830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
-
alakulat #70 Valaki tudna mondani egy jo LCD tv-t ami full hd-s és 40" minimum és 200-ba férjen bele.
köszi -
#69 Bár ez a ritkább :D
-
erubik #68 Hát igen erről is szól:) -
#67 Ezek arról szólnak hogy 1 mákos játékosnak legyen egy hyperszuper napja (meg egy LCD tvje :P) persze nézőpont kérdése :) -
erubik #66 Tudod, hogy ezek nem arról szólnak, hogy csak egyetemi diplomával lehessen kitölteni őket, hanem arról,hogy minél többen játsszanak, és nézzenek szét az oldalon a segítőlinkek segítségével:D -
messete10 #65 Hát nekem még mindig jobban bejönnek az MZ/X kódok, mint a fantázianevek (ld. Scarlet...) :D
Plazmás kvíz nevetséges, nehogymár ennyivel lehessen jelentkezni -
erubik #64 Nekem a Panansonic tv-k tetszenek a legjobban:) -
#63 Megjött a mikulás :) -
csaszi21 #62 Akkor megjött a megoldás:D -
alakulat #61 köszi -
#60 Alakulat:
http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=1207&session=NDU5MzUzMjY=
itt megtalálsz róla egykét infot, ha nemtudod mi mit jelent még mindig ott a plazmaakció. Amúgy nem tudja valaki miért vannak ilyen idióta nevei egy tévének? :D "ETL071-42FHD" ésszel vazeg -
csaszi21 #59 Itt inkább Panasonic Samsung meg LG Tvk vannak. De abból kb az összes jelenleg kapható!! Erről az easytouch márkáról én sem tudok túl sokat:S de ahogy nézehegettem az árakat 170 ért megérné szerintem -
alakulat #58 nem néztem még.
most nézem és itt nincs eza tipus: ETL071-42FHD -
vossen #57 Alakulat
nézted már itt? http://plazmaakcio.hu
itt minden leírnak ami hasznos lehet -
alakulat #56 Helló!
Nem igazán tudtam hova irjam ezért ide irom.
Tud valaki valamit mondani erről az LCD TV-ről: Easytouch ETL071-42FHD 42 (106 cm) Full-HD LCD TV
http://www.easytouch.pl/EN/products/consumer_electronics/p30222/lcd_tv_42__etl071-42fhd/
170.000Ft-ért tudom rendelni és van rá 2év gari is és jo árban van, de semmit se tudok róla. Ha tud róla valaki valami infót azt kérem ossza meg velem is.
Milyen lehet benne a panel?
Milyen képet biztosithat?
MEg ennyi pénzért nem lehet olyan rossz vagy nem?
Előre is köszi a segitséget. -
csaszi21 #55 Meg ahogy látom van kvíz is az oldalon. Azokra a válaszokat ki lehet deríteni a "hasznos infók" közül! -
#54 kb. HDMI = DVI + HDCP_másolásvédelem
tehát, ami átmegy HDMI-n, az átmegy DVI-on is -
blazsa #53 Kösz szépen srácok! Állati jól leírja a dolgokat. -
penbutter #52 köszi, nekem hasznos volt, mondjuk még nem értem a végére, de máris okosabbnak érzem magam... -
theiron #51 Nesz', nekem ezt mutatták az előbb :) Azóta pengésedek a témában :) Állati jó magyarázatok, tanácsok vannak. Remélem, segít. -
blazsa #50 Tom, de nem fogtam föl :S Nem vk jó angolos se. Vmi magyar-ázat? :) -
#49 blazsa ezt írták le az előbb :) -
blazsa #48 A sima DVI tud kezelni SXGA felbontást, vagy HDMI kell? Egyáltalán a HDMI csak a hangban különbözik, vagy tud még vmi többet? -
#47 pont ezt irtam, h még erre sem képes. ha hangot is akarsz az erősitőből szolni, akkor külön kell bekötni vmi analog vagy digitális bemenetre a HDMI mellé! -
#46 Köszi.Bár ha belegondolok, nem is kell hogy a hangot továbitsa, mert az ugy is az erösitöröl vezetném ki.A tv felé meg csak a képet kell küldeni.
