8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#1403 Ennyien vagyunk
http://www.census.gov/ipc/www/popclockworld.html -
#1402 hmmmmmmmmmm
én rendes vok :D -
#1401 Ez így önmagában nem definiálható, de nem ez a topik célja. -
#1400 változó ip-ből is lassacskán fix lesz... :)
na viccet félretéve az biztos, hogy gondok lesznek. eleve energiaforrások fogynak, környezetszenyezés csak nő, romlik az életminőség globális felmelegedés stb... és ennek teteében még a népeség is nő. szép dolog ha valakinek több gyereke is van, de fent is kell tudni tartani őket.
-
#1399 és milyen ritka lesz ott a rendes fiu...:D
A fogyasztás mindig az emberiség a civilizácio épitője volt , és bár rombolni minden tud egy épitő vezetése mindig célravezető. -
#1398 Ez már a Maslow-féle szükségleti piramis... -
#1397 sorry 15 milliárdot akartam irni :) -
#1396 már most sok helyen olvasni, hogy már a közművek alaposan túl vannak terhelve
az ip címek is majdnem elfogytak -
#1395 Amúgy 2000-ben értük el a 6-ot, szóval nem akármilyen sebességgel megy fel a görbe. -
#1394 Ez nem ilyen egyszerű. Amúgy a háborúknak, járványoknak a fő okozói közt pont a túlnépesedés lesz az egyik legfontosabb. 6,2 milliárdan
vagyunk, 50-100 év és elérjül a 15-öt. Ha még technikailag fenn is tudjuk tartani ezt az irgalmatlan populációt, miféle iszonyatos környezeti átalakítások árán. -
#1393 6,5 milliárdan vagyunk már most -
#1392 Szerintem a materializmus nem erről szól, de a fogyasztói társadalom igen. Mára gyakorlatilag minden ezzel szemben megfogalmazódott kritika erejét veszítette, sőt megjelent sok olyan alternatív elképzelés, ami lehet, hogy még a fogyasztói társadalomnál is rosszabb. -
#1391 szvsz... háboruk voltak vannak lesznek... hullanak majd az emberek...
járványok -"-
betegségek -"-
bármi lehet, de mire elérik a 6milliárdot azt nem éljük meg sztem... még odéb van az... bár... ha ilyen tempoban gyorsítanak az utánpotlás gyártásra akkor... kitudja -
#1390 Jaja többé kevésbé igazad is van.:) -
#1389 A lényeg pont az, hogy az emberiségnek meg kell járnia a poklok poklát ahhoz, hogy észhez térjen. Más megoldás nincs, és ezt elkerülni nem lehet.
Az egész nyugati világ nem szól másról mint az emberek érzéki vágyának felkorbácsolásáról, és arról, hogy az emberek minél több mindent megtegyenek annak kielégítésére. /materializmus/
A probléma csak az, hogy az érzéki vágyak ésszerűtlenek és felettéb ravaszak.
Kikapcsolják az emberek eszét, gondolkodását.
Így az embereke bevásárolnak minden szart, felvesznek egy rakás hitelt... hogy élvezzhessék az életet.
Gyerkeket csinálnak a saját szórakoztatásukra, mert olyan aranyos cukorfalatok...
Persze megmagyarázzák maguknak, hogy erről szó sincs.
Ők szívből szerették volna.
Aztán a haláluk alőtt rájönnek, hogy jól beszopták.
Mert egy napig sem voltak boldogok.
Maja tarka varázslata. -
n3whous3 #1388 kicsit elfoglamzatam, de érthező remélem :D -
n3whous3 #1387 Erről is csak az intelligencia tehet. Ahogy mondtam az emberekben "túlteng" a "józanész" (bizonyos fajtája) és emiatt nincs korlát ilyen tekintetben. Nem lesz kollektív tudatalatti gyerekstop az emberiség agyában, mert nem állatok vagyunk, hogy felfogjunk az ilyet. Lehet csodálni az állatvilágot, hogy annak ellenére, hogy pl. a mindössze 20-30 másik fajtársukkal történő kapcsolatuk ellenére valahogy érzik, hogy kevesebbet kell nemzeni, mert sokan vannak. Avagy a másik fajok teremtik le őket jobban. De ők is "látják", hogy sokan vannak... -
#1386 Na igen, a vallások mindig is üdvözítő hatásukról voltak híresek. -
#1385 :) -
#1384 Kínában már csinálják, és elég durván. De sok helyen pl.: Indiában (ott is marha sokan élnek) tiltja a vallás. -
n3whous3 #1383 De azért szexelni meg érzelegni még lehet, ugye?
