19
  • mousee
    Igazad van, XP tényleg nincs, utánaolvastam picit, amire én gondoltam az a winxp usb stick edition volt, de csak erről települő xp a cucc. De mondom linux csont nélkül telepíthető pendrive-ra. Lásd nekem régi telken lévő ócskaságom (celeron 333mhz, 128sdram), amin a rendszer (DSL - DamnSmallLinux) egy 1 gigás pendrive-on pihen. Netezésre, zenehallgatásra több mint zseniális.
  • Sanyix
    pedig tudja, nekem is szépen felismeri bootkor az usb-s tárolódivályszokat, linuxal lehet is bootlni róla. Persze vindózzal nem, majd 10 év múlva.
  • Akuma
    Háááát kétlem :) Maga az XP telepítő sem ismeri az usb meghajtót telepítés elött... Szóval így nehezen elképzelhető, hogy tudná bármelyik lap is!
  • mousee
    Simán lehet telepíteni...linuxot tuti, de hallottam már usb-re rakott xpről is...

Az számít csak, hogy a biosod tud e bootolni pendrive-ról. A mai lapok már naggyából mind tudják :)
  • Akuma
    Én egyik pendriveomra se tudtam oprendszert tenni, áruld már el a titkát lécci!!! :-) Egyszerűen nem is bootolható a pendrive, mert csak az oprendszer ismeri fel, a bios nem!
  • Turdus
    Én is ezt hallottam. Egyébként meg pendrive. Beraksz egy 8G-st rendszernek (ha nem vistázol persze), és eszméletlenül gyors (és hangtalan) lesz minden.
  • windoki
    Szép eredmények, de azért egy véletlen írás/olvasás értéket már nem mertek ideírni :-) Maaarketiiinggggg...
  • Griphons
    A 32Gb-s SSD is elég drága még, olyan 200$ körül mozog az ebayen. Láttam 64Gb-sat is, az 700$ minimumon van. (csak akit érdekelnek az árak...)
  • bunny
    Hát én azt hallom szakemberektől, hogy sem fogyasztásban, sem megbíthatóságban sem sebességben nem túl frankók ezek az ssd-k, rohadtul nem kiforrott.
    Amúgy meg ha jó lenne elég lenne egy 32Gb-os is, csak legyen olcsó, az ember berakná rendszerwinyónak, adatokat meg lehet tárolni továbbra is a HDD-n.
  • Sanyix
    A másodperc töredékére kihasználhatja :D mert ugye a pufferek ilyen 16mb körül mozognak, ami nem sok.

Viszont énis cserélném már az ide vinyómat sata-ra, mert a mostani lapomon van mind2, de a faszom kivan már azzal a kikúrt ide kábellel...
  • Akuma
    Rákerestem és találtam 16GB-osat megfizethető áron!
    Transcend SSD 16 GB
  • Akuma
    Nekem megfizethető áron kellene egy 8 gigás, ilyet nem gyártanak???
  • Kovász
    Mivel a csatolófelület meg a méret is szabvány, ezért nyilván bele lehet tenni akármilyen SATA-s laptopba. Nekem 2006-os "évjáratú" van, de már ez is SATA-s, úgyhogy nem kell h olyan nagyon új legyen a gép.
  • waterman
    ha a buffert használja akkor bizony kihasználja rendesen a sata-t. plusz ha tényleg jönnek majd ezek az ssd-k, akkor kelleni is fog mert olvasásban a maiak közül is van ami tud 140 megát másodpercenként. és mivel ugye még seek-time is minimális, ha mondjuk videót majd vágsz róla, vagy egyéb igen lemezművelet igényes tevékenységet folytatsz, akkor biza hamar kevés lehet a sata1 150 mega/sec-je. szóval kell majd az a sata2, jó, hogy a szabvány már támogatva van és hogy a mai alaplapokon már ott van hozzá a vezérlő. amig mechanikus, winchesteres korszakunk van, addig nem lesz kihasználva a sata1 sem teljes mértékben, de pár éven belül bizonyosan jobban terjednek majd az ssd-k. ha pedig netán a flash helyett valami értelmes byte-onként írható memóriát is feltalálnak és azzal szerelik majd az ssd-ket, akkor bizonyosan még tovább terjed majd az ssd.
    plusz ha már csak azt nézzük, hogy egy sata kábel mennyire kezelhető, meg egy pata kábel, akkor én a sata-t tartom jobbnak. hála az égnek hogy lecserélődik az az igen régi párhuzamos adatátvitel. elvégre 1986 óta eltelt pár év..
  • Alexease
    Ennek "csak" a befoglalo merete es a fogyasztasa lehet elonyos. Az sebessege semmi extra, a normal SATA2-vel is 50-80 MB/s lehet irni/olvasni (bar erosen fugg a toredezettsegtol). Hogy megeri-e a 10-20x arat, az maskerdes?;) Talan majd nehany ev mulva jobb lesz. Az elettartam OK, en ikabb az adatbiztonsagra lennek kivancsi;)
  • Nonix
    Sata csak parasztvakítás ameddig az ata-t se hasznaljuk ki. Vagy mikor a buffert hasznalja a vinyo ki van hasznalva ? Valaki?
  • uberalles
    alapesetben SATA vagy SATA2 csatolófelülettel érkeznek, de egyrészt nem tartom kizártnak hogy létezik SATA-IDE ill. SATA2-IDE átalakító, vagy ha ez fizikálisan nem kivitelezhető , gyanítom, hogy szállítanak IDE csatolós SSD-ket is.. (mivel az ATA133 BUSZ adatátviteli sebessége is meghaladja a 90/70 MB/s -t)
  • Alwares
    Akkor ezt majd bele lehet tenni mindenféle laptop-ba is vagy csak az újakba?
  • Laslow
    4-5 év és ilyesmi lesz a gépemben HDD helyett.