt sokan nézik. Ráadásul gyakran ismételték is. Emlékszem egyszer nyáron nagyon sokat ment, minden hétköznap. Akkor szinte állándóan néztem, még azt is tudom, hogy 7-kor kezdődött. xD

    Jó dolog a nosztalgia, meg minden... De a vége fele már lefelé szállt ez a sorozat is, egyre gyengébb poénok, stb. - ami végül a Joeyban csúcsosodott ki, hehe.

    Úgy látszik, hogy idehaza kevés az erő a sitcomokban. Ezt személyesen is alá tudom támasztani, mert elég rapszódikusan nézem ezeket - ha belefutok, nézem, ha nem, nem. Lehet hogy pont emiatt buknak el, mivel nincs elég állandó néző, mindig csak "átutazók".
  • 5c0rp330n
    #26
    szerény véleményem szerint a jóbarátok a legjobb sorozat eddig a világon. kiemelkedő. de mindenképpen az abszolút top kategória. és fogalmam sincs, hogy az itteni emberek miért nem nézték. bár valami fogalmam azért van. ugyanazért, amiért olyan sikeres a győzike, a fókusz és a hasonló szintű sorozatok. a segghülye proletárok miatt. a Jóbarátok intelligens humort sugárzott, igényes találásban, tökéletesen kivitelezve. és akkor nézzünk meg egy győzikét, hogy ott milyen a humor. itthon ez a szint. szánalmasak vagyunk. ezért tart ott ez az ország, ahol.
  • balage187
    #25
    En a King of Queens-t (Ferjek Gyongye) szeretem nagyon, meg a Rules of Engagement-et, bar az kevesbe ismert. :) De a King of Queens szinkronja szerintem rettenetes, nem jonnek at a poenok, na meg tegnap pont be volt kapcsolva a TV, amikor ment a Viasaton, hat az volt a melypont, amikor azt hallottam, hogy az SUV-t nem forditottak le, hanem egyszeruen azt mondtak eS-U-Ve... magyarul betuzve. Most komolyan, hany ember tudja, hogy mi az? Magyarba nem is hasznaljuk ezt a szot.
  • Cat 02 #24
    How i met your Mother :P
    Legalábbis sztem, vagy War at Home :D
  • cateran
    #23
    A fura,hogy az en ismeroseimnek is tetszett,kivetel nelkul...nekem is megvan a teljes sorozat,dvd-n eredetiben ofc....de ha 1x gipsz jakabeknak inkabb gyozike kell....
  • vmiki88
    #22
    Én imádtam, imádom és imádni is fogom a jóbarátokat.
    Itthon meg is van a teljes Jóbarátok (eredetiben) és ha nem adnak semmi jót a tévében amit megnéznék(szinte manapság ez van semmi normális sorozat vagy műsor nincs csak nagyritkán), akkor előveszem azt röhögök a minőségi poénokon(Chandler viccei, beszólásai a legjobbak, amiket nagyrész Matthew Perry írt bele a forgatókönyvbe ;))
    "Magyarország nem vevő a szituációs komédiákra, ezt hajtogatja folyton folyvást a hazai kereskedelmi televíziók programigazgatósága, s ennek köszönhető, hogy idehaza nem nagyon látni 21-22 perces vicces sorozatokat főműsoridőben."
    Ja ehelyett egy csaj mutatnak aki a halottakkal beszél -_-.
  • winnie
    #21
    nekem is tetszett - idehaza azzal nyírták ki, hogy naponta adta a tv2, mintha valami szappanopera lenne.
  • winnie
    #20
    épp ez az, hogy afféle töltelék volt, amivel műsoridőt lehet kitölteni. anno, amikor először ment a tv2-n, az rtl csúnyán megverte. viszont a kisebb nézettségű sávokban mindig hozta a korrekt eredményt, vagyis ismételni nagyon jó lehet, mint a dadust vagy a rém rendes családot - de azok sem voltak sikeresek, hiába szeretik sokan. (viszont például a sorozat a legkelendőbb itthon megjelent sorozatdvd, ami azt is mutatja, hogy a rajongók, ha nincsenek is sokan, de fanatikusak.)
  • Neoka01
    #19
    Ez érdekes, mert az öszes ismerősömnek tetszett és nekem is.
    Azt már inkább elhiszem, hogy nem hozott annyit amennyit szerettek volna a "tisztelt" programigazgatók. Csak akkor ne azt mondják, hogy megbukott.

  • Narxis
    #18
    Csak 600-szor ismételték késő délután és este főműsoridőben több csatornán is...
  • stargatelost
    #17
    Csak annyit mondok, hogy Scrubs. :)
  • Phate
    #16
    Nem a jóbarátok bukott meg, hanem a stilus, mint más filmek ~ volt az a Tea meg Limonádé c. sorozatok a tv2 és rtlen; na azok.. amúgy én azokat is szerettem, asszem a teát, mert abban jómuffok voltak

    Ha én tévednék, akkor télleg gyöxi cikkíró
  • winnie
    #15
    a jóbarétok itthon csúnyán megbukott a tévében, ez tény.
  • gere1
    #14
    szerencsere egyaltalan nem igaz, h a jobaratok itthon megbukott, de ez a cikkirot ne zavara...
  • trogerzsiger
    #13
    Mivel a szex és new york elsősorban nőknek készült.. :-) De a jóbarátok tényleg ez egyik legjobb ilyen sorozat 7 évad meg is van eredeti kazin^^.
  • kozik
    #12
    csereszabatos, b+. meghaltam.

    scrubs. ha kivesszuk a sok eneklest, mert attol hanyok.
  • Mister
    #11
    a két pasi szerintem nagyon király, de ilyen szex és newyork az borzalom. :)
  • mikloss
    #10
    A férjek gyöngye(The king of queens) szerintem is nagyon jó volt, láttam mind a 8 v. 9 évadját. Kár, hogy befejezték.