20
  • Tripax
    #20
    Nekem a legtöbbet bírt vinyóm a scsi Matrox volt (500mega-s Amiga- ba -Amiga Rull-immár 12 éve, utána a Quantum Fireball 8 évvel (lassult de ennek ellenére az adat még mindig rajta van és adathordozó jelleggel van használva). A mostani Samsungom fél éves éves lessz lassan. Enyhén melegszik de hangja az nem sok van. Sebessége általánosnak mondható.
  • JL666
    #19
    nekem 3 samsung van. I'm meg vagyok elégedve. Kicsit törni magyar. Seagate-et nem szeretem ,bár saját tapasztalat nincs, okos ember más hibájából tanul ugyebár, bár örülök a hírnek, mert 1 TB vinyót akarok venni, szal nátha lejjebb mennek az árak.
  • dez
    #18
    Nekem jelenleg 2 Samsung, és 2 Seagate vinyóm van. 3x80 GB, és egyik Samsung viszonylag új, 160-as SATA. Mindegyik halk üzemű (folyadékcsapágyas), de... A Seagate-ek tényleg teljesen halkak és nem is igazán melegszenek. Ezzel szemben mindkét Samsung (tehát régi is új is, úgy látszik, nem szoknak le erről, és volt itt egy 3. is egy darabig, az is detto) úgy rezeg és remeg, hogy ihaj. Nem egy vékony falú a házam, sőt, de beremegteti az egészet, és középmély hangon búg. Ezek nem is vinyók, hanem vibrátorok. :P Inkább nem is használom őket folyamatosan, hagyom, hogy leálljon a motor. Előre "félek", ha hozzájuk kell férni, mert akkor fél óra újabb búgás.
  • Toncsi47
    #17
    Ezekhez volt szerencsém:
    1-1 halott Maxtor Diamond Plus 8 : 30GB és 40GB
    2 halott Seagate 7200.7 : 80GB
    1 döglödő Ibm deskstar : 20GB (kb 10-15percig működik, aztán elkezd kattogni)
    kb 4éve működő Seagate 7200.7 sata : 200GB
    kb 3éve működő Samsung 80GB
    kb 10éve működő Quantum 8,4GB
    + amik most a gépekben vannak, de azok noti winyók és még "újak"
  • CybeRick
    #16
    Nekem 3 samsungom van. Régebben volt seagate és wd is. Mindegyik gyártónak vannak gyengébb és erősebb szériái. Tény, érdemes olvasgatni egy-két tesztet vásárlás előtt.
  • Sanyix
    #15
    Pff hülyeség. Most döglődik a 2. samsung vinyóm, bár még csak 4 rossz szektor van rajta, de a másikon már komplett bootszektor, és fél oprendszer szétment, ott már 1000+ hibás szektor van. Ez 2 éves, az 3 éves, ja persze rohadt hangosak, újonnan is azok voltak, és melegszenek. Havernak is 2 éves samsung halt meg pár hónapja. Mellesleg bárhol utánakérdezek, a wd-t jelölik meg a legcsöndesebbnek, legmegbízhatóbbnak, és leghűvösebbnek, és samsungot a legszarabbnak, amit tapasztalok is.
  • tomcsa4
    #14
    PH-ban egyedül a technikai háttérinformációkat szeretem, de azt nagyon (összeszednek sok mindent és amiket eddig néztem, mind helyénvaló volt, így legalább nem kell sok sok oldalon keresgélni, csak ha muszáj). A teszteket átlapozom.
  • tomcsa4
    #13
    Hát én Seagate-től sohasem estem hanyatt. De kit érdekel PH teszt? Engem nem igazán. Van egy bevált sémám és azt követem. Megbízhatóság fontosabb számomra, mint a sebesség, zaj stb. (Természetesen megbízhatóság igen relatív, remélem sikerül mindig belőni azért!)
  • HM
    #12
    prohardveres tesztből "véletlenül" kimaradt a a seagate 7200.11-es vinyói.
    Persze ha nem rakjuk bele a konkurenciát akkor nyer a samsung.
  • Mardel
    #11
    Valami baromi nagy lehet, bar meg soha sem hallottam rola....

