830
Lcd Tv összekötése Számítógéppel
  • arty
    füles gondolom azért szol csak a tesztnél, mert valahol be van allitva, hogy az alaplapi hangkártyárol csak a digitális kimeneten menjen a hang (azaz az optikain!) - lehet hogy a windows beallitopanelen?

emiatt érthető is, hogy az optikain miért megy rendesen

a HDMI-n csak sztereo megy ki, mivel a tévé azt mondja magárol, hogy csak ilyet fogad. akkor fog szolni pl játékok alatt a tv, ha az alapértelmezett hangkártyának windows alatt a HDMI kimenetes ATIn levő realteket allitod be. hogy a hdmi bemeneten fogadott hangot a tv kiadja-e az analog kimenetén hátul, azt nemtom, olvasd el a tv használatiját ... (van rá esély h nem adja ki!)

• repvez
    alaplapi Analog back panel zöld jack -> füles hang
    alaplapi analog back panel pink jack -> füles microfon
    alaplapi digitális optikai ->házimozi erösitö -> hangszorok
    ATI VGA HDMI hang -> LCD TV ->stereo RCA ->házimozi erösito ->hangszorok

A füles részen csak a driver testhang szol
    optikai tökéletes mindent lehet állitani és szol is
    HDMI nem lehet semmit állitani driverben ,de szol, bár lehet hogy ott is csak az optikai hiába rakom alapértelmezésnek ezt.
  • arty
    továbbra sem értem

próbáld meg tőmondatokban, átgondolva leirni, hogy mi hova van dugva :)
  • repvez
    Az alaplapi füles jack bemenetére van dugva a digitális optikai hang az alapértelmezett lejátszo.A digitálisnál engedi 7.1-ig választani a hangfalak számát,de a HDMI-n még akkor sem válik aktivvá a menü ha a HDMI-t választom alapértelmezésnek.
    DE bárhova állitom az alapértelmezést a hangszorok mindig szólnak de a füles a driver tesztnél és a hangerő zöld jelei akkor is csak az optikain látszodik.
    panel
    panel1
  • arty
    repvez: a fejhallgato hova van dugva?
    melyik hangkártyán látni most csak sztereot? (alaplapi vagy ATI-n levő)
    hol enged csak sztereot pontosan??

zsolt01: tv vásárlássak kapcs. inkább ITT

jó képjavito - felesleges, PC-ről hajtva mindent ki kell kapcsolni. tévé esetén meg ugyis a tuner és a kábeltv szolgáltatod által sugárzott minőség a döntő
    garancia: furcsállnám, h ha a gyár ad 3 évet, azt az euronics hogy adja 5 évre ... (sehogy?)
    nagyobb márkák közt megbizhato mind, de ettől még pont a tiéd is tönkremehet ;)
    PIP - mostani lcd-k mind1 tuneresek, kb mind tudja is

"Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp"

ezt igy kimondani elég "bátor" ... konkrét tipusokat van értelme összevetni, mert minden ársávban más lehet a jobb vétel!

160-200 között a következő tipusok jöhetnek szóba:
    samsung 37A551 vagy 37A615 esetleg (37A656-t bátrabban ajánlanám, de az már 220e vagy több :( )
    LG 37LG5000 vagy 37LG5500 vagy 5700 vagy 6000
    ill nyilván sharp, sony, philips is van, azokat totál nem ismerem. szvsz nézd meg a linkelt topikot ... ;)

zsolt01: ez nem tv függő :( "galvanikus leválasztó"-t kell közbeiktatni a kábeltv kábelbe, akkor megszünik (4-5ezer ft)

viszont haverod nem komplett, ha plazmát RCA-n köti össze a pécével ... (HDMI vagy VGA alap!)
  • Zsolt01
    Egy havernak Plazma TV -je van és ha PC van rákötve RCA-RCA Filmnézéshez, van keresztbe halvány csík.
    Ha kihúzza a kábel tv -t akkor jó.

Ez a jelenség előfordulhat LCD TV -knél is ?
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Eddig úgy használom Film nézésre a PC -t, hogy Videón Scart átalakítóval RCA - RCA 7600 GT.

Képet szoktam egy az egybe átvinni így TV -re. Monitor 1024 x 768 és ez jelenik meg a TV -n is, csak a kép frissítés 100 -ról vissza áll 60 -ra.
    Ez így teljesen rendben van, igaz !?

