116
Software rendőrség,Szerzői jogsértés
  • Skynet85
    #116
    Szó szerint baromság, mint már írtam én voltam iylen szituban nos, tök mind1 mi van a dvd és honnann ha az egyébként nem ingyenes a termék, bevasalják rajtad nyugi...
  • geri993
    #115
    de mi van azzal a sok baromsággal h a non-profit letöltés legális?
  • mrzoltan
    #114









  • gotchaaa
    #113

  • Vlala #112
    Játszottam egy kicsit, behelyettesítettem a "Cd másolás" szót az "fémlopás" szóval, ami mostanában legalább annyira elterjedt - az egyetlen különbség, hogy annak az esetnek mi a másik oldalán állunk. Így talán könnyebb lesz megérteni, miért tartom gusztustalannak azt, hogy az illető az internet vállán akarja kisírni magából a bánatát.
    Nos, akkor lássuk:

    "Tesvírem!


    Szerinted is legális a vas és színesfémek újrahasznosítása bizonyos keretek között?

    Ez az oldal azért jött létre, hogy minden olyan környezetfejlesztési munkás, mint én tájékoztatva legyen, hogy hogyan védekezzen, ha azt akarják neki bemesélni, hogy [/i]gyűjtögetés[/i] törvénybeütköző.

    Egy csepp jogi ismeretem sincs és az oldal tartalmában lehetnek valótlanságok. Kérlek, ha tudod pontosítsd a tartalmát! Küldj egy e-mailt, vagy írj a vendégkönyvbe véleményt és azonnal javítom, bővítem, kiegészítem, hozzáfűzöm a Te véleményedet is. Mert ez az oldal Te érted is van és Te is segíthetsz a szerkesztésében.

    Az oldal kinézete azért olyan amilyen, mert nem értek a webszerkesztéshez. Igénytelen. Itt a tartalom a lényeg, meg az hogy két oldalt bárki két mozdulattal le tudjon menteni és kinyomtatni, még akkor is ha egy kezdő netező.

    TÖRTÉNETEM:
    Történetem nekem annyi, hogy rendőrbácsik jöttek láttak és mindent vittek, minket is.

    Ugyanolyan mezei kétkezi munkás vagyok mint Te.

    - 160 kiló rézkábel. Többsége a vasút mellől, de a távvezetékből is szedtünk vagy 30 métert, merhogy akadályoztata a madarakat.
    - 180db akkumulátor. Fénysorompóból van a legtöbb, de kamionról is gyűjtöttünk, hogy könnyebb legyen, mer' akkor nem fogyaszt annyit.
    150 kilónyi alumínium, a tetőkről az útra fújta az ereszcsatornát a szél, meg kicsavarta a kresztáblákat az orkán, oszt' zavarta a forgalmat. Mink csak segítettünk.


    Tudtad, hogy ha van tíz MÁV-os akkumulátorod akkor az 10 rendbeli károkozás???

    Nem bántottam én senkit, csak innen-onnan hazahoztam, amit találtam. Nem kereskedtem velük és nem is volt irdatlan nagy mennyiségben, csak amennyi a család megélhetéséhez kell, annyit leadtam a Méhbe' oszt kész.

    Jelenleg 3.500.000 millió forint károkozással és 66 rendbeli folytatólagos károkozással gyanusítanak.

    Fogjunk össze és segítsük egymást!!!"



    Ha van rá igény, átírhatom uborkalopással is.

  • malter
    #111
    ebben az a szépséghiba,hogy ahol másolat van,ott eredetinek is lennie kell!ha van pl 10 másolt játékod akkor 10 eredeti játékot is igazolnod kell
  • David2
    #110
    "természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve nem szolgálja"

    ez hatályban lévő törvény, nincs mit ezen vitatni


    A haverod ott követte el a hibát, h másnak másolgatot, tehát terjesztett engedély nélkül. Ilyen esetekben elkerülhetetlen egy jó ügyvéd fogadása.

