8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Pretorian
    "Szia. Nagyon hasonlítasz egy jó barátnőmre. Dugunk?" :D
  • Rita79
    Ez csak poén volt.
  • salsoul
    Te egy olyanra amit írtál mit mondanál az adott szitációban?
    De őszintén...
  • Rita79
    Sziamia! Ugye ismerjük egymást?
  • Molnibalage
    Fémek és egyéb nyersanyagok hasznosítása, minden ami nem szerves.
  • Molnibalage
    És a világgazadaság fél perc alatt összeomlana az elöregedő társadalom miatt. Sebaj...
  • Jacky
    Na, mostmár zárjuk le ezt a népesedéses témát.

Inkább adjatok tanácsot: láttam ma a buszon egy csinos lányt. Nagyon hasonlított egy jó barátnőmre. Ti hogy szólítanátok meg?
  • Z
    Köszi, a dagadt panda rajongója vagyok.

Amúgy meg ha látnád, hogy milyen inget erőltettek rám az ismerőseim...ahhoz képest ez tényleg férfias. Hagytam magam meggyőzni pár lány által arról, hogy nekem jól áll a rózsaszín ing.
  • Daffit
    Meglátásom szerint a probléma a következő: a modern világban NEM beszélhetünk népesség növekedésről, mivel a modern gondolkodású embereknek fontos a karrier és a gyerek ebben korlátozó szerepe van. Ide sorolhatjuk azt is, hogy a nők szerepe is megváltozott. Már nem a család és az otthon fenntartása a szerepe, hanem egyenragú módjára, szintén a karrier.
    Ugyanakkor a szegényebb országok, ahol a nőknek nincs vagy nagyon kevés joga van, sokkal több gyerek születik. Vagy vegyük Afrikát, ahol éhinség van, a felnőttek saját magukat nem képesek ellátni, mégis 5-6 gyereket szülnek. Ugyanakkor Afrika az, ahol nagyon nagy a kihasználatlan termőterület (az ültetésre szánt segélyeket egyszerűen megeszik...)
    A népesség túl nagy iramban való növekedése az elmaradt országokban figyelhető meg elsősorban, mint Kína és India (bár Kína gazdaságilag erős, ez valójában csak átmeneti állapot). Továbbá a nem értelmiségi népkörben, mint pl. a cigányok.
    Véleményem szerint a modern világban nincs értelme támogatni a visszahúzó, akadályozó népcsoportokat, ezeket el kell távolítani a rendszerből. Afrikát is leigáznám.
    "Egy lánc annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme."
  • salsoul
    © Rundstedt17 -nek szól
  • salsoul
    "Magyarország népessége csökken. Miért kell itt a globális túlnépesedésről beszélni?

A Föld egyetlen globális faluvá vált, a kommunikáció, a közlekedés, a gazdaság, a szennyezés, a globális hatások befolyásolják mindennapi életünket. A munkahelyeink elmehetnek a szegény százmilliók miatt, akik éhbérért is hajlandók dolgozni, az élelmiszeráraink fölmehetnek a százmilliók miatt, akik magasabb áron is hajlandók megvenni, mert nem tudják magukat ellátni. Például Kína gabonatermése az 1950-es 90 millió tonnáról 392 tonnára nőtt 1998-ig, de azóta csökken, 2003-ban csak 322 millió tonna volt, mert csökken a termőterület a beépítés, szikesedés, sivatagosodás, erózió miatt.

A túlnépesedés növeli a világjárványok kockázatát, a környezeti és gazdasági menekültek áradatát, a levegő és az óceánok szennyeződéseit, a klímamegbolondulást, és a konfliktusgócokat is, amelyek mind érinthetnek minket.

Nem félő, hogy a magyarság elfogy, eltűnik?

