25
-
Sir Ny #25 XD -
#24 szegény boxot már most sajnálom, temethetik magukat szegények. megnyerte a Sony. ezt is. mint mindig. -
#23 Köszönjük emese. -
Fratello #22 Személy szerint nagyon bízom a Sony-ban és remélem bejön a számításuk. Főleg JRPG és egyéb "japános" játékrajongó vagyok, ezért eddig úgy voltam vele hogy legkésőbb a Final Fantasy XIII kijövetelekor veszek egy PS3-at, mondván tökmindegy (esetleg) mennyire nem jön ki addig semmi más játék ami érdekelne, ez exkluzív lesz, valamint XBOX360-ra úgyse jön ki semmi érdekes ami ne jönne ki rögtön PS3-ra is.
Az E3-as bejelentés, mely szerint nemhogy az FFXIII, de egyéb, eddig PS exkluzív dolgok is kijönnek XBOX360-on borította ezt az elképzelésem.
A dolog úgy áll hogy amit meg akartam venni játékot az vagy nincs még PS3-on, csak XBOX360-on (pl. Bioshock), vagy kijött/kijön mindkettőre, és őszintén szólva a Sony bénázása marketing és játékok terén elbizonytalanított...
(A legrosszabb forgatókönyv szerint veszek most XBOX360-at, és jövőre visszatérek a PS3 kérdésre ha lesz miért... "Nagytévém" már nekem is van hozzá... :))
De még egyszer, bízom a Sony-ban, és ha megnézem mit hoztak ki látványban/technikában a PS2-es (mára már igencsak nevetséges) hardverből (Shadow of the Colossus, FF XII, God of War 2, stb.), hááát, szép PS3-as jövő elé nézünk... (Csak kihúzza addig) -
dez #21 (Mármint nem csak API-k, hanem maguk az azokat kiszolgáló szoftverek is.) -
dez #20 Természetresen én is igyekszem kikémlelni a jövőt, és én nem látom ilyen feketén-fehéren. Nem hiszem, hogy a két nagy konzol közül valamelyik 10x-esen elhúzna a másik mellett.
Ráadásul az EA, és valamelyik másik nagy játékfejlesztő/kiadó vezére már asszem tavaj azt nyilatkozta, hogy szerintük idén már a PS3 eladásai lesznek erősebbek. Ez be is következett... És valószínűleg az új tulajok száma fontosabb, mint a tulajok össz-száma. (Az új tulajok nagyobb eséllyel vásárolnak új játékokat.)
Természetesen, amíg Xbox360-ból majdnem 2x annyi van a piacon, mint PS3-ból, nem túl előnyös kizárólag PS3-ra fejleszteni.
Igazad van, a Sony jobban hangsúlyozza a multimédia jelleget, mint a MS. Mondjuk nem is minden alap nélkül. De nem hiszem, hogy ezzel együtt a Sony "elhanyagolná a játék-vonalat". A saját fejlesztésű játékok természetesen exkluzívok maradnak. Viszont a független developereknek nem diktálhatnak, azok a saját belátásuk szerint döntenek. Nem az idézőjeles részben megfogalmazott dolog miatt "csalja meg" néhány eddig exkluzív név, hanem egyszerűen a fenti okokból kifolyólag. De ettől függetlenül szerintem nem áll olyan rosszul a PS3 sem, ami az eddigi és ezutáni, pl. idén várható exkluzívokat illeti.
Abban meg biztosak lehetünk, hogy idővel megjelenik majd jópár, a PS3 az Xbox360-nál erősebb képességeit kihasználó játék is. Pl. a Cell alapú fizikát akármikor elkezdheti használni valami, mivel ennek feltétlelei most is adottak (jó ideje kész vannak ehhez szabványos API-k). -
Fratello #19 Ugyanazt mondjuk mind a ketten, csak te a jelent fested le, én pedig (az eddigi E3 és egyéb infók alapján) megpróbálok egy lépéssel előrébb nézni (főleg mivel mostanában szándékozom konzolt venni):
"De a valóság az, hogy a Microsoft alapvető stratégiájának része a video-on-demand szolgáltatás is..." -> Természetesen igazad van, hülye lenne a Microsoft nem bevenni a stratégiai főirányai közé ezt a vonalat, ámde emellett nem hanyagolja el a játék vonalat, és nem erre hegyezi ki a marketinget.