    Addig is érdemes a támadási felületet a minimalizálni, a már kitárgyalt módokon.
  • mrzoltan
    #109
    hmmm,van benne igazság;ne tárolj illegális cuccot sokáig,vagy ne legyenek rossz akaróid,ez a biztos.
  • Skynet85
    #108
    Egyébként megtörtént eset aminek én is részese voltam hálisten csak tanuként:

    Havert egy jó akarója felnyomta modván cd-t másol és, hogy ezt alá is tudja támasztani vhonna, szerzet vmi listát, amin haver neve szerepelt és már is kiszált a yard Az ironia az, hogy a szomszéd srác ép vitte haza a haver egy kölcsönkért dvd-jét nah szala a yard egyből a szomszédba is át, és mivel forrónyom helyszinen kitöltötte saját magának a házkutatásit és már mentek is be szétnéni. Haveromat billincsben vitték el stb stb...

    Tudni kell valóban volt pár cucca, de sose írt pénzért senkinek és inkább oda adta mint sem el adat, és vszeg ez szurt szemet vmelyik dealer bácsinak, hogy bele piszkit az ő üzletébe.

    Az ügy további kimentelét nem tudom csak foszlányokat, hogy pl szagértő olyan összegeket kezdett felsorkaoztani a bíroság előt, hogy már a birónő is mosolygott, tudjátok tipikusan az az eset amikor már a freeért is büntet mert, ha nem free lett volna akkor tutira azt is loptad volna.

    Ez a nem haszon szezéssel letölött dumát meg mindenki ismeri Mo-n csak a rendörség, a szakértők, és a bíroság nem, és ez így van higyjétel el, ezzel takarozni csak önámítás és badarság...

    Tikosítás, jó vicc ugyanis a közhijedelemekkel ellentétebn a yard sem bal*szok gyülkezete és úgy rád lépnek hogy még azt is elmondod mikor cigiztél elöszőr sutyiban, nem hogy a jelszavad, de persze jönnek majd a vérmacsok, hogy ő bizony nem. Nos majd meglátjuk ha yilen helyzetbe kerülsz, hidd el rögtön dalos pacsirta leszel. Ha mégsem később fázól rá akádályozatás miatt ami meg lehet jobban fáj majd mint 10-15 film ára...
  • David2
    #107
    akkor légyszívest olvasd végig ezt itt, utána esetleg korrigálhatod a hozzászólásod.
  • gotchaaa
    #106
    Az egy másik dolog, hogy egyértelmű: ez az egész letöltögetés ILLEGÁLIS, akárki akármit mond. Jöhetnek a különböző nem létező amerikai törvényeikkel (ismét csak utalva az 1. hsz.-ra). Nem kell csinálni, és akkor biztos nem lesz bajod, ennyi.
  • gotchaaa
    #105
    Hát, nem tudom mit paráznak ennyien, "mezei" felhasználókkal - akik havonta letöltenek 1-2 albumot - semmit nem foglalkoznak. Még a nagy magyar torrent oldalakkal(amik valójában nem léteznek) sem tudnak kezdeni szinte semmit. Az első hsz.-ban lévő oldal szerzője meg szerintem el felejtette azt leírni, hogy torrent vagy dc oldalt üzemeltetett, amiért esetleg pénzt is kért a felhasználóktól, vagy éppen azt, hogy pénzért másolgatott ide-oda nagy mennyiségben filmeket pl.
  • malter
    #104
    akkoriban azt mondták,hogy alegokosabb ha kopognak odaadod azt a pár lemezt amit keresnek,mert NEM téged keresnek,hanem a másolokat pár lemez minden háztartásban van kapsz 1 kis büntit aztán helo,fölös ugrálni:)aki meg ténylegesen több 100dvd-t tárol saját vagy eladás célra az meg hiába kodol akármit
    a meglepetés erejével élnek,ugysem lehetsz mindig felkészülve
  • mrzoltan
    #103
    Kezdek titkosítani.Cikk ből az IPONról:
    256-bites AES titkosító algoritmus segítségével vannak kódolva. A 256-bites titkosítás feltörése elég kemény feladat egy tolvaj számára, sőt, még a hivatalos szerveknek is okoz némi fejtörést, ha hozzá akarnak jutni a kódolt adatokhoz - állítja a gyártó.