    Logout.hu
    Ezmiez:

    A prohardveresek (ők vagyunk mi) által elképzelt közösségi portálra bukkantál - azaz egy olyan oldalra, ahol végre nem kell eltűrnöd a zsarnok hírszerkesztők és tesztelők hatalmát, nem kell kimaradnia a Samsung (vagy Neovo, vagy... szóval érted) monitornak az összehasonlító tesztből és egyáltalán, nem kell végignézned, hogy egy anyag nem úgy készül el, ahogy az szerinted jó. Itt ugyanis te vagy a szerkesztő.
  • Molnibalage
    #10
    Két vinyóm van. Egy 80-as Maxtor (egyszer szőrén-szálán eltűnt róla a filerendszer...) és egy 10 éves 10 GB-os Seagate. Ja, hogy akkor még tudtak jó vinyót csinálni. Kell a fasznak a 7200-es fordulatészm. A Maxtor előtt 1,5 év alatt két 80GB-os Hitachi vinyó mondta be az unalmast...
  • formatuq
    #9
    "Logout.hu-s beszámolót " minden keppen!!!

    Valami baromi nagy lehet, bar meg soha sem hallottam rola....

    Nekem meg midig van, mukodik egy 5.1 quantum!!!
    amugy en is vegyesen hasznalom, wd rapor raid-ben igen jol muzsikal.
    de szerintem vinyoknal, szukseg van a szerencsere is, ha kifogsz egy jo peldanyt megy orokke, ha nincs szerencsed kedvenc markaddal is befurodhetsz.
  • MaSzKa
    #8
    Samsung a legjobb
    csak el kell olvasni ph-s tesztet és Logout.hu-s beszámolót
  • hawkie22
    #7
    Én vegyesen használok ilyet is, olyat is. Jelenleg két vinyóm van, az alap egy IBM 60 GB-s, kb. 6 éve üzemel tökéletesen, a másik egy Samsung 120 GB-s volt, na az egyszer elszállt már, ahelyett kellett vennem egy másikat kb. 2 év használat után. Emellett használtam Seagate-t, volt Maxxtor is, meg még mások, amikre nem emlékszem már. :D (Elhasználtam már pár gépet.)
  • tomcsa4
    #6
    Nekem a tányérok száma a legfontosabb. Ezt évek óta betartom. Eddig nem csalódtam.

    Samsungot nagyon sokan fikázzák, nekem (és öcsémnek) jelenleg ilyen van és tökéletesen meg vagyunk elégedve vele.
  • Rexhawk
    #5
    tévedsz mert a legkevesebb tányérból a Samsung áll(igaz a nagyok közül ő adta ki legkésőbb az 1TB-s lemezt, így volt ideje fejleszteni)
    az én favoritom a samsung, mert mostanába elég jó winchesterket gyárt(olcsó,halk,gyors),egébként a Seagateről sok rosszat hallok mostanába(zaj,sebesség).
    ja és nekem nem a legfőbb szempont a kapacitás(ha annyira kéne a hely akkor 2 winyót veszek), hanem a kapacitás/ár arány, meg a tudás/ár meg az ár.
  • tomcsa4
    #4
    Ismerős amit írsz. Kiröhögtem egy csoporttársamat a 6-7 éves vinyójával, csak aztán eszembe jutott hogy neki még 6-7 évig tuti működik, míg ezek a szarok (értsd: 160GB vagy felette) már nem valószínű.

    Western Digital megbecsülendő még. Samsungnak is vannak eszméletlen jó vinyói, csak zsákbamacska.
  • szarvasdinnye
    #3
    En pont a Seagate-et nem szarom le. Eddigi merevlemezeim meghibasodasi aranya 0, pedig van itthon jopar darab Seagate. Bar a palmat meg mindig a 7 eves Quantum Fireball-om viszi. Orulunk az 1TB-nak, hogy oszinte legyek, eleg messze allok egy ilyen beszerzesetol.
  • tomcsa4
    #2
    Én favoritom jelenleg a Hitachi, mivel az ő megoldásai állnak a legkevesebb tányérból. Seagate-t már évekkel ezelőtt is leszartam, most is.
  • balee66
    #1
    Örülünk a Seagatenek.