118
ez itt egy szabad 5letparádé.
 • hematit1976
  #118
  szerintem:
  ha tükörrel vonunk be egy tányérantenna homorú belsejét, ellátjuk "napraforgató" érzékelőkkel és motorral akkor a fókuszpontba koncentrált fényt pl vízmelegítésre használhatjuk. ha elegendő hőmérsékletű a víz akkor még akár áramot is termelhet.
 • OKkultist
  #117
  Na megvan: ez nem elektrolízis, és nem is termolízis:
  (SZIGETELT SS acélcső, tehát a vízzel közvetlenül NEM érintkezik)

  Itt vannak a mérési eredmények, kompletten, kapcsolással, adatokkal, megismételhető, ellenőrizhető!
 • sovatalevi
  #116
  Feltalaltam a viziraketet
  Egy uvegbe vizet toltunk feligen alol .utana a dugora vmi szelep hujeseget illesztunk,majd kompresszorral vagy pompaval megtoltjuk nyomassal es BUMMMMMMMM felmegy a vegtelen egbe es ha szerencsed van nem esik a szomszeed autojara
 • Desiderata #115
  tegnapi cikk Egelyvel, régebben olvastam egy könyvét
 • Dj Faustus #114
  " Vizet csak egyenárammal lehet bontani."
  Tévedsz. Termolízisről ezek szerint még nem hallottál
  A víz 2000 °C felett alkotóelemeire esik szét.

  A rádióhullám azért tud vizet bontani, mert a víznek NaCl tartalma van (a NaCl egyfajta katalizátorként van jelen).
 • OKkultist
  #113
  Ha kémiaórán mondtam volna ilyet, akkora 1-est kaptam volna, hogy nem bírom hazavinni. Rádiófrekvenciás???? Vizet csak egyenárammal lehet bontani. Most akkor ki mond igazat, a kémiatanár, vagy a fizikus. HAHAHAHA, és még azt hiszik a gyerekek, hogy az iskolában tanulnak valamit. Kíváncsi leszek, ez mikor kerül be a tankönyvekbe (van még olyan) ? Meg a többi, azóta kiderült tévedés, hiányosság,stb. mikor lesz korrigálva?
 • Dj Faustus #112
  Rádiófrekvenciás vízbontás. Ügyes, de ez sem túlmisztifikálandó.
  Mellesleg a cikk címe elég bulváros. Nem a víz ég, hanem a vízbontás terméke a hidrogén.
 • OKkultist
  #111
  Kanzius , a nyugdíjas , nemcsak a rák gyógyítására talált ki egy teljesen fájdalommentes, gyors és olcsó módszer, de a víízel is érdekes kísérletket végez:

  Mégsem hülyeség a rezonancia, itt a példa
 • ZilogR
  #110
  ez olyan, mint a japán kutatók: először megcsinálják baromi sok maniért, aztán csodálkoznak, h nem megy, aztán elkezdenek gondolkodni... - meglepődnék, ha bármit sikerülne produkálnod, de a kísérlettervezés és annak megvalósítása mindenkinek hasznos elfoglaltság :P
 • hematit1976
  #109
  Talán ide is írtam azt a megvalósításra váró ötletet, hogy kúp alakú zárt térben, rögzített properreles motor megemelheti az egész berendezést. A motor az aksi és a kúp már megvan csak össze kell majd raknom. Ha kész belinkelem ide a videóját :) Már ha tényleg müködik.
 • Dzsez
  #108
  hegyekben állnak az elolvasandó könyvek, pedig egy normál emberhez képest tövvszörösét olvasom. Nincs mindenre idő, meg fáraszt is már, mióta olvasószemüveges vagyok. Mi lenne ha elmondanád röviden azt amiért beidézted a válaszomra. he nem vagy képes pár mondatban összefoglalni a lényeget a saját szavaiddal, te sem olvastad el. és ekkor bizony hathat nagyképüsködésnek az ilyesmi.
 • Dj Faustus #107
  Egy, a témába vágó szakmai könyvek (cikkek) javaslata - mely a téma "publikálatlanságát", a hiteles vizsgálatok hiányát ellensúlyozza - nagyképűsködés?
  Legalább ezeket el kellene olvasni.
 • Dzsez
  #106
  Javaslom, hogy amit nem vagy képes a saját szavaiddal elmondani, azt ne is idázd be, mert mindenki fogja látni, hogy csak nagyképűsködsz.