1920-ban Magyarországon bő hétmillió ember élt, ez fél évszázad alatt másfélszeresére nőtt. Népsűrűségünk duplája a világátlagnak, ökológiai lábnyomunk 130 %-os. Ha a magyar népesség visszacsökken az 1920-as szintre, az ökológiai egyensúly javul. Az EU országok többsége kisebb népességű Magyarországnál: a tíz új tagországból öt (mint Luxemburg is) csak 0.4 és 2.4 millió közt van, Litvánia és Szlovákia – mint ahogy Dánia, Finnország, Írország és (EU-n kívül) Norvégia is – 3.4 és 5.4 millió közt, de svéd, osztrák és (EU-n kívül) svájci is a magyarnál kevesebb van, portugál, görög, cseh, belga pedig ugyanannyi."

"jövő generációkkal szembeni kötelességünk "nem az, hogy idő előtt létrehozzuk, hanem hogy boldoggá tegyük őket"."
    "a bölcs és szeretetteljes emberek megfontoltan bánnak a termékenység adottságával, "semmint hogy bolond módjára senkinek sem kellő nyomorult lényekkel terheljék a világot""
    "nagyon sok gyermek egy pohár whisky miatt fogan."

/Más kérdés, hogy idehaza ha 8 milával kevesebben lennénk akkor sem omlana össze a gazdaság mert most is 2 milányi ember tartja el az egész országot./

• gabo91
    Mért még nem omlottunk össze teljesen?
    Ami késik nem múlik, elöbb utobb ugyis totál csőd lesz, csak a mikor a kérdés...

Egyébként ez megint egy ördögi kör, adott a jelen helyzet, beválalnak a szülők két gyereket, akkor csak magukat potólják. Ettől még nem fog nőni a lakoság, és betegségek, balesetek is viszik az embereket. Min három kellene, hogy nőjön a lakoság szám. De 3 gyereket jóval nehezebb eltartani mint két gyereket. Viszont ha csak a kettőnél vagy egynél maradnak akkor késöbb mégszarabb lesz, mert még kevesebb lesz a fiatal. És a két gyerek meg lehet, hogy már csak 1 gyereket fog beválalni. (ill. tud)
  • zorrobomber
    a szőllőnk viszont legalább finom :D
  • Rundstedt17
    úgy jön hogy itt eltértetek a témától én csak reagáltam a hatalmas baromságodra és mások hülyeségeire is.
  • Rundstedt17
    érdekes hogy a túlnépesedésel jönnek amikor épp pont az ellenkezője Magyarország legnagyobb próblémája.
  • zorrobomber
    én nem mondtam hogy azt akarom hogy kevesebben legyünk, bár tudok pár százezer emberről, akik ha elhúznának szárnyalna a gazdaság. egyébként meg hogy jön ez a keressünk olyan faszit aki ad puszit dugás után témához?
  • Rundstedt17
    ráadásul ha ilyen marad a lakosaságcsökkenés üteme mint most akkor új kisebbségek lesznek igen valószínű betelepítések afrikából,esetleg kínából...hm...
  • Rundstedt17
    akkor leszel szíves meghalni?
    félretéve a viccet ha még igaz is lenne az állításod ami persze nem az(kapitalizmus legalább 5%-os munkanélküliség függetlenül a lakoság számától)akkor is természetellenes amit mondasz.
    komolyan az olyan emberek akik úgy állnak hozzá hogy a magyarok túl sokan vannak és még terjesztik is ezt,az komolyabban betesz Magyarország jövőjének mint bármilyen ellensége a történelme során.
  • Rita79
    Gazdaságilag viszont összeomlanánk. Mert egy országnak a keresőképes, dolgozó emberek adójából kell fenntartania magát.
  • zorrobomber
    itt is kevesebb munkanélküliség lenne ha kevesebben lennénk..
  • Rita79
    Én is elég furcsának találom egyesek véleményét arról, hogy sokan vagyunk a Földön. Ami igaz is, csak nem mindegy, hogy hol!
    A szegényebb, elmaradottabb országokban nincs fogamzásgátlás és ott 6 gyerek már tényleg sok egy családban.
    Na de itt Magyarországon?
    Mindenhol azt halljuk, hogy fogy a népességünk és minden nőnek legalább 3 gyereket kellene szülnie, hogy helyreálljon az egyensúly.
    Pár év múlva több lesz a nyugdíjas, mint a fiatal. Ez azért egy kicsit durva lenne.
  • zorrobomber
    The Traitor
    Tumbling down to the realm of Hades
    I have met an implacable mongrel, Cerberus
    Fiery eyes must be countered with a mien of inferno
    Says the law written on my heart