    Itt.
    Ggondolom ezt software-esen is meglehet oldani.
  • bertino
    #102
    aha

    és a hatóság mégis, hogyan bizonyítja be, hogy a tulajdonos valoban tudja a jelszot ?
    lehet nem is ő jelszavazta le, akkormeg ?
    ezt, hogy bizonyítják ?

    bár kissé itt már tulcsavarom, de mégis előfordulhat
  • malter
    #101
    mert anno rendeltem netröl másolt cd-t,aztán lebukott a gyerek és elég sok embert felnyomott,akkoriban forumon beszéltük kivel mi volt és egy "rambo" akinek a win jelszoval volt védve és nem akarta megadni a kodot,akkor közölték vele hogy ez + hatoság szándékos akadályoztatása vagy ilyesmi
  • bertino
    #100
    a második pontot honnan tudod, hogy így van ?

    épp emiatt volt botrány, egy pedofil pali laptopját foglalták le, de a cuccok rajta jelszóval védettek és addig, míg nem mondja meg a felhasználó a jelszót, a hatóság max nézhet ki a fejéből...
    feltörni nem törhetik fel, mert az törvénybe ütközik és emiatt volt/van botrány.

    persze azóta nem tudom mi lett belőle.
  • David2
    #99
    1, igen ám, de ha másé a gép, akkor honnan legyen meg nekem annak a számlái, ahhoz meg nekem hogy lehetne közöm:O


    2, nem muszáj azonnal ajtót nyitni, azzal már időd nyersz ha azt mondod, fürdessz, várjanak egy pillanatot. Eleve nyert ügyed van, ha családi házban laksz. S ha nem az orruk előtt semmisíted meg, akkor cseszhetik, berakód a fiókba, s azt mondod lesett.
    A titkosított fájlokra azt hazudsz, ami jól esik, családi képek betömve, csak éppen elfelejtetted a jelszót vagy éppen céges adat stb. Hogy rád bizonyítsák, ahhoz először fel kell törniük.
  • mflex #98
    Ez milyen szó?

    meg megvenné

    Egyébként meg akkora baromságokat ír itt egyik másik, de főleg te, hogy az már no comment kategória.

    Ha a rendőrök kimennek hozzád házkutatási céllal, akkor már van papírja,joga és tanúja is, ergo mire magadhoz tértél, minden ami a számítógépeddel kapcsolatos a múlté lesz és már ügyeletes előtt ülsz bájcsevejre az őrsön, nem beszélve róla, hogy a szomszéd néni és/vagy bácsi tudni fogja, milyen rossz fiúcska vagy, mert tanú nélkül nem lehet a házkutatást lefolytatni és a bevett legyakoribb módszer a szomszéd megkeresése ez ügyben. :)



  • malter
    #97
    1.számlákkal igazolnod kell,hogy kié a gép.ha nem tudod akkor felejtös a duma:)


    2.ahogy belépnek hozzád,onnan kezdve "büncselekménynek" minösül ha szétvered,mert bizonyitékot semmisitesz meg,a jelszavakat is meg kell adnod a hozzáférés miatt,ha nem teszed az szintén törvénybe ütközik
  • David2
    #96
    a mai nap folyamén felmerült bennem 2 jogi kérdés:


    1, Ebben az esetben is létezik a kollektív felelősség? Teszem azt, h X illegálisan tölt le szoftvereket a gépére, ezért kijön hozzá a szoftver rendőrség. X azt állítja, h a gép nem az övé, hanem közeli rokonáé, akire nem köteles vallania. Mivel a torrent szálak titkosítva vannak, így az sem számít bizonyítéknak. Vagy már csak a birtoklás is jogszabályokba ütközik?