Mit mondjak, 1 gyereket azért szeretnék: majd. Akiben megfogan minden erényem és nevelhetem úgy, hogy minden hibám eltűnjön belőle :-| :DDDD xDDD -
#1382 Nemvagyok én remete megvan ilyen téren a célom mindig viszont néha dillemás dolog hogy elakarjam e érni, nincs a természetemben hogy bárkit is csak ugy szedjek dobjak ezért pl most nehéz helyzetben vagyok mert ahol lakom az najsz hat-hét órára van onnan ahol tanulok.Fele élet itt fele ott,néha teljes honap távol, az hogy nekem szar lenne az egy dolog de mást kinozni ilyennel nincs pofám (egyébként is valszeg otthagy ..mivel ritka a rendes lány:P meg az különben is tanul az egyetemen nem pasizik:D)
Nem fogok senkire fel vagy lenézni azért mert ilyen témában többre vagy kevesebbre vitte az életben,nem rang ez, mindenki eldönti magának mi a boldogság és amig neki jo nekem miért fájjon? -
#1381 Méghozzá minél előbb, aki készített már baktériumtenyészetet, az tudhatja, hogy az 50%-os max. populáció elérése egy generációra van a limittől. Sokan azt hiszik, hogy ez félidő, veszélyes tévedés. -
#1380 Jó oké... De azért hadd vállalhasson egy házaspár legalább 2 gyereket ha fel tudja nevelni tisztességesen... -
n3whous3 #1379 Valamelyest igaza van. Meg kellene állítani a népesedést... -
#1378 Egyre több ember tudja, hogy az elhízás milyen rettenetesen káros, ugyanakkor évről évre kövérebbek az emberek. A tudatosításnak kb. ennyi befolyása van az erős drive-ok által vezérelt viselkedésmintáinkra... -
#1377 A Föld eltartóképessége 15 milliárd (a legoptimistább beszlések szerint), nem csak nekem fog fájni, ha elérjük...
-
#1376 Ez nem megoldás.
A megoldás az emberiség tudatosodása. -
#1375 Na jó... Elolvastam ezt az oldalt.
panther: miért lenne jó a "sterilizálás"? Fáj neked, hogy 6 milliárdan vagyunk a bolygón??? -
#1374 Ezért kéne minden nemzőpárt az első szülés után sterilizálni akkor probléma megoldva, pár évtized alatt szépen leesene a populáció 2-3 milliárdra. -
#1373 A kérdésem az volt, hogy miért is jó az hogy az "emberiség csak kis százalékban gondolkozik így". -
#1372 másrészt, meg vannak olyanok akiknek üzlet a gyerek... pl. C-ék (sötétbőrű kisebbség) mind1 hogy buta vagy nem de ez is oka a tul népesedésnek...
meg aztán manapság mindenki akar ugye gyereket, beválalnak egyet esetleg mégegyet, aztán hoppá tönkremegy a házaság válnak... majd mindegyik fél új életet kezd és ott is akar gyereket... bár nem tudom más órszágokban ez menyire jellemző -
#1371 micsoda topic:D am ti mind értetek ehhez? Mert mindenki úgy beszél itt mindenről mintha bennfentes lenne... -
#1370 buzi -
#1369 Akinek úgy jó, az élje tovább a remete életét.
Ezen én nem vitázok többet. -
#1368 :) remélem igazad van... -
#1367 A szexnek és a fajfenntartásnak gyakorlatilag semmi közük egymáshoz az embernél. A családalapításban a nemi vonzalom sokadlagos tényező. Az aszexualitás nem elmélet, hanem egy szexuális viselkedési forma, mint pl. a biszexualitás, vagy a heteroszexualitás, stb. Az pedig, hogy az embereknek aktívan tennie kellene a túlnépesedés ellen ténykérdés. És ebben főleg a nők a ludasak, egyszerúen képtelenek tudatosan felülbírálni a gyerek iránti vágyukat, és csak szülnek, szülnek, szülnek... Ez könnyen oda vezethet, hogy több millió ember hal majd meg, amit akár egy kultúrális összeomlás is követhet. Mindenki döntse el mennyit ér meg egy gyerek... Szerintem sürgős, és szigorú szabályozásra lenne szükség. -
#1366 "Még jó, hogy az emberiség csak kis százalékban gondolkozik így, mint te."
Nem értem ezt a 'Még jót'..mert ugyan mi lenne?
nem értem az emberek nagyszázaléka miért csak azt tudja értékelni ha valaki csinál valamit és azt miért szinte soha ha valaki csak ugy pusztán nem tesz valamit. -
#1365 Hogy nem kellene már az emberiségnek szaporodnia.#1362 -
#1364 "Még jó, hogy az emberiség csak kis százalékban gondolkozik így, mint te."
Miértis?