8
  • Harry Seldon
    #8
    A szabadon elérhetőséget könnyedén ki lehetne védeni egy felhasználó-jelszó alapú illetékességi rendszerrel. Csak az léphetne be, és nézhetné az eseményeket, aki erre jogosult.

    Szerintem a mai világban csak ez lehet a biztos megoldás. Így a végére lehet járni szinte mindenek. Hogy állnak hozzá a nevelők a gyerekhez, amikor a szülők nem látják, maga a gyerek hogy viselkedik a közösségben, és persze a videóanyag lehetne a legjobb bizonyíték arra, ha a renitens, deviáns kölykök netán terrorizálják a többséget.

    Nem tudom, hogy a rendfenntartás és ellenőrzés e formája miért ne lehetne elfogadható. Emberi jogok? Akkor szavazójogot a 8 éveseknek! Tanárok? Nos, ez van, munkájuk felelősségteljes minősége miatt el kell viselniük ezt, egyébként sem a lakásuk van megfigyelés alatt tartva.

    Tudod, nekem akkor vált szimpatikussá az ötlet, amikor rájöttem, hogy az oviban néhány dolog nem úgy van, ahogy azt korábban előadták. Egyszerüen sumákoltak, hazudtak bizonyos esetekben, mert nekik úgy volt kényelmesebb. Egyszer arra mentem be, hogy az ovónő, akire a gyerekem volt bízva, simán héderelt a játszó gyerekek között. Hédereljen otthon. Vagy ha nem bírja, váltson. És persze, hogy akkor esett le egy másik gyerek a mászókáról... Ha nem alszik, akkor is leesik, persze. De érted, nem dögleni vették fel az intézménybe, és ha nem alszik, valamivel kevesebb az esélye a baleset bekövetkeztének.

    Felelősség és becsület - ez a két kulcsszó, és én nem igazán látok más módot arra, hogy érvényesüljenek ezek a fogalmak
  • kvp
    #7
    "Évek óta mondogatom, hogy de jó lenne, egy nyitott videó rendszer az ovikban, bölcsikben, sulikban, amelynek segítségével otthonról figyelemmel követhetem az intézményt melynek gondjaira bíztam a csemetémet."

    Egy ilyen szabadon elerheto rendszer azt is lehetove tenne, hogy barki mas is lathassa a gyerekeket. Es mivel a rendszer csak akkor er valamit, ha az osszes gyerekek altal hasznalt helyiseg (belertve az oltozoket is) be van kamerazva, ezert valoszinuleg nepszeru online reality musor lenne belole. Belertve azokat a gyerekeket, akik direkt a kameranak produkalnak magukat. (mivel buntetni tovabbra sem lehetne oket, ezert valoszinuleg a verekedes is musor lenne) Ez alapvetoen a 'nagyon rossz otlet' kategoriaba tartozik.

    Az intezmenyek bekamerazasa addig meg talan elfogadhato, amig nem figyelik folyamatosan a kepet, hanem csak utolag veszik elo. Ez a feketedoboz elv persze nem csokkenti a bunozest, de ha egyaltalan kiderul, akkor utolag lehetove teszi a buntetest. (persze a gyerekek tovabbra sem buntethetoek jogi ertelemben)
  • mad mind
    #6
    Hmm, téged is megfigyeltek a szüleid, folyamatosan? A gyerekeknek kell egy kis szabadság, amikor nem figyelik őket árgus szemekkel.
  • Amcir
    #5
    Ja azé elöbb dolgozd ki a pszihohistóriát:)
  • Amcir
    #4
    Mellesleg hajogsértő ako ne mtegyék(vagy törvénymodosíytásaal?) de, az tény, hogy a sulik kicsit biztonságosabbak lennének. Ja de akko olyan ember is kéne aki nézi a képeket és nem is csak egy ember. És nem nem lehetne lerendezni, mert nem készitenek hangfelvétel ja és ki lehten a kamerákat is játszani lásd véletleül vvalaki nyitott álapotba rátesz egy tankönyvet...
  • Harry Seldon
    #3
    Gyakorló apaként - öt éves lányom van - abszolut támogatom a kamerázását minden tanintázmánynek, é snem csak a fiatalkori bűnözők miatt. Évek óta mondogatom, hogy de jó lenne, egy nyitott videó rendszer az ovikban, bölcsikben, sulikban, amelynek segítségével otthonról figyelemmel követhetem az intézményt melynek gondjaira bíztam a csemetémet. Így tökéletesen tisztában lehetek azzal, ki hogyan áll a gyerekhez, milyen kapcsolatban áll ő maga is a többiekkel, és persze ez lehetne egyfajta kontroll az esetleges túlkapások, illetve a kipécézések ellen is. Vitás eseteket is simán lehetne egy ilyen rendszerrel rendezni.
  • duke
    #2
    Egyebbkent meg loszar az egesz,nem a kamerakon mullik.Ha csak a kamerak miatt nem kovet el valaki buncselekmenyt azzal semmi sincs megoldva.Az orult nyugati tarsadalommal van a gond.A szethullott csaladok,a szeretet,torodes,barmifele ertekrend nelkul felnovo gyerekek millioi jelentik a problemat.Akik persze hasonloan "nevelik" majd a sajat gyerekeiket.Ezen kene valtoztani,nem kamerakat felszerelni.
  • duke
    #1
    Figyeljek csak meg a kis rohadekokat,aztan irany a borton,majd ott megtanuljak a kis gecik....