"Nem nehéz úgy több jétékkal rendelkezni, hogy egy évvel korábban került piacra a gép, és ezzel együtt több is van a piacon. Ezt nem tudja a Sony egy tollvonással megfordítani. Ezért próbál a megélvő játékok mellett mást is kínálni azon a bizonyos tálcán." -> Szintén igaz, ámde az eddigiek alapján úgy tűnik a Sony egyrészt veszni hagyja az exkluzív neveit (valamint az E3 Sony bemutatója arról árulkodik hogy újakat se nagyon tud felmutatni), illetve egyáltalán nem úgy tűnik hogy teperne az új játékok bejelentésével, ami pedig létfontosságú lenne pont az egy éves lemaradás miatt a Microsofttal szemben.
"Egyébként meg üzleti szempontból minek csökkentsenek árat, ha egyszer hozza a gép az eladásokat? Főleg, hogy a Box ára sem csökken valójában, csak a kifutó modellt adják olcsóbban, "amíg a készlet tart"." -> Röviden: az XBOX360 most olcsóbb mint a PS3, és JELEN PILLANATBAN jobb alternatíva játszani. Ha a Microsoft tovább erősít a játékok terén (lásd. PS3 exkluzív nevek, sőt "stílusok" átemelése saját platformra), akkor mire a Sony-nak befut a terve és az emberek észreveszik a "multimédiás" előnyőket a PS3-ban, esélye sem lesz visszaszerezni a piaci előnyét szoftverek terén (hacsak durva árcsökkentéssel nem győzi meg az embereket hogy vegyenek PS3-at IS a már meglévő XBOX360 mellé, hiszen játszani továbbra is azon fognak), esetleg varázsütésre előhúz pár tucat, a PS3 képességeinek határát ostromló egyedi játékot és visszahódítja az embereket az XBOX360-tól).
A PS2 hasonló gondokkal küszködött, elég erős mezőnyben került piacra, ámde az emberek főleg a benne lévő DVD-lejátszó miatt vették, így sikerült a Sony-nak egy erős kezdeti vásárlói kört megnyernie magának, és amikor elindult a játékdömping az már csak növelte előnyét. (Ugye anno is ment a sírás-rívás fejlesztői körökben hogy mennyire nehéz programozni a PS2-őt, de mikor a fejlesztőcégek látták mennyien veszik a PS2-őt belátták hogy erre a tömegre lehet építeni, és az eredmény mára nyilvánvaló...)
Most hasonló a helyzet, azt az apróságot leszámítva hogy az emberek nem fognak PS3-at venni sem a Blu-ray, se bármiféle multitool-lehetőség miatt (Linux PS3-on, letölthető tartalmak, PS3 Home vagy mifene, stb...), ezért a fejlesztők egyelőre nem látják kifizetődőnek komolyabban ráfeküdni a témára, főleg mert az XBOX360 is "idegen környezet", arra se könnyű átállniuk programozás szempontjából... -
dez #18 (Ja, hozzáteszem még mellékesen, hogy az asztalinál minden megvan egy késuzülékben, ami ahhoz kell, hogy lejátszhassa a filmeket, ezért lejátszó, player. Ezzel szemben a PC-s meghajtó csak arra képe, hogy beolvassa a raw adatot.) -
dez #17 meghajtó, drive, író, olvasó -
dez #16 Ó, de cseles. ;)
lejátszó = asztali player
ami a gépben van = meghajtó, drive
Nem mintha nem tudnád...
A 4GB-os fejtegetésed nem egészen világos.
Az a 27"-es véletlenül nem 26"-es volt? Azon tényleg csak elég közelről értékelhető a nagyfelbontású kép. Majdnem hogy monitor-méret.
Szerintem senki sem mondta, hogy szar filmeket nézz HD-ban... Viszont a jó filmek szerintem HD-ban még nagyobb élményt nyújtanak, mert jóval élethűbb a kép, és ez közelebb hozza az egészet. Én pl. Hofi arcát is szerettem volna közelebbről megnézni, hogy a ráncain át még jobban megismerjem az embert... -
cateran #15 Nem asztali lejatszo:) A gepemben van,iro-olvaso(a szukseges hardware is adott:D)
4Gb azert sok(nekem:)) mert dvd-n megveszem,majd a buzi reklamok nelkul lerippelve megnezem(ne lopj,1 eredeti lemezen..ki vol az a hulye aki ezt kitalalta?:S)
A gubi az, hogy meg azokat a filmeket se nagyon nezem amik megvannak es tetszenek..hd-t csak es kizarolag a latvanyert (300,Last samurai,transformers es ratatoille van igy meg)nezek,de pl a dilisek vacsoraja jo nekem dvd ripben is,sot vhs ripben is boven eleg lenne..az nem arrol szol(szvsz) Hofi se lenne utosebb hdben,jo o is dvd-n:)
Nem titok:) 27`Hd-ready tv volt eloszor,azt csereltem le 1 LG 37LF66 37"-re...voltakeppen a hugomnak vettem:D
A nem nyugozott le alatt azt ertem,hogy bar a latvany odabasz,de azon kivul semmi (ertsd a transformers nagyon szep hdben,de a story maradt ugyanaz a szar...persze szigoruan szvsz....parszor megnezem az effekteket,aztan felejtos)
Meg hat a letobb filmmel az a bajom,hogy lassacskan nemhogz egyszer akarom megnezni,de mar ott tartok hogy egyszer sem (legalabbis a hollywoodi "szuperprodukciokat" Gondolkodtam hogy rendelek 1-2 animet ami kijott HD-ben,de valahogy mindig elsikkadt a dolog:D -
dez #14 Mert nem is lett volna kicsit ésszerűbb a BD lejátszó helyett egy PS3...