    2, Másik eset. X aktív fájlcserélő. Mivel tisztában van azzal, h bizonyos szoftverek letölteni illegális, ezért ezt a következő képen küszöböli ki: legális windowst használ, a letöltött szoftverek telepítőjét a nagyobbik wincsin tárolja, rarokban darabolva, átnevezeve, jelszóval védve, tehát titkosítva. Az illegális szoftvereket egy külön erre a célra fentartott winyóra telepíti, a winchestert pedig egy mobil rackban tárolja. Amikor kiérkezik a szoftverrendőrség fogja a rackből kihúzza a wincsit, s egy kalapáccsal szétveri, vagy egyéb módon semmisíti meg. Mivel a torrent szálak és a telepítők titkosítva vannak, így nincs ellene bizonyíték.


    Vélemények?
  • gotchaaa
    #95
    #1
  • zyppy
    #94
    lol, voltmár?
  • malter
    #93
    egy oldalrol idézem:

    "Lenti szösszenetbe(vagy hasonszörü; klónjába) állandóan belebotlok és mindig feláll töle a ször a hátamon, mert ilyenkor realizálom, hogy mennyien vannak azok, akiknél az agy pusztán a vegetatív idegrendszeri funkciók ellátására hivatott. (gy.k. pl. légzés)


    Quote:

    Ha ön tagja bármely illegális szoftver-vadász csoportnak, vagy zenei kiadónak, vagy filmgyártó cégnek, vagy rendészetnek, vagy a RIAA-nak, vagy ha ön kormányzati tevékenységet folytat, NEM ADOK ENGEDÉLYT AZ ÖN RÉSZÉRE, hogy a merevlemezemen található anyagokhoz hozzáférjen. Ha ön mégis így tesz, azzal megsérti a 431.322.12 számú, az Interneten Alkalmazott Magánjogi Törvényt és a Személyes Információ és Elektronikus Dokumentumok Védelméröl szóló törvényt.
    If you are associated with any Anti-Piracy Group, any Record Company, Movie Company, any Law Enforcement or Government Agency, RIAA, I DO NOT GIVE YOU PERMISSION to access my hard drive & if you do, you are violating code 431.322.12 of the Internet Privacy Act and PIPEDA.