De remélem ha a HDMI-n kap hangot és képet is akkor a hangot leválasztja magának az erösitöbe a képet meg változatlanul továbbküldi.
Mert a dekodolást ugy is a VGA-n lévö hangcsip végzi igy az erösitönek már csak változatlan formába ki kell adni a hangszorok felé.
-
#45 google-vel amit találtam... helyenként szó esik a 7.1 PCM támogatásról (hdmi), helyenként csak video pass-through-t irnak (azaz sima video átvitel)
szerk: megnéztem neked a user manual-t:
"Audio and video signals received via the HDMI IN 1 and 2 jacks are output by the HDMI OUT jack as they
are (HDMI pass-through), so even if you only make the connections in steps 1 and 2, your TV will output
sound. However, if you want to listen through the speakers connected to the AV receiver, in addition to an
HDMI connection, you'll also need to make a separate analog or digital audio connection."
tehát CSAK videot továbbit bármelyik HDMI bemenetről az egyetlen kimenetre, semmiféle jelfeldolgozást nem végez
dekodolni pedig csak a régi dvd-s formátumokat tudja: dolby digital és dts -
#44 tudnál egy linket arrol küldeni hogy ezeket hol olvastad az onkyorol,mert amit hozzá adtak manualt abban nem esik szó ilyenekröl. -
#43 mihez kell program?? (egyáltalán kinek szól a kérdés?) -
JL666 #42 de kell vmi progi is hozzá nem?! Azt hol lehet le töltött káposztázni?! -
#41 DVI-HDMI kábel egyféle van, méretükben különböznek csak (2 méteres, 5 méteres, stb ...) -
zozo1976 #40 Írtad,hogy vegyek eggy DVI-HDMI kábelt!Ebből elég az audió vagy inkább válasszam a digitálist? -
#39 1. az onkyod nem képes semmiféle kodolt 7.1 hangot dekodolni HDMI-n, maximum pcm 7.1-et tud megszolaltatni, de ahogy olvasom hangot vszeg egyáltalán nem fogad a hdmi-n
2. optikán csak pcm 2.0 (alapesetben a játékok/windows hangja ez!) vagy dolby digital 5.1/dts 5.1 megy át(dvd-n pl. ezek vannak ált.), tehát ahogy most működik, az teljesen normális.
Összességében az erősitővel valo hdmi-s összekötéssel azt tudnád nyerni, h ha több eszközt vezetnél az erősitőbe HDMI-n(pc, dvd, bluray lejátszo, konzol...) utána azon kapcsolgatva válthatnál a források között, nem pedig a tévén + erősitőn kéne egyszerre allitgatni, hogy legyen kép és hang. -
#38 Akkor megnyugodtam,mert eddig a samukat nézegettem.A hang az egy kicsit macerásabb,mert a PC most is optikán van osszekötve az erösitövel,de az uj videokártyán elviekben van egy külön hangcsip ami tudja a 7.1-es trueHD kodolást ,de azt nem tudom hogyan tudjam leválasztani a VGA-ról ha Direkt a TV-vel kellene összekötni a PC-t.
Egyébként azt sem értem,hogy most az optikai kábelen miért csak stereoba mennek ki a hangok, pedig 7.1-es HD realtek hangcsip van a gépben is ,de a beépitett tesztelönél mindig csak a frontok szolnak és csak az erösitö keveri ki DPL2-öbe. -
#37 samsung biztosan tudja, ez lehet kiindulopont. erősitő... google vagy utolag derül ki h gond van :( akkor annyi van, h a hdmi kábelt egyből a tévébe viszed, a hangot pedig optikán/koaxon a hangkártyábol az erősitőbe ...