  Miért nem idészed be az egész USA Kongresszusi Könyvtárát. Biztos nem tudom mindet fejből és akkor milyen igazad lehet. Muhahaha!
 • Dj Faustus #105
  "Attól, hogy a tudomány valamit elnevez, még nem ismeri annak pontos működését."
  Javaslom az alábbi könyvet figyelmedbe:
  F. Ronald Young: Sonoluminescence, CRC Press, 2004
  ISBN: 9780849324390


  "Lehet, de hiteles tudományos vizsgálatok és azok ferdítetlen publikációja nélkül ugyan honnan lehetnénk ebben biztosak?"
  Az 1930-as évek óta kutatják egy rakat publikáció, szakkönyv van róla - lásd az előbbi könyv bibliográfiáját.
 • exy1
  #104
  Attól, hogy a tudomány valamit elnevez, még nem ismeri annak pontos működését. Lehet például hogy sérti a szimmetria törvényét ez a jelenség is. Lehet, de hiteles tudományos vizsgálatok és azok ferdítetlen publikációja nélkül ugyan honnan lehetnénk ebben biztosak? Sehonnan. Így marad a feltételezés. És komoly ok van a feltételezésre. Mégpedig az, hogy a többit is elhallgatták.
 • OKkultist
  #103
  Az a "gond" vele, hogy GYORSULVA elindul előre, és ezt nem tehetné. Valahol megvan a videó is, ahol a Dupre teszteli, majd felrakom, de évekig vizsgálták, cáfolni nem cáfolta senki, viszont most már évek óta semmi hír. (megvették, Duprét elásták a sivatagban? persze egy fizikus sem vette a fáradságot, hogy a laborban reprodukálja, és végre leleplezhesse, hogy mi az igazság, valami gáz van velük)
 • Dj Faustus #102
  "Szerintem sem fúzió. Viszont működik. "
  Az akusztikus kavitáció és a szonolumineszcencia működik ott. Nem kell agyonmisztifikálni.
 • exy1
  #101
  Szerintem sem fúzió. Viszont működik.
 • lasoabt
  #100
  Most nem azé, nem értek annyira hozzá.
  De nem lehet hogy az egészet zárt rendszernek tekintjük, má hogy a sűrített levegős tartályt, meg a gépet. És ugye zárt rendszer impulzusa állandó(impulzus megmaradás törvénye), vagyis a gázrészecskék lelassulásával felgyorsul a dugattyú. Nem?
  Vagy akkor nem értem.
 • Dj Faustus #99
  "Szerintem a buborékfúzió, akkor működik, ha az adott cucc rezonanciafrekvenciáján megy"
  Amit te "buborékfúziónak" hívsz, az egyrészt akusztikus kavitáció (folyadékban ultrahanggal keltett buborékképződés), másrészt szonolumineszcencia (az előbb említett buborékok hang hatására megnövekednek, majd hirtelen összezsugorodnak, olyannyira, hogy a buborékban levő levegő fölforrósodik és fényleni kezd).

  Ez még kissé kevés, hogy fúziónak hívhassuk.
  A R. P. Taleyarkhan által végzett "kísérletek" - ahol állítólag neutronsugárzást tapasztaltak - meg nem épp reprodukáltak, meg egy komplex rendszerről van szó (deuterált aceton, neutronnyalábbal besugározva), ahol téves következtetések is levonhatóak.