    Aki az elsö két mondatot nem értette és egyúttal megtalálta az adatlapján az idézetet, annak köszönjük a részvételt, nem kell tovább olvasnia. Szóval.
    A 431.322.12 számú törvényt Bill Clintonnak tulajdonítják és keletkezését 1995 közepére datálják. Fenti passzust a személyiségjog államszövetségi megkoronázásának tekintik egyesek. Hát nem csodálatos? (Ha idáig elolvastad, kapsz egy sört.)
    A helyzet az, hogy a 431.322.12 számú az Interneten Alkalmazott Magánjogi nem létezik. Se Clinton se más nem írt alá se ilyet, se hasonlót. A kipakolása az adatlapra kevesebbet ér, mintha az ajtón kopogtató szerv orra alá dugod a 3 hetes használt zoknidat.
    Ha fenti törvény létezne, akkor is csak és kizárólag az USA területén lenne érvénye, mivel ez egy szövetségi törvény (lenne). Magyarország pedig ugye nem az Egyesült Államok 51. tagállama. A sok két agysejtes user kipakolja az adatlapjára(az elsö a légzésért felel, a második ezt ismételgeti "de nekem akkor is vannak személyiségi jogaim, de nekem akkor is..." ). Léteznek személyiségi jogokat védö törvények, azok azonban nem vonatkoznak arra, ha az illetö illegális cselekményt végez. Ez viszont nem csak és kizárólag amerikára jellemzö jogi szabályozás, ennek nemzetközi megfelelöje szinte minden fejlettebb országban fellelhetö.
    Az pedig, hogy egy másik ország jogszabálya nálunk miért nem hatályos, teljesen egyértelmü bárki számára, akinek befért legalább egy harmadik agysejt a fejébe."
  • autoszimulator
    #92
    Szerintem ellentettje meg mégtöbb van. Sok filmet néztem meg én is csak azért, mert előtte lewarezoltam, úgy "ingyen" van, megtetszett, megvettem. Játékoknál is soknál voltam így, zenénél pedig nem letöltöm most már, hanem vannak egyéb jó források, online hallgatásra. Ezeket sem véletlenül találták ki. Ha meg egy szám tetszik egy előadótól, sok ilyen van, hadd ne vegyem már meg az egész lemezt.. Erre is van már szerencsére megoldás, hogy csak egy számot vesz meg pl az ember, olcsóbban. Szóval a warez alapjaiban rossz, de az emberek nagy része úgy van vele, hogy meg úgysem venném, csak azért, hogy lutri szinten jó-e avagy sem. És azt sem hinném, hogy egy egyszer megnézett filmet megvesz az ember, főleg mikor manapság azokat cserélgetni sem egyszerű. Kölcsönzőbe pedig mire eljut a rendes dvd, megőszülünk. De hát a moziknak is meg kell élni valamiből
  • Zóanagyvarázsló
    #91
    Illegálisan másolt szoftvereket saját maga is említ, a szoftvermásolás pedig a hatályos jogszabályok szerint bizony letöltendő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény.
  • Zóanagyvarázsló
    #90
    Nekem a következővel volt bajom:

    aki lop, csal, vagy éppen szerzői jogokat sért, az maradjon kussban, s neki álljon feljebb, h jaj BŰNCSELEKMÉNY, mert kurvára hülyén jön ki szvsz...

    Ugyanis egyáltalán nem erről volt lejjebb szó, akire burkoltan céloztál (vagy leginkább értelmezhető volt jelen helyzetben az állítás), még az értékítélettől is tartózkodott. Ezért nem értettem, miért kellett reflexből(?) ugranod, amikor ezt meg lehetne vitatni jogi, elvi szempontok mentén is egy elnagyolt - és már százszor, de inkább ezerszer hallott - summázás helyett. Nyilván félreértés lehet az eset kulcsa.

    Fals dolgokat nem óhajtottam a szádba adni, de mivel általánosnak mondható retorikát alkalmaztál, így valóban reagáltam rá némileg általánosabban is, már csak azért is, mert lejjebb a topikban mások képviselték abban az értelemben is.

    A rágalmazás vádját pedig egyszerűen elutasítom (ha valamely mondat esetleg félreérthető is lett volna, nem konkrét személyre vonatkozott, hanem jelenségre), nem is értem, hogy mire gondolsz. Megjegyzem, az sem én voltam, aki kijelentette, hogy itt mindenki warezol.

    Részemről lezártam a vitát, mert úgyis csak elbeszélünk egymás mellett, és különben is a szándékom éppen ennek a vitának a nem idevalóságára való célzás volt, tehát hiba volt benne résztvennem.
  • Vlala #89
    Bármi, amiben szabályok vannak, az gulág, és sztálinizmus? Nahát, érdekes.
  • Vlala #88
    Az ártatlanságot akár át is húzhatjuk, a weblap készítője maga vallotta be, hogy illegális tartalmat töltött le a gépére, ezért vitték el.
    Gyakorlatilag bevallotta a tettét, csak azzal nem ért egyet, hogy ez nem bűn, sőt, hangoztatja, hogy ehhez neki joga van.