de a mostani sony, lg modellekkel sem szokott gond lenni. sharp, philips, pana... nos, ezek nehezebb falatok, ameddig én 'hallottam' róluk, nem nagyon ment a nativ hajtás, de lehet h a mostaniak már jók, ill. lehet modellenként is eltérés -
#36 Csak ezeket hogyan tudom kideriteni, hogy a TV támogatja e a nativ felbontást HDMI-n illetve hogy beletur-e az erösitö a képbe? -
#35 "Gondolom elsosorban TV-zni akar, mert csak monitornak ertelmetlen, kisfelbontasu es draga;) Ha csak 1 valaminek van hely, akkor inkabb egy 24 colos, full HD felbontasu monitor, fele ennyiert, TV-kartyaval:D"
1360x768 nem kicsi, simán elég, ha épp nem grafikázol, cad-ezel :)
játszani viszont ideálisabb, mint egy 1920x1200as monitor, hiszen gyengébb vga is elég maghajtani, akár AA-val
az ára kb ugyan annyi, mint egy 24"-es monitor, nem duplája már régota
---
Zozo1976,
"erre az összekötésre a D-sub kábelt ajánlják"
felejtsd el, vegyél egy DVI-HDMI kábelt és kösd be a HDMI2 bemenetre, pc-t allitsd az 1360x768ra és 1:1 nativban fog menni
a hang is átmegy a dvi/hdmi kábelen, de ahoz modernebb grafikus kártyát kell venned. az ATI-kon eleve van "hangkártya", nvidiákon pedig a szgépen belül a hangkártyád spdif kimenetét át kell kötni a geforce egyik bemenetére és akkor annak DVI/HDMI kimenetén is jön a hang, amit a tévé kiad. Mivel AGP slotod van ahogy nézem, vszeg csak ATI kártya jöhet szóba, HD2400/HD3450 vagy HD2600/HD3650 - utobbiak már játékra is alkalmasak, míg az előbbiek inkább csak videozni jók
---
repvez,
"hogy a VGA-ból DVI-HDMI átalakitoval kötném össze a házimozi erösitöt és abbol szintén HDMI-n kötném az LCD-t."
DVI-HDMI menjen az erősitőbe -> HDMI-HDMI a tévébe : ehez olyan tévé kell, ami HDMI-n jövő képet képes nativan megjeleniteni. és persze azt sem ártana tudni, hogy vajon az erősitőd nem-e barmol bele a képbe HDMI-n, mert akkor monitorként használhatatlan minőségű lesz a kép, de filmezni sem lesz tökéletes ...
---
Amcir,
ellenőrizd, hogy a tévéd fogad-e a scart bemenetén s-video jelet. ha nem, akkor egy svideo->kompozit átalakito kell az svideo kábel végére, amit a már emlitett svideo/kompozit->scart átalakito kompozit bemenetére dugva juttathatsz a tévébe. ha képes fogadni svideot, akkor pedig a kábelt az svideo/kompozit->scart átalakito svideo bemenetére dugod -
#34 Volt 9200ból s-videos és DVI-os változat, a kettő együtt nem szerepelt sosem. -
#33 arra tud valaki megbizhato infot, hogy lehet használni egy LCD-tv-t sima elsödleges monitorként is használni, ugy hogy a VGA-ból DVI-HDMI átalakitoval kötném össze a házimozi erösitöt és abbol szintén HDMI-n kötném az LCD-t.Mivel a HDMI-n egyszerre menne a kép és a hang is és a hang az erösitöröl szolna.Természetesen TV-ként is ugyan ugy üzemeltetném, csak akkor el tudnám adni a monitort.
A másik hogyha az erösitöig az összeköttetés változatlan maradna csak egy hagyományos tv-re menne ki a kép másodlagos monitorként akkor a nyagyfelbontásu filmeket meg tudja jeleniteni a régi tv?
Egy onkyo tx sr505 ös erösitő és egy samsung cw25d83n tipusu tv lenne összekötve.Mert elöbb VGA-t cserélnék majd csak utánna TV-t. -
#32 Én egy 82centis sharpot kötöttem rá a pc-re sima analóg vga kábellel és kifogástalan a képminőség
(nem azt mondom, hogy tuti nem lehetne jobb, csak nekem ez is tökéletes) -
Amcir #31 és utána a frekvánciát(képfriséést hogy állíthatom?