  Arthur C. Clarke - Isten nyugosztalja - meg bármennyire remek író, de nem magfizikus. Bencze Gyula meg az.
 • OKkultist
  #98
  Itt a leírása:

  At long last, this documentary puts across the clear message that "free energy" more...is on the way. In the opening stages Arthur C. Clarke explains how there are four stages in the way scientists react to the development of anything of a revolutionary nature. "Free energy" was now working its way through these four stages of reaction, which are:

  a: "It's nonsense,"
  b: "It is not important,"
  c: "I always said it was a good idea," and
  d: "I thought of it first."

  The scene moves to Rome, Georgia where Jim Griggs of Hydrodynamics, Inc. demonstrates the assembly and operation of a "hydrosonic water pump" which operated over-unity by producing hot water or steam with energy in excess of the electrical energy input to the pump motor. "Over-unity" was confirmed by satisfied customers, including the Albany Fire Station, where engineers from the "local university" and the "local power company" had been called in to verify the over-100% efficiency.
  2. rész, ennek a végén van a hidegfúziós kémikus
 • OKkultist
  #97
  Szerintem a buborékfúzió, akkor működik, ha az adott cucc rezonanciafrekvenciáján megy,amúgy tényleg csak nyeli az energiát. Ehhez a viszont komoly kísérletezés kell, nem mindenhol, nem mindennel fog működni, mint a többi hasonló ilyen, ami szintén csak bizonyos frekvenciákon tudja ezeket a kiugró eredményeket. (nevezhetjük bárminek)
  Arthur C. Clarke 4 pontja az elején, a végén van egy fúziós kísérletező, de mindegyik a REZONANCIÁN alapszik
 • Dzsez
  #96
  Érdekes! Én úgy gondolom igaz lehet!
 • Dj Faustus #95
  "A hidgfúzió után gyakorlatilag HADJÁRAT volt, hogy mindenhol bizonyítsák be, hogy mégsem. (először ugye a sikeres reprodukciók mentek, pl. a Debreceni ATOMKI-ban is!)"
  A "buborékfúzióra" gondolsz?
  Ahol szimpla szonolumineszcencia, és akusztikus kavitáció jelensége zajlik le?
  Ahol "meg vannak attól döbbenve", hogyha besugározzák neutronforrással a deutériumtartalmú acetont az neutronokat fog indukálni (ha beviszünk a rendszerbe valamit, akkor az ki is jöhet)?

  Buborékfúzió: egy tudományos tragikomédia második felvonása? - Bencze Gyula fizikustól a Természet Világa hasábjain.
 • OKkultist
  #94
  NÉMA CSÖND. (sem pro sem kontra, legalább köpjék le, nevezzék hazugnak, vagy valami)
  Ahhoz túl érdekes volt, hogy ne fikáznák, ha KIDERÜLT VOLNA, HOGY CSALÁS!! Nem, nem, semmi, csak csönd. Valaki cáfolhatná, vagy indítsunk hajtóvadászatot a délafrikai mérnök után, hol lehet most, és miért?
  A hidgfúzió után gyakorlatilag HADJÁRAT volt, hogy mindenhol bizonyítsák be, hogy mégsem. (először ugye a sikeres reprodukciók mentek, pl. a Debreceni ATOMKI-ban is!)

  Csak meg kellene próbálni egy ellenőrzött kísérlettel igazolni VAGY cáfolni! 3.lehetőség nincs. (csak most ÉPPEN azt próbálják)
  Ha lesz időm, lehet összedobok egy deszkamodellt, aztán meglátjuk.
 • Dj Faustus #93
  "Biztos elolvastad az egészet?"
  El. Sehol egy tudományos lapban (Scientific American, Nature) megjelent cikk, egy mérési jegyzőkönyv, egy mérnöki dokumentáció, hiteles reprodukáció.
  Csak misztikum, ködösítés, "4 éve csönd", "már van működő modell".
 • OKkultist
  #92
  Biztos elolvastad az egészet?