Nem nyűgözött le? 4GB is sok egy HD-s filmért? Közben ott van a HD-s tévé? (Apropó, milyen tévé, ha nem titok?) Hát, nem vagyunk egyformák, az már tuti.
Nem is kell mind a 600+-ra vevőnek lenni, hiszen ugyebár úgysem tud egy ember annyit megnézni (hacsak nem csak azért, hogy látta, mármint látott belőle valamit)... Épp elég, ha az az 50-100 közte van, amit meg akarsz nézni. -
cateran #13 Van hozza Bd lejatszo:) Csak eppen annyira nem nyugozott le,hogy veszettul vegyem ra a filmeket:D letolteni meg lusta vagyok,azaz a rosseb aki leszed 4-6-8-x Gb-ot 1 film miatt....amugy csak a szamitogep megy inkabb rajta (nem nagyon nezek tvt..azaz pontosabban soha:D)
Az hogy nem tudok megnezni annyi filmet az tuti,de a kerdes inkabb az, hogy akarom-e megnezni egyaltalan?....hiaba a 600+ film,valoszinuleg nem mindre vevo a nep...es ha csak azt veszem alapul ami engem erdekel,akkor maris csak nagyzolasnak es penzkidobasnak tunik a tv...sajna:( De hat ez van,lesz ez meg igy se:D -
dez #12 Hát, a DVD pár évvel korábban kezdte... Az új, nem apróbb kiadók által jegyzett filmek szinte mind jönnek Blu-rayon is. Szerintem nem is tudsz ennyit megnézni...
Boxot sem akkor láttak a fejlesztők, amikor kijött a gép. PS3-ból meg egy elég kezdetlenes devkit volt kint, a végleges (pontosabban már használható) csak néhány hónappal a piacra kerülés előtt lett.
Mire Gipszjakab észbe kap, mér rég nem lesz a boltokban az olcsósított változat. :)
MEgkérdezhetem, minek van az a HDTV? Hogy nagyképernyőn nézd a Barátok köztet? :) Vagy van legalább valamilyen kábeles HD-s adásotok? -
cateran #11 Hihi dez,ezt inkabb ne reklamozd,mert inkabb egeti a BD-t,mintsem elkapraztatna a nepeket...mar 671 film? nem semmi:D Az ev vegere akar az 1000-t is elerheti? Mennyi van dvdre? (a minosegrol ne beszeljunk,most nem az a lenyeg)
A masik...az csak 1 dolog, hogy az Xbox 1 evvel korabban kikerult a piacra,de a fejlesztok sem akkor lattak Ps3-at eloszor,amikor a boltokba kerult..volt idejuk,csak hat..ize...
"Főleg, hogy a Box ára sem csökken valójában, csak a kifutó modellt adják olcsóbban, "amíg a készlet tart"."
Ez annyit tesz, hogy csokkentettek az arat (ha 1x olcsobb mint eddig, az csokkenes:D az ok mind1 gipsz jakabnak)
Amugy azert morgok,mert nagyon vartam anno a PS3-at,de meg mindig nem erzek kesztetest, hogy vegyek egyet...pedig hd tv van,meg minden adott,csak hat a PS3 nem szimpi..(az xbox360 meg plane:D) -
dez #10 Ja, a Blu-rayt meg nem "majd egyszer" lehet kihasználni. Jelenleg 671 Blu-ray film érhető el, and counting. -
dez #9 Köszi, hogy ilyen festőien ábrázoltad a marketingesek által sugallt sémát. De a valóság az, hogy a Microsoft alapvető stratégiájának része a video-on-demand szolgáltatás is. Csak a fél világ internet- és tartalomszolgáltatójával paktált le ezzel kapcsolatban, hogy minnél jobban beelőzze ezen a téren a Sonyt. És komoly bevételeket vár tőle.
Nem nehéz úgy több jétékkal rendelkezni, hogy egy évvel korábban került piacra a gép, és ezzel együtt több is van a piacon. Ezt nem tudja a Sony egy tollvonással megfordítani. Ezért próbál a megélvő játékok mellett mást is kínálni azon a bizonyos tálcán.
Egyébként meg üzleti szempontból minek csökkentsenek árat, ha egyszer hozza a gép az eladásokat? Főleg, hogy a Box ára sem csökken valójában, csak a kifutó modellt adják olcsóbban, "amíg a készlet tart". -
Fratello #8 Ezt nem egészen értem mire mondod...
Az előző hozzászólásomban csak arra akartam kilyukadni hogy a Microsoft és a Sony két különböző piaci stratégiát követ:
Microsoft: "Gyere vegyél XBOX360-at, toljuk ki rá ezerrel a játékokat, sőt minden erőnkkel azon vagyunk hogy a PS3-on megjelenő játékokat is azonnal átvegyük hogy játszhass velük a konzolunkon! Ja, és vannak multimédiás vackaink is ha érdekel..."
Sony: "Gyere vegyél PS3-at, nézd van benne Blu-ray lejátszó, milyen jó lesz az majd ha elterjed a formátum, plusz kitaláltunk neked fasza multimédiás online tartalmat, adunk hozzá megadurva kapacitású vinyót is hogy ne legyenek tárhelyproblémáid mikor ezeket letöltögeted/használod! Jahogy te játszani akarsz elsősorban? Háááát, erre majd visszatérünk mikor már fut a szekér az eladások terén..."
Magyarán a Sony hosszútávú stratégiát erőltet, mindenáron egy "mindenes" konzolt reklámozva, csakhogy emiatt a játékok háttérbe szorulása azt fogja eredményezni hogy aki még tétovázik melyik konzolt vegye az mihamarabb az XBOX360 mellett teszi le a voksát, mert nem feltétlen az jár a fejében hogy "lesz fasza multitool-konzolom amit maaaaajd egyszer tán ki is tudok használni" ...
Ha pedig ez megtörténik (és ez a folyamat szerintem máris elindult), a Sony-nak igencsak kaparnia kell majd hogy ezeket az embereket valahogy rávegye, vegyenek PS3-at is... (durva árcsökkentés, durva exkluzív játékdömping, és a mostani E3 hírek nem erről tanúskodnak). -
dez #7 Aha, azért volt Xbox360-ra már előbb ilyen video-on-demand szolgáltalás... -
dez #6 "A Microsoft hivatalos közleménye szerint először is csökken a konzol [Xbox360] ára, mint ahogy azt már korábban megszellőztették."
Ebből annyi igaz, hogy némileg olcsóbban kifuttatják a jelenlegi 20 GB-os modellt, aztán már csak az új 60 GB-os marad, az eredeti áron. De értenek hozzá, hogy kell manipulálni. -
opeca #5 Jah, csak az exkluzív, meg a multiplatformos húzó-játékok 90%-át átportolják PC-re, de tudod mit, legyen neked, nem programoznak rá:)))))))))))))))))) -
#4 80gbos psp mikor lesz mán :( -
#3 Hát kb tényleg ez van.
Az a gáz, hogy van 1-2 nagyon jó játék projektje a Sony-nak, de a külső fejlesztők exkluzív címeit sorra veszti el, és vegyük hozzá, hogy még jelenleg is általában szebbek/jobbak a multiplatform címek az amúgy is olcsóbb Boxon.
Szal aki lexarja a multimédia center dolgot, az nem igazán fog jól járni a Péjessel. -
Fratello #2 Összefoglalva: A Sony továbbra is a "legyen-multimédiás-kütyü-a-PS3" vonalra gyúr minden mást háttérbe tolva, vastagon leszarva azt az apró tényt hogy az emberek egy konzollal elsősorban JÁTSZANI szeretnének. A Microsoft eközben a játékokra gyúr, szép csendben elszipkázva az eddig PS3 exkluzív neveket és fejlesztőgárdákat a Sony-tól.
Csúnya vég(e) lesz... -
#1 isten verje meg ezt a 2 konzolt is... egyikhez a kormánya jó az embernek, másikra meg több a játék.
PCre meg lassan nem is programoznak
áááhh...