Nanocsövekkel a mesterséges foto­szin­tézis­ért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tripax: hát én még gimiben tanultam anno... Volt egy jó kis könyvünk, Oláh Zsuzsa: Biológia (ISBN: 9631894053)

Egyébként szerintem rossz az ábra, nem a növényi fotoszintézist akarják utánozni, hanem az anaerób fotoszintézist.

Szarintem meg azok akik yízbû veszik ki az oxigént, azoknak ajánlom a youtube és hasonló videóportálok többi vicces filmjeit.

Turdus honnan lehetne még többet tudni ezekrõl a növénylevél színe kapcsolatokról (nem vagyok a témában abszolút jártas)
ugye nem fárasztottad magad, hogy a #4-eskémben megadott linkre rákattints?

Kara kánként folytatom tanításom.

Sanyix
Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A cikkírónak le kellene cserélnie a billentyûzetét, a vesszõ billentyû nem jól érintkezik. :)

A zöld szín azért van, mert a fotoszintézishez kék és piros fényhullámok kellenek (legalábbis a leggyakoribb C3-as és C4-es úthoz). Ezenkívül létezik még másfajta fotoszintézis is, ami kék-zöld frekvenciatartományt használ (az ilyen növények pirosak, jóval ritkábbak).
Egyébként nem értem, minek kísérleteznek PC molekulákkal, nem lenne jobb cAMP-t használni? Még ha nehéz is elõállítani laborban, kinyerhetõ lenne élõ növényekbõl, azok meg úgyis újratermelik.

Én úgy tudtam a növények csak O2-t tudnak termelni.

H2 csak köztes folyamatokban jön létre. Ha létre lehetne hozni növényekkel tisztán hidrogént, akkor azt a cikkíró biztos megemlíti, ám õ csak azt írja hogy: "A fotoszintézis lebontó és felépítõ folyamatokból tevõdik össze, a fotoszintetizáló organizmusok a fényt használják a víz oxigénné és hidrogénné bontására, majd a hidrogén reakcióba lép a széndioxiddal a szénhidrátok szintetizálásának elõsegítése érdekében," vagyis a H2 már a növényen belül elfogy, hogy szénhidrogén válhasson belõle.

Ha lehetne H2-t elõállítani növénnyel legalább harminc.. nem, háromszázezer növényt használnának erre legalább!

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

az hogy elméletben képes rá, az oké, de hogy mondják meg neki, hogy micsinájjon, mert éppen csinálhatna mást is.
Nem rossz. Kombinálva az 1 milliárd éves hidrogéntermelõ baktériumokkal (katt ide!) kezdek optimista lenni.

Kara kánként folytatom tanításom.

biztos belekerül egy kis idõbe, mire megkapja a tanácstúl a zengedélyt

Azonban szerintem a cikkbõl hiányzik egy összehasonlítás, hogy miért is jobb ez, mint valódi növényekkel megoldatni a problémát. Ugyanis növényekkel is lehet hidrognént termeltetni, a CO2-t is befogják, emellett természetes, zöld színûek, ami sztem nem lesz jellemzõ az itt felsorolt anyagokra. Egyszóval esztétikusabb lenne a valódi növényes megoldás. Mindenesetre az angol vagy magyar cikkíró dolozhatott volna egy kicsit többet is.
Jó is lenne, hogy a vízbûl kivegye már végre az oxigént!
há nem ezt ugatom 30 éve??? :D