68
a csavarozástól a házépítésig
  • Tomászító
    nekem van 1 50ezres aggregátorom jónak sztem jó csak hangos ha közel van és óránként 1-2 benzinnel lehet számólni terheléstől és tipustól függően
  • csgery
    Hátöö, neke első alternatívám lenne egy aggregátor üzembe helyezése. HA belgondolsz, regeteg vezeték kéne, meg rendesen csökkenne az áram erősség annyi vezeték után (ergo erősítők kellenének-->transzformátor).
    Vagy kocsikból 12 voltot tudtok kapni de akkor végülis inkább egy aggregátor:) olcsóbb, megbízhatóbb, és lehet felügyelni, mert am könnyen ellophatják a vezetéket:)
  • VRSDM
    na kerdezek aztan varom a tanacsokat...
    van egy trails palyank kinnt a fenyvesbe mindentol kilometerekre.
    hogyan szolgaltassunk, olcso, jo aramot hangszorok szamara?
  • Tomászító
    azért csináltam a topikot mert építkezésben sok tanácsot tudok adni és ezzel qrva sokat lehet spórólni akár milliókat is
  • Tomászító
    ez lenne a lényeg vkinek néha ez qrva nagy segítség
  • Tomászító
    ez más 1 kicsit
    nem kell beszólni ha nem tesztik ne gyere ide v szólj a modiknak h töröljék
  • csgery
    Valahonna éreztem, hogy van már ilyen topik, csak gecilusta voltam rákersni:)
  • Wolfsnack
    barkács topik?
  • Pepsi Twist
    én az autómat mozgásképtelenül vettem 100eFTér...

- szét lett bontva kasznira
    - kapott 1 homokfúvást új festést kompletten...
    - ...
    - ...

szóval már ráköltöttem 2millió forintot...
    de meg is van az eredménye
  • RIZLA
    ma jo napom volt......épitettem rakétát.
    hármat......

azt hiszem xD
  • csgery
    Fémből csináld, abból erősebb lesz a fakockád!

Saloom #9: a szélzajt pl egy bass testtel megtudod állapítani, hogy van-e. Amikor csak a mélyláda szól, nincsenek magashangok, de viszont hallod a szélzajt a reflex nyílásnál:)
  • passatgt
    először fogj egy fakockát
  • NEOreg3
    szeretnék építeni egy fakockát, csak nem tudom hogyan kezdjek neki
  • JackMeadow
    nem is vótak, nem is lesznek... :P
  • Doog
    Próbálkozz nála privátban. :D MSN cím stb. Utánna majd jönnek a dolgok magától. :D
  • VRSDM
    jó nő jó hangcuccal.
    segítsetek már valami jó kis technikai megoldásban
    [apro][right]hogyszedjemfel saloom-ot? :D
  • joebacsi
    tudok 15 mázsa sódert ócsóé
  • SimaSuna #11
    átlátszó plexi fekete fóliával?
  • passatgt
    Létezik fekete plexi?

Egy Media Center PC-t akarok összerakni, pontosabban már összeraktam, és a ház elejét akarom úgy megcsinálni, hogy egy picit átlátszó fekete lap mögül világítsanak a ledek:)
  • Saloom
    nekünk tannoy aktí mélyládánk van custom-built :)) reflexládában. nemtom van-e szélzaj mert annyira szol hogy minimumon is hallani ahogy a kazán zörög a fal tulso oldalán meg a csatorna a tető szélén
  • DJ RX7
    elvitte a cica.
  • Tomászító
    hova tüntek a kommentek?
  • Doog
    Hello!

Ez egy nagyon jó megoldás. :)
    Nekem Yamaha mélyládám van és igen ha "odafigyelek" van szélzaj rendes...
  • csgery
    A meghajtó rész az az aktív mélynyomó ami hátul helyezkedik el. A Panasonic mélnyomókban ez maxiumum 60 w, de a kimenő teljesítmény (a felépítés miatt felugorhat 160 w ra is) .
  • csgery
    Ez a kép végülis ez a fajta Kelton mélysugárzó amivel próbálkozom:

• csgery
    Annyira írtam, hogy kifelejettem, hogy az ők mellé jött volna a kép, és odaírva h "Panasonic":)
  • csgery
    Érdekes topik;)
    +fav

Én nagy fába vágtam a fejszémet, ugyanis szeretnék egy olyan mélynyomós hagnfalat építeni, mint amit ők találtak ki:)

Az egészben az a cuki dolog, hogy a hangfal belül megvan felezve, és ott helyezkedik el a mélynomó ("csak" 15cm). Ez a "meghajtó" egység.

Viszont a mélyláda oldalán (ezzel egyszintben és egyoldalra nézve) van egy lyuk, amin szintén van csak egy membrán. Ezt hajtja meg a mélynyomó.

Ezzel az változik, hogy a bass relfex nyílás eltűnik, ezért nem keletkezik szélzaj. (talapsztalható LG házimoziknál pl.)

Szóval ott akadtam el, hogy nemtudok még hozzá kezdeni sem, pedig az elképzelés megvan, viszont egy-két dolog hiányzik alkotóelemből:) Továbbá a tudás, hogy ehhez hogyan is csináljam meg a meghajtó részt?:)
  • Tomászító
    na ezt azért csináltam h megtudjuk beszélni a technikai megoldásokat probáljunk egymásnak segíteni ha valaki vmiben elakad. A megoldástól a beszerzéig bármi jöhet. jöhetnek képek is