Inducing myself to follow the gloomy path of Orpheus
    I chose to rush at and slay the beast of Pluto
    Weak in mind, weak in body was I urged
    By the law written on my heart

Weeping, trembling did I battle near the bridge
    The brute gave the impression to be ever-strong
    What is his weapon? – did I speculate, when I saw that his eyes were glinting
    The law written on my heart

Whinningly spun around me the wicked outline of Eros
    I have finished my final futile blow
    Just to realize that I have been doomed to live eternally side by side
    With the wretched law written on my heart
  • zorrobomber
    Szerelmes verset csak buzik olvasnak :)
  • Rundstedt17
    akkora égbekiáltó marhaságokat írsz hogy az már fáj!!!
  • Rundstedt17
    a 8,5 millió magyar ugye az sok haljunk ki!mert túlnépesedünk és baj lesz!igaz?
  • Rundstedt17
    talán zavar hogy kb az országban jó ha 8,5 millió magyar van és még neked ez is sok?????mert ugye 1 millió kisebségi van kb.milyen túlnépesedésről beszéltek?Magyarország lakossága már több mint 20 éve évről évre csökken!!!
  • NessieGraf
    Ez a nem vágyik kapcsolatra érdekes kérdés. Én olyanra igen, hogy találkozzunk, ha mindketten mosolygós, ráérős kedvünkben vagyunk. Egyébként meg leginkább nem kell, hogy körülöttem legyen. Már öreg vagyok a folyamatos alkalmazkodáshoz.

De ez messze nem jelent aszexualitást, csak azt, hogy a kapcsolati formák átlaga csak a szokásokhoz kellően ragaszkodó és alkalmazkodó emberek számára megfelelők. Szemben ezzel a kedvenc szerelmes versem úgy kezdődik: "Szeretlek, de neked ehhez mi közöd van?"
  • Fbn Lx
    nem mondtam, hogy ez zárná ki a szexet.
    évtizedek óta nem vágyik kapcsolatra :)
  • NessieGraf
    A tai chi pont a korának és önismeretének való elfoglaltság. De egyáltalán nem zárja ki a szexet.

Más: A netes ismerkedésekkel ott a legnagyobb baj, hogy fontos részletek maradnak ki az ismerkedésből: a kézfogás, a hang, a tekintet.

Még más amiről nem esett szó: minden nő magának köszönheti azt a férfit akivel összejön. Ő választotta. Az, hogy a férfiak megdumálják a nőket, mese habbal. Ezt mi nők találtuk ki, hogy legyen min szórakoznunk, míg a férfiak próbálkoznak. Mire nekik eszükbe jut bármi, addigra régen eldőlt a kérdés. Amelyik nő úgy gondolja, tévedek, az még kicsit nézzen körül és magába mielőtt elkezd válogatni.
  • yakisha
    adott biomasszán adott mennyiségű rendes fiú terem:D akkor már h tartsuk az eredeti témát Rita kedvéért:D
  • salsoul
    Nincsen semmi probléma szerintem.
    Jó a dolgokat megbeszélni.

Bár Rita reggel nem biztos, hogy ezen a véleményen lesz
  • panther112
    a 2-es pontot nem tudom értelmezni.
  • panther112
    Miután nincs ma más működő technológia az emberek élelmezésére, mint a mezőgazdaság, tárgytalan arról beszélni, hogy egyéb (egyébknt fel sem vett) szűk keresztmetszetek leküzdésére vannak technológiák. Ha a rendelkezésre álló összes területet mezőgazdasági termelésre használnánk (ami egyébként egy sor új, gyakorlatilag megoldhatatlan problémát vetne fel- nagy szélrendszerekre lehet pl. befolyással, stb.), és az sem lenne elég, akkor értelmetlen dolog arról beszélni, hogy milyen jól tudnánk megoldani az élelémiszer szállításának problémáját, avgy bármi mást.
  • Molnibalage
    1. Pontosan úgy van ahogy leírtad, kíváncsi voltam feltűnik -e a lépték különbség.