Gondolkodok egy LCD TV vásárlásáról.
    Nem tudom, hogy konkrétan melyik gyártótól milyet érdemes venni.

Kb. amikre gondoltam:
    - 94 (90x) cm képátmérőjű, szélessége max 94 cm fix helyre menne.
    - jó képjavító funkció, asszem jól mondom.
    - kép a képbe funkció sem ártana, ez csak 2 tuneres (2 analóg tuner) TV -vel lehetséges, igaz !
    - garancia lehet rajta bőven (pl. Euronics -be 5 év garanciát is tudnak adni bármelyik fajtára azt mondták)
    - jó megbízható fajta legyen
    - hosszú távra venném
    - kábel tv van (tarr kft.), PC -ről filmeket néznék még.
    - kb. 160-200 Ezer -ig szánnák rá pénzt.

Én Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp -ot is.

Pontosan mit, (miket) tudnátok ajánlani ?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat !
  • repvez
    köszi nekem is hasznos volt ez a link mert eddig a driverben nem jelent meg a HDMI csati képe mint kimeneti forás.Amugy az mitöl lehet hogy nekem a PC és az LCD tv HDMI-vel van összekötve meg az alaplapi hang optikain az erösitöbe.Namármost miért van az hogy amig nem tettem fel vistát addig szolt a fejhalgato és a hangszorok is egyszerre, most meg a fejhalgaton nem jon semmi csak a teszthang.
    Meg hogy most bejott a driverbe a hdmi csak sterot enged beállitani az az ablak ahol lehetne változtatni szürke.
  • arty
    ha ez nem segit, ott az ATI oldalán is a driver:
    ATI HDMI drv
  • arty
  • arty
    tehát:

realtek.com

innen neked két dolog kell:
    - ATI HDMI Audio Device
    - Windows 2000, Windows XP/2003(32/64 bits) Driver only (Executable file)
  • arty
    hogy mit tudsz beállítani a tévéden azt te tudod ;)
    nincs olyan lehetőség, hogy AV5 esetén a tévé a hangot analogról vegye? anno a samsungomon ugyan ez volt, a vga 'csendet' sugárzott a tévébe és az érzékelte hogy van audiojel a hdmin és lekapcsolta az analog hangbemenetet :(

ATI kártyához feltetted a szükséges drivereket? (hdmi audiovezérlő + realtek driver + realtek control panel)
    eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz?
    windowsban beállitottad, hogy az ATI-n levő hangkártya legyen az alapértelmezett hangkeltő? hiszen ha pl elinditasz egy zenelejátszot, az a rendszerben alapértelmezett hangkártyára küld hangot, ami lehet hogy az alaplapi ...
  • Pockie
    Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség. Sony Bravia LCD-t és HD4670-et dugtam össze hdmi-n keresztül. A kép megjelenik ( AV 5-ön vagyok ), felbontás full HD-n, viszont hang nincs. Na most a tv-n van a hangnak külön cinch bemenet, ezt bekötöttem a (integrált)hangkártyába, de igy se megy. Viszont, ha kihúzom a hdmi-t, akkor van hang de kép nincs, ha bedugom, kép van de hang nincs. Az egész AV5-ön megy. AV-4 -es bemenetenél nincs külön hangnak bemenet, bár ez nem nem hinném hogy releváns. Szóval mit tegyek hogy legyen hang és kép is 1080p-n ? Esetleg azt meglehet hogy a TV-n beállítom hogy kép AV4-ről, hang AV5-ről jöjjön?
  • arty
    az (is) tökéletes :)
  • Hellsing47
    minden megy szuperül köszönöm
    sajnos egyenlőre még csak hd ready a tv szal elég az 1360x768 :)
  • arty
    igy van, játékoknál és desktopnál is

persze játékokban, 1920x1080-hoz erős videokártya kell, esetleg ha nem birja a gép, ilyenkor nyomasd 1280x720-ban vagy más 16:9 arányban, amit tud a tévéd
  • Hellsing47
    köszönöm, mindjárt megnézem működik-e
    és akkor ezt a felbontást kell használnom esetleg játékoknál is igaz?
  • arty
    ha hadready a tv-d, 1360x768/60hz-et allits be
    ha fullhd a tv-d, 1920x1080/60hz-et allits be