    (Nem vagyok ügyvéd, a gerincem is kifejlődött - ergo nem védek bűnözőket.)
  • gotchaaa
    #87
    Nahát.
  • David2
    #86
    Én továbbra sem veszek támadásnak az általad "nem kívánatosnak" nevezett szavakat. Azonban már-már fals dolgokat adnál a számba, amelyet én nem mondtam.

    Másrészt célozgatnod sem kellene, egyrészt írásaimat nem őszinte önvallomásnak szántam, hanem véleményemet fejtettem ki. Mi alapján rágalmazol bárkit is, ha nem vagy teljesen meggyőződve a tények felől? Én nem mondtam konkrét neveket, csak a magyar valóságot vázoltam fel.
  • Atkamon
    #85
    Itt senki sem hőbörög a warez ellen, már én is ellene vagyok, de igen, nekem is vannak még régről másolt dolgaim. Ennyi. Senki nem hőbörgött.
  • Zóanagyvarázsló
    #84
    Ezt neveztem képmutatásnak: bort iszik, vizet prédikál.

    Ezt megértem, de azt mondom rá, hogy nem kevésbé hiteltelenek a warezvédő, magyarázkodó gondolatok is, hiszen ott a minden szentnek maga felé hajlik a keze elvnek megfelelően védekeznek. Mindenesetre az efféle "hülyéskedés" és előítéletesség kántálása helyett én továbbra is az érvekre szavazok.

    a magán célú letöltés =/= a lopással, vagy mutasd már meg azt a paragrafust amely ezt mondja ki. Ha nincs, akkor ez magánvélemény, amivel én nem értek egyet.

    Én is ezt mondtam. Jogilag jelenleg Magyarországon nem bűncselekmény, de ez változni fog. A lopásra technikai hasonlóság szempontjából utaltam arra célozva, hogy túlzás már a szó hallatán kapálózni, mert van abban is logika. Ha már a kimagyarázás sem jogi alapon működik...

    Mellesleg itt a szerzői jogi törvény, ha büntető eljárást nem is lehet indítani, polgári per annál inkább. Persze gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.

    Mint úgy a torrentet sem hoztam fel, ahol már a megosztás is képbe jön.

    Nem kellett felhoznod, mert amennyire magyar realitásként szokás emlegetni a warezt, annyira igaz, hogy ez gyakran sokak számára már-már egyenlő a torrenttel, és tudjuk, hogy az internetes forgalom nagy része fájlcserélő hálózatokon keresztül történik (ugye van torrenten kívül egyéb is), ez nagy százalékban illegális tartalmat jelent.

    Mindegy, a fő problémám továbbra is a téma félreértése, legalább ebben a topikban nem kellene minden nem kívánatos szót újra és újra támadásnak venni. (Na meg aki nem becsületes eszközökhöz folyamodik, annak azért mégse álljon már feljebb...)
  • Sadist
    #83
    Ilyenkor hol van az ártatlanság vélelme? Máskor olyan előszeretettel véded a bűnözőket, most miért kivételezel? :| Személyiségi jogokat pedig nem sért azzal hogy warezol, max szabadalmit.
  • David2
    #82
    Látom megint a logikával jössz, pedig elég egyértelműen fogalmaztam. Én nem utasítom el senkinek sem a véleményét. Csak azt kifogásoltam, h sokan habzó szájjal hőbörögnek a warez, a szerzői jogok megsértése miatt, miközben netalántán nekik is vaj lehet a fülük mögött. Ezt neveztem képmutatásnak: bort iszik, vizet prédikál.

    a magán célú letöltés =/= a lopással, vagy mutasd már meg azt a paragrafust amely ezt mondja ki. Ha nincs, akkor ez magánvélemény, amivel én nem értek egyet.

