68
a csavarozástól a házépítésig
  • trident
    Köszönöm, pont ilyen jellegű válasz(okat) vártam, hiszen pont ezeket nem tudom.

Na és persze hiába vonzó az ár és a referenciamunkák tetszetősek, ha...
  • dronkZero
    Vannak előnyei meg hátrányai, mint mindennek.
    Nagyon gyorsan épül, kicsit olcsóbb, mint a téglaházak, meg talán még le is lehet rendesen hőszigetelni.
    De közben fenntartási szempontból meg sokkal szarabb, megeszik a rovarok, a nedvesség, recseg-ropog, nyikorog a szélben, és biztos, hogy nem áll el (pár)száz évig, mint egy rendesen karbantartott tégla.

Amcsiknál azért népszerű, mert ott a legtöbb ember bérli az ingatlant, és ha nem tetszik az előző bérlő háza a telken, akkor pillanatok alatt fel lehet aprítani tüzifának és brikkenteni oda egy újat. Ott egy picit gyakorlottabbak az ilyen házak építésében, mint itthon, így arányaiban olcsóbb is, meg gyorsabb is.
  • dronkZero
    Én közben ennek utánanéztem, és az építménymagasság az úgy jön ki, hogy:
    szumma összes falfelület a járdától(/tereptől) a tető vonaláig, osztva az falak(alap) hosszával.
    Hülyeséget írtam anno.
  • trident
    Mi a véleményetek a könnyűszerkezetes házakról? Tudom, több fajtája is van (nem vagyok otthon a témában), de egyszer azt lehet hallani, hogy 30%-al jobb energiatakarékossági szempontól, aztán meg azt, hogy nyáron meleg, télen hideg, többet kell fűteni, mint egy téglaházban.

No meg arra is kíváncsi lennék, hogy milyen jellegű karbantartást, odafigyelést kíván az évek alatt.
  • Desiderata #64
    Xyladecor 5 liter kb. 12 ezer forint
    noname falazúr 5 liter 4 ezer forint
    mi a különbség a kettő között hogy 3x-os az ár?
  • dronkZero
    Úgy rémlik, hogy legmagasabb pontra vonatkozik.
  • Desiderata #62
    ha azt írja 6 méter a megengedett magasság az mit jelent? a lakószint mennyezete vagy a tetőcserép legmagasabb pontja? mert akkor megérné lapos tetejűt építeni
    tudtok erről valamit mondani hogyan kell értelmezni?
  • Desiderata #61
    thx, város honlapján megtaláltam
  • dronkZero
    Önkormányzat, földhivatal.
  • Desiderata #59
    honnan lehet megtudni hogy adott település adott részén hány százalék a max. beépíthetőség, háznak a szomszéd kerítésétől mért legkisebb távolsága és az engedélyezett építési magasság?
  • csgery
    Hát ilyen dolgokban és sosem voltam otthon:)
    Engem elektronikában kérdezzetek:)
  • Tomászító
    és ért ehez vki?
  • csgery
    Asszem értem:)
  • Tomászító
    hegy szikla csináljunk támfalat mellé.
    befúrunk 8 métert belebetonozunk egy vashuzalt a végén menettel és erre betonelemeket szorítunk ami ugye megfogja a hegy/sziklafal falát h ne omóljon le
  • csgery
    Kezdjük ott, hogy ez mit is jelent?:)
  • Tomászító
    nem híszem h vlaki ért hozzá de nem ért véletlenül vki a kihorgonyzáshoz?
  • VRSDM
    ilyenre igen.
    minden haver elhozza otthonról aki jön a pályára, máris van simán 8-10 óra zenénk, aztán hazaviszi és tölti :) 1kiló szóval nem téma... ez a legjobb eddig amúgy.
  • csgery
    Ilyesmire gondolsz?:)