ennek mennie kell!
  • Hellsing47
    próbáltam 3 féle frissitési módot, egyik sem volt jó
    driverben elsődlegesen a monitor, másodlagosan a tv ill forditva volt beállitva, de semmi :(
    és sajnos nagyon állitgani sem tudom mert egyszerre csak az egyik megjelenítőre tudom rádugni a gépet, és igy kissé macerás :/
    ha neked is nvidiád van megtudnád mondani hogy pontosan hogy néz ki neked a driverben a multiple display fül? :)
  • Inquisitor
    Képfrissítés be van állítva olyanra amit bír a TV? Vagy esetleg egyáltalán driverbe második megjelenítő be van kapcsolva?
  • Hellsing47
    Sziasztok
    Összekötöttem a gépet az lcd tévével és egészen addig amig be nem töltene a windows teljesen jó minden, de miután látnom kéne a kék üdvözlőképernyőt onnantól kezdve "Nincs jel" felirat fogad...
    Sima vga kábellel kötöttem össze
    Valami ötlet? :/
  • repvez
    A kézikonyv irja hogy képes rá söt a beállitási lépéseket is leirja,de csak 1-1 példa van a manualba leirva.1 kod van egy dvd-re egy egy cdplayere, meg mindenfajta onkyohoz.
    Ebböl gondolom hogy valahol vagy a távirányitani probált egységeknél adják meg a saját kodot vagy valahogyan más forrásból kell utánna beszerezni.
  • arty
    Nekem anno a yamaham és most a H/K erősitőm kézikönyvének végén ott voltak a kódok, probálgatni kellett márkán belül pár variáciot, de ment.
    Ha ez nincs a kézikönyvben, talán nem is képes rá az a távirány ...
  • repvez
    Tudom hogy nem éppen a topik témájába vág,de itt elég hozzáértö személyek vannak akik segitökészek is.Azt szeretném megtudni, hogy honnan lehet megtudni, hogy a különbözö tipusu készülékeknek milyen kodja van az univerzális távirányito beprogramozásához?
    Ugyanis az onkyo 505E erösitöm távirányitoja tudna 6 készüléket vezérelni,de a manual szerint tudni kellene az adott készülékhez egy 4 jegyü kodot amit a távirányitoba kell beirni.A manualja meg csak az onkyos készülékekhez irja le.Az onkyo honlapján se találtam listát a támogatott készülékekröl, angolul meg nem tudok annyira hogy a supportol megkérdezzem.
    Az alábbi hszben leirt samsung LCDTV-t egy Yamada DVD lejátszót és egy DigiTV beltérit szeretnék vezérelni vele.
  • arty
    Full automatikusan nem fog menni, mert a klón mod ahogy irtad sajnos elég korlátozott az azonos felbontások miatt, a kiterjesztett asztallal pedig nem minden játék viselkedik megfelelően.

Csinálj catalystben két profilt, igy egy gyorsbillentyűhöz hozzárendelhetnél egy olyan konfiguráciot, amikor egyszer a monitor aktiv és elsődleges kijelző, egyszer pedig a tévé az aktiv és elsédleges kijelző. A játék pedig mindig az aktiv/elsődleges kijelzőn fog futni. Annyi, h ilyenkor a játékot mindig át kell állitanod a használt kijelző felbontására az options menüben :)

A VGA alapesetben felkonvertálja a videokat, hiszen teljes képernyőre kapcsolva a filmet, átméreteződik a kép! Hardveres GPU támogatáshoz kell a legujabb MPC Homecinema, de csak bizonyos filmekkel megy és csak akkor van értelme, ha a procid gyengébb.
  • repvez
    látom te jobban képben vagy az ilyen LCD tvk terén abban tudnál segiteni,hogy hogyan lehet nativ felbontáson futtatni a tv-n a játékok és minden más képét?Mert van egy ATI4850 VGA és egy sam" A330j tvm HDMI-vel összekötve és clone modra állitva.A monitor 1680x1050 es felbontáson megy és a driverben clone modnál csak azonos felbontást lehet addni a tv-nek is,de mégis körbe fekete keret jelenik meg a tv-n.Ha viszont a tv felbontására állitom akkor a monitor képe lesz rossz.Ha meg kiterjesztett modot állitok a driverbe akkor tudok különbözö felbontást addni mindegyik kijelzönek,de ilyenkor meg csak a video képe megy át a tv-re. És azt hol lehet állitani, hogy a vga felkonvertálja a videokat a HD felbontásra és hogy hardveresen besegitsen a lejátszásnál?
  • arty
    monitornál mindenesetre sokkal nagyobb élvezet lesz rajta játszani, azt boritékolom :) méret a lényeg ;)
  • Szasza20
    Hát persze hogy jobb lenne a full HD, csakugye erre van keret! :) Meghát azért nem fogok 60-70k -s videókártyát venni hogy full HD-be játszak! DVD-nézés is lenne rajta de hát arra is elég a HD ready, meg HD lejátszóm sincs! Sztem elég a HD-ready is játékra meg DVD nézésre!
  • arty
    a 720p nem felbontás, hanem az 1280x720-as felbontás 'röviditése' szokott lenni (nem az 1360x768-é! az ezzel a logikával 768p lenne)