  Du Preez nem zavartatta magát egy, a bemutatót figyelő mérnök megállapítása miatt, miszerint a szerkezet sűrített levegős hengere szilárd alap nélkül, csöveken támaszkodva áll. Ez ugyanis esetleg lehetővé tenné, hogy a szerkezet a betápláló csőben szállított levegőre támaszkodik, és hagyományos elven, innen szedi a mozgási energiát.

  Du Preez szerint viszont építettek már olyan kivitelt, amelyben a szerkezetre szerelt fix tartályból érkezett a gáz, a hajtóerő viszont változatlan volt. Ráadásul a levegő kivezetését eleve a szerkezet orrára, haladási iránnyal szembe helyezték, nehogy valaki egyszerű fúvókaelvet sejtsen a gyorsuló mozgás mögött.

  A "Dup Drive" modelljét több egyetem és fejlesztőcég szakértői alaposan megvizsgálták, és valamennyi egyetértett abban, hogy valóban működőképes, állította a feltaláló. John Byl kanadai fizikus szerint ha beigazolódik a kísérletek eredményeinek hitelessége, az egyenesen vezet a fizika törvényeinek átírásához.

  Newtont féltették

  A találmány az elmúlt öt év folyamán a szkepticizmus és az elutasítás falába ütközött, éppen a newtoni törvények megkérdőjelezése miatt. Du Preez szavai szerint számos akadémikus ajtót mutatott neki, mivel szerintük a kreálmányával hazugként tünteti fel Newtont.

  EZ EGY KICSIT TÖBB, mint bulvárhír, (öt évig vizsgálták????) vajon mi az oka a nagy csendnek? (5ÉV??? ennyit a bulvármédiáról, TE sem ismerted, nekem már 2004-ben hír volt, azóta is eltelt még 4év)
  Várnám , hogy LELEPLEZTÉK A NYUGDÍJAS MÉRNÖKÖT, aki meg akarta szégyeníteni Newtont, törvényt akart szegni, stb.. Alternatív (kamu) meghajtással akart pénzt kicsalni a gyengélkedő autógyáraktól, emberek millióinak akart kárt okozni a "kacsa" alternatív energiatermelő berendezésével, stb.....
  DE NÉMA CSÖND. (sem pro sem kontra, legalább köpjék le, nevezzék hazugnak, vagy valami)
 • OKkultist
  #91
  NEM indexes, ők csak átvették, de elhiszem , hogy a dogmahívőknek kényelmetlen mindkettő. (és még mennyi ilyen van: PESWIKI )
  Dup Drive revving up 'to power family cars'
  Tom Bearden elemzése
  Tényleg nincs róla sok hír,(sajnos) de az sem, hogy CSALT volna az öreg MÉRNÖK, sokkal inkább úgy tűnik megvették az egészet. Ha oknyomozó riporter lennék, utánamennék a történetnek. (a leírás alapján lehet, hogy legyártok egy mintát)
  Itt egy másik is, hogy ne legyen jókedved: (szintén mérnök, a MÁGNESVASÚT feltalálója)
  Laithwaite és a giroszkópok
  Szerintem Newton sem úgy értette, hogy MINDIG és MINDENHOL neki van igaza. (mechanikáról és a fénysebességhez képest nagyon lassú mozgásról és a kis tömegekről beszélek, tehát Einsteint ne keverjük bele)
 • Dj Faustus #90
  Reprodukálatlan, dokumentálatlan, misztikumokkal körített, Indexes bulvárhír.
  Komolytalan.
 • OKkultist
  #89
  Ez sem rossz, csak megmagyarázni nem tudja senki:  hatás ellenhatás és Newton