Am az ilyen akksik is nagyon jók, csak Nitrogén metán hibrid cuccok (NiMH), és bizony elég kicsi élettartamúak. De amíg élnek virulnak addig elégjüók:D
    (apunak az B@D akksisfúrójához 3 ilyet adtak és még mindig nagyon jólbírja mind3...(1 üra feltölés kb 1 óra használat:D)
  • VRSDM
    gondoltam ilyen black&dekker aksira, azok halál olcsók, és adják a feszt viszonylag sok ideig, mármint árhoz képest.
  • csgery
    Akkor marad az aggregátor:)
  • csgery
    Hátöö, végülis igen ennyi háránya van, viszont csendes:) vagy visztek 2 akksit, és töltitek mindkettőt este:D (csak ezzel csökken az élettartam)
  • Tomászító
    volt nekem is beszart kár vele foglalkozni sztem
  • Tomászító
    aksis megoldás kilőve lefüstöli tutira aggregátor meg ha nem bírja akkor lekapcsól
  • csgery
    Valami ilyesmire gondoltam. (csak bekell jelentkezni ha kell a kapcsolási rajz).
    100 w os terhelhetőség elég, nemdegye?:)
  • VRSDM
    elektros suliba járok no prob.
    de az a kocsiaksi bizony nem megy többet majd 8óránál. kivinni 20kilót oda meg kétnaponta :P :D hááát :D
  • csgery
    De max használaton nem kezd el károsodni benne valami? Mondjuk a generátor?

VRSDM: cuki kis cucc, és az áramfelévtele sem sok, szal nemfogja kinyirni az aggregátort:)
    Am... azon gondolkodtam közben, hogy van egy akksi. (autós)... és azt rákötni egy transzformátorra ami feltekeri 220v-ra? megoldhatólenne nem?:) (csak egy tekercs kell hozzá meg egy kis tudás:)).
  • Tomászító
    de ha alkalmi akkor bérelni is tudsz
  • Tomászító
    ezt bírja a kicsi
  • VRSDM
    :] 300.000 :)
    akkor majd te ruházz be rá,
  • Tomászító
    300ezer honda az talán bírja 1 középkategoriás mint pl az enyém kb 1400-1500wattot bír legalábbis a makitám kb ennyi és ez a plafon amit kibír
  • VRSDM
    egy ilyen lesz kinnt, ez elég bőven, azért a hangunkat akarjuk hallani. csak valami mégis szóljon az olyan jóféle, passzív minihangszoró meg nagyonhalk.
  • csgery
    de azért két mikrohifi hangszóró nemfogja betölteni az erdőt:D a sokfa meg minden elneyli a hangot, nem?:)

• VRSDM
    "10 nagyobb hangszórót" nem diszkót akarunk, hanem hangulatot a trails-re :P
  • csgery
    Gondolom kisebb motor van benne, szal még 1 liter is elég neki:)
  • Tomászító
    vagy szobabicikli és dinamó:D:D
  • Tomászító
    vannak kicsi aggregátorok erre a célra tök jó arréb viszed 30 métert és sztem úgy már nem zavaró és veszel hozzá szép narancssárga fűnyírós hosszabítót amugy a kocsik is alapjáraton kb1,5 litert esznek óránként
  • csgery
    A feltörő víz pedig gejzír látványosság lesz, ami beindítja a túristakereskedelmet:)

Hát, 12 voltról egy autórádió elmegy, viszont nem erősít sokat, és ha rányom 10 nagyobb hangszórót, vagy mindig lekapcsolja magát (hogy védje a végfokot) vagy szép lassan tönkre megy:)
  • VRSDM
    áshatok 50méteres lyukakat, hogy a föld (fenyőerdő) savasságát használjam ki :P 50lyuk. 12volt :P
  • csgery
    Gondolom valami kis hába is belehet rakni, egy kis raktár vagy ilyenek. Valamennyire tompítaná a zajt.
    VRSDM: Próbálkozhattok napelemes kollektorokkal is:) de az emg kurvadrága:D (viszont 0 zajkibocsátás:))
  • VRSDM
    és hova rakok egy agregátort az erdő közepén? ásót loptak már el :|