32" méret mellett, ha elég közel ülsz és netezel is, azaz monitorként használod, talán jobb már a FullHD (1920x1080) felbontás, de ehez erősebb videokártya nem árt, ha a TV nativ felbontásában szeretnél játszani (akkor a legszebb!)

csak játékra simán jó a HDReady is, hiszen gyengébb kártyával is simán mennek a játékok 1360x768-ban és még AA-t is tolhatsz rá bőven, nagyon szép lesz igy a képe - viszont a desktopon nehezebben férsz el, és lehet tul nagynak érzed a pixeleket/betüket is.

persze, ha messzebb tudod magadtol tenni kicsit a hdready-t, akkor nincs ez a gond sem!

szerintem.
  • Szasza20
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne hogy az alulírott konfighoz venni szeretnék egy LCD tv-t (32") csak nem tudom hogy mondjuk egy 720p-s TV-n milyenek a játékok vagy hogy olyan-e mint monitoron és hogy mennyire élvezhető! Ja és még annyit hogy ha rákötöm a tv-t akkor a videókari támogatja majd a 720p-s felbontást (1366 x 768)?
  • arty
    hát ez tényleg nem ide tartozik, de ... vedd le az oldalát és halgasd meg az egyes komponenseket, h mi kattan allandoan. utána lehet továbblépni :)
  • rambo12
    Sziasztok
    Lhet nem ide tartozik de gondoltam megkérdem:
    Mi lehet a baja a számítógépemnek ha 4 másodpercenként kattan egyet?
    1 hérttel ezelőt vettük
  • arty
    pl sasmung LE-32A456, ez 130k

lista - 150ért akár 37" is vehető ... de a linkelt 32" jobb képet ad, csak ugye kisebb :) kontraszt számok alapján belőheted h melyikben van mennyire jó panel .... 5000:1, 8500:1, 10000:1 stb ...

azért samsung, mert azt biztosan tudom h megy nativban és pchez igy ideális
  • leventei88
    igazából olyan 100-150 körül.
  • arty
    az attól függ, mennyit szánnál rá?
  • leventei88
    köszi szépen, igazából úgy lenne h egy monitor lenne rádugva a gépemre plussz még ez a tv, és akkor inkább egy nagyobb. Azon belül te milyen tipust ajánlanál?
  • arty
    ha sokat játszol, sztem a hdtv-t vedd - de az A330 helyett probáld meg az A4xx sorozatot, ha belefér anyagilag ... sokkal jobb panel van benne, sokkal jobb lesz a kép

márcsak azért is jobb a tv sztem, mert 1360x768-at könnyebben elviszi a videokártyád játékok alatt, mint a monitor 1920x1200as felbontását ...
  • leventei88
    hello! segítségeteket szeretném kérni a pcmre( CPU AM2 Athlon X2 5200+ dual core, Asus M3A, DDR2 Kingmax(2db), VGA Ggabyte GF8600 GT 256 DDR3) rá szeretném kötni egy lcd tvt(samsung A330J) vagy egy monitor-tvt (samsung t220 hd) melyiket ajánlanátok, vagy ebbe az árkategóriába mit ajánlanátok erre a célra?
  • arty
    olvasd el a topik nevét - elsőnek ;)

miki10: milyen gép? milyen felbontásra van állitva a windows? milyen lcdtv? mit jelent a vibrál?
  • miki10
    Hello!
    van nekem egy LCd tv-m amit össze lehet kötni a számitogépel és ha össze kötöm vibrál a képerrnyő nem tudjátok miért van ez hogy vibrála ?