 • OKkultist
  #88
  Innen kellene továbblépni, ahogy azt Laithwaite is próbálta, hogy kiegyensúlyozza a berendezést, úgy, hogy csak a 1 irányban mradjon meg a "felhajtóerő", és akkor már nyél nélkül is megy. (a kiegyensúlyozás változtatásával tudna minden irányba menni) (valószínű a tisztán mechanikus nem igazán megvalósítható, a mágneses+mechanikus már inkább)
 • Garga Pitic #87
  Villanymotor nagy tömegű, gondosan centrírozott forgórésszel. Pörgettyű, giroszkóp.
  Ha megpróbálnád egyszerűen a nyelet leszerelve fölemelni, azt tapasztalnád, hogy pont olyan nehéz, mint kikapcsolt állapotban.
  Pluszban persze még bejönne a precesszió, vagyis ha döntenéd valamilyen irányba, arra merőleges irányba ható erő jelentkezne. Még akár ki is ugrana a kezedből.

  Fogj egy kimustrált winchestert, kapcsold be és döntögesd jobbra/balra, tapasztalni fogod.
  Ezek után egyszerűen emeld vagy mozgasd síkban: semmi extrát nem érzékelsz.

  Az az izé a nyél nélkül nem alkalmas "antigravitációra", vagyis ezzel pályára állítani valamit szükségessé tenne egy pár száz kilométeres, földhöz rögzített nyelet.

  Mondjuk ez a középsulis fizikából maradt meg száz évvel ezelőttről. Ha idevetődne valaki idevágó végzettséggel, komolyabban elmagyarázhatja a dolgot és kiigazíthatja a hülyeségeimet, kösz előre is.
 • OKkultist
  #86
  BOCCS EZ (#85) FÉLREMENT, AZ NWO TOPIKBA TEGYE MÁR (VAGY TÖRÖLJE) ÁT AZ ADMIN!
 • OKkultist
  #85
  EZ már a megtestesült NWO
 • OKkultist
  #84
  Mi van a dobozban? (egy zárt doboz, ami egy nyéllel kapcsolódik a földhöz, és emelkedik, akkor valamivel közömbösítette a gravitációt, legyen az bármilyen felhajtóerő, vagy valami más, pl. giroszkópos trükk)
  [URL=http://index.hu/tudomany/giro0619/]Laithwaite és a "trükkje"[/URL]
 • Garga Pitic #83
  Ha a srác fair akarna lenni és tényleges emelőerő létrejönne, azt egy rugós mérlegen is megmutathatná, de nincs.
  Csak nyomatékok vannak, amelyeket a pörgettyű gyorsításával-lassításával szabályozni tud és be tud állítani egy stabil helyzetet a karos mérlegen.
  Amúgy jópofa trükk, csak semmi rejtély nincs benne.
 • OKkultist
  #82
  Az mindegy, ha energiaforrást igényel, hogy az kívül vagy belül van. Igaz, ha elég sokáig tud működni, akkor mindegy, pl. egy kanna benzinnel képes lenne egy hónapig lebegni. A lényeg, hogy valamelyik törvényt akkor is át kellene írni, hogy zárt rendszer mit tud vagy mit nem tud. (a gravitációról meg csak találgatások vannak, kevés, és az is téves valószínűleg)
  Itt a zárt dobozos kísérlet : 7perc:50mp-től
 • qaíwsyedx
  #81
  mért kéne kíkűlről kapnia az áramot?Mi van ha rákötsz egy 9V-os elemet spárgával?
 • OKkultist
  #80
  Giroszkóppal megoldható, de az nem azért emelkedik , mert a levegőt maga alá nyomja. Egy zárt dobozban, ami egy "nyéllel" van rögzítve, ami minden irányba elmozdulhat, elvileg ez lehetetlen, mert zárt rendszer nem tud elmozdulni. (elvileg nem zárt, mert az áramot kívülről kapja)
  Giroszkóp kísérlet
  Laithwaite giroszkópos kísérletei
 • Garga Pitic #79
  Vezetékneved nem Münchausen véletlenül? :)