2. Ez részben igaz, de nem biomasszához tartozó elemek hasznosítása is brutálisan megnőtt.

3. A biomassza önmagában kevés, mert valami energia is kell hozzá, hogy "konvertáld". Jelenleg ez a szűk keresztmetszet. És az energia nyerhető a biomasszán kívűl is, itt a titok nyitja.
  • panther112
    1.Nyilván nem azt állítom, hogy a biomassza mennyisége ma uannyi, mint 4,5 milliárd évvel, avgy 3 milliárd évvel ezelőtt, hiszen az élet elterjedése, pont a kőzetekben stb. tárolt szén szerves molekulákba való átrendeződésének a története is. De ezek a folyamatok egy egészen más időskálán mozognak, tehát emberi léptékkel a biomassza adottnak tekinthető.
    2.Az, hogy az emberek 'jobban' élnek, annka az az oka, hogy a biomassza egyre nagyobb százalékát alakítanak emberi fogyasztásra alakalmas cikké (mezőgazdaság, állattenyésztés). Mellesleg ez a biomassza összmennyiségének a csökkenését eredményezi, mert pl. 1 hektár esőerdő több szenet tárol, mint egy hektár búza...
    3.nem simerek semmilyen működő technikát, ami ma alkalmazható lenne az emberileg felhasználható biomassza növelésére a mezőgazdasáon kívül
  • Molnibalage
    OFF

Még mindig nem érted.

1. A biomassza nenm adott mennyiség, csak csekkolt le a Földtörtönetet..

2. Ha nem lenne igaz az 1. pont akkor meg csekkolt le a történelmet. Adott biomassza van mégis egyre jobban él átlagosan a világon mindenki.

3. Tehát adott techniki szint mellett egyre többminden valósítható meg X biomassza mellett.

4. Fentebb említettem az átlagosságt. Tehát, ha ÁTLAGOSAN lejebb adod az idgényedet akkor X mennyiségből több ember tarható el. Már a '80-as évek elején (első nagy Afrikai éhségek melyek valamennyire érdekelték a nyugatot is, lásd. We are the World. stb..) is belőtték, hogy élelmiszertermelést nézve az akkori termőterületek nagyságát figyelembevéve, az akkori átlagos technikai színvonalot pusztán technikailag lehetséges a Földön 20 milliárd ember élelmezni. Persze a piac törvényei és az elméleti technika által megszabott korlátok elég messze vannak egymástól. Clear?

ON

Talán az post rávilágít arra, hogy miér vagyok kibírhatatlan hosszútávon sokaknak?
  • panther112
    A biomassza egy adott mennyiség, ennek egy bizonyos hányada alakítható emberi fogyasztási cikké (mezőgazdasági terület). Ennek a max. termelése 15 milliárd embert tud eltartani.
  • Molnibalage
    OFF

"Most nem egészen értem, hogy merült fel itt a definíció."

Nem definícióról hanem definiálhatóságról van szó. Ne keverd a szezont a fazonnal. 15 milliárdot, de milyen életszínovalt és átlagos technikai színovalat tételezve fel? Azért írtam, hogy ez a kijelentés ÖNMAGÁBAN nem értelmezhető...

ON

A másik fele igaz, nagy a szórás.
  • panther112
    Ez rémisztő, én azt hittem 6,2-nél vagyunk, 708 millió ember 8,5 év alatt, mi lesz itt...
  • panther112
    MOst nem egészen értem, hogy merült fel itt a definíció. A topik pedig szvsz kissé értelmetlen, mert igen nagy szórása van annak, hogy kinek mi elfogadható, vagy kívánatos. Még az egyes egyénen belül is változik életkorral, hormonszinttel (pláne nőknél, erre egyébként érdekes kutatások is vannak) stb.