    Szoftver egy speciális eset, amelyre pro és kontra nem érveltem. Mint úgy a torrentet sem hoztam fel, ahol már a megosztás is képbe jön.
  • fsgh
    #81
    Ki mondta itt kire hogy lop és az milyen rossz? magukon a jogokon vitatkozunk,dumálunk senki se mondta hogy ne lopj vagy hogy lopj...
  • Zóanagyvarázsló
    #80
    1. Az általad írottak továbbra is az eltérő vélemények létjogosultságát vonják kétségbe, logikailag súlyos összemossáokat is tartalmazva, hiszen e logika mentén egymás mellé kerül az abandonware játékot leöltő és a szelelmi termékért "elvből" nem fizető, éjjel-nappal letöltő egyén is. Amikor pedig ez az érvet am últba visszamenőleg is akarják alkalamzni, az tényleg olyan, mint egy 12 éves gyerek csoki lopására irányuló "csínyét" (mely temrészetesen tényleg nagyon csúnya dolog) összemosni egy autótolvajéval.

    Inkább egymás érveit kell meghallgatni, nem csípőből elutasítva a meghallgatást, magunkat védeni egyes nem tetsző, csípős szavaktól. De itt még mindig nem ez a téma. Senkinek nem kötelessége erkölcsileg helyesnek tartania a saját tetteit, és részedről jogos is, ha emiatt valakinek hiteltelennek találod a mondanivalóját. De ettől még ő elmondhatja, mást érdekelhet, és mint mondom, vannak ám fokozatok is, senki nem fél perc alatt áll át a warez a teljes legalitásra. (Persze azt is lehet kritizálni, aki hirtelen megtér, és így osztja ak orábbi "cinkosait", de ez inkább a téma személyes síkon való kezelése, s nem érvekkel való kitárgyalása.)

    2. A magáncélú másolás is bűncselekmény, ha szoftverről van szó. Film, zene más kérdés, de várhatóan ez változni fog, és szerzői jogilag mindenképpen kifogásolható a kérdés (na meg a méltán népszerű torrent ugye már nemcsak leöltést jelent, de jogsértő megosztást is). Tényekről van szó, és akár a warezpistik is kimondhatják ebben a topikban egymás felvilágosítandó az igazságot, mert erről van itt szó.

    Mellesleg két szempontból is kár fennakadni a lopás szón. Egyrészt jelen esetben egy termék jogosultság nélküli, fizetést megkerülő használatáról van szó, ez pedig logikailag nem áll messze a lopástól. Másfelől manapság filmek, játékok kapcsán is rendre felmerül, hogy ki lopott kitől (ötleteket, stílust, tehát szintén szellemi termékről van szó), de ilyenkor a warezpistik mégsem tiltakoznak egyként ugyanezen szó abszolút hasonló értelmű használata mellett. Nem kell ennyire félni ezektől a szavaktól, bár megértem, ha sokaknak piszkálják a lelkiismeretét.
  • Vlala #79
    Nekem változatlanul nemaz a bajom az illetővel, hogy illegálisan használ szoftvert. (mutass egy embert, aki nem).

    Az, hogy amikor (miért vették elő?!?) bajba jut a hülyesége miatt, akkor az internet ismeretlen arcainak hazudja be, hogy nem kereskedett a szoftverekkel, csak véletlenül épp őt találták meg, és segítséget kér (illetvwe segítsünk "egymáson", azaz "fogjuk meg, és vigyétek"), ezen kívül Neki csak jogai vannak, sőt, joga van más (szerzői) jogát magas ívben leszúrni.
  • w77d
    #78
    ezt írtam én is pár hsz-el ezelőtt. Meg merem kockáztatni, hogy itt mindenki gépén van legalább egy vagy több illegálisan beszerzett cumó... akkor ne szapuljuk már egymást, hogy milyen lopás meg fúúúú
  • David2
    #77
    nem vonta itt kétségbe senki a magyar jogszabályokat. Csak a magáncélú másolást egy kalap alá venni a lopással, amivel tényleg megkárosítasz valakit, az sztem túlzás és képmutatás egyben.