26
  • eto demerzel
    #26
    valoban voltak olyan lepesek amiket el lehet itelni es el is kell. de masok is hasznaltak a first strike elvet. es ne gyere avval hogy csak a zsidok a hibasak mindenert. ok minden jonak az elrontoi. kulomben is en semmi esetre sem akarlak meggyozni. csak szerintem ertelmetlennek talalom az egesz zsido utalatot. valaki anno azt mondta hogy es azota ha barhol barmi gond van akkor eloveszik. es altalaban a kisebbseg a hibas (mind1 hogy milyen etnikumhoz tartozik).
  • eto demerzel
    #25
    akkor talan ez itt jobb: http://www.helyihaboruk.lapok.hu/keret.cgi?/izrael48elott.htm ber lehet hogy ez szerinted 1 cioniosta muve. olvazsd el kik vezetek az elso tamadasokat? idezem: "melynek következtében 1919-ben arab lázadás tört ki Jaffában, több halálos áldozattal." arabok voltak nem zsidok.
  • Sanyix
    #24
    Minek nézzek utána? Az ott állomásozó angol katonákat(őket csak 48-ig, mert elmenekültek a terrorista zsidók elől, és ezzel sajnos csak megerősítést kaptak a terroristák tevékenységük folytatására, ami máig tart usa támogatással), vagy arabokat robbantgatták, főleg a járműveiket persze amikor beültek. Fegyverekkel támadtak helyörségeket, arab táborokat. Láttam erről pár dokumentumfilmet, és olvastam róla eleget. És persze látszik hogy amióta ott vannak, szinte folyamatosan háborúznak valakikkel. És nem az arabok támadnak csak (amihez egyébként joguk is van, mert egy idegen nép foglalt el erőszakkal tőlük egy területet), hanem az izraeliek is sokszor figyelmeztetés nélkül bevonulnak, szétlőnek ezt azt.
  • eto demerzel
    #23
    akkor nezzel utanna kerlek szepen. nem volt robbantgatas meg stb. az elejen... :) eloszor megvetek a foldeket az ottlakoktol, utanna meg szepen kiebrudaltak oket. jogos volt. reszint. reszint nem. senki sem mondta nekik hogy adjak el a foldeket. mint ahogy magyarorszagon is mindenki joszantabol adja el. a romanok nem megveszik. hamegnezed varad melett a magyar teruleten levo falukban, s nem csak ott, tele lett romanokkal.de sajnos ennel van roszabb is :( a kovetkezot szerintem meg fogod erteni. nem a zsidok a bunos, nem mindenben. a baj ottvan hogy mindent megvettek a kulfoldiek, ertem ez alatt a nyugatot. van-e meg olyan nagyvalalat ami meg nincs kulfoldi kezben? es nem kell mindenhol a zsidokat hibaztatni. en nem hiszek az osszeeskuvesekben, bar nem zorog a harszt ha nem ...

    p.s. bocs a helyesiras-ert de gyorsan irtam es nem volt idom leelenorizni. mea culpa.
  • Sanyix
    #22
    A robbantgatást, lövöldözést nem nevezném megvételnek...
  • JMáté
    #21
    Nem mindig tudom követni a brilliáns gondolatmeneteidet, de ez nyilván az én korlátolt szellemi képességeimnek tudható be.
  • eto demerzel
    #20
    ocsem, az a foldet megvettek. hogy hogy nincs orszaguk? amugy meg jobb lesz ha korbe nezel. a romanok megveszik nalatok a foldeket oszt mehetek ti is.
  • Sanyix
    #19
    Nekik nincs országuk, amilyük van azt is csak fegyverrel meg agresszióval tartják fent, amcsi segítséggel.
  • smv
    #18
    Itt a tuti biznisz: alapítsunk jogvédő szervezetet:D Csinálni nem kell semmit, a pénz meg jön a számlára. Van is ötletem: adóztassuk meg a papírlapokat (lehet h kottát írnak rá) a hangszereket (tuti h jogvédett dolgokat fognak rajtuk játszani) a hangfalakat (dettó) fülesekkel stb együtt, kalapácsot (el lehet vele kopogni midnenfélét) a kukákat (azon is lehet dobolni) ésígytovább.
  • vax
    #17
    Már ne haragudjanak, de milyen dolog zeneiskolai diákok nyilvános előadásáért, ahol a 200-300 éve élt szerzők (Bach,Beethoven, Mozart stb.) műveit adják elő jogdíjat fizettetnie Art....s-nak. Szép. Elmennek .... pic....ba.
  • vax
    #16
    Röhejes. Kiharcolta magának ezt a jogot ez az "elit" réteg és ebből csuda jól megélnek a semmittevésből. Elnézést: fenyegetőznek, mert börtönnel fenyegetnek ha dudorászól és nem fizeted ki a fizetésed 3x-t jogdíjra. Olyan érdekes, hogy ezek a szervezetek mindenhol egyforma élősködőkből állnak.
  • Wittgen
    #15
    Azért nem semmi, hogy egy egész országnyi ember csak a pénzt számolja és ne legyen az életbe nagyobb gondja, mint hogy melyik szigeten nyaraljon fél évig, csak mert a szerzői jogdíjak csordogálnak annak a szervezetnek, ahol ő úgymond dolgozik. Dolgozik egy nagy f*szt.
    Megélhetési jogvédő és sztárocska manapság az összes ilyen kurafi.
  • szarvasdinnye
    #14
    Jolvan kisfiam, foglalj helyet, nemsokara megkapod a gyogyszered. Remeljuk segit rajtad.
  • oneman
    #13
    Egely egy kuruzsló hiteltelen ember...
    nem érdemes a szót fecsérelni rá
  • uberalles
    #12
    MENJÉL EL A TE ORRSZÁGODBA !
  • uberalles
    #11
    ha egy magyar talál fel valamit (vagy bármit vagy akármit) és még ráadásul GÓJ is, az a kutyát nem érdekli ( lásd Egeli György féle vízzel működő autó, sós-víz diffúz hidrogénné való elégetése stb.. )

    viszont ha egy nemgój elpúzza magát , akkor mindjárt fizetni kell még azért is hacsak szimatolni akarunk belőle, vagy ha éppen nem akarunk csak belekerülünk a felhőbe. fizetni kell utána adót, díjakat és csekkeket több bőrt is lehúznak róla.

    fizetni kell egyszer a cd/dvd/adathordozókért , fizetni kell a média díjakat mindenre, mindenhol ráteszik a nemgój zene/stb.. szerzők és az egész pereputtyuk zsigerből kijáró "előljáróssági" díjait, jobbágy adóit.

    te meg csak dolgozz csendben és várd meg hogy mikor lövik ki a szemed...
    na pontosan ezért fog lassan eljönni a második kockabajszos bácsi.
  • Tinman #10
    Nem is oly rég tettem fel egy szerzői jogvédő irodában a kérdést a memóriakártyák, nyaralási képek, no warez témakörben.

    Vállvonogatás... "Ez van." Aham, kielégítő válasz, további jó lopást.
  • Tinman #9
    Egy túlfeszvédő elosztóra 100 év garit adnak... 90 év egy Show Must Go On esetében nem sok ennek tükrében ^^
  • zola2000
    #8
    Miért, 19.századi zenét már ingyen lehet hallgatni.
  • inkvisitor
    #7
    Inkább az kéne, hogy az egész szellemi jogi hercehurcát összevonni a szabadalmakkal.
    Egyik is 20 évre megad minden jogot, a másik is 20 évre megad minden jogot a szellemi tulajdonhoz, de csak 20 évre.
    Utána meg vagy találjon ki újat, vagy menjen el dolgozni, nehogy már felkopjon az álla, mert a 40 éve danolt számocskából akkor szerzett összegeket elbulizta, és most nincs keret új kocsira...
    No meg a kiadókat is megnyirbálná egy kicsit, mert így kevesebb jutna a sztárgyártásra, és azok kerülnének az élre akik megérdemlik, nem pedig azok, akiket a kiadók kijelölnek, mint "sztárt".
  • hiftu
    #6
    Aztán a végén jelentkezik az egyház, hogy Isten szerzői jogi védeleme még nem járt le, tehát minden az Ővé és jogokat (részben) birtokló egyházé.
    A kis csicska jogvédőknek pedig egyházi bünbocsánatot kell kérvényezniűk.
  • vax
    #5
    jó ez, hogy versenyhelyzetet teremtenek, de ezek a szervezetek szépen megegyeznek egymással oszt nem történik semmi.
    Sokkal normálisabb lenne, ha ezeket a díjakat is az állam szedné be a nemzeti adóhivatalokon keresztűl.
  • szarvasdinnye
    #4
    Nem letorni kene, hanem eltorolni. A jogvedokkel egyutt.
  • KarmaXXL
    #3
    "Jelenleg minden eladott CD vagy DVD árának egy bizonyos százaléka közvetlenül a szerzői jogvédőkhöz folyik be."

    Egyszer láttam ezt kifejtve, de nem emlékszem már... Mennyi is volt? 80-90%?

    Charlie meg nyaljon sót.
  • assdf
    #2
    Örülhetünk a farkunknak hogy legalább amikor a kereket feltalálták még nem volt ilyen...
  • Molnibalage
    #1
    90 év???? Miért nem mindjárt örökre?