118
ez itt egy szabad 5letparádé.
-
#38 Jah tényleg,köszi! -
másikisvan #37 Értem tehát arra gondolsz hogy a helikopterről kilógó hipererős drótokra erősítenénk magát a zárt hangárt a tetejére pedig hipererős távtartó valamiket tennénk és akkor a helikopter tudna emelkedni és emelkedni és emelkedni, körülötte a hangárral.
Az ötlet egyébként nem rossz, de vannak más elgondolások is manapság, amelyeknek egyetlen problémája ugyanaz ami ezé a helikopteré is: az üzemanyag.
Pl. nem tudom hallottad e már hogy a megfelelő formára kialakított és magasfeszültséggel átvezetett testben is gravitációellenes erőhatások lépnek fel. -
#36 Találjunk fel v.mit mama2-nek, hogy könnyebb legyen az élete -
pet0330 #35 Na ezt mondtam én is csak nem találtam rá jó példát :) -
#34 Te fel tudod magad emelni a hajadnál fogva? :D De mondok másik példát, fogsz egy kis tutajt, rá egy vitorlát, a vitorlával szemben meg egy ventillátort. Ventillátor = helikopter, vitorla + tutaj = hangár. Egyik sem fog működni. -
#33 Nem sugárhajtóműves, gázturbinás. Csak ilyen meghajtással lehet elég könnyű és nagy teljesítményű. -
#32 Szerintem szerelni kellene rá LÁGSZÓRÓT és akkor kivitelezhető...XDDDDDDDDDDDDD -
Ronny #31 mekkora topik:DDDD -
#30 már régen eluralkodtak nem? akár erre is terelhetjük a témát még kedves hematit meg nem mondja mit takar eme remek cím :D -
#29 én úgy értettem, h találmányok vs. mi azaz eluralkodnak-e az emberiségen a találmányai?!
de csalódottan látom, ez nem filozófiai topic, hanem gyakorlatias, helikopteres, túrórudis -
#28 helikopterben mint szerkezetben van sugárhajtómű, de ki tudja lehet nem értette meg egyikünk sem maradéktalanul a kiválló ötletet :D -
#27 AD::SDS:SD -
#26 Ez a topik is egy nagy találmány szóval... -
#25 "ororoszok"
Ű:_Ísd_AS_D:A_S:D:_AS:_D -
Jungbluth #24 Túró rudi... A legnagyobb ötlet? Akkor itt is az ororoszok viszik el a pálmát :DDD. Ugye ők találták ki eredetileg?
"Találmányok vagy mi..."
"ez itt egy szabad 5letparádé."
Ledőltem a székről ;) Komolyan, már most biztos, hogy egyetlen igazi találmányról sem lesz szó, de már a címért érdemes volt megnyitni a topicot :) -
#23 amúgy meg teljesen felesleges próbálkozni, a túrórudinál úgyse lesz nagyobb ötlet a világon. Ez van, törődjünk bele. -
#22 Ez így van,tehát az ötlet nem megvalósítható :) -
#21 Helikopterekben van olyan,mai sugárhajtőműves nem?Vagy az valami más? -
#20 :D:D:D:D -
pet0330 #19 De szerintem nem működne, a helikopter ugy emelkedik fel hogy a levegőt "lefelé" tolja és ezáltal erő-ellenerő emelkedik a helikopter.
na most ha ez egy zárt térben van ( pl. egy kúp) akkor a helikopter felemelkedne a kúp tetejéig és nem tudná emelni a kúpot is mert lefelé ugyanakkora erő hatna mint felfelé.
Elvileg :D -
pet0330 #18 "azt tudjuk, hogy egy helikopter zárt térben" ebben hol van sugárhajtómű? :D -
#17 persze, a sugárhajtóművek szeretik a hűvösebb levegőt, ha nem vezeted el a kiáramló meleg levegőt egyszerűen egy idő múlva besül -
#16 NACL + csiga = kaszás
Mit kapok? -
#15 Haszna = 0.
De fasza lesz egy olyan helikopter ami viszi magával a hangárt...zsír -
#14 mivan? -
#13 -
#12 -
hematit1976 #11 Legyen a következő 5letem a témanyitó:
azt tudjuk, hogy egy helikopter zárt térben, (pl: a hangárja) is fel tud emelkedni. az én 5letem arra vonatkozik, hogy ha ezt a zárt teret rögzítem a röpképes járműhöz akkor (ha a jármű elég erős) elmozdítja az egészet.
erre a legegyszerűbb példa a dobozba zárt rotorral ellátott motor.
zárt rendszer energiája állandó. de az erőkarok iránya nem mindegy, hogy milyen irányba hatnak. mert szerintem ha a doboz formája egyszerű kúp akkor: míg a lapos felületre ható felhajtó erő teljes egésszében kifejti hatását. addig a zárt tér miatt visszaforduló levegő/gáz a ferde felületre kifejtett ellenereje nem ellentétes a felhajtó erővel.
ha az eszköz müködik akkor bármely közegben használható. pl: földön, vízen -alatt, levegőben, de még a világürben is. mivel a berendezés mozgásának ténye független az őt körülvevő közeg milyenségétől. -
#10 -
#9 bírja is a pocakom :) -
#8 bor + kóla = jó cucc -
#7 Neked a vagy mi is elég.A tudomány már magasiskola:D -
Miskolc88 #6 Találmányok vagy mi xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
#5 ez kurvajó :DDDDDDDDDDDDD -
#4 "5let"... -
#3 amúgy meg... -
#2 találmányok vagy mi
hát ezen halálra röhögtem magam xd -
hematit1976 #1 Sziasztok
Nos ezt a téma rovatot azért nyitottam, hogy megosszuk egymással az